Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 8

Viestit - AJL

Siit on nyt 5 vuotta, kun myin niittokoneen raadon rahat tuli tuli tilille, mutta kone on vieläkin tuolla metän reunassa. Joutaa varmaan jo romunkeräykseen.
Liikenneluvat traktoreille poistuvat, eikä vanhoja lupia uusita tuli mulle ainakin tiedote joskus tässä kesällä. Eli niitä ei sitten tarvita. Aiemmin mulla on ollut liikennelupa traktorille.
Vetolevyhän siellä yleensä ääntää, aikoinaan huoltoukko laitto tsa100:een 6 koneen vetolevyn. Epäili et kestäs paremmin.
Jännä kun se on tuo kuitupuun liikkeelle saanti niin haasteellista näille ns. markkinataloudessa eläville. Mitenhän jos koettais vaikka hintaa nostamalla.
Vuodenvaihteessa tuli ilmeisesti sellanen muutos, että tämän vuoden puolella rekisteröidyissä traktoreissa pitää olla jarruventtiilit ja laajakulmapeilit ainakin. Myyjä kertoili ainakin kun  kiireellä rekisteröi esittelykoneita.
Se on kyl ihan hanurista, taapelointi.

Niin on. Olenkin laittanut puutavarat sirkkelin pöydältä suoraan etukuormaajalla nosteltaviin rimanippuihin.

Taapelitkin kun tekee vielä etukuormaajalla siirrettävän kokoiseksi, helppo siirellä sitten suoraan käyttöpaikan äärellä.
Kasvintuotanto / Vs: K kotiarestissa?
: 27.01.18 - klo:11:38
Eikö nää mee sillein, että myydään ensin ulkolaisille ja sitten muutaman vuoden päästä pistetään taas oma putiikki pystyyn. Niinku valiokin möi jäätelön valmistuksen ja nyt alkaa tehä taas ite jäätelöö. Ja Nokia myi puhelimet ja alottivat taas valmistuksen.
Millähän laskimella ne aina laskee tuota tiehöylän käyttöäkin niin kalliiksi, kun sitten kuitenkin moneen kertaan yrittävät hinkata pintaa tasaseks näillä kevyemmillä vermeillä. Sama kesäsin nämä soratiet, jollain kevyellä lanalla vedellään näitä murskeen irtokiviä monttuihin ja ensimmäinen auto heittää ne niistä montuista takas reunoille.
Täällä päin ainakin on kaikki jotka alkanu traktorilla noita elyn teitä auraamaan ni parin ensimmäisen talven jälkeen hommanneet jonkun kuorma-auton rotiskon siihen hommaan. Tiedä sitten mistä johtuu. Ihteekin joskus kysyttiin nuta sorateitä auraamaan sanoin, että kyllä ne on kuorma-auton hommia. Pysyttelen mieluummin tuolla kiinteistöjen pihoilla sen aikaa, kun näitä viitti ny tehä.
Ajeleehan niitä pientareita tietysti näillä murskaimillakin, mutta ei ne oo oikein hyviä heinikkoon eikä vesakkoonkaan. Ajonopeus pidettävä pienenä ja koneessa kieroksia reilusti, jos meinaa siistiä saada. Silti tietynlainen vesakko väistää teriä onnistuneesti ja saa hinkata edestakasin moneen kertaan.
Käteviä nuo akkukoneet on, pikkurälläkkää ei muuta ookkaan kuin a*****nen. Mutterivääntimelläkin irottelee kätevästi traktorin renkaan ja riittää akku vielä takasi kiinnitykseenkin. Kahella akulla pärjää yleensä hyvin toinen kerkiää latautua sillä aikaa, kun toista tyhjentää.
Ihan helpointa laidunkausi oli sillon kun vielä oli kantturoita. Aamuin illoin lypsyn ajan kävivät vaan navetassa. Hiehot oli lehmien mukana ja pienemmillä oma aitaus missä opettelivat aitauksessa olemista.
Kasvintuotanto / Vs: Kato uhkaa viljaa !
: 08.07.17 - klo:19:26
Vanhan kansan sanonta. Vilu viljan kasvattaa ja lämpö kypsyttää, pitäneen edelleen paikkansa. Ei huolta huomisesta puinteihin on vielä aikaa.
Kasvintuotanto / Vs: Yaran 700 kg:n säkit
: 25.06.17 - klo:09:30
Palkkatyövoimalle taitaa olla nykysin jo 25kg maksimi mitä saisivat edes nostaa. Joku 10 vuotta sitten oli joillain markkinoilla säkinkantokisa, jotakin voimailijaa vastaan. Isäukko reilu 5 kymppisenä voitti mennen tullen. Ite oon jo niin laiska että hyvä kun viitin 20kg heinänsiemen säkkejä nostaa. Monella vanhemmanpolven viljelijällä ja metsureilla toki tullu kulumia niveliin. Mutta peruskunto ja kestävyys heillä melkosen kova.
Lasket montaako ohra kiloo ne heinät vastaa. Sitte rehuohran hinnan mukaan ja vähennät korjuu kustannukset jos ite teet.
Sivuja: [1] 2 3 ... 8