Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 111

Viestit - Viljelijä evp

kuten sanoin se ääni kuuluu hydrauliikasta.
ei syytä huoleen , valmetista kuuluu mitä ihmeellisimpiä ääniä, mut ehkä tuo sirinä on ääni hydrauliikasta kuitenkin.
epäilen ettei tuolla mitään sylintereitä voi rikkoa, ovat sen verran hentosia häkkyröitä että antavat ihan joka puolelta periksi kun pikkusen mättääseen tökkää.
alatalkkarin linko tuossaon ollut, pyörivällä torvella, toimiva pihan siivouksessakun saapi sen lumisuihkun suunnata mihin haluaa. ja sellaset muovilevyt siivissä että lumi luistaa, mut ei se tietynlainen nuoska ihan helposti mene heittosiivikolle,.. useimpia linkoja tuossa ollut, tää on paras käyttöominaisuuksiltaan. Umpihankeen auratessa ei tosin vauhtia voi paljon pitää kun torvesta ei mahdu määräänsä enempi lunta tulemaan.

Säähän vitsin murijaasit  ::)

Samassa voi jutella mukavia vaikka tunnin


Soitin kerran Perälle tarkoituksenani oli kehua paalipihtiä. Kerroin että on hyvä värkki, nopea ja tarkka. Edellinen oli Ålön tekele. Kesän aikana siirreltiin 1500 paalia ja yksikään ei mennyt pihdin takia rikki. Vastauksena murahdus ja toteamus että muutkin on kehunu. Kuulemiin.
Mitäs sitä turhia horisee, Hyvähän tuo pihti on . Ja samoin on kuormaaja. Asiat hoituu ilman kummempia löpöttelyjä.Kokemusta laitteista vuodesta -93.
QUICKE-KUORMAAJAN MORSE:N HALLINTALAITTEEN KAAPELIT
Kuva 1: Quicke:n käyttämä Morse:n kaapeli ja kaapeliadapteri (jousisokka systeemillä säätö)
Kuva 2:  Meillä on tarjota tähän parempi vaihtoehto. Morse:n kaapeli ja jengoilla oleva kaapeliadapteri.
Kaapelia on tarjota kahta pituutta, 165 cm ja 225 cm
lisäksi kaapeliadapteri           
Mp-liftiltä saa noihin korjaussarjan. Omaan 960 kuormaajaan vaihdoin nuo osat ja kaapelit, mutta ne ei tullut mpliftiltä.
Kannattaa tingata hintaa, kun soittaa perälle, saattaa saada alennuksia.
Juurikin tuota vaihtoehtoa kaksi suosittelen,
No.katoin noita vaijereita ja onpa kummallinen pää tuolla lohkon puolessa. Yleensähän siinä on kierteellä se adapteriin kiinnitys, missä myös säätö, tai mikä lie nimeltään se tötsä.
siinähän fiilaat ja höyläät kuikkaas, laita sähkölohko, pääset sohlaan solenoidien kanssa.
Vapaa sana / Vs: joulun merkitys
: 06.01.22 - klo:13:24
eli;  kun olet ilmottannu myyväsi ni tietty joutuu kirjanpitoa pitämään.   mut kun miä en!    ja nuo litrat on niiin vaihtelevii ja nuo ostajat semmottii jokka ei kantele ni miulla ei mitään syytä pelkoon.                   mutta hyä kun toit asian tietoon,   -jollekin toiselle mah. apua.
Sanoin , että pidä jotain kirjanpitoa siitä maidonjakelusta . Ei niitä mihinkään tarvi ilmoitella, mut on sitten dokumentti näyttää jos sattuukin kysely tulemaan. Ei ole iso vaiva.,,,,, Muutoin mietinvaan että lypsyukkelikin hermostuivat kumpikin.
Vapaa sana / Vs: joulun merkitys
: 05.01.22 - klo:20:37
Tutuilta pottuja, noei käy kateeksi.Mutta pikkunen vinkki tuohon maitun jakeluun.Pidä siitä ihan omaa kirjanpitoa. Ja ihan sen vuoksi että dokumentti  kelle ja paljonko,ja koska olet sen maidon myynyt, tai lahjoittanut. Ihan sen vuoksi että kusessa olet jos tarkastus käy, ellei ole paperit kunnosa. Se on nääs tuo paperijuttu nykysin  olennainen. Ei verottaja sun myynneistäs ole kiinnostunut, mutta nää EU tarkastajat. Jos niinkuin pikkuisen pienenä vihjeenä eli neuvona annan. Ite myynyt tankista tuhansia litroja vuosittain , mutta siitä on edelleen kirjanpito tallella. Suosittelen sinullekin.
Vapaa sana / Vs: karjalaisten asuttaminen
: 05.01.22 - klo:15:03
se vennamo miun vanhemmat pelasti . korpeen raivasivat monta hehtaarii ja talot navetat tekivät . poika niit ny viljelee
Ja vennamo pääsi siitä hyvästä kansanedustajaksi, hiukan erilaisella asenteella olisi hyvinkin päässyt jopa presidentiksi. Kaksi karjalaisukkoa ja yksi savolaisukko, se ei ollut toimiva yhdistelmä.

