Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - rodeo

Onko kenelläkään kokemusta noista a-rehun tekno täysrehusta tai puolitiivisteestä? Miten maittaa ja toimii robotilla? Itelle robo tulossa ja pitäisi päättää mitä rehua tilaa säiliöön. Perusrehuna ape, ei kioskeja.
Kiitoksia vinkeistä. Nyt on jo tarjouksia tulossa. Ja taitaa todellakin jäädä halvemmaksi kun sampionin ressut. Ja vinnamolle vinkki, saatan ottaa yhteyttä yksityisesti täs lähiaikoina.
Koneet, laitteet ja tekniikka / pressuovia
: 02.11.09 - klo:18:38
Olis tarvetta isoista pressuovista. Olisko kellään ehdotuksia, mistä vois kysellä vaihtoehtoja? Tuo yx pohjalainen firma, joka paljon mainostaa, teki aika arvokkaan tarjouksen? :o
Kokeile ikh:lta. Sen kautta mulle tuli muutama. Kävivät ainakin case maxxumin liittimiin.
Mistäpä nipa löysi tuollaisen ilmoituksen?
Meillä schurr ollu kohta 2 vuotta. Hyvä harja, jykevästi tehty, kuhan vain saa kiinni sellaiseen paikkaan, jossa kestää. Meillä kiinni liimapuupalkissa, ja meinaa vielä  täkkipultitkin löystyä. Harjaa kyljen ja selän, paitsi eukon harraste isk:lta. Ei yllä selkä harjaan  ;D
Koneet, laitteet ja tekniikka / Trelleborg
: 06.12.08 - klo:11:43
Onx kenelläkään kokemuksia nykyisistä trelleborgeista? Pitäis uusia maxxumiin renkaat, ja entisiin pirelleihin olen ollut tosi tyytyväinen. Miten lie uudet trelleborgit, miten talvella ja onko pellollla yhtä hyvät kuin vanhat?
Ei pese. Käsin saa pestyä suht helposti, mutta toimintavarmuus.. Ei ainakaan yhdistelmäautomaattia voi kehua. Meillä vaihdettu melkein kaikki osat, paitsi ulkokuorta. Eikä taho pelittää kunnolla. Pikkuvika, mitä ei vielä ole tehdaskaan osannut korjata.
Meiilä ollut reilun vuoden 14m3 pystyruuvilla oleva jeantil. 50 lehmää ja satsin teko kerran päivässä. Kuivalla rehulla satsi ehkä n. 12m3. Jos 80 lehmää, ottaisin ehkä hieman suuremman, tai sitten 2 satsia/pv.
Verhoseinät. Rakennuskustannuksista en kiistele tarkemmin, mutta meille verhot maksoivat hieman alle 5000e 50 lehmän navettaan. yht. 56m verhoja + muutama hormi.Ei tarvitse mitään automatiikkaa. Muutaman kerran vuodessa veivaa kammesta ja säätää hormien luukkuja, toimii varmasti ku vaan jaksaa sen tehdä.  Vastaavalle kohdalle seinään eristeet, yms. ja ikkunat tai luukut. Varmasti nekin jotakin maksaa, mutta minusta hyödyt tulevat verhojen eduksi muualta.
 Navetta on hiljainen, ei puhaltimia. Kesällä kun verhot auki ja aukean reunassa navetta, mukava tehdä töitä helteelläkin. Eikä tarvitse pitää ovia auki. Ei epäkuntoon meneviä automaattiohjauksia tms. Oma mielipide = en pois antaisi. 8)
Kattorakenteet. Meillä runko liimapuusta ja thermisolin elementti pitkittäin+ erillinen vesikate.  Voi olla hieman arvokkaampi, jos laskee euron tarkasti. Mutta kattotuoleihin verrattuna 23m leveässä navetassa huomattavasti nopeampi tapa. Luonnollisessa ilmanvaihdossa riittävä ilmatila auttaa ilmanlaadun säilyttämisessä. Ja tarvitsee ne kattotuolitkin leveässä navetassa jo välille tukipalkkeja.
Pohjaratkaisu. Peruspohja, 3-rivinen. Muuten ok, mutta käytävien ja lypsyasemien leveyksien satuttaminen hieman hankala. Meillä tuli reilut parret, ja käytävät= lypsyaseman ja ulkoseinän linjan väliin tuli ylimääräinen muutaman neliön varastotila. Muuten ei käytävät ja asema, tai sit ulkoseinä  ei olisi ollu linjassa. Raapat hyvä, mutta pysy erossa eräästä pohojalaasesta pytingistä. Meillä lantakone ollut puolitoista vuotta. Kaikki pitäisi olla oikein. Neljä vaijerin katkeamista, myös sellaisista kohdista, joka ei hankaudu mihinkään. Uuden mallin ohjauskeskus, jota kukaan ei oikein osaa ohjelmoida. jne. Parempiakin löytyy..  :'(
Mulla olisi vanhaan navettaan jäänyt kone. Alfan raapat -90 luvun lopusta, paskervillerin koneikko hieman vanhempi. Toimiva kone, eikä varmaan kauhean hintainen. Pistä viestiä jos kiinnostaisi.
Meillä oli 10v 2.8m hinattava krone. Vanhan palkin tyyppivika että kivisuojan kiinnityspultti toimi rattaan akselina. Löystyi, irtos ja hampaita lähti. Vaihdettiin uuden mallin palkki, ja ajettiin paljon sen jälkeen. Ja tyytyväisyyden takia tulee ensi kesäksi 3,2m meno-paluu krone. Uskallan suositella merkkiä.
Kiitoksia kommenteista. :) Pitää varmaan luottaa teihin, pistää siilo kasaan ja luottaa että rypsi valuu. Kuka tulee sit kaveriksi mättämään kuutta tonnia rouhetta kun jumii..?  ;D Noo, leikki leikkinä..
Hello keskustelijoille. Alkaa olla kohta uus navetta valmis ja noita väkirehupuolen systeemeitä kasaillaan. Nyt kiinnostas tietää, että onko teillä   kenelläkään kokemusta miten sais rypsirouheen tulemaan siilosta ulos?
Olisi tuollainen pomon sisäsiilo. Jos sinne puhaltaa autosta rouheen, on aika kova riski holvaantua ja sitten sorkataan kepeillä, yms. että saadaan rouhe ruuvin kuljetettavaksi. :-\
Sivuja: [1]