Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 21

Viestit - FMJ

Metsätalous / Vs: ”Talvi”raivuu
: 21.02.20 - klo:09:22
Itse olen lopettnut talviraivuun lähes kokonaan. Menen vain sellaiseen kohteeseen jossa kasvaa jo 3-4 metrinen kuusikko. Se varjostaa jo niin paljon ettei sieltä enää juuri lehtipuut nouse ainakaan haitaksi asti. Olen kerran raivannut huhtikuulla kantohangella muutaman hehtaarin ja juhannuksen aikaan näky oli järkyttävä. Yhdestä kannosta oli noussut monta haaraa ja pisimmät oli jo toista metriä pitkiä, etenkin pajut. Eli en enää menee lehtipuu kohteisin ennen uuden lehtikasvuston syntymistä enkä loppukesällä sen jälkeen kun virtaukset kääntyy juuristoon päin. Löytyy myös kohteita jotka lähes puhtaita kuusi/mänty taimikoita joissa tarvetta raivaajalle niin niitä hoitelen talvikaudella.
Ymmärrän kyllä sen että monella on talviaikaan suuremmat mahdollisuudet työskennellä metsässä kuin kesähelteillä.  Mutta kukin taaplaa tyylillään silloin kuin itselle parhaiten sopii.

Ne pitkien kantojen vesat hiipuvat, kun varsinainen kanto lahoaa. Sen sijaan lyhyeen kantoon katkaistu pyrkii tekemään ja tekee aivan helvet1sti juurivesaa...

https://www.koneviesti.fi/metsa/artikkeli-1.187654
Metsätalous / Vs: Akkusaha
: 14.01.20 - klo:11:19
Kyl noissa leikkuutehoa on. Mutta, latausmahdollisuus pitäisi jotenkin järjestää maastoon...

https://www.instagram.com/p/B7GLuDjBsr1/
Metsätalous / Vs: Metsurin kengät
: 17.12.19 - klo:09:13
Jos sukkien valuminen on ongelma, kannattaa käyttää alimpina sukkina jalkapalloilijoiden sukkia, ne pysyy ylhäällä ja samalla lämmittävät pohkeita. Löytyy lähes joka marketista, eikä ole kalliita.

https://www.prisma.fi/fi/prisma/radical-sport-pro-jalkapallosukka

Metsätalous / Vs: Metsurin kengät
: 16.12.19 - klo:11:45
Sen verran vikaa nilkoissa että mieluummin kengät. Saappaissa nilkat kipeytyy ja lisäksi yöllä vetää suonta pohkeesta  :-\

Sama juttu ja syyt, miksi siirryin kokonaan kenkämallien käyttöön. Paljon tukevammat jalassa ja nauhojen kiristyksellä saa sukkien määrän mukaan säädettyä kireyden. Esim. Euroopassa ei saappaita käytetä, eikä sielläkään missään kuivalla aavikolla työskennellä.
Metsätalous / Vs: Metsurin kengät
: 15.12.19 - klo:22:09
Näissä metsurikengissä on oikeasti merkitystä, onko kenkä "kalvokenkä", eli goretexillä tai vastaavalla varustettu...kaikissa pintanahka kastuu, ilman kalvoa menee läpi asti. On kokemusta useammista, kalvottomat toimivat lumikelillä ja kuivalla kesäkelillä.
Sen sijaan asussa kalvot on pask't, ei riitä henkittävyys hakkuille, eikä raivuullekaan.
Metsätalous / Vs: hanskat kuivaks
: 10.12.19 - klo:11:36
toimiiko tuo oikeesti?    ite manannu kun ostin semmosen kahella mötikällä varustetun saapaskuivaimen ja paskat sillä mitään tee!   ei etes haaleita saappaa yön jälkeen,   - saati kuivia.

Toi puhaltava kuivain poistaaa sen kosteuden niin saappaista, kuin hanskojen sisältäkin. Ne patukkamallin patterit vaan hautoo kosteuden lämpimäksi.
Metsätalous / Vs: hanskat kuivaks
: 29.11.19 - klo:11:32
Itsellä ollut reilun vuoden verstaan yksiputkisissa kattovaloissa Motonetin edullisemmat led-putket, niiden mukana toimitetuilla "sytyttimillä" (taitaa olla sulakkeet). Ei ongelmia ja valoa riittävästi, syttyvät välittömästi eivätkä jää haamuilemaan. Olisko sähköissä jotain vuotoa, ledit on niille herkkiä...?
Oksa on vaihtanut putket kaksiputkiseen valaisimeen missä putket on kytketty sarjaan. Oli sama ilmiö jossain valaisimessa. Vaatii vähän muutoksia kytkentään.

