Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Viestit - Tarmo Väisänen

Työntekijä on valittu, vaihtoehtoja oli ainakin riittävästi.  Ja Huomenna häivymme 17 päivän lomalle lämpimän auringon alle.

Ps. Appeen jakokerroilla ei ole juurikaan vaikutusta lehmien kiertoon robotilla. Vanhassa navetassa sitä testattiin ja siitä luovuttiin. Yksi jakokerta päivässä toimii riittävän hyvin.
 
Älyttömän hienoa keskustelua.
Visiiripöydän putsaus käy sen verran voimille että tarvitaan lisää väkeä. Muutama ehdokas vasta on.

http://youtu.be/drH7HIp2GFM
Oletteko pohtineet olisiko kannukone sittenkin taloudellisempi vaihtoehto kuin lypsyrobotti alle sadan lehmän karjassa?  ;)

Toki tuo pitää jokaisen laskea. 2007 laskettiin robottilypsyn kannattavuutta paljonkin, ja silloin tipahti maidon lypsykustannus muutamalla sentillä meidän palkkarengin asemalypsyyn verrattuna.

Appeen teon työkustannus tuotettua maitolitraa kohti on ehkä parisenttiä pienempi, jos sekoituserän koko nostetaan neljästä kahdeksaan tonniin, ja työ aika on suunnilleen sama puolituntia päivässä. Oletuksena että lypsäviä on kummassakin riitttävästi ja tuotos eläintä kohti sama.   

Yö Linjalle tiedoksi. Varsin tyytyväisiä ollaan vaunun toimintaan ja seoksen rakenteeseen. Vaunun kestävyyden tietää joskus kymmenen vuoden päästä. PJ farmin asiakaspalvelu on ollut myös positiivista.

ps.  minkä kokoinen tankki?

5000 litraa

Jos haetaan vain joka toinen päivä niin et saa kuin 900 000 litraa lähtemään  ??? Ovatko loput maidot tonkissa  ;D


Myytävä tankki on 5000l

ps. siistit kotisivut, minkä kokoinen tankki?

5000 litraa
no minkä ihmeen takia sulla on apesysteemi? kiinnostaa kuulla että mikä tämä yksinkertainen ja edullinen erillisruokinta on..?

Muutosten tiellä ollaan. Luomukomponentit ei mene spiraalien läpi ja ilman näitä ei 1,2 milj maidontuotanto toteudu. Tosin luomu täysrehumarkkinat ja rehujen koostumus paranee koko ajan, mutta hinta on suolanen. Tiiviste on liki 1000€/tn
20 vuotta meni säilörehu-täysrehuruokinnalla vähällä työllä ja maitoa tuli riittävästi.  Ja valtaosa ajasta oli tarjolla kahdenlaista nurmirehua.
Suurin hyöty omasta mielestä apehommassa on tuo et pystyy sekoittaa eri satoja keskenään. T


Onko pelkästään erilaisten heinien sekoitteluun apevaunu-traktori-kurottaja+1€/l polttoöljy systeemi turhan kallis, kun heinällä ei tuota lajittumisongelmakaan ole?
Yksinkertaisella ja kohtuuhintaisella erillisruokinnallakin päästään helposti yli 12t tuotoksiin
Nyt, kun on muutaman viikon apeen tekoa harjoiteltu, tuntuu olevan lähes sama reipas puolentunnin työ oli määrä 4 tai 8 tonnia.
Onko apesysteemi turhan työllistävä alle 5 tn kertaruokintamäärillä?   

Linkki:
http://www.youtube.com/watch?v=Z6958t7d_hc&feature=youtu.be
Päivän pesut ja huuhtelut näkyy olevan lyhimmillään 43 min. Nyt 48-51 minuuttia yhden lehmän erottelupesujen kanssa.     
Voi kai sen ajatella noinkin. Millä keinolla tahansa tehty voitto tuloslaskelmassa lisää taseen vastattavissa olevaa omaa pääomaa ja samalla vastaavissa oleva rahoitus-  tai jokin muu omaisuuserä kasvaa. Taseessa esim. koneiden arvo  hupenee kyllä aika nopeasti poistojen myötä, mutta pienentää tulevien vuosien voittoa tuloslaskelmassa ja lopulta veronmaksua.

Omaisuus, mitä maksuperusteiseen taseeseen kertyy on esim. koneet, rakennukset, tiet, salaojitukset, sähkö ym liittymät, pelto, metsä, osakkeet ja osuudet,  saamiset, rahavarat. Suoriteperusteisessa on vielä lisäksi esim. varastot ja eläinpääoma.


Yksi veronkiertomahdollisuus, jota jossakin käytetään, on tehdä maatalouden tilinpäätös suoriteperusteisena ja määrätä sen perusteella jaettavat osingot. Tuloverotukseen tilinpäätös muutetaan maksuperusteiseksi ja maksetaan sen perusteella verot. Suoriteperusteisessa tilinpäätöksessä on mukana varastot ja  eläinpääoma nostamassa nettovarallisuutta, mutta kun verotus määrätään maksuperusteisen kirjanpidonmukaan ei niitä veroteta.
 Täällä tämä ei tunnu menevän läpi näin, ja tämä onkin  aika riskialtista rusinoiden noukkimista.


