Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10

Viestit - Radon

Ruohonleikkuri ostoslistalla. Kaksi hyvää vaihtoehtoa on löytynyt:
Cub Cadet FMZ 48 RD
Stiga Park 420 P

Leikattavaa on paljon, joten leveämpi Cub Cadet houkuttelisi. Ohjaus tapahtuu renkaiden pyörimisnopeutta muuttamalla. Ohjekirjassa tosin kehotettiin leikkaamaan vain ruohoa kerralla vain 2cm. Mahtaakohan tuossa olla perää? Tuntuu aika vähältä. Cub Cadetissa tosin saisi paljon leikkuuleveyttä halvalla.

Stiga on hieman halvempi, mutta leikkuuleveys on paljon kapeampi. Ohjaus on runko-ohjaus, mutta muuten ei eroa paljoa Cub Cadetista.

Puhdistus on kysymysmerkki. Saakohan leikkuulaitteita huoltoasentoon ja miten vesipesuliitäntä toimii.
Parkin hammashihna ajoitettu kaksiteräinen leikkuulaite on persiistä! Ei sitä tarvitse kuin ajaa juureen ja sillpua tulee, remmi tai hihnapyörä tai molemmat. Stigan huoltoasentoon laitto häviää melkoisesti husovarnalle, tuskin se pesusuutin mikään kovin hyvään jälkeen pystyy. Noista kahdesta kokeilisin Cub Cadettia, jos siinä on vaihtoehdot.
Husqvarna R214TC voisi olla myös vaihtoehto.

Itse valitsisin club cadetin, mielyttää tuo vetotapa toteutus eli on painoa vetävien pyörien päällä ja 0-kääntösäde. Muutenkin vaikuttaisi vähän tukevammalta rakenteensa osalta mitä nämä perus husqvarnat ja stigat. Toki kokemusta ei club cadetista kyllä ole mutta husqvarnasta kylläkin, toki sekään ihan huono vaihtoehto ole.

Järjetön kuorma noilla pulteilla muutenkin, miksiköhän ne nosturien jalustat pitää tehdä niin pieniksi? Jalustan reikäkehä on 350 x 350 mm. Kun vajaan 9 metrin päässä roikottaa rapiat 500 kg niin laipan takareunan pultit saavat kannatella 13 tonnin voimaa. Sitten kun vähän riuhdotaan ja revitään ja väännetään...

Tuleeko leikkausvoimat pulteille? eli eikö siinä jalustassa ole mitään stopparia/lukitusta joka estäisi leikkuuvoimat?
Sitten kun saat kunnon vääntimen laita kunnon nord lock lukkoprikat sinne niin ei enää löysty ihan niin helpolla.
Jos mahdollisuus hiekka tmv. puhallukseen se lienee helpoin/nopein tapa.

http://www.autonhoitokauppa.fi/bilt-hamber-deox-gel-1-kg tästä on myös ihan hyviä kokemuksia eli liuottaa ruosteen pois ja on hapoton ja myrkytön, mitä muut vastaavat ei ole.
Toki vaatii lisäksi teräsharjaa ja on melko työlästä mutta saa tarvittaessa pinnan kyllä ihan puhtaaksi asti.
Tuolta vaan tilamaan ohjeiden mukaan, kun kerta osakin on tiedossa.
http://www.ikhservice.com/tiedostot/kress.php
Kasvintuotanto / Vs: Rukiin oljet
: 25.07.14 - klo:16:27
http://keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=40177.0

Kysy tuolta jos kelpaisi, toki tuskin kovin kaukaa kannattaa tuonne olkea ajattaa.
Itse kyllä pidän etuleikkurista, miten olisi tuollainen "välimalli" http://tuotteet.sgnieminen.fi/Viherymparisto/Hoitokoneet_ja_laitteet/Ammattileikkurit/Etuleikkurit/CUB_CADET_FMZ_48_RD_Fab

