Muut tuotantoeläimet / Vs: Kani
: 20.02.11 - klo:21:50
Mulla on nyt ranskanluppia emoina: isoja, hyväluontoisia (kaniksi), tekevät isot poikueet ja hoitavat ne hyvin. Mutta koska kasvavat hitaasti, käytän erirotuista siitosurosta. Tänä vuonna valkoistamaatiaista. Mä olen kuullut, että ne eivät ole läheskään niin hyviä emoja kuin ranskikset, mutta kasvavat nopeasti. Valkoinenmaatiainen on samaa kokoluokkaa kuin uudenseelanninvalkoinen tai himpun verran pienempi, neljän kilon molemmin puolin. Vaikea näitä lihakaneja on kuitenkin löytää Suomesta! Ranskanluppaa on paljon, ja belgianjättiäkin saa. Kaikkein eniten on kääpiökokoisia lemmikkipupuja. Kyllä jotkut niitäkin syö, kuulemma sopivia yhden ihmisen ateriaksi.
Viime kesänä mulla oli ranskisristeytyksiä, ja näyttää siltä, että vuoden parin päästä emokanit on taas niitä. Yritän saada parhaat puolet kaikista, mulla kun ei ole näyttelyaikeita enkä tarvitse rotupuhtaita muotovalioita. Ja kun urokset on aina erirotuisia, ei taatusti tule sisäsiittoisuusongelmia.
Ei ole tullut niin rasvaista kania vastaan, ettei siltä henki lähtisi, mutta kanin rasvat on irtonaisena nahan alla tai sisäelinten ympärillä, ja kun ei niitä kuitenkaan syödä, menee vaan turhaan aikaa niiden poisnyppimiseen. Sikäli on ihan tarpeetonta lihottaa kaninpoikia läskisiksi asti.
Viime kesänä mulla oli ranskisristeytyksiä, ja näyttää siltä, että vuoden parin päästä emokanit on taas niitä. Yritän saada parhaat puolet kaikista, mulla kun ei ole näyttelyaikeita enkä tarvitse rotupuhtaita muotovalioita. Ja kun urokset on aina erirotuisia, ei taatusti tule sisäsiittoisuusongelmia.
Ei ole tullut niin rasvaista kania vastaan, ettei siltä henki lähtisi, mutta kanin rasvat on irtonaisena nahan alla tai sisäelinten ympärillä, ja kun ei niitä kuitenkaan syödä, menee vaan turhaan aikaa niiden poisnyppimiseen. Sikäli on ihan tarpeetonta lihottaa kaninpoikia läskisiksi asti.