Siis syntynyt vasikka 'myydään' tavallaan itselle omaisuuteen, jos vasikan myy hiehonkasvattajalle ja ostaa takaisin poikimavaiheessa, lisätäänkö vain eläinpääomaan?
Kirjanpito on siis puhtaasti maksuperusteinen?


Vasikan syntymisen ja kasvun kautta tullutta eläinpääoman arvonnousua ei tavallisesti maksuperusteisessa kirjanpidossa kirjata kirjanpitoon, ennen kuin eläimiä myydään ja saadaan rahaa. Silloin myynti kirjataan tuloslaskelman tulotilille. Jos tilikauden vaihtuessa on myyntien seurauksena on syntynyt voittoa, niin tämä voitto siirretään omaan pääomaan(Vastatavaa). Taseen toisella (Vastaavaa) voitto näkyy sitten lisääntyneenä rahavaroina tai muuna omaisuutena.  Voiton tekemisestä kertyy nettovarallisuutta.

Hiehojen ym. ostot kirjataan tuloslaskelmassa menotilille kertapoistona (esim. tuloslaskelmantilipari "eläinostot"-"pankkitili" )  ja nämä menot vähentävät syntyvää voittoa.

Maksuperusteisessa kirjaus tapahtuu rahan liikkuessa.
Suoriteperusteisessa kirjanpidossa tapahtuma kirjataan, kun on tullut tavara liikkuu tai arvostus muuttuu. Arvostuksen nousu menee taseeseen tuloslaskelman voiton kautta ja siitä voitosta maksetaan yhtiön verot. Maatalouden kirjanpito pidetään yleensä maksuperusteisena. MVL antaa kuitenkin monia etuja.

"Sopivien" kirjanpitäjien ja tilintarkastajien kanssa näissä asioissa voi pelata ja toivoa ettei erityistilinarkastusta määrätä kohdalle. 


 
Tuosta syntyvistä ja kasvatetuista eläimistä vielä, että ne saa taseeseen, niin että eläinpääoman lisäys tuloutetaan myös tuloslaskelmassa.
 Näin arvonnousu tulee taseen pysyvissä vastaavissa eläinmiin ja tuloslaskelman osoittaman lisääntyneen voiton kautta taseen vastattavissa olevaan omaan pääomaan.  MVL:n mukaan tehty maksuperusteinen tilinpäätös ei vaadi näin toimimaan eikä tämä usein edes kannata.

Kiinnostaa tuo kirjanpidon avaus yhtiöitettäessä:
Siis koneomaisuutta viedään menojäännöksen verran taseeseen?
Kun eläimet on jo kertaalleen poistettu aikaisemmassa verotuksessa niin eihän niissä siten ole jäännöstä siirrettäväksi yhtiön taseeseen, miten jatkossa eläinhankinnat tai syntyvät vasikat?
Miten pellot, metsä?

Yleensä yhtiöittäminen tehdään toimintamuodon muutoksena, kun tällä säästytään ylimääräisiltä veroseuraamuksilta. Silloin seurataan aika tarkkaan tasejatkuvuutta.

Omaisuus siirtyy yhtiölle seuraavin perustein:

Koneista, rakennuksista ja salaojista alkutaseeseen poistamaton menojäännös.
Eläimiä ei taseeseen ollenkaan ilman veroseuraamuksia.
Peltojen arvona käytetään niiden ostohintaa, oli kaupasta miten pitkä aika tahansa. Samoin hyväksytään pellonraivaus ja teiden rakentamiskustannukset, mitä ei ole aiemmin verotuksessa poistettu. Kuiteista vaaditaan kopiot. Jos metsä siirty yhtiölle, arvostetaan se ostohintaa. Mahdollisia hakkuita ei tarvitse vähentää ostohinnasta.
Eli jos on vähäisintäkään tarkoitusta joskus yhtiöittää toiminta, kannattaa säilyttää kaikki pitempiaikaisen omaisuuteen kohdistuneet meno tositteet ikuisesti.
 
 
Joo, pitkäaikaiset hankinnat merkitään taseen pysyviin vastaaviin ja sitten se on taseen toisella puolella vastattavissa joko omaa- tai vierasta pääomaa. Mutta kun maatila yhtiöitetään, alkutaseen pitää jatkua ilman muutoksia henkilökohtaisesta toiminnasta, ellei halua vero seuraamuksia. Taseeseen lisätty eläinpääoma olisi lisännyt verotettavaa tuloa henkilökohtaisele puolelle. Jossakin on mennyt tämä läpi ilmeisesti väärillä tulkinnoilla kirjanpitäjän ja tilintarkastajan yhteistyöllä.
Sivuja: [1] 2