Ainakin luulisi kulkevan paremmin kun on painoa vetopyörien päällä eritavalla.
iPhonenkin saa suojattua naarmuuntumiselta/vedeltä/pölyltä vajaalla satasella: http://www.coolstuff.fi/LifeProof-iPhonen-suojus?gclid=CNXklpKVibQCFa52cAoddWIAcg
Kyllä se sen vaatiikin   :o  http://www.youtube.com/watch?v=DuwD7pdxxyo

Pistetään nyt tasapuolisuuden vuoksi tuosta uudesta lumiasta saman kaverin tekemä tiputustesti.

https://www.youtube.com/watch?v=jH4xYN9I5Kw

Itsellä ollut käytössä tuo vanhempi 800 lumia, ja on kestänyt kyllä hyvin ei voi moittia, toki on ollut siinä se mukana tullut kumisuojus käytössä mikä kyllä ihan ehdoton pysyy luuri ihan erilailla näpeissä.
Kyllä vähän samaa mieltä eli jos sampo niin 600/680 on aika eri laite kestoltaan mitä pienemmät. Jos sitten kuitenkin pienempi/halvempi niin sitte nelipyttynen 750/770 deutzi, toki 900/1080 on taas ihan toinen laite.
Semmonen kuva olisi asiasta jäänyt että ainakin triblessä olisi tuohon säädöt olemassa. Kannattanee myyjän taholta tuota kysäistä.
Tällästä setä kertoi kun kysyin:

Yes it does gasify , it gasifies in suspension we have two  sizes available 1.5 m ,  2.5m , we also have one in development that we believe will produce 3.5 to 4 million btu per hour . These ratings are for a 12 hour burn.

1btu =0,00029307kwh
 *3500000= 1025kwh
1025/12 =84kw

Eli torppa pysyis lämpösenä yhdellä täytöllä viikon pikkupakkasilla  6kwh /tunti
tai isolla tulella lämpenis sitten jo muutakin.

Nuo arvot lienee kyllä /hr eli tuo kattila n. 1Mwh/hr ja polttojakso 12h latingilla.
Riippuu hyvin paljon minkä tason lukitteita on käytetty, kevyet lähtee lähes normaalisti auki ilman lämmittämistä, lujia ei sitten ilman lämmitystä edes kannata kokeilla 250c on yleensä noissa ilmoitettuna joilloin ei lujuutta enää ole. kuumailmapuhaltimella ei kyllä kovin isoja osia lämpimäksi saa, toho tai pillit toimii paremmin.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Renkaat
: 15.10.11 - klo:14:54
Tuohon pikkuvalmettiin ne ovat eli 16.9/34 ja etu 28.4/24
Ostettu ja vanteelle laitettuna Rengasmestasta tuosta Ähtärin toimipisteestä.
Halvemmallakin olis saanu varmaan saanu  jostain netistä tilaamalla, mutta asennus olis kumminkin pitänyt maksaa, ja rahti yms...

Aika komiat etutassut pikkuvallussa  8)
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2011
: 04.08.11 - klo:17:32
Monitahoset ohrat valmistuu ainakin ihan kesken, jyvät jää pieneksi. Kaipa noita vois ennen loppuviikoksi luvattuja sateita kokeilla.

Ettei vaan ole kylvetty liian aikaisin?

Kylvetty oli 7-10.5 eli ei mitenkään mahdottoman aikaisin, kyllä syy taisi olla tälläkertaa helteissä ja lajikkeessa ei kestänyt edel näitä helteitä, toki iski kyllä tauditkin kovasti vaikka täydet tautiaineet sai. Satoa tuli sitten kuitenkin luokkaa 4500kg/ha johon ei nyt voi kovin tyytyväinen olla mutta toisaalta ei kyllä tarvinnut sitten kuivatakaan. Ensivuodeksi pitänee katella jotain muuta ohraa edelin tilalle vaikka hyvin onkin satoa antanut aikaisempina vuosina.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2011
: 01.08.11 - klo:19:21
Monitahoset ohrat valmistuu ainakin ihan kesken, jyvät jää pieneksi. Kaipa noita vois ennen loppuviikoksi luvattuja sateita kokeilla.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10