Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 16

Viestit - traktorikuski

... Pelaa kun pelittää , mutta välillä lämmitellään öljyllä :)

Maatilalla tuo varmaan onnistuukin, siis öljylämmityksen jättäminen varalle.

Huvittavaa kun yksityiset vaihtaa valtion tuella öljyn kaukolämpöön ja sitten lämpö tehdään kivihiilellä (osittain tai kokonaan monessa paikassa). Käsittääkseni yleinen tulkinta että omakotitalossa öljylämmitys pitää purkaa pois tuen ehtona, ei saa jättää varajärjestelmäksi. Ihan älytöntä.
Oliko niin että, varion pakki on täysin hydro?

Enpä varmasti menisi sanomaan, sillä se ylempi pumppu käännetään vinousasennossa pumppaamaan toisin päin vinoon, jolloin se hydraulimoottori alkaa pyöriä toisin päin, mutta myös planeettavaihde on edelleen mukana aivan symmetrisesti, joten isommilla nopeuksilla tulee varmaankin mekaaninen ylentävä välitys samalla tavalla mukaan kuin eteenpäin ajettaessakin. Mutta se peruutus on varmaan sillä peltoalueella vain, vaihtuu varmaan siinä suuntaa vaihdettaessa.

Voi olla tietenkin että se on vain ohjelmistolla rajoitettu se pakkinopeus. Kulkeehan Fendt sitä neljääkymppiä puolilla kierroksilla, että se huippunopeuskin lienee vain elektronisesti säädetty.

-SS-

Joku urban legend että pakki olisi pelkästään hydraulinen, usein tuohon kyllä törmää. Moottorin kääntökulma on pienempi pakin suuntaan mutta samalla kulma-alueella ihan saman suuruinen momentin jako hydraulisen ja mekaanisen välityksen kesken pakilla ja eteenpäin ajolla.

Eikös joissakin massikoissa ole ihan sama Fendt vario vaihteisto. Ymmärtääkseni oli pelkästään estetty alueen vaihto vauhdissa. Jotain kiusaa että markkinasegmentit saa pidettyä erillään.
Jaksaa niitä vipuja käännellä pienempikin mies mutta jos kokeilee vanhaa kaivuria tai metsäkuormaaja ja perään esiohjattuja malleja niin helposti hoksaa kummalla mieluummin tekee koko työpäivän. Ergonomia ihan eri lepuutella käsiä kyynärnojalla ja käännellä ranneliikkeillä joystickejä.

Metsäkuormaajassa iso etu ohjausvipujen nostamisessa traktorin hyttiin. Ei tarvitse sitä valtavaa lohkoa nostaa samalla kun perässä roikkuu suuri määrä isoja ja jäykkiä hydrauliikkaletkuja.
Traktori vai joku henkilöauto?

Traktorissa voi olla aluevaihteita, yleensä kai kaksi tai neljä.

Jossain variaattoriautoissa oli "sporttinen" manuaalimoodi keinotekoisilla kiinteillä vaihteilla. Sitäkin piti moduloida ettei variaattori kulu noista kohdista.
Sellainen kuin metsänostureissa kaikkein yleisin sähköisen ja täysin mekaanisen vaihtoehtona?

Onko ajatuksena välttää sähkön tarvetta vai tarvitaanko propo ohjausta? Metsäkuormaajissakin on/off lohkot sähköllä.
Saat tiedon julkisesta lähteestä. Halu vain puuttuu.
-SS-

Siis keneltä se halu hakea puuttuu?

Viimeisimmässä tilinpäätöksessä osakaslaina muodostaa valtaosan lainoista ja sen korko on 8,5%.
Todellisesta tilinpäätöksestä, eikä vanhasta lehtimiesuutisesta.
-SS-

Tuo vanha uutinen oli 11/2020 julkaistu. Luulisi kirjoittajan jo olevan raastuvassa jos ihan soopaa kirjoittaa. Onko tuosta tilinpäätöksestä tuoreempaa juttua? Taitaa olla kyse jostain voidellun kommentoijan tiedosta jos ei tuon tarkempaa referenssiä saa.
Moni maanviljelijä ja etenkin asuntolainanmaksaja olettaa korkojen olevan yhtä alhaiset kaikissa liiike-elämän lainaprojekteissa.

Jos ja kun epäilee rahan pumppaamista siirtoyhtiöstä ulos, voi kuitenkin tutustua näiden sähkösiirtoyhtiöiden tuloslaskelmiin ja taseisiin. Yksi pahoin haukuttu siirtyhtiö maksaa pitkäaikaisista veloista 4% korkoa. Se ei ole ennenkuulumattoman korkea, toki maanviljelijälle, mutta ei ainakaan kaikille likeyrityksille.

