Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 9

Viestit - Xiranda

Ehkä sarjassamme typerät kysymykset, mutta avolantalan lähellä on kohtalaisen pieni sadevesikaivo, johon lantalan valumavedet menee ja joka täyttyy sen verran nopeasti, että aika ajoin se tavara pitää sieltä johonkin hävittää. Jos ja kun sen ajaa peltoon niin siitähän pitäisi tietenkin olla näyte olemassa eikös niin?

Aika monessa lantalassa ei muuten ole mitään nesteen keräilyä, joten älyävätkö kysyä sitten sen nesteen perään. Sehän on imeytetty siihen kuivapaskaan, joka on analysoitu. Liiasta suoraselkäisyydestä kait rangaistaan. Mä saattaisin unohtaa koko kaivon.

Muok .. onko olemassa mitään virtsakaivoa, johon tuo kaivo tyhjätään ja siitä virtsasta tietysti on analyysit.
Muok 2... Btw mihin se kaivo tyhjätään 1.11 jälkeen kun sataa vettä enemmän kuin koko kesänä.


Ei ole olemassa mitään muuta kaivoa. Toisia ei tukipykälät kiinnosta ja toisia kiinnostaa, se on kai sitte jokaisen oma asia kuinka tarkkaan niitä haluaa noudattaa ja mahollisia tukimenetyksiä saada.

"Btw mihin se kaivo tyhjätään 1.11 jälkeen kun sataa vettä enemmän kuin koko kesänä"

Siinäpä vasta kysymys. Enempi se on ongelma ollu tänä kesänä ku satanu paljon ja saattanu ehkä katoltaki siihen lantalan edustalle jonku verran loorata vettä.
Jos pieniä määriä ajelee, niin pakkoko sitä on merkata kirjanpitoon.

Jos on toinen lietelantala, niin pumppaa sinne joko oikeasti tai paperilla ja ajelee sieltä sitten oikeasti tai leikisti.

Ei oo lietelantalaa olemassa ku syntyy pääasiassa kuivalantaa vaan. Ja kyllä se tarkastajaa saattaa kiinnostaa mihin se tavara on kadonnu niin kyllä se pitäis merkata ja jos merkkaa niin pitäis peltoon menneet ravinteetkin merkata. Pitää kai kysellä joltain tarkastajalta.

Sadevesikaivo, jossa tietenkin purkuputki?.
Tukossa vai?.

Eii taida olla purkuputkea..? Aika vanha kaivo kyseessä..
Ehkä sarjassamme typerät kysymykset, mutta avolantalan lähellä on kohtalaisen pieni sadevesikaivo, johon lantalan valumavedet menee ja joka täyttyy sen verran nopeasti, että aika ajoin se tavara pitää sieltä johonkin hävittää. Jos ja kun sen ajaa peltoon niin siitähän pitäisi tietenkin olla näyte olemassa eikös niin?
Jatkanpa tähän samaan vanhaan ketjuun vielä asiasta eli onko se tarkastajille ok, että koira on kaiken kotiteurastuksen sivutuotteet syöny päineen ja sorkkineen? Ei kai sitä kukaan usko? Onko kokemusta asiasta?
Luomutuotantoehdoissa sanotaan, että kun tavanomaista lietettä vastaanottaa niin se pitää laimentaa. Mutta ei siellä lue miten ja millä suhteella pitää laimentaa. Jonkun koulutusmateriaalin googlella löysin (en tiiä kuinka vanha oli ku ei lukenu vuotta) ja siinä oli, että sadevedellä laimennus ok niin pitääkö vielä paikkaansa? Että kun on avoin lietesäiliö ja sinne sataa niin se riittää? Vai pitääkö ne sadevedet oikein johtaa sinne säiliöön?
Juuh, no kyse olisi voinut olla mistä vain tuotantopanoksesta esim. rehusta. Siemen nyt tässä kuvitellussa esimerkissä. Helevetin ärsyttävää ettei myyjältä papereita saa vaikka kysyy! Joutuu ite sitten vaikeuksiin :( Eipä ole juuri muita vakuuspapereita mitä pitäisi tarkastaa, yks luomueläin ostettu. Mitä siitäki pitäis sitte kuitata paperiin? Katottu että korvamerkki täsmää ja rotu näyttää oikealta? :D

