Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
miten tuo mahtaa toimia? jos ei avainta niin onko se sama kuin lukitsematon? ja onko avain jotenkin hankala muka käyttää??
Mitä meinaat lukitsemattomalla jos ei ole avainta? Ovet on lukossa jos on lukkoon laitettu. Aukeaa avaimella tai ilman kun avain on auton oven vierellä. Ei sen avaimen käyttö niin hankalaa ole, pieni mukavuuslisä kun sitä ei tarvitse taskusta kaivaa tai naisilla käsilaukun pohjalta kaikkien tarpeellisempien matkatavaroiden alta.
Keylessiä hyödyllisempi takaluukun aukaisu potkaisemalla (jalan vilautuksella puskurin alla) jos on kädet täynnä ostoskasseja.
Fakta on terverjärkisyys. Ei kai kukaan ole niin sinisilmäinen, että luottaa siihen että robotit tekee hyvää työtä, nehän on tunteettomia koneita eikä ihmisiä.
Uuden teknologian avulla rakennetut autot on sutta ja sekundaa, niin paljon on takaisinvetoja ja muuta jälkikorjaamista nykyautoissa.
Nykyajan faktaa? Ihmisiinhän voi aina luottaa, paitsi eri mieltä oleviin foorumilaisiin. Autotehtaan työntekijöitä kun katsoo niin tunnistaa heti että sinne on valkattu kaikkein luotettavimmat paikalliset työntekijät. Tai ehkä ei...
Jos ne kiinan komponentit olisi asentanut ihminen niin nehän kestäisi ikuisesti?
Mulla oli joskus kamera, jonka kuva kiersi maita ja mantuja ennen kuin se pamahti puhelimen näytölle. Jos siihen sitten saa jonkun suoran yhteyden, niin sitten se varmaan soveltuu mihin vaan. Sillä systeemillä ei ainakaan mikään reaaliaikainen ohjaaminen olisi onnistunut. Valvonta kylläkin.
Hyvä pointti huomioitavaksi. On itselläkin yksi halpa IP-kamera johon ei saa suoraan yhteyttä vaan pitää sovelluksella kysellä kameravalmistajan serverin kautta. Viiveen lisäksi huono juttu jos traktorissa on pakko pitää internet-yhteyttä päällä paikallista kameraa varten eikä sitten toimikaan enää jos serverin omistaja tekee konkurssin. Sikäli hyvä että on kiinalaisilla puuhaa kun valvovat mitä pellolla sanotaan Xi Jinpingistä...
IP-kamera voisi olla hyvä ratkaisu, jos porttiviiveet eivät haittaa. Siinä on kuitenkin muitakin protokollia käsi ojossa odottamassa vuoroaan.
Reitittimen vai WLAN-linkin viiveet? WLAN ei ole oikein hyvä mutta ainakaan omassa traktorissa kameran ja tabletin välistä liikennettä ei juuri muut protokollat eikä muut datapaketit häiritse (tosin vain etukamera WLAN:illa, muut gigabitin verkossa).
Mikä maataloustyö häiriintyy edes normaalin nettiliikenteen aiheuttamasta WLAN latenssista? Eri juttu jos nuoriso pelaa sotapeliä, silloin pitää olla kullatut liittimet ym.
Joku IP-kamera jos on mahdollisuus sitä tukevalle näytölle. Maksaa vähemmän kuin laadukas "peruutuskamera" ja on tarvittaessa varaa zoomata kohteeseen.
Suomessa tehty ei ole maatalouskoneissa välttämättä mikään kehu tai suositus.
Sama pätee Saksaan.
Allekirjoitan hiljattain saksalaisen "laatumerkin" ostaneena. Paljon huonommin tehtaalla kasattu kuin Suolahdessa (sielläkin puutteensa). Kestävyydestä ei vielä voi kommentoida.
Eikö täällä lueta autoalan lehtiä koskien näitä hybridejä? Esim. Tekniikan Maailma lehdessä oli taannoin silmiä avaava juttu näiden hybridien kestävyydestä Suomen oloissa.Jutussa oli näitä hybridiautoja työkseen korjaava/huoltava korjaamoyrittäjä,joka vastasi toimittajan kysymykseen että kannattaako käytettyä hybridiä ostaa,niin lyhyt vastaus oli: ei kannata.