Juu, mutta ei sen perusteella pitäisi tuomita sinänsä hyviä keksintöjä, jos omaan kohteeseen ei sovi.
Itsellä ollut reilun vuoden verstaan yksiputkisissa kattovaloissa Motonetin edullisemmat led-putket, niiden mukana toimitetuilla "sytyttimillä" (taitaa olla sulakkeet). Ei ongelmia ja valoa riittävästi, syttyvät välittömästi eivätkä jää haamuilemaan. Olisko sähköissä jotain vuotoa, ledit on niille herkkiä...?
Kääntyvät jalat tarvitsevat yllättävän paljon sivutilaa taittuakseen alas, joten ahtaassa paikassa jalkoja ei saa alas. Toki ottavat leveämmältä joten kärry on vakaampi. A-jaloissa on myös vaikeampi saada jalka jumittumaan puunrungon tai kiven alle.  Lisäksi taittuvat jalat eivät taida nostaa kärryä vasten vetokoukun topparia yhtä helposti kuin A-malliset.

A-malliset on hirttäneet jumiin kun latoo paikaltaan ison kuorman. Ei isoon kuormaajaan riitä A-jalat. Hyvin nostaa sammakko jalat ylös, paremmin kuin lyhyet A-jalat ;D
Ei sitten kauaa ollut Oniar Kesko/Lantmännen myynnissä :o

Kappas, ovat tosiaan kadonneet listalta... ???

https://www.lantmannenagro.fi/tuotteet/metsakoneet/
Metsätalous / Vs: HCV=Natura 2
: 06.09.19 - klo:14:22
Mitäs kun itse hakkaa puut, tekee itse metsänkäyttöilmoituksen metsään.fi:ssä ja myy puut sellufirmalle, sahalle tai ties kelle, niin eihän siinä tapauksessa kukaan tutki että onko hakattu siltä pirun HCV-alueelta?

Yhtiöt näkevät, kuten kaikki muutkin metsäkeskuksen karttapalvelusta, missä on ko. metsänkäyttöilmoituksen alue ja onko se voimassa. Eli jos ei tee hankintasopimusta tuolla perusteella, sopimusehtojen mukaan yhtiö voi kieltäytyä ostamasta puut. Jopa ennakkorahan takaisinperintä on eräiden sopimusten määritelmien mukaan oikeutettua. Tässä piilee koko homman miina.

Husku oli hyvä saha. Sitten vaihtui vuosituhat.

Jotkut homot ovat väittäneet, että ennen ruotsalaiset olivat hyviä. Nyt tulee kaikki Kiinasta.
Nähtävästi siis lypsyrobotitkin.

Yksi hetero täältä kommentoi, että Huskun 50 cc ja suuremmat ammattisahat ja raivurit tulee edelleen samasta pajasta ja hallista Huskvarnasta, kuin on tapahtunut vuodesta 1972.
Nokan  venttiilipöytä kenkkuilee, kaikki muu toimii suhthyvin paitsi kouran avaus. Hydrauli esiohjattu, koura ja jatke sähköllä.  Välillä tyhjä koura tekee sen  ettei lähde avautumaan, kun sulkee kouran sen jälkeen avautuu pikkuhijaa. Kun laskee avonaisen kouran toisen puolikkaan varaan niin menee ittellään kiinni, jossain sisäinen vuoto mutta missä.

huh , en paremmin sano . Justiinsa meinasin palauttaa hydrauliikka vetoisenh leikkurin huollosta mutta onneks huomasin et öljyt valuu pihalle . Epälisin sähkövikaa ensteks , huom epäilisin .

Tarkista onko kouran lohkossa shokkiventtiilit  letkulähtöjen kohdalla, jos on niin voi olla o-renkaan palanen tai muu roska välissä.
Sivuja: [1] 2 3 ... 21