Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - Cowboy

Että mistä ja minkälaista sitä kannattaisi etsiä toho 10-12m3 kokoon?
Raision kytkykauppana tullut Siltasen konepajan siilo ainakin näkyy kuoriutuvan maaleistaan viidessä vuodessa. Missä lie vika..? Salmonellarehussa vai ilmaston lämpenemisessä ???
Onko kuuma?
Onhan se tietysti lämmintä, mutta ilma on raikas ja helppo hengittää -  ilman meteliä. Navetassa on pari astetta viileämpää kuin ulkovarjolämpötila ja "tuuli hiljaa henkäilee..." Ammuilla on vapaa pääsy laitumelle, mutta eihän tuo näy kelpaavan. Mukavampi on omassa parressa kölliä ja välillä käydä murkinalla ja juomakupilla. Yöllä ne kyllä käyvät laitumellakin. Paria lehmää on pitänyt vähän vedellä ruiskuttaa, kun tuntuuvat olevan lämmölle arempia kuin muut.
Elhot Kronet ja Jfät voi heti unohtaa. Vanhat Taarupit lujia uudemmat Kvernet eivät ole vakuuttanut mut ehkä lastentaudit jokorjattu? Kuhnit myös hyvässä maineessa. Uusista kuitenkin Pöttinger  suosikki.

 Niittoteho täysin riippuvainen pellon tasaisuudesta muodota ja koosta. Toki  vetokone ja kaasujalan keveys vähentää niittotehoa.

320 koneella niittoteho meillä 2-4 ha  tunnissa
Krone ec3210cv mattoperällä on meillä toiminut oikein hyvin. Tuo 4 ha/tunnissa on kyllä kovin teoreettinen, vai onko murskain ja vetokone aina pellonreunassa varastoituna ja siihen jätetään kun hommat loppuu?? Työtä se on koneen kiinnittäminen ja siirtäminen lohkokolta toiselle ja ehkä myös rasvaaminen  ::) Aika fakiiri saa olla jos keskimäärin päivän mittaan pääsee 3 ha/tunti.
Korostamalla työnteon merkitystä ihmisarvon mittana?

Nykyaikana näitä vaihtoehtoja ja virikkeitä perillisillä on niin paljon enemmän, kuin vaikka 70-80-luvuilla. Kyllä kai se niin on, että yrittää kasvattaa lapsistaan sellaisia selväjärkisiä ja harkitsevia sekä toiset ihmiset huomioonottavia itsenäisiä yksilöitä. Lisäksi yrittää itse olla sanomatta lapsille, että "Nämä hommat on ihan p****estä" ym yhtä kannustavaa.

Kaikkia tilan töitä olen yrittänyt neuvoa tekemään, mutta tuollaisen murrosikäisen töihin saaminen jos mikä kysyy hermoja. "Ei kiinnosta" "Älä jaksa" "En haluu oppia" "Emmä tollasta tarvii osata" "Kohta..." "En haluu" "Ei jaksa" "Eiks ukki vois" "Miks pitäis" "Mä lupasin mennä kaupunkii" "Osta mopo" "Entäs sitten" "Huoh" "Mitä välii" "Ketä kiinnostaa" "Älä viitsi" "Älä sano"

Nooh. Ehkä vaihtoehtona voisi olla, että lapsille ei mitään kodin ulkopuolisia harrastuksia, ruokaa saisi vain työtä vastaan, koulumenestystä ei kehuta millään lailla eikä läksyjen tekoa seurata. Kiitosta annetaan vain tehdyistä töistä. Jumalaton kuri. Ja nyt minä tämän vasta tajusin...  :)
Uusi peruslohko sattui pahaksi onneksi olemaan naapurikunnan puolelta - kun rajalla asutaan. PL-tunnus ko. lohkossa oli kuntanumeron jälkeiseltä osalta xxx-yyyyy-zz tismalleen sama kuin jo hallinnassa oleva lohko oman kunnan puolelta. Näinpä wisu tulkitsee uuden lohkon jo ohjelmaan kirjatun lohkon kasvulohkoksi B  :o ProAgria ilmoitti että ongelma tiedetään, mutta sitä ei korjata, koska vika on "ohjelman juuressa". Tämmöistä asiakaspalvelua saa kohtuullisen suolaisella vuosimaksulla.

Onko kukaan onnistunut siirtämään tietoja Wisusta johonkin toiseen markkinoilla olevista viljelysuunnitteluohjelmista? Haluaisin kovin mielelläni siirtää  ;)
Näinkö hyvin ne Valion myyntimiehet siellä neuvottelee. Ei taida oikein hintakilpailukaan riittää, kun ostaja on vasenkätinen. Elantolaiset yrittävät tietty vedättää nyt niin paljon kuin mahdollista, mutta taitaisi olla parempi, että antaa niiden olla ilman Valio-maitoa ja katsoa, että tuleeko todellista tarvetta Valion tuotteille. Jos ne pärjäävät ilman, niin sitten taitaisi Valiossa olla tarvetta uudenlaiselle strategiselle ajattelulle. Hintasodasta kärsii loppupelissä vain tuottaja. Venäjälle kyllä sopii tavaraa, jos vain markkinointitaitoa löytyy.

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/03/hok-elanto_luopuu_valion_perusmaitojen_myynnista_1505701.html
Vapaa sana / Vs: Arvaus
: 16.01.09 - klo:10:11
Auliksen STTK vai? Kokoomus? SDP? Ville Itälä? Tj?