-SS-

Mistä tuo prosentti?

https://finnwatch.org/fi/tutkimukset/789-saehkoensiirtoyhtioet-vaelttaevaet-veroja-korkojaerjestelyillae

11/2020 tieto:
Konsernin omistajat ovat lainanneet Carunan alankomaiselle emoyhtiölle alunperin lähes 973 miljoonaa euroa 8,17 prosentin korolla. Varat on tämän jälkeen lainattu eteenpäin suomalaisille konserniyhtiöille, joiden kannettavaksi lainojen korkokulut lopulta jäävät. Vuoden 2019 lopussa näitä osakaslainoja oli Caruna-konsernin suomalaisen emoyhtiön taseessa 774 miljoonaa euroa, ja niihin liittyvät korkokulut ylsivät kyseisenä vuonna 75 miljoonaan euroon. Osakaslainoille myös maksettiin huomattavasti muita lainoja korkeampaa korkoa: niiden korko oli 8,5 prosenttia ulkopuolisten lainojen korkojen jäädessä korkeimmillaankin 3,18 prosenttiin. Carunan mukaan korkeampi korko johtuu osakaslainojen heikommasta etujärjestysasemasta ja sen aiheuttamasta korkeammasta riskitasosta. Caruna myös korostaa, ettei verottaja ole puuttunut osakaslainojen korkotasoon.
Aurinkosähköjärjestelmissä on harmillista vaihenetotuksen puuttuminen vieläkin osassa maan verkkoyhtiöistä. Vähän huijataan aurinkosähkön tuottajaa. Aurinko paistaa ja paneelit tuottaa sähköä. Silti on mahdollista, että sähköä joutuu samaan aikaan ostamaan. Höh   :( Onneksi tilanne muuttuu vuoden 2023 alusta.

https://yle.fi/uutiset/3-11767604

Ymmärtääkseni tuossa puhutaan tyypillisestä tapauksesta jossa ei ole sähkön myyntisopimusta vaikka vaikuttaahan mittaustavat siinäkin. Mielestäni kuitenkin lähdetään väärästä päästä korjaamaan sähkölaskun ongelmia.

Jos lykkäät sähköä verkkoon hetken tai kulutat vaiheita epätasaisesti suhteessa aurinkokennojärjestelmän vaihetuottoon niin eikö tämä ole oma vikasi. Sen aurinkokennojärjestelmän pitäisi olla älykkäämpi ja tunnistaa oma kulutus vaiheittain. Silloin ei käytettäisi siirtoverkkoa "ilmaiseksi" omiin tarkoituksiin.

Ymmärrän että muutoksia perätään aurinkokennojen tekemiseksi houkuttelevammiksi ja se voi olla yleishyödyllinen teko mutta outoa jos näin saa astua yksityisen toimijan varpaille kun taas isoihin vääryyksiin ei mitenkään saa puuttua. Esim. se voiton siirtäminen verotettavaksi ulkomaiselle emoyhtiölle keinotekoisilla lainoilla ja ylisuurilla koroilla. Olisipa verkkoyhtiö velvoitettu tarjoamaan sama lainakorko omille asiakkailleen vaihtoehtona ulkomaiselta emoyhtiöltä ottamalleen lainalle jne.

Hyvän ja huolettoman jos haluaa niin Apple. Jos taas ei halua iOs opetella, niin ei sillä merkillä ole niin väliä kunhan nyt edes yli 500€ laittaa.

Eikä yhtään rajoita kirjanpito-ohjelmien tarjontaa? Tässähän oli kyse koneesta kirjanpitoon eikä mistään uskontoon perustuvasta valinnasta.
Sitten tarvii painekytkimen kiertoon ja ohjausventtiilin öljynkierroille,ainakin Suco tekee kytkimiä.

Kai siellä pitää olla myös jonkinlainen paineakku, muuten pumppu käy yhtenään jos vähänkin vuotoa jossain. Eipä nuo paineakut sinänsä mikään ongelma laittaa siinä kun painekytkimenkin asentaa.
Oliko se Koneviesti vai joku muu vastaava lehti jossa juuri oli artikkeli aurinkokennoista ja paikallisesta akkuvaraajasta ihan tavallisessa maatalouskäytössä.

Sorkkiksen ajatus minusta melkein ainoa toimiva jos sähköautoa halutaan ajaa omalla aurinkoenergialla. Eihän se auto juuri ole kotona silloin kun aurinko paistaa. Eri asia milloin välivarastoakku on kannattava, en muista mitä se lehtiartikkeli väitti.

Tietysti jos tarvetta ja rahaa on niin voihan sitä ottaa 120m3 siilon,sillä ruokkii jo 2 kpl 1000 kw:n kattilaa...

ja täyttö talvipakkasilla kerran päivässä
Ei tokikaan,kannattaa perehtyä asiaan.Luoman puutuotteen Parkanon sahalla kuivaavat sahatavaraa tuolla kombinaatiolla,joskus oli lehdessä juttua.Täyttövälistä ei tietoa.

Mitäs tämä viimeisin kommentti oikein tarkoitti? Lainaat temepin viestiä niin oletettavasti kommentti oli vastine siihen. Se kommentti koski hakevaraston täyttöväliä mutta vertaamasi laitoksen täyttövälistä et kuitenkaan tiedä???

Jos 120 kuutiolla haketta saa noin 100 000 kWh energiaa niin 100% hyötysuhteella sillä käyttää kahta megawatin laitosta sellaiset 50 tuntia. Ei se kerran päivässä täyttö niin kauhean kaukana todellisuudesta ole.

https://www.bioenergianeuvoja.fi/biopolttoaineet/hake/hake/
Jos vaijereita katkeilee niin kannattaisi harkita muutossarjaa vipuvälitteiseksi.
Uuni käy mittarin kalibrointiin, 16 tunnin odottelu ei oikein sovi kuivauserän lopulla mittaamiseen. Tuossa edellä tulkitsin jonkun tietävän mittarin jossa ei olisi hajontaa (vaihtoehtona Wile 200:lle eli nopeaan mittaamiseen). Oliko vaan naapurin laitteen mollaamista kun oma vielä kehnompi?
Sivuja: [1] 2 3 ... 16