Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - Toope123

Italian ja Espanjan lainojen korkoero Saksaan alkaa olla muuten niillä lukemilla, että jos vanhat merkit paikkansa pitävät (mm. Irlanti, Portugal ja Kreikka) ei mene enää montaa kuukautta kun ovat tukiluukulla...

Kenellekään, joka vähänkään laajemmin seruraa tätä tilannetta, ei tule yllätyksenä se, että Espanjan valtio sekä Italia tulevat kohta hakemaan tukea. Lisäksi on täysin selvää, ettei Kreikka koskaan kykene maksamaan velkojaan. Lisäksi Espanjassa ja erityisesti Kreikassa ei ole tapahtunut mitään myönteistä kehitystä, eikä tule hetkeen tapahtumaan.
Kuinkas se maa köyhtyy, jos mitään ei viedä pois?

Osa fosforista kerääntyy kasveihin ja syksyllä kasvin kuollessa ja solukon hajotessa liukenee sadeveden mukana itämereen tms. Ja savimaalla typpi loppuu aika nopeasti jos kasvit ei sitä ilmasta sido.

Oishan se pitänyt arvata, että Itämereenhän ne minunkin kukkapellon ravinteet kulkeutuu. Sinnehän on tosiaan suora linja mm. mökin mummojen toileteista.  :P

Saa nähdä tulevaisuudessa tuon kukkapellon kanssa. Ehkä sitä jonain päivänä joutuu/ haluaa viljellä jotain viljaa, niin saisi leipäainekset omasta pellosta. Laittaisi seipäälle ja puittaisi/ puisi ryskyllä...
Sitäpaitsi jotenkin alkaa olla sellainen fiilis ja maailmanmeno, että kohta jokainen saa tulla toimeen omillaan...  :-\  Jos ei kohta enää metsistä löydy hirviäkään, niin pitää laittaa possu navettaan kasvamaan ja sitärataa...
Kuinkas se maa köyhtyy, jos mitään ei viedä pois?

Ilmeisesti ei sitten mitenkään.

Jostain syystä kuitenkin oman lapsuudenkotini pellot kasvavat vain ohutta heinää ja kukkasia, vaikkei niiltä joka vuosi ole mitään pois vietykään.  ::)
Pellot ovat pullollaan "miestä korkeaa" päivänkakkaraa (on siellä muutakin kukkasta seassa ja heinää tietty muttei rikkaruohoa).  ;D
Pikkasen vielä liikaa ytyä pellossa, mutta eiköhän tuo tuosta köyhdy kun ei enää lannoiteta.
Tänä kesänä sitten niitetään kun kukat on kukkineet, pitää katsoa saisiko aikaiseksi kerätä "sato" pois niin kuin pitäisi.

Mukava kuulla, että onnistui. Ihan pieni sarvipäinen kysymys joka ei ole minkään sortin vakavasti otettava epäluottamuksen osoitus... onhan ne kukkaset varmasti päivänkakkaroita eikä saunakukkia...  ::)

Ja ettei tulevaisuus liian ruusuiselta tuntuisi, niin kannattaa varautua henkisesti siihen, että niittynne voi yllättää jonain keväänä ja kesänä. Niistä viime vuoden ja aikaisempien vuosien rikkakasvien siemenistä osa saattaa yllättäen itää ja maisema muuttuu vallan muuksi. Varsinkin jos kylvämänne seos on sisältänyt yksivuotisia kasveja, jotka eivät kunnolla siemennä tänä vuonna.

Jos maaperä on nyt viljava/rehevä tai miksi sitä kutsuukaan, niin se ei kovin helpolla köydy. Varsinkin, jos näin kesällä on hauskempaa tekemistä kuin niittää ja keräillä ketoakasveja kasaan eikä saa ketään urakoijaa tekemään työtä. Osa näteistä ketokukista pystyy esim. sitomaan typpeä ilmasta (esim. nätin keltaisina ja sinertävinä kukkivat virnat). Jos "sato" korjataan, niin mihin aiotte työntää sen?

Juu, on päivänkakkaroita, saunakukat ei edes kuki vielä.
Tuossa pellossa on päivänkakkaroiden lisäksi nyt senverran vankka heinikko, että tuskin sieltä rikkaruohot enää tulevina vuosina puskee esiin (jos nyt ei kohta enää kukatkaan). Maaperä on kovaa savikkoa, joten ilman maatalouden koulutusta kuvittelen sen köyhtyvän suht. nopsaa. Mutta ainahan voi aloittaa alusta, sitten joskus jos kaikki menee pieleen.
Sen "sadon" voi vaikka laittaa seipäälle, tai muuten vain kerätä kasaan ja polttaa jos ei muuta keksi.  :P  Luulen kyllä että jääpi niille sijoilleen. Kesällä tahtoo tosiaan olla paljon (ei välttämättä hauskempaa) tekemistä, kun on täysrempattava talo, peruna- ja kasvimaa sekä mansikkamaa, sairaan äidin hoitaminen ja töissäkin pitää käydä.

