Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
tuo viimmesin kuvovaa hyvin maijjontuottajjiin solitaarisuusvaejtta
helevetti
Siis kuvaa maidontuottajien solidaarisuusvajetta vai maidontuottajiin kohdistuvaa solidaarisuusvajetta?
Kummastakaan ei kuitenkaan ole kyse, koska en ole maidontuottaja ja ehdotus perustuu solidaarisuuteen eläimiä kohtaan. Maidontuottajia kohtaan en mielestäni omaa solidaarisuusvajetta.
jos niittä kallihia betonibunkkeri pihattoi ja luonnonmukaasta lairunnusta halutaan niin hinnassa pitäisi näkyä,sitä saa mistä on v almis maksamaan vaan ei taira suurinta osaa kuluttajista sittenkään kiinnostaa vapaan lehmän maitu 
Näin tietysti. Toisaalta jos parsinavettoja ei ole, ei tarvitse pohtia kuluttajan valintaa. Laidunnushan on kiva juttu mutta pidän pelkkää vapaata liikkumista jo merkittävänä muutoksena päästäkytkentään verrattuna.
katteellisten pihattolaisten panetteluu... taitaa kovimmat katteet vaan tulla parsinavetoissa tällä hetkellä....
jos noin lehmää kohti lasketaan...
Painotan vielä etten ole mitenkään tekemisissä maidontuotannon kanssa enkä ota mitenkään kantaa eri tuotantotapojen kannattavuuteen.
tuo viimmesin kuvovaa hyvin maijjontuottajjiin solitaarisuusvaejtta
helevetti
Siis kuvaa maidontuottajien solidaarisuusvajetta vai maidontuottajiin kohdistuvaa solidaarisuusvajetta?
Kummastakaan ei kuitenkaan ole kyse, koska en ole maidontuottaja ja ehdotus perustuu solidaarisuuteen eläimiä kohtaan. Maidontuottajia kohtaan en mielestäni omaa solidaarisuusvajetta.
Eikö jo uusien parsinavetoiden rakentamisen voisi kieltää ja pistää vanhat pois pitkällä siitymäajalla. Emakoiden kääntyilymahdollisuuksista on paljon puhetta (joka on toki hyvä asia) mutta lehmät voivat seistä/maata paikallaan suurimman osan elämästään.
Keskustelu luomun ja tavanomaisen tuotannon paremmuudesta on liian mustavalkoista. Omasta mielestäni kumpikaan menetelmä ei ole täydellinen, eikä missään nimessä lopullinen. Koska maatalous on kehityksessään kohtuullisen kankea tuotannonala, on muutosta tapahduttava jatkuvasti. Ripeisiin muutoksiin ei pystytä. Siksi ärsyttää ihmisten ajatus siitä, että luomu olisi valmis tuote. Toisaalta, en myöskään usko, että tavanomainen tuotanto voi jatkua nykyisellään. Fosfori (louhittu) loppuu, öljy loppuu... Tämän takia itse suljen tämänhetkisistä tuotantotavoista pois vain tehottoman tuotannon, (En pidä termin "tehotuotanto" käytöstä kuvaamaan tavanomaista tuotantoa.) eettisistä ja taloudellisista syistä.
Tässä ei nyt ollut faktaa nimeksikään, vaan lähinnä mielipiteitä, jotka nekin muuttuuvat säännöllisesti. Haluaisin kuitenkin haastaa molempien tapojen kovimmat puolustajat/haukkujat löytämään hyviä puolia sekä luomusta että tavanomaisesta. Ja vaikka ehdotuksia tavoitteesta.
Esim: Roundup ready/clearfield- kasvusto jota lannoitetaan biokaasuvoimalan käsittelyjäännöksellä(pienempi tautipaine) ja typensitojakasveilla. Talveksi kerääjäkasvi.
-> Kustannukset pienempiä, sato kohdallaan ja luonto kiittää.
Sinänsä se matka ei varmaan este ole, esim. "Biokakka" vehmaalta ajaa mm. pisimmillään rekoilla lietettä jopa urjalaan saakka, eli jotain 100+ kilometriä.
Mutta onko se sitten sitä ekoloogista hiilijalanjälkeä, jota paikallislehdessä yrittäjä hehkutti?
Alueella kyllä aika pitkälti on pelloille jo levitysalaa varattuna, että siinä se ongelma saattaa olla, että ne joilla ei ole varatut pellot, eivät sitä tavaraa halua pelloillensa ottaakaan. Eri asia sitten, jos tavara on esim, pellettimuotoista tukevaa ravinteiltaan(tätähän biovakkakin yritti, huonolla saannolla), eikä sisällä "teollisuuden sivuvirtoja".
Vehmaan tavaraa on tullu haisteltua, mut ei maisteltua. Kanan ja sianpaska haisee sihen verrattuna Chanel viitoselle. Vaikka ne sekottas keskenään ja paiskois joukkoon jokusen elukan ruhonki, ni siitä huolimatta haju ei pärjää tolle Vehmaan Vetelälle.
Haisee tosiaan pahalle jos suoraan säiliöstä nuuhkii. Pellosta haju ei kantaudu läheskään niin kuin käsittelemättömästä paskasta. Laitoksen valmistumisesta asti on tavaraa haisteltu. Kanan paskasta en samana pävänä puhuis.
Tehotuotanto joutaiskin lopettaa joka sektorilla, vaikka olenkin itsekin karjatilan emäntä niin kannatan luomuun siirtymistä koko kotieläinpuolella. Varsinkin siat tarvitsisivat paremmat olot, kun ovat älykkäitä ja toimeliaita eläimiä. En väitä että meidän lehmillä olis olot kuin kuningatttarilla, mutta kyllä ne ansaitsisivat ne. Ehittiin reilu 5 vuotta sitten parsinavetta laittaa kuntoon ja näin jälkeenpäin olis pitänyt luomuehdot täyttävä pihattosysteemi tehdä. Toivon mukaan kotieläintilalliset kiinnostuisivat enempi luomutilaksi siirtymistä ja ainakin joulunalla kaikki luomupossut menee niin että niistä tapellaan! Suomi vois olla Euroopan etunenässä ottaa luomumaan tittelin itselleen, siitä saatais hyvät kilpailuasetelmat tulevisuudelle. Sitä paitti luomuun siirtyminen on viimeistään 50 vuoden päästä täyspakko jos halutaan ruokaa enää maataloudesta tuottaa koska maa, vesistö ja ilmasto ei tavanomaista enää kestä.
Tehotuotannosta luopuminenhan tarkoittaa ilmeisesti siirtymistä tehottomaan tuotantoon. Onkohan kenenkään edun mukaista ruveta tuottamaan tehottomasti? Mites sitten riittää ruoka kaikille?