Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5

Viestit - kermikkä

Miten Highland poikkeaa edukseen muista roduista suoramyynnissä ?
Tosiaan Haikut on räntätty hyvin.... osin siis hieman "kevein"eväin. Juuri maku joka poikkeaa muusta naudanlihasta jotenkin tuntuu erityisen kevyeltä. Tunnen useita haikkukasvattajia ja kyllä valtaosa on sitä mieltä, ettei poikkea muusta samallalailla kasvatetusta naudasta...Samoin vartailu, hc vs. norminauta (skottitutkimus) lihan rasvattomuudesta on tuulesta temmattu. Punainen liha sisältää 3-4% rasvaa eikä juuri siitä muutu. Eri asia on tietysti rasva, mutta liha on lihaa. Ei todellakaan ole tarkoitus mustamaalata haikkuja, mutta osa niiden suosiosta (joka toisaalta kiloina mitattuna on lähinnä marginaalinen), tai sanoisinko positiivisesta nosteesta on syntynyt mielikuviin. Kyllä muuten markkinointihenkisyyttä löytyy muidenkin rotujen kasvattajista, vastaavasti haikku ihmisistä löytyy markkinointi kyvyttömyyttä joka tosin johtuu osin teurastamoiden nihkeydestä teurastaa highlanderia. Kuluttajat viimekädessä määräävät sen onko highlanderilla tulevaisuutta suomessa. ;)




