Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - VK

Ei kokemuksia mutta ehkä pitäisi otta Beloria ihan kokeilu - boikottimielessä
Hinnoissa ei suuria eroja näin pienkäyttäjän mielestä   ;D  Yara Y1 462e/t ja Belorin vastaava 437e/t (viime viikolla).

Jack

Onneksi en vielä tilannut, tuli Agrista uusi tarjous, "Yara laskee hinnat vauhdittakseen kauppaa"  ::)
Ensin uhotaan rajoitetulla saatavuudella ja nyt kauppa ei käynyt ihan suunnitelmien mukaan.

Näin se homma vaan menee. Vaikka on kuinka monopoliasemassa niin voi markkinat "sulaa" alta ja jäädä luu käteen.
Porukka vaan on ...piintynyt tohon yaran touhuun, muutamaa fania lukuunottamatta. On se hyvä että viljelijätkin alkaa pikkuhiljaa "äänestää" jaloillaan. Ei sitä muuten muutoksia saada aikaan.
Ei ne firmat ajattele, kuinka viljelijät pärjäävät. Kyllä ne kaikki vie mitä olet valmis maksamaan.
Älkää vaan menkö ostamaan yaralta lannoitteita vaikka hiukan hintaa tiputtavatkin. Hinnat tulevat tippumaan paljon enemmän, kun saadaan tasaväkisiä pelureita markkinoille. :P

Jotain jo hintapolitiikan suhteen ehkä tapahtunutkin, kun yaran hinnat yllättivät tänään. Yara Y1 426e/t, belor vastaava 409e/t. Cemagro sen mitä netissäkin, K:n hinnat. Harkintaan jäi vielä. Muilla hintatietoja? ajatuksia tulevasta? laskeeko vielä?
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2011
: 04.08.11 - klo:12:22
Tänä keväänä olisi pitänyt mennä pääsiäisenä pellolle. Vaikka oli kylmää, niin vielä pahempi ilmiö oli kuivuus. Omien kokemusten mukaan kevätkosteuden menettäminen on haitallisin ilmiö. Tasausäestys ei tunnu riittävän kosteuden pelastamiseksi kynnetyillä savikoilla.

Totta. Pari päivää pääsiäisen jälkeen multamaalle suorakylvetty amaretto vehnä on nyt komean näköistä ja kun se pääsi nauttimaan kevätlämmöistä (helteistä) niin kivasti on vaalentunut jo tähän mennessä. Rakeita tuli maa valkoiseksi viikko kylvön jälkeen ja hieman oras ruskettui yöhalloista, mutta eipä näyttänyt menoa haittaavan.
jälki melko kamalaa lohkoilla joilla ei tautitorjuntaa. laossa ja väri ruskea tähkään saakka, näkyy maantielle asti.

tautitorjunnalla ei voida sanoa saavuttaneen pelkästään hyviä sadonlisiä vaan yleisesti koko kasvuston pelastuksen paikoitellen. en kyllä ihmettele, kasvustot tiehitä ja märkiä monta viikkoo putkeen ja lämmöt sopivia. nyt vielä lako päälle.
Lippulehdelle AINA, siis AINA vähintään puolikas annos. Sääolosuhteet ovat 70%:sesti tauteja suosivat suomen maassa. Valmistuvien kasvustojen väristä huomaa ketä on nuuka ja ketä ei. Typerä 20-30euron säästö hehtaarilta aineissa kostautuu  viimeistään kauppaan vietäessä, varsinkin mallasohralla. Tämän hetkiset hinnat ei puhu kyllä vehnän puolesta vaan kauran.

Nii, ja se kasvunsäätely, sekin olisi hyvä ottaa ihan rutiinitoimenpiteeksi joka vuosi. Varsinkin paskapelureille.

Tähän on helppo yhtyä, varsinkin suorakylväjänä. Kauraa tänä vuonna melkein kaikki, vähän vehnää (10%). Kauralle tuli tehtyä kiinteähintainen sopimus, 174e/tn, harmi että hieman pienelle määrälle. Vaikka saa nähdä mätäneekö kaikki kaura punahomeeseen ennen puintia, eikä kelpaa kauppaan  :-\ Vaaleanpunaista mönjää löytyi nyt jo jostain.

Kasvustot oli niin reheviä, että CCC ajettiiin rikkaruiskutuksessa reilua litraa/ha ja tautiaineen kanssa tai ilman vielä moddus 0,1-0,3l/ha... Kaurat lähes kaikki pystyssä, paitsi juolavehnäinen pikkukappale. Pituus paikoin niin lyhyt että kosteus on päässyt turhan hyvin muhimaan kasvustossa. Vielä kun olisi punahomeeseen osannut varautua.

Eli kyselläänpäs kuinka paljon kasvitauteja on esiintynyt ympäri maata ja miten on vaikuttanut satoon ja sen laatuun?


Täällä kanta-hämeessä olosuhteet ovat olleet tauteja suosivat ja ainakin MTT:n ohrat ovat kärsineet paljon. Lehtitauti kuritti ohraa ensin, ja sitten tähkään iskivät luultavasti punahomeet. Nyt kasvusto on melkein kokonaan laossa 8) Ei kaunista katseltavaa, vaikka satopotentiaali oli muuten kohdallaan. Vehnissä punahometta taitaa olla myös, tai jotain muuta mikä muuttaa tähkän punertavaksi.

Omilla pelloillakin luultavasti punahomeongelmaa, mutta kaurassa. Jyvissä paikoin ruskeita yksilöitä ja harmaiksi kuivahtaneita jyviä. Näyttää pahalta, jos ilmat vielä sateisia, eikä kasvi tuleennu  :-\ Osittain "mätäläiskiä" aiheuttaa jyvien ja kuoren väliin mädäntyneet kirvat, joita oli paikoin runsaasti, eikä niitä tullut ruiskuteltua.

Vehnään iski luultavasti mustatyvi (myös fusarium-sienten syytä?) , koska seassa valkoisia kahutähkiä. Onneksi suurin osa tähkistä ehtii tavallisesti tuleentumaan ja kasvusto muuten tervettä kun tautiaineet ruiskutettu. Kun olisi ruiskuttanut Prolinea niin homeongelma saattaisi olla pienempi.   
Logran+Oxitril aiheuttaneet meilläkin vaaleita täpliä, kun hellepäivien aikaan yöllä ruiskattiin. Oireet eivät häviä kasvustosta, mutta jäävät tietysti alalehdille, ylemmät terveitä. Savikkaan teho ollut myös huono.
Kasvintuotanto / Vs: Mikä kauraa vaivaa?
: 22.06.11 - klo:09:03
Täällä juuri kalkitulla ja runsasmultaisella lohkolla kaurat kärsineet, epäilen myös mangaaninpuutosta. Säät vaan eivät suosi ruiskutusta mn-liuoksella..

Lehdet menivät ensin harmaiksi, ja nyt koko kasvi pahasti kärsinyt:
http://www.maatilan.pirkka.fi/mp4_02/otsikko13.htm
Sivuja: [1]