Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - Poltinmies

Aika mahoton kertoa vikaa näkemättä.
-Kyttää  sitä liekkiä takalasista , onko ehjä reunoiltaan,   kunnes katkaisee.
-Pumpun ääni, ilmakuplat sirahtelee?

Tänä syksyn vaikeuksia pienen suuttimen kanssa, palaa nokeavasti, en tiedä mikä mättää,
kun palopää pitää vaihtaa pienemmäksi että saa puhtaan palamisen.

Tänään juuri tuskailin ja edelleen, savutuksen kanssa. Savuaa kuin höyryveturi pienillä suuttimilla, kattoin polttimen kyljestä että nuo suuttimet ihan liian pienet tuolle polttimelle mutta pakko, kun heinänsiementä kuivaan. En muista aiemmin samaa ongelmaa. Ykkössuutin 0.5gallonan, sillä savuaa hiukan, kakkosena 1.35 60 asteen kulmalla. Tuskin tekee pahaa vaikka suutinkulma ei oikea olekaan, kun ylipieni suutin kyseessä.  Normaalisti suuttimina ykkösenä 2 gallonan ja kakkosena 3 gallonan. Hassusti näinpäin, että pysyy lämmöt kurissa rypsillä ja kuumilla ilmoilla viljaa kuivatessa. Ilmamäärää kokeilin säätää netin tutkimisen jälkeen, aiemmin oo koskaan koskenut säätöihin, antanut ammattilaisen säätää. Nyt ajatus ettei ainakaan tilanne pahene, muttei se kyllä parantunutkaan  ;D
Paineisiin en oo koskenut.

Millainen säätökartta noissa ilmaruuveissa, vaikuttaako kierros valtavasti? Alkuun kokeilin kellotaulun mukaan tunnin säätää, toisen ja sitten sama säätö alkukohdasta toiseen suuntaan. Havaittuja muutoksia ei näkynyt, savuaa edelleen. Laitoin tuon kakkosen suuttimeksi 2 gallonan eli vakio ykkösen mutta savuaa edelleen, ajatuksena että lähempänä normaalisäätöjä kakkospolttimen ollessa päällä.

Ykköskuivurilla nää ongelmat historiaa, kattelee pesään ku hake palaa iloisesti ja raaskii kuivata vähän kosteampaakin viljaa  ;D
[/quote
Jos pienen liekin polttaminen nykyään savuista usealla, yhteinen nimittäjä, löpö?
-Kuulostaa samoilta murheilta kuin eläinrasvan poltto, minimitehoa joutuu nostamaan, ettei pesän seinät tahraannu.
-Olikos se nyt niin, että jotain biomoskaa on kuitenkin siellä toimitetussa tavarassa?

Jos savuttaa niin säädöt on pielessä - ei johdu polttoöljystä. Toimiiko peltimoottori varmasti oikein? Ja onhan säädöt tehty oikein?
Ja pienille suuttimille (mainittu 0.50 ja 1.35 gallonaa) pitäis vaihtaa koko poltin. 17kw ok-talokattiloissa käytetään tuota puolen gallonan suutinta, niin pienitehoista kuivuripannua ei kyllä löydy mistään. KP-26 poltinta ei vaan yksinkertaisesti saa säädettyä liian pienille suuttimille.

Ja kaikissa Oilonin KP-polttimissa on kumiakseli pumpun ja moottorin välissä.
Avataas viimevuotista aihetta hiukan kun siitä on tässä kuivureiden poltinhuoltojen yhtedessä ollut puhetta ja nuohousalan ammattilaistakin on tullut aiheesta haastateltua lähinnä minulle tulleiden kyselyiden vuoksi että mitä tämä nyt tarkoittaa kun vakuutusyhtiö vaatii nuohoustodistusta...
No ensinnäkään kukaan ei mitään todistuksia vaadi niin kauan kun kuivuri toimii normaalisti, mutta siinä vaiheessa jos brankkarit häärää letkujensa kanssa tontilla tuntikausia niin vakuutusyhtiöt kuulemma vaatii nuohoustodistuksen (=kuitti suoritetusta nuohouksesta) ennen mitään neuvotteluja korvauksesta.
Toiseksi, nuohous koskee ainoastaan hormia... kyllä todellakin näin... ei se asuinrakennustenkaan lakisääteinen nuohous koske mitään muuta kuin hormit... nuohooja voi kyllä putsata myös lämmityskattilan lisämaksusta jos erikseen pyydetään.
Ja lopuksi - kyllä sillä nuohoojalla pitäisi olla korkeakoulupohjainen koulutus että tuntisi kaikkien uunimallien kommervenkit ja kuorma-autolla pitäisi pihaan pyyhkäistä että löytyy joka rööriin sopivat sutimet...

Että näin, terveiset entiseltä "piirinuohoajalta" jota haastattelin.
Sivuja: [1]