Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - nakki

Valiolla ei oo niin kauan hätää, kun sillä on näitä Ojalan kaltaisia tuottajia asenteella "kunnes kuolema meidät erottaa". Eiköhän nykypäivänä pidä ajatella ihan bisnestä, eikä elää minkään periaatteen vuoksi. Oo ketään kivitetty tähänkään mennessä, jos on vaihtanu lihataloa, sonnifirmaa, vaimoa/miestä.. eiköhän se ole ihan nykypäivää. Valio pelottelee omat tuottajansa "ette pääse takas, jos tarvii", maitotilat vähenee sitä tahtia, että kyllä kaikki kelpaa pian vaikka takasinkin, JOS koskaan sellainen tilanne tulee. Finnmilk teki tässä tilanteessa ihan oikean ratkaisun. Jos Valio vaan odottaa Venäjä-pelikorttia, ja aikoo tulevaisuudessakin pistää munansa puuttinin koppaan, niin huonosti käy. Onneks muut meijerit on tajunnu alkaa aukoa reittejä myös muualle maailmaan ;)
Kyllä, tapauksessa kun eläin kuolee tilalla/teurastetaan tilalla, eläimen poistopäiväksi tulee ilmoittaa päivä, jolloin eläin on kuollut/lopetettu oikeasti. Muutenhan palkkiotkin rullaa kuolleista eläimistä, vaikka olispa se kätevää, paitsi jos tarkastus sattuu juuri silloin kun eläin on kuolleena pihalla ja se olisi vielä elävien kirjoissa rekisterissä.. honkajoen kuitti (tai lasku, eivät taida nykyään noudettaessa kuittia jättää, mikä on minusta väärin) on vain todiste siitä, että ko. eläimen ruho on toimitettu käsittelylaitokseen. Lähtipä eläin minne tahansa (teuraaksi, välitykseen, myyntiin) kannattaa tarkistaa osto/myyntikuitin pvm, sillä se ratkaisee.. päivien tulisi täsmätä keskenään ilmoitetun poistopäivän kanssa.
Juuri näin, eikä hyvinvointituessakaan edellytetä nimenomaan proagrian tarkkailuun kuulumista, eli tarkkailu voi olla myös omatoimista tms., kun vaan tärkeimmät tunnusluvut on esitettävissä.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: semex
: 22.04.13 - klo:12:50
"– Meillä keskityttiin jalostuksessa pitkään utarerakenteen parantamiseen, joka sekin tietysti on tärkeä asia. Ajatus oli, että ei se hyvä tuotos sieltä mihinkään karkaa, vaikka tekisimmekin jalostusvalinnat lähes pelkästään rakenteeseen perustuen. " (faban sivuilta) jos pelkkään utarerakenteeseen on panostettu niin ei ihme, että metsään on menty. olipa kyse minkä firman tai minkä maalaisista sonneista tahansa.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: semex
: 15.04.13 - klo:11:43
kellä toimii kellä ei, miksei ne lypsäis jos lypsää maailmallakin? tai miks maailma ei käyttäis sit pelkästään pohjoismaisia sonneja jos ne tuottaa ja on taloudellisimpia? miinuslehmät ja keskituotos 10tn. Ei tuo tuotos ainakaan romahtanut ole. ja kaikki lypsetään tankkiin, e-luokan maitoa.
Tuolla R Fanfarella pistää silmään "kodproduktion 123". Sama käyttää lypsysimmentalia, niin pääsee halvemmalla ja saadaan niitä euroja myös lihatilistä  ;)
Sivuja: [1]