Siemenerässä oli yksi luomulajike sellainen jossa ei ollut eviran vakuustodistuslappua ja soitin myyjälle, että onko tää nyt ihan ok ku ei tässä sitä lappua oo, englanninkielisessä etiketissä luki kyllä organic. Sanoi, että kyllä on ok, lajike eviran listoilla, että on ok. Netistä tulostin myyjän asiakirjaselvityksen, mutta ei siitä siemenestä mitään muuta lappua ole, etiketti tietenki tallessa.
Sinunhan pitää kuitata siihen vakuustodistukseen, että olet tarkastanut tavaraerän ja todennut sen vastaavan vakuustodistusta :)  Eli pykälien mukaan et ole voinut varmistua siemenerän laadusta ennen kylvöä.  Eli suosittelen virolaisen perintätoimiston palkkaamista ennen luomutarkastusta :D

No tuollaista en kyllä ole koskaan kuullut, että siihen pitäisi kuitata. Toki pitää tarkastaa, mutta kuittausvelvollisuus oli kyllä uus juttu.
Jos on ostanut luomusiemeniä ja vaatimuksenmukaisuusvakuutusta vaan ei kuulu useista pyynnöistä huolimatta (todisteena esim. tekstiviestit) ja siemenet on kylvetty ja kun vihdoin vaatimuksenmukaisuuspaperin saa niin siinä on päiväys joka on vasta kylvöjen jälkeen niin onkos tarkastajan mielestä vakava rike?
On sulla kyl kaikki vehkeet siellä tilalla

No on ja puoliakkaan ossaa käyttää. Uusia vehkeitä vissiin ostamaan.. Kuulostaa vaan olevan muillaki Akpilin tyyppisillä piensiemenkylvökoneilla jos minkälaista samankaltasta ongelmaa. Tyyppivikoja vai onko se käyttäjissä vika?
Eri vuosi sama ongelma, kyllä lähtee kohta Akpil vaihtoon! Syksyllä palautettiin laite kauppaan ku herjasi koko ajan erroria, ei kylvöstä tullut mitään. Saatiin uus ohjausyksikkö tilalle. Erroria herjaa edelleen, parikytä metriä saa ajettua. Luukkua ei aukase enää ollenkaan, siihen piti tehdä mekaaninen aukasusysteemi. Oisko kellään apuja? Missä voi olla vika? Ohjausyksikössä (tässä uudessakin) vai jossaki muussa? Hermot menee ja siemenet mihin sattuu.
No neuvoja on viime vuonna käyttänyt taulukkoarvoja ja olisin nyt laittanut analyysiarvot kun teen paperit ite ja se nyt on kuitenki se totuus mitä sinne peltoon menee mutta laitetaanpas sitten taulukkoarvoilla edelleen.  Analyysiarvot siis taulukkoarvoja paljon alhaisemmat ja joillekin lohkoille ei kovin paljoa olisi saanut levittää ku pitää ottaa viime syksyn levitys huomioon.
Niitähän ei jollain tapaa saa käyttää sekaisin esim. että katsoisi typpimäärän taulukkoarvojen mukaan ja fosforin omien tulosten perusteella mutta kai niin saa tehdä että viime vuotisen saadun lietelannan laittaa taulukkoarvojen mukaan ja tänä vuonna oman kuivalannan analyysitulosten perusteella? Samasta lohkosta siis kyse ja se viime syksyn levityshän pitää huomioida tässä kevään laskennassa.
Missäpäin mulli sijaitsee? T. Kuukauden välitysvasikoita odottanut...

Pohjois-Pohjanmaalla. Tehdäänkö kaupat? :D
Just katoin hinnastoa ja ei näyttäny paljoa olevan mullin hinta ku ei kovin lihaakaan siinä varmaan ole.  Ei sitä nyt tonne emojen, vasikoiden, hiehojen ja uusien sonnienkaan sekaan viittis laittaa? :O Kukahan sen huolis..
Myöhään poikineen emolehmän sonnivasikka ois ylimääräsenä. Oli liian pieni sillon lähtemään välitykseen ku muut lähti ja se jäi sitten itelle kasvamaan. Mutta on edelleen tosi pienikokoinen. Se pitäisi nyt saada pois tontilta kun tulee tilan ahtaus. Ja mielellään jo ens viikon alussa. Kannattaako/ottaako ne tuollaista pientä ruipulaa teurasautoon? Lisäksi olisi 11 kk hieho joka pitäisi poistaa. Tosin sillä ei ole niin kiire mutta turhaa se tuolla on syömässä ja pian sonnia härnäämässä kun ei sitä emoksi haluta. Kuinka nopeasti A:lta saa kyytin? Ei ois tässä nyt kaiken kiireen keskellä itellekään aikaa alkaa teurastamaan.
Sivuja: [1] 2 3 ... 9