Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - Insinööri

Mitähän sitten tapahtuu, kun digitoinnissa tämmöisen pysyvän nurmen lohkon pinta-ala pienenee? Joutuuko tila ostaan lisää peltoa, jotta saa ennallistamis velvoitteen täytettyä?
Herätellääs taas vanhaa viestiketjua. Mua on alkanut houkuttelemaan jonkinlaisen kamerasysteemin hankinta. Taas eilen olisi ollut käyttöä, kun koetin kalastella etukuormaimen haarukkaan lavoja epätasaisesta paikasta. Säästyisi hermot ja hytin rappuset, kun olisi kamera kuormaimen aisassa.

Halvimmat peruutuskamerat on todellakin halpoja, mutta tekeekö niillä mitään? Kestääkö ne tärinöitä? Osa halvoista taitaa olla tarkoitettu ainoastaan hetkelliseen käyttöön. Saattavat sulaa ja jopa palaa, jos ovat pitkään yhtäjaksoisesti päällä.

Maatalouskaupat myy kaikennäköisiä settejä, mutta yleensä ne niissä ei ole hinta-laatu suhde kohdallaan. Samaa laatua saa muualta halvemmalla tai samaan hintaan saa paljon parempaa.

Olisi mukava, jos saman kameran voisi siirtää helposti koneesta toiseen. Puimuri, traktori, kaivuri, kuivuri, ruisku, kylvökone, paalain yms. Puimurissa ja traktorissa vois olla kiinteät johdotukset.

Missä kaikissa vehkeissä teillä on kameroita? Millaisia kokemuksia teillä on näistä tän vuosikymmenen laitteista.
Kasvintuotanto / Vs: kasvustot
: 29.06.14 - klo:22:35
Täällä Uudellamaalla alkaa kasvustot olemaan aika kirjavia. Vesi on kellastanut pahasti. Vielä pari viikkoa sitten näytti, että tulee ennätys sato. Muutamassa paikkaa näyttää olevan kevätkylvötkin vielä kesken. Sää ennusteet näyttää aikalailla huolestuttavilta  >:(
Kasvintuotanto / Vs: Nurmien kasvinsuojelu
: 17.06.14 - klo:08:20
Itsellä on yksi pahasti ohdakkeen saastuttama nurmilohko. Tarvitsisi se ruiskuttaa rehunteon jälkeen. Olen pohdiskellut millä se pitäisi ruiskuttaa. Starane taitaa olla ainoa laillinen aine, mutta sekään ei lupaa kovin hyvää tehoa ohdakkeeseen. Kyseessä on muuten hyvä 2 vuoden nurmi, mutta tuli valittua nähtävästi väärä aine suojaviljan ruiskutukseen.

MCPA tehoaisi paremmin , mutta sitä ei nurmille saa ruiskuttaa. Perustamis vuonna saa käyttää. Onko nurmen perustamista, kos kylvää siementä olemassa olevaan heinäkasvustoon ja ruiskuttaa sitten rikkakasvit pois. Toista satoa ei ole kyseisestä lohkosta tarkoitus ottaa.

Tai sitten vaan pitää "unohtaa" kirjata tehdyt toimet.
Kasvintuotanto / Vs: sr-nurmen lopetus
: 17.06.14 - klo:08:01
Säilörehunurmeen riittää yksi sadonkorjuukerta. Sen jälkeen lopettaminen on sallittua. Glyfo pari viikkoa niiton jälkeen. Se tehoaa kesällä nopeasti, heinä kellastuu yleensä jo viikossa.

Sitten kannattaa olla tarkkana paljonko olet lannoittanut! Tukiehtojen mukaisen säilörehun lannoitusmäärän saa levittää vain jos ottaa vähintään kaksi satoa. Määrän saa levittää kerralla, mutta useampi sato pitää korjata. Jos korjaa vain yhden sadon, pitää lannoituksessa noudattaa MUU HEINÄn lannoitusmääriä.

Opin tämän lannoitevalvonnassa! Selvisin ilman sanktioita kun oli viljelysuunnitelmassa tarkoitus ottaa kaksi satoa. Typpi ylittyi 7 kg sallitusta muun heinän tasosta. Oli kuiva syksy ja en älynnyt tehdä satovahinkoilmoitusta.
Sivuja: [1]