Kokoomus  ;D  :D  :)  ::)  :P

Näin on, seuraavissa eduskuntavaaleissa kepu ottaa rökäletappion ja kepulaiset maatalousministerit ovat enää synkkää historiaa.
Niinpä, Halkilahtihan se taitaa eduskuntavaalikamppanjaasa aloitella.. vähän kyseenalaiset keinot, kun pitää ihan Sirkka-Liisalle kirje lähettää.
Ensi  yönä elohopea heilahtaa - 20 - -30 paakkaselle. Arkkitehtiyo:n suunnittelemissa navetoissa hyrrää masterit iloisesti. Verhot ovat pelkää jautaa.

***Siitä vuorokaudes plussan puolelle...tulee aika mahtavasti sulamisvesiä...toivottavasti viemärit auki

Nyt on taas tainnu appeet jäätyä betonimyllyyn kiinni... harmittaahan se tietysti, mutta koettakaa kestää.  ;D
Mielenkiintoista. Miten siis pärjäsit pakkasella? Pysyykö myös kokoverhoseinä navetta ko keleillä plussalla? Mitä etua on kokoverhosta verrattuna esim. 1,5m korkeaan. Onko kuinka paljon halvempi?

Eka talvi oli vajaa navetta, kun se otettiin käyttöön loppuvuodesta. Ongelmia oli lähinnä juomakuppien nippojen hyytyminen nuorison puolella (toispual ruokintapöytää) koska ovat likempänä ulkoseinää. Lantakin meinas hyytyä parista kohtaa, kun oli verhot ihan kiinni - korvausilman veti sitten verhojen reunoista pistemäisenä puhurina. Ongelma poistui, kun verhoa avasi hieman. Tuoreena tehty rehu oli tietty aavistuksen kankeaa  ;), mutta se ei juuri verhoista ole kiinni, jos siilossa hyytyy. Emännällä vähän näppejä kylmäsi lypsäessä.

Kokoverhosta on varmasti etu kustannuspuolella, jos vain rakennesuunnitteluihmiset osaavat asiansa. Meillä tehtiin osin betongina ja parimetrinen aukko, kun ei oikein tienny vielä siinävaiheessa - nyt tekisin kokoverhona. Seinä ei tarvitse lämpöä pidellä, sen pitää vain estää läpiveto - tosin ei kesällä.

Sanottakoon vielä, että ei mulla mitään robottilypsyä vastaan ole - saatan vielä sellaisenkin hankkia, jos pankki antaa luvan. Osaa se lypsyasemankin koneisto tarpeen tullen kränätä - ihan väristä riippumatta.

Onko kellään villiä arvausta miten kauan verhot kestää Suomen kosteusolosuhteissa?

Kymmenen vuotta - arveli tavaran toimittaja. Voihan se olla enemmänkin tai sitten vähemmän. Kolmen vuoden käytön jälkeen ei eroa uuteen nähtävissä (siis jos kysyit verhomateriaalista??) Verhohan kestää kosteutta auringonvalo lienee suurempi heikentäjä.

Navetta ei kosteudesta kärsi sen enempää kuin umpinaisemmissakaan ratkaisuissa. Pakkasestakin täällä on kovasti keskusteltu ja muistelut 20 vuoden takaisia asioita - siinä ajassa kerkiää rakentamaan jo kaksikin navettaa... Sitä paitsi olihan tuota pakkasta 2006 tammikuulla viikon verran alle -30 ja saman verran 2007 helmikuulla ja verhoseinänavetassa verhot oikein pullistelevat naurusta  ;D ;D ;D ;D

Kannattaa muistaa, että lämmin ilma nousee ylöspäin. Jos laipiossa on vähän villaa, niin seinissä verhot riittää pitämään kelit plussalla. Verhot sitovat myös tehokkaasti kosteutta kylmällä kelillä. Tämä oli erään ilmastointi-insinöörin mahdottoman vaikea ymmärtää - eikä hän taida vieläkään osata laskea, mitä verhoseinänavetassa ilman suhteen oikeasti tapahtuu...

Pääasia lienee kuitenkin, että navetoita tehdään siten, että ne saadaan alle kymmenessä vuodessa kuoletettua kuolettamatta itseään. Muutamia asioita joutuu ottamaan huomioon navetan seinien sisäpuolella: ruokinta, lanta/puhidistus, lypsy, eläinten hyvinvointi, ilmanvaihto, laajennettavuus. Nuokin jos toimii oikein hyvin, niin mukava on navetalle päin astella. Tietty jos seinillä vilkkuu hälytysvaloja kuin joulukadulla joka kerta kun navetalle menet tai jos kännykkään tulee kovin paljon "puheluita" vemssiltä tai astronautilta ja mitä kalaksyjä niitä onkaan, saattaa joitakin vähemmän innostuneita mielentilojakin ilmetä   :-\

Kyseessä DeLaval tyhjöpumppu VP76.

Onko kenelläkään tietoa, miten pumpun roottori ( se missä siivet ovat hahloissaan ) on kiinni akselissa? Kiila vai joku muu. Laakereita purkamatta ei näy mitään. Pumppu on alkanut pitää kummallista kolinaa ( ei säännöllistä ). Roottori pääsee hieman kiertymään akselillaan.

Meillä kun rupesi roottori pyörimään tyhjää, niin tuikkasin hitsillä kiinni parista kohtaa - johan kestää  ;D   ::) :-*. Edellinen omistaja oli ratkaissut asian poraamalla ja katkaisemalla terän (vahingossa) sisään. Nyt oli sitten poranterä tullut tiensä päähän (toiseen kertaan)
Sivuja: [1]