Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - Slave074

Mulla on sekä lihantuotantoa että maidontuotantoa ja juuri tuossa laskeskellu että maitopuolella on pudotusta kannattavuudessa ollu kolmessa vuodessa tosi rankasti.
Molemmista näyttää jäävän ainoastaan isokasallinen paskaa. :D

Tänä vuonna tulee maidontuottajille ja viljanviljelijöille tilatuen korotukset ja lihantuottajille roimat alennukset lisäosista. Kyllä ite olen sen huomannu, että maitotilalliset pärjää tämän hetken Suomessa parhaiten, Valio pitää tuottajien puolta, pörssi ei rasita.

Toista se on lihaketjussa. Atria hehkuttaa kun on saanut enemmän hintaa, mutta ei aio sitä tuottajille asti antaa. Se pönkittää nyt venäjän tappiot pois. Kesko kehuskeli tämän päivän maastullissa isoon ääneen kuinka kannattaa ennemmin rakentaa uusia kauppoja kuin makuuttaa rahaa pankkitileillä ja kehuskeli vielä kuinka kannattavaksi ruokapuoli on muuttunut. Vituttaa tollanen. Kaikki tuo on meiltä pois.

Kun ei painais kaikki laskut niskaan niin älyttömästi niin laittaisin tuotannon katkolle ja toivoisin että muutkin niin tekisivät. Mutta menneen kesän lannote+siemen yms viljelytarvikkeet pitäis jo vähitellen maksaa, joten pakko on jatkaa toimintaa. Välikasvatusvasikoista on tänä vuonna kuollu 13%, ennen ei kuollu kuin yksi neljässä vuodessa. Vasikat ovat myös olleet 60-80kg normaalia keveämpiä. Paska hommaa tämä on. Lihantuottajat on orjuutettu ja riistetty ja kenelläkään ei oo tarpeeksi munaa tehä mitään radikaalia. Jotenkin visio vihaisesta väkijoukosta kaupan keskusliikkeen pihalla olisi tyydyttävä.  >:(
Liekö lihataloilla kartelli. Pitäiskö nostaa ryhmäkanne? Samalla vois haastaa ässän ja koon ihmisryhmän orjuuttamisesta, viedään samalla ihmisoikeuksien rikkomuksesta johonkin helevetin istuimeen. Vois vähä piristää tätä ankeutta.
Kieltäydytään tuottamasta tappiolla raaka-ainetta, jolla välikädet rikastuvat.

Kertoisitko aivan ensiksi mitä ovat nämä välikädet, jotka rikastuvat?

Kun käsittääkseni tällä hetkellä elintarvikeketjussa ei "rikastu" muu kuin kauppa ja sekin hakkaa tuloksensa investointeina betoniseiniin.

Ja mitenkäs kauppaa vastaan lakkoillaan? Ei myydä/tuoteta lihaa vaan odotetaan että kauppa tuo lopunkin ulkoa?

Välikädet jotka rikastuvat on S ja k-ketju. Ostavat lihatuotteet alihintaan, myyvät hyvällä katteella. Maataloustarvikkeet myös myydään meille ylihintaan, hyvällä katteella.

Kauppaa vastaan emme voi yksin lakkoilla, siksi ehdotinkin, että otetaan mukaan myötätuntolakkoon jokin ala joka vaikuttaa kaupan toimintaan, esim elintarvikekuljetukset. Se näkyy jo parissa päivässä hyvin konkreettisena.

Tässä maassa on vain se periaatteellinen vika, että kaikki on toistensa kurkussa, ei voida toimia yhdessä ja lihantuottajat ovat täysiä lampaita. Missään muussa maassa ei onnistu tällainen kyykytys kuin Suomessa. Täälläkin palstalla aletaan heti a)joko vertailemaan pohjoisen ja etelän tukia, b) ollaan jo valmiiksi sillä asenteella, että turha edes yrittää.

