Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Olettekos muut nautaihmiset huomanneet, että Raision rehuissa on hämmästyttävän korkeat OIV-arvot suhteessa valkuaispitoisuuteen?
Suomen Rehun hiiva on patentoidulla prosessilla (=ei kenelläkään muulla samaa) valmistettua, pienen pieniksi paloiksi pilkottua hiivaa. Patentti on myönnetty Kiinaa ja USAa myöten. Partikkelit aktivoivat pötsin mikrobitoimintaa ja lisäksi pötsimikrobien määrä kasvaa. Lehmä saa suuremman rasvahappotuotannon kautta enemmän energiaa käyttöönsä ja suurempi pötsimikrobimassa on erinomainen aminohappolähde ohutsuolessa. Elävän hiivan käyttöä rehuissa mainostetaan, mutta tosiasia on, että rehujen lämpökäsittelyssä hiivat tutkitusti kuolevat. Hiivasolut jäävät toki rehuun, mutta kokonaisina, eikä niistä saada vastaavaa hyötyä kuin erityisprosessilla pilkotusta hiivasta. Kaikilla säilörehulaaduilla hiiva ei toimi hyvin ja siksi on tärkeää mittauttaa kotoisten rehujen arvot ja suunnitella rehutäydennys sen pohjalta.