Tietysti uudella autolla takuuaika olemassa,niin lienee tuo aika kukkaron kannalta turvallista hybridi omistaa,mutta ei muuten,arveleisin
Eihän täällä taida olla kuin yksi joka myöntää hairahtuneensa hybridiin 
Kai täällä on useita uudehkon auton omistajia. Useimmilta automerkeiltä ei enää saa muita kuin täyssähkäreitä tai hybrideitä. Siis joko kevythybridejä tai plugareita. Pitäiskö päätellä että pitäisi vältellä kaikkia muita uusia autoja paitsi sähkäreitä? Monen foorumilaisen mielestä kyllä, vielä useamman mielestä ei. Olisko totuus vähän monimutkaisempi.
Haapalako tuossa iltalehden, siis TM:n jutussa oli asiantuntijana? Tuttu ja osaava mies mutta osittain ontuva argumentointi kun plugaria moititaan pienen akun takia mutta kevythybridi ei kaipaa moitteita vaikka akku on paljon pienempi. Sehän vasta kuormittuu kun on jatkuvasti tyhjä ja taas täyteen ladattu. Vai olisko vaan kokemukset ensimmäisen sukupolven plugareista kun heille ei vielä uudemmat tule.
Tarkoitin että huoltoneuvojan ohje pätee laitteisiin ja tilanteeseen auton ollessa käynnissä.
Eipä sitä autoa pysty edes perusdiagnoosilaitteilla muuttamaan niin että jättäisi suunniteltua vähemmän kapasiteettia rekuperaatiota varten. Merkistä riippuen joillakin erikoisohjelmilla voi päästä noitakin parametreja muuttamaan, seuraavassa huollossa saattavat palata ennalleen.
Mikä latausjännite on normaalin ajon aikana (tai pysähdyksissä pienen käyntijakson jälkeen)? Onhan autossa oikea akku, AGM akku jos sille suunniteltu, muutoin tavallinen. Jos on tavalliselle akulle tehty ja laitettu AGM-akku niin latausjännite ei riitä.
Automallin tuntevat kommentoikoot onko jokin tyyppiongelma.
Autoissa on vissiin jo pidemmän aikaa ollut älylaturit. Ja jos olen oikein ymmärtänyt, ne mokomat ei lataa akkuja läheskään täyteen, vaan jättävät reilusti tilaa amppeereille, jotta sitten vauhdin vähennys tilanteissa saadaan "ilmaista" energiaa sähköntuotantoon, tai jotain sinnepäin...
Ja voi halavattu! Äärettömän ärsyttävää, kun joudun Amarokin akkua lataamaan Cetekillä sitten, mielellään about kerran kuussa, jotta virtaa riittäisi ongelmitta. Pari kertaa auton oman laturin toiminta on mitattu huollossa, kun olen siitä jupissut. Mittaukset ovat väittäneet kaiken olevan kunnossa.
Laitoin jo aikoja sitten autoon Cetekin "liikennevalo" latausliittimen. (Vilkuttaa muuten usein punaista) Huoltoneuvoja kehoitti kytkemään sen siten, että akun miinusnavan yhteydessä oleva virtaa haisteleva kikkare pääsee seuraamaan jännitteen kulkua ja suuntaa, eli ettei latausta saa kytkeä suoraan miinusnapaan...
Tässä juuri kävin taas laittamassa Cetekin kiinni, syöttämään lisää puhtia akkuun... Ja tulikin sitten mieleen, että nyt kun se syöttää sitä virtaa haistelukikkareen monitoroimana, niin systeemihän saattaakin olla sitten sitä mieltä, ettei auton oma lataus aktivoidu ennen kuin akun varaus on tipahtanut tietokoneeseen syötettyjen arvojen alapuolelle. Onko se sitten 50%, 60% tai vaikka 70%???. Eli saan nauttia täyteen varatusta akusta vain hetkisen? Ei todellakaan hyvä juttu suomen talvessa. Eilen manasin asiaa kaverilleni, Alfa Romeo kuskille, ja hän sanoi että sama ongelma Alfassa!?!
Autossa on start-stop, jonka kytken aina lähtiessä pois päältä. Ja tietysti AGM akku.
Tuumin tässä nyt, että pitäisikö kuitenkin toimia huoltoneuvojan ohjetta vastaan, ladata akkua suoraan navoista, jotta älyjärjestelmä kuvittelisi akun varauksen olevan alhaisempi kuin se on? Mutta pitääkö tässä sitten varoa, ettei akku saata ylilatautua, kun älylaturi syöttää virtaa vaikka akku onkin jo täysi? Eli pitäisikö ladata Cetekillä vain joitakin tunteja suoraan napoihin kytkettynä???