Vennamo osasi suhdetoiminnan: Kotitilani alueelta otettiin peltoa ja metsää evakoille, mutta valtio antoi korvaavaa metsää toisesta paikasta takaisin. Asia seisoi jonkin aikaa ennen kuin Vennamo laittoi luovutuspaperiin nimensä.
Mutta tältä nykyiseltä tilaltani samasta kylästä otettiin myös peltoa ja metsää muttei annettu korvaava maata, siihen pakkolunastuspaperiin nimensä laittoivat tavallisemmat virkamiehet.
Sitä en tiedä saivatko korvaavaa.Tuskin. Tästä ihan lähialueelta tiedän että eräältä puutavarayhtiltä pakkolunastettiin metsäpalstoja siirtolaisille. Ja myös maatilanomistajalta jolla ei ollut perillisiä. Saattoi saada korvauksen tai sitten pelkän kiitoksen,sitä ei  pitäjän historia kerro. Pääasia kuitenkin että nuo kaikki raivatut ja lunastetut viljelysmaat ovat edelleen viljelyssä ja lähes kaikissa taloissaon asukkaat., vaikka eivät ole enää aktiivi viljelystiloja. Lienee tämä missä päin suomea tämä on. Jossis pohjoiskarjalan perillä tällainen ei liene ole edes ole mahdollista, koska tilat ovat olleet pelkästään sellasia uuden sukupolven siittämöitä, missä uusia  kansalaisia on pursotettu *****stamaan asuttamiseen.
Vapaa sana / Vs: karjalaisten asuttaminen
: 05.01.22 - klo:14:00
se vennamo miun vanhemmat pelasti . korpeen raivasivat monta hehtaarii ja talot navetat tekivät . poika niit ny viljelee
Ja vennamo pääsi siitä hyvästä kansanedustajaksi, hiukan erilaisella asenteella olisi hyvinkin päässyt jopa presidentiksi. Kaksi karjalaisukkoa ja yksi savolaisukko, se ei ollut toimiva yhdistelmä.
Vapaa sana / Vs: karjalaisten asuttaminen
: 05.01.22 - klo:09:34
toimii ne!    ja on tosiaan kiva kun nuin uusia taloja puretaan kun on mukavempi rakentaa uutta tilalle.     miettinnä kun kattona nuita remppaohjelmia,  kuin net lyö vain väliseiniä nurin ja sitten uutta pintaa ja talo on yhä sama mut eri näkönen..
täällä kunta pistää matalaksi rivitalojaan kun, niihin ei ole asukkaita. Tulee halvemmaksi purkaa kuin pitää asuntoja tyhjillään. Aikoinaan nekin rakennettu siinä toivossa että niihin saatais asukkaita. Mut jos vuokrahinta on yhtä kova kuin naapurikaupungissa mieluummin sielläse makuupaikka kuin jossain keskellä metsää missä ei ole edes palveluja.
Vapaa sana / Vs: karjalaisten asuttaminen
: 05.01.22 - klo:09:31
Huonoimmat homehtuivat äkkiä ja on jo purettu.
Monista korpeen raivatuista lähdettiin suureen maailmaan jo 60-luvulla. Silloin parikymmenvuotiaisiin taloihin lyötiin laudat ikkunoihin.  ::) Nyt itketään kun 70-luvun elementtikerrostaloja joudutaan purkamaan.
Niin, ne kun olivat nuo metsään raivatut asutustilat jo alkujaan elinkelvottomia, mut pakko ne jonnekin asuttaa kun ei määräänsä enempää kaupungeissakaan llut töitä, eli saivat sentäs ite kasvatella ruokansa.70 luvullahan niitä kaupunkeihin alkoi nousta niitä lähiöitä, kun maaseudun suuret ikäpolvet siirtyivät työn perässä kaupunkiin. Aivan näin kävi meilläkin että muut sisaret sinne menivät, ja kuulemma se tyhmin sitten jäi kotitilalle.
Vapaa sana / Vs: karjalaisten asuttaminen
: 04.01.22 - klo:17:27
ja hauskinta on tuossa se että harvat noista rakennuksista homeessa.    vaikka on rakennettu pula-aikana ja kiireellä.   tietän muutaman ns. rintamamiästalon jota ei ole remontoitu piloille 1990- 2000 luvulla ja net on niiin terveitä.   haluttuja nuorten asunnoiksi.    luonnonmukaiseen asumiseen.       ainoa haitta kun ovat hieman syrjässä keskustoista.
kyllähän se pilalle meneminen alkoi niistä elintasosiivistä kun alkoi sähkökiuasta ja muuta insinöörin suunnittelemaa  turmelusta tulemaan :-\ :-\ :-\ :-\ :-\
Kyllä noissa ns. rintamamiestaloissa monissa jo alkujaan oli saunat alakerrassa. Se lisäsiipi ei mitään ongelmaa liene aiheuta, mutta puru eristeiden kostuminen ja huono katto.  Täälläpäin en kyllä tiedä ainuttakaan homeista ja pilaantunutta taloa noissa. Kaikissa likimain asutaankin.
Sivuja: [1] 2 3 ... 111