En ota tätä "kukkaishanketta" niin vakavasti, piti vaan saada kynnöspeltoon jotain...  ;)
Eipä sitten niitetty lainkaan viime vuonna, kun ainoalla jota olisi kehdannut pyytää niittämään/ konetta lainaan, oli kone rikki ja oli paljon muutakin tekemistä...  :-[

Ja tapahtui tänä kesänä:
Pellot ovat pullollaan "miestä korkeaa" päivänkakkaraa (on siellä muutakin kukkasta seassa ja heinää tietty muttei rikkaruohoa).  ;D
Pikkasen vielä liikaa ytyä pellossa, mutta eiköhän tuo tuosta köyhdy kun ei enää lannoiteta.
Tänä kesänä sitten niitetään kun kukat on kukkineet, pitää katsoa saisiko aikaiseksi kerätä "sato" pois niin kuin pitäisi.

PS: Ja jottei kenellekkään jäänyt väärää käsitystä, minulla ei ole maanviljelijöitä vastaan yhtään mitään, pienviljelijän tytär kun itsekin olen.
Vuokraat tilkkusi broileribaronille ja ostat mökkisi ikkunaan rullaverhot.

 ;D

Nojoo, sen verran korjausta alkuperäiseen kirjoitukseen, että osittain  tuollaisen syyn vuoksi tuli oikeasti ostettua erikseen talon ympäriltä lisämaata (oli viljelyksessä).
Kylläpäs täällä nyt korjaillaan... korjaisi joku myös tuon minun rikkaruohopellonkin.  ;D

No, en mä kai ihan toope ole, kun onnistuin kasvattamaan perunaa sentään (ja kasvimaa kukoistaa).  8) Kävin just kuopaisemassa ensimmäiset uudet perunat. Ja joo, sitä ei istutettu sinne savikkoon.  ;)

PS: Hitsi kun ei ole omasta takaa niittokonettakaan...

Ja vielä perään tyhmä kysymys: voisiko tuon niittää ns. pitkään sänkeen, jotta alla olevat orvokit mm. säilyisi? Ne rikkaruohot kun pääosin on jo tosi korkeita.  :-[
Kiitokset neuvoista.   :) Tuota nyt heti niittämistä olen itsekin miettinyt... mutta pahoin pelkään, ettei sieltä nouse mitään edelleenkään (ja ne ruiskukat + orvokitkin menee samalla). Tosin eipä tuo rikkaruohopeltokaan kiva ole.  :-[ Vaikuttaa jotenkin ikäänkuin pääosa siemenistä eivät olisi itäneet lainkaan (mm. se lampaannata) kun ei siellä näy minkäänlaisia alkuja sellaisissakaan kohdissa, joissa rikkaruohoja ei ole tiheässä. Olisiko osin syynä heti kylvämisen jälkeen alkanut pitkä sateeton kausi?

Alueesta suurin osa on savikkoa (punaista kovaa savea), pieni osa hiedansekaista multaa. Ojanpientareilla kasvaa jo ennestään juuri noita niittykasveja, mm. kissankelloa, päivänkakkaraa, hiirenhernettä jne...
En ole siis maanviljelijä, mutta talokaupan yhteydessä tuli hieman peltoa. Pellot oli kynnetty syksyllä ja jotain oli pelloille pakko tehdä. Joten otimme riskin ja päätimme kokeilla niittykasveja, vaikka tiesinkin onnistumisen olevan vaikeaa. Peltoon laitettiin Argotuonnin niittykesannon siemenseosta + sekaan lisäksi pieni määrä perinneniittykasvien siemeniä. Kuten arvata saattaa, pelto kasvaa nyt pääasiassa rikkaruohoa (pääasiassa jauhosavikkaa ja pillikettä). Seassa on vähän hunajakukkaa sekä ruiskukkaa, heinää (ei sitä siemenseoksen lampaannataa) sekä luullakseni maaperässä alunperin jo olevaa pelto-orvokkia. Tiedän toki, että oikeaoppisesti nuo rikkaruohot olisi pitänyt jollain konstilla hävittää ennen kylvöä, mutta sellaiseen ei ollut oikein aikaa.  :-\

Kysymykseni ovatkin:
1) Jos tuon pellon vain niittää nyt syksyllä, kasvaako pelto ensi vuonna pelkästään rikkaruohoa?
Jos kasvaa, niin
2) Mitä tuolle pitäisi (ilman myrkkyjä mielellään) tehdä jotta seuraavana vuonna onnistuisi?
Sivuja: [1]