Meidän tila ei ole vielä menossa velkasaneeraukseen, mutta meillä ei myöskään jää mitään viivan alle, eikä pieniäkään investointeja voi tehdä ja 5 vuoden kuluttua on jo pakko alkaa investoimaan kalustoon jos aikoo jatkaa. Siihen ei ole varaa. Vituttaa ne yli 3000 tuntia mitä töitä tekee palkatta ja tietää, että tästäkin joku möhömaha virkamies vetää itselleen helevetinmoisen omaisuuden.  Kyse on vain 80 sentin korotuksesta lihakiloon, kaupalla ja teurastamolla on kunnon katteet, sieltä tuon voi ottaa pois, mutta ne eivät anna sitä ennenkuin on pakko. Teurastamot pitää saada takaisin tuottajien omistukseen! Yhtäkään edustajaa ei sinne kannata valita maidontuottajista!!! Ja nyt taitaa enemmistö olla maidontuottajia, mitä hemmettiä niitä liikuttaa joku lihanhinta?
Aika lohdutonta luettavaa viime aikaiset uutiset näin lihantuottajan kannalta. Nyt olisi aika ryhtyä oikeasti toimiin ja lopetta pehmoiset puheet. Lihataloja ja kauppaa on alettava oikeasti painostamaan.

Ehdotan lakkoa, johon haetaan mukaan aloja, esim elintarvikeketjusta, kuljetuksista yms jotka vaikuttavat kauppojen ja lihatalojen toimintaan. Kieltäydytään tuottamasta tappiolla raaka-ainetta, jolla välikädet rikastuvat.

Osuuskunnat voisivat myös herätä, jos pörssi kieltää yhteistoiminnan, niin erotaan pörssiyhtiöstä. Lihantuottajat möisivät teuraat osk:lle ja osk myisi lihan sille lihatalolle joka eniten maksaa. Miksi pidämme pörssiyhtiöitä riippakivenä ketjussa? Sinne menee hallinnollisiin kuluihin älyttömät summat rahaa.

Jos osk ei voi näin tehdä, erotaan me tuottajat kaikki yhdessä osk:sta ja perustetaan uusi, vaikka koko maan laajuinen ja siellä toimittaisiin tuottajan ehdoilla, ei pörssin ehdoilla.
Boikotti on ihan "kiva", mutta tuskin auttaa asiaa. Mielestäni pitäis alkaa kovistelemaan osuuskuntaa ja herättelemään niitä kuudenkympin ja kuoleman välillä olevia edustajia tekemään jotain. Meidän pitää nyt yhdistyä ja miettiä yhteinen strategia tavoitteellemme. (Tavoitetta tuskin enää tarvitsee tähän kirjoittaa?)

Teuraitten toimittamisen lopettaminen ei mahda auttaa, sillä pakkasvarastot ovat niin suuret, että elukoita ei voi niin kauaa pitää navetassa, että teurastamolle tulee hätä. Sitä paitsi tuet lakkaa 22kk ikäsestä elukasta, joten tuota vanhemmaksi ei kannata pitää.

Tärkeintä olisi nyt yhdistyä jotakin kautta ja lopettaa paskanpuhuminen vaikka sekin on kyllä hauskaa (ja ehkä tässä tilanteessa ainoa valopilkku).

Ehdotan että nyt otamme kaikki osuuskuntiin yhteyttä ja vaaditaan heitä ajamaan meidän etua. Minusta Suomeen riittäisi yksi lihaosuuskunta, joka päättäisi kenelle myy tuotteensa. Raskas atrian kaltainen pörssiyhtiö ei aja tuottajan etua, eihän se edes kuulu pörssiyhtiön tavoitteisiin.

Lähiruoka on tulevaisuuden trendi (jota tuskin rainbow-aletuotteita hamstraava kuluttaja ostaa...?) ja teurastus pitäisi hajauttaa ympärimaata, ja teurastamot pitäisi sijaita lähellä kaupunkeja, jolloin suoramyynti olisi mahdollista. Teurastamot voisivat myydä tavallista prosessoimatonta lihaa, esim paistit, pihvit, palapaistit ja jauheliha. Kunnon lihaa ei enää kaupasta saa. Onneksi navetasta löytyy aina kerran vuodessa ontuva elukka, joten itellä on aina pakkasessa kunnon lihaa.

Meitä lihantuottajia on Suomessa vain 2500 kpl, mutta iso osa suomalaisista syö meidän kasvattamaa ruokaa. Miten ja missä voimme yhdistää voimamme?
Sivuja: [1]