Hieman elättelen toiveita, että Metsäjussilla olisi tähän hyviä neuvoja...
En tunne rokkiautoa mutta kyllä tuo CTEK:in latausvirran monitorointi on kaupunkilegendaa. Akun navassa (plus tai miinus tapauksesta riippuen) on kyllä virta-anturi mutta kun auto on parkissa, muutaman minuutin jälkeen sammutuksesta tuo virranseurantayksikkö on kyllä lepotilassa kuten lähes kaikki muut auton sähköiset ohjainlaitteet.
Tuo huoltoneuvojan ohje koskee laitteita jotka on käytössä ajon aikana. Esim. nuorison audiovahvistimet jotka syö virtaa melkein sen mitä laturi antaa (jotta bassot kuuluisi toiselle puolelle jokea). Jos nuo ylimääräiset kuluttajat on kytketty väärälle puolelle akkuanturia niin auton lataus menee sekaisin. Auto luulee että akku latautuu isolla virralla mutta se meneekin poppivehkeille tai muualle.
Parkissa lataamiselle ei ole merkitystä kun sen anturin yli jäävä jännitekin on merkityksetön.
Ei taida kovin uusi mersu olla kun noin pieniä (16") vanteita ei saa nykymalleista edes C-farkkuun.
Automaattivaihteisen voi kyllä vetää ojasta ja mäen ylös. Vain pitkät hinausmatkat on kielletty vaihteiston voitelun takia. Pitää joko käyttää moottoria tai ottaa kardaani irti.
Rengaskokoa saa tietyissä rajoissa muuttaa rekisteriotteeseen verrattuna. Vielä kapeamman saa hyväksyttyä kunhan kantavuus riittää. Leveämpien ja halkaisijaltaan korkeampien kanssa hankalampaa, pitää mahtua pyörimään pyöräntuennan kaikissa asennoissa vaikka ei tuo tunnu koskevan ammattikoululaisia jos kääntävät lippiksen lipan taaksepäin.
nooo, eiks nuo ulkomaisia yleensä ostelekin. joten ei kait suomen kannata arktista vitaminipommia alkaa tuottamaan. eihän täältä saa ulos etes luonnon monipuolista ravintoa muutenkaan. ei luonnontuotteita viedä vaan tuodaan mm. ruhrin alueelta.. kun siellä on joutavempaa porukkaa keräilemään kivihiilirikastettua yrttiä..
Asiaa, mutta sama ongelmahan vaivaa myös niitä joille punavanne on uskonto joka kieltää kotimaiset tuotteet?
ja nyt alkaa hirvittään kuin tuolla pärjää kun nää uutet sähkyautot ja liukkaat kelit alkaa.. kuin moni osaakin ajella nuilla..?
Onnettomuusuutisten mukaan vika ei nykyään ole koskaan kuskissa vaan tienhoidossa.
Ei ihan otsikon aihe mutta kun monella tuntuu olleen yllätyksiä kylvökoneen siemenvirran kanssa niin kannattaisi harkita vaikka Digitrol'in tukkovahteja. Sopivat myös mekaaniselle syöttölaitteelle, siis muillekin kuin puhallinkoneille. Nykyisin myös Väderstad käyttää noita eikä suoraan valmistajalta hintakaan ole paha.
https://i-xeed.com/drill-monitoring-solutions/Jos vaikka kylvää lajittelematonta kauraa niin nimenomaan mekaanisella syöttölaitteella oljet saattaa yllättää, ei niinkään puhallinkoneella vaikka niissä usein vakiona tukkovahdit.
Muutamia tiedän, jotka selviävät vähin tunnein maatalous yms. Töistä traktorilla, käyttävän leasing- tms. rahoitusta. Pienille tuntimäärille 4-5 vuoden sopimuksia saa ilmeisen sopivaan rahaan vrt. Oman koneen arvon alenema. Sopimus uusitaan vaihtamalla kone uuteen. 
Onko se leasingfirma joku hyväntekeväisyysjärjestö? Veikkaan että sen traktorin arvo laskee aika lailla saman verran omistussuhteesta riippumatta ja sijoitukselleen firma haluaa kilpailukykyisen voiton, siis verrattuna siihen että se firma käyttäisi rahat vaikka osakkeisiin. Outo yhtälö jos tuossa molemmat voittaa, olettaen että isäntä ei osta traktoria jollakin kalliilla lainarahalla.