Haluaisi vain muistuttaa, että kertoisi sen tietolähteen/ tutkimuksen josta "asiantuntija" lausunnot peräisin... Pötsi jutussa ja hitaassa ruuansulatuksessa lienee kysymys "leväperän opiston" tutkimuksista.(saman opiston diplomeita on mm. Tuoho ja Aku Ankalla). ;)
Näistä "britti tutkimuksista" ja "asiantuntijoista" pitää puhua ja kirjoittaa aina lainausmerkeissä. Niin kun tämä "suuri pötsi" esim. syntyykö siinä ensin vain pötsi ja sitten alkaa vähitellen kasvaan karvalehmä siihen ympärille? Täyttä potaskaa...Kyllä sen pötsin kasvattaa karkearehu eikä "vuosituhantinen kurjuus". Samoin HC-yhdistyksen sivuilla viitataan skotti yliopiston tutkimukseen lihan hivenaine pitoisuuksista: potaskaa sekin. Alueen maaperästä riippuu; vrt. esim. viinien makueroihin. Toisaalta saahan sitä kirjoitella, kun viitataan näihin "kaveri, joka  tietää aika paljon". Kuinka vain, ei ole olemassa eläintä joka tyhjästä lihaa tuottaisi, eikä maata joka satoa tuottaa ilman ravinteita.
Pari yötä sitten poiki nuori emo, tuonne ulos. Autoin synnytyksen loppuvaiheessa, kun tuntui alkavan venymään. Nätti poika sieltä tuli, emä haisteli hetkisen ja siirtyi sitten muutaman metrin päähän "tarkkailemaan" tilannetta. Seurasin tilannetta pari tiimaa, sivusta minäkin. Emo oli selvästi kiinnostunut mutta tuntui aavistuksen pelkäävän. Tarkkailu session jälkeen päätin siirtää vasikan sisään. Annoin ternimaitoa, samoin seuraavana aamuna. Nyt molemmat tuolla poikimakarsinassa, vasikka kiinnittynyt minuun. Emä edelleen utelias sanoisinko varovaisen utelias. Joudun antamaan vasikalle maitoa tuttipullosta, onko vinkkiä tai kokemusperäistä tietoa miten äidin ja lapsen suhdetta saataisiin normalisoitua. Olen joskus joutunut antamaan vasikoille maitoa pullosta ja muutaman päivän jälkeen on vasikka siirtynyt tissille itsestään. Tässä on poikkeuksena emän arkuus.
Mietin vain, että näennäisviljely on syöpä joka nakertaa koko sektorin kannattavuutta moraalittomuudessaan. Vähät EU:n säädöksistä ja vapaista rajoista...Se on selkeä tulonsiirto "väärään suuntaan". Haluaisin uskoa, että Suomalainen tuottaja olkoon tukialue mikä tahansa ja tuotantosuunta samoin, on ylpeä ammatistaan, joskin ajoittain heikosti kannattavasta (halla, sade, kuivuus,kasvitaudit jne). Eli on "muuttujia" jotka vaikuttaa tulokseen. Puhumattakaan sadosta saadun hinnan muutokset, ostopanosten hinnanvaihtelut esim. Niin silloin kun "oikea" tuottaja repii hankkijan lippistä nyrkit savessa, itku kurkussa jollottelee vapaamatkustaja näennäisviljelijä "ei tullut mittään, mutta enhä panostanutkaan senttiäkään". Menikö oikein??
Olisiko siis esim. neuvontajärjestön (pro agrian) syytä aloittaa koulutusohjema jonka aihe olisi: Kasvintuotantotiloille "Kuinka viljelet maata tuottamatta mitään!" Kotieläintiloille, "Kasvata karjaa, tuota vain paskaa". Tai "Unohda hyvä viljelykäytäntö ala näennäisviljelijäksi". Ehkä "Maatalous hyvä tapa hommailla taskurahaa muun työn ohella, EU antaa rahaa kivasti!" olisi paras.? Tätä kutsutaan piireissä bisinekseksi. Lisää ehdotuksia.....
Eikait joku tuntenut pientä pistoa....kun puhutaan näennäis viljelijöistä? Se on hyvä jos tunsi...siitä se parantuminen alkaa....
Vapaa sana / Vs: Nyt on tienaamisen aika...
: 09.03.12 - klo:22:05
Kerro emo tarkemmin "vakuudet maksuun"?
Minusta leikkuksissa pitäisi keskustella näistä "näennäis" viljelijöistä...niitä loisii niin kotieläinpuolella kuin viljelysektorilla...joihin tässä aiemmin jo viitattiin. Hallinto syynää kaikki pellonnurkat tarkkaan tarkastuksissa ja korvamerkit luetaan elukoilta tuima ilme kasvoilla. Resursseja voisi näiltäosin siirtää siihen, että arvioitaisiin tilan/yrityksen todellinen tilanne. Eli onko kyseessä vain kulissi jolla syödään yhteistä kakkua ? (tukikeplottelu)
Kaikilla yhtiömuodoilla pärjää jos liikeidea, -toiminta järkevää...millään ei pärjää jos toimita ei järkevää....
Vapaa sana / ruottinmalli
: 09.03.12 - klo:08:22
Miten se Ruottinmalli on parempi tuottajan näkökulmasta? Eikös siellä esim. naudanlihan omavaraisuusaste ole kohta alle 50% ? Mielipiteitä/faktaa onko kellään?
Joo ! en  ymmärtänyt kysymystä, kun lainoista käsittääkseni maksetaan korkoa ei marginaalia...Marginaali neuvoteltavissa, mutta mihin korkoon sidotaan?
Tosiaan vuodet ei ole veljiä...mutta harvoin kuvailtuja oireita nuorilla lehmillä (1. ja 2. poikiminen) kolmannella vaara jo tarjolla neljännellä enämpi tod.näk. Mutta hoitajan itse se asia päätettävä, kuinka paljon valmis taikinoimaan...Meillä juotettiin kerran yli kuukausi pellavaa, kun oli niin "mieleinen" lehmä ja toipuihan se.....
Totta sitä viellä nykyisinkin saa jos on valtionlainasta kysymys semmosta KTL:ää(korkotukilainaa)? 2% korolla?? (v.1996 sai)  Pankista raha neuvoteltava tietty....Luulisin itse saavani noin 3,5% korolla pankista !!Liekkö halpa vai kallis....tarpeesta riippuu.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5