Agronet

Keskusteluaiheet => Koneet, laitteet ja tekniikka => Aiheen aloitti: Juba - 02.02.23 - klo:11:17

Otsikko: Säätötilavuuspumppu huutaa
Kirjoitti: Juba - 02.02.23 - klo:11:17
Miinuksen puolelle kun keli menee ja raktorin starttaa aamulla öljyt tietysti kylminä niin keulasäiliön 65cc säätötilavuuspumppu ensin joitain minuutteja ei tapahdu yhtään mitään mistään vivusta ja kohta jumalaton jyrinä kun alkaa paineita löytyä ja sitten toimii normaalisti ilman ääniä.
Pitääkö olla huolissaan? :o Lämpimillä keleillä ja öljyillä ei siis onkelmaa.
Otsikko: Vs: Säätötilavuuspumppu huutaa
Kirjoitti: Moottoripolkupyörä Man - 02.02.23 - klo:16:05
Voisi olettaa että johonkin kondensoituu vettä, joka jäätyy. Joskus sellaiset asiat ovat aiheuttaneet pumpulta maailmanlopun ääniä, kun mennään pakkaselle ja kylmänä käynnistetään.
Otsikko: Vs: Säätötilavuuspumppu huutaa
Kirjoitti: klapikasa - 02.02.23 - klo:17:11
Aika tuttua, vettä varmaan jossain ja ne ohjaus linjat ohuet, voi olla matlapaineisia vielä, ei mitään painetta, kun ei kallista, sitten kun sohjoo imee sitten pumpuun ennen kun ne sulaa.

Oli mun mettäkoneessa, väki ei uskonut kuika se teki valko ryssää vaikka vaihtoi öljyt, Se imu yhde ei saa olla pojassa ja se hengitys lumi sulaa jne.
Otsikko: Vs: Säätötilavuuspumppu huutaa
Kirjoitti: metsajussi - 03.02.23 - klo:14:22
Pidemmän päälle ei tee pumpulle hyvää - ei vesi eikä metelöinti. Mäntäkone on arvokkaampi pilata kuin muutaman satasen hammaspyöräpumppu.

Kaverilla oli vanha kappaletavaranosturi joka valutti vettä tolpan tyveen niin että se meni suojakauluksesta huolimatta kääntölaitteeseen sinne hammastankojen sekaan. Ja jotenkin ihmeesti sieltä se päätyi hiljalleen hydrauliöljyn sekaan. Öljyä vaihdeltiin ja ihmeteltiin kunnes syyllinen löytyi. Yksi Rexin pumppukin meni jo kovin ennenaikaiseen remonttiin, muita oireita se ei kuitenkaan tainnut juuri aiheuttaa kuin samean oloisen öljyn. Näkyi turhan hyvin säiliön mittalasissa :-/

Suunnittelimme jopa sen vesitetyn öljyn 'korjaamista' vähemmän kriittiseen käyttöön, sitä kun oli kuitenkin useita kymmeniä litroja. Ajatus oli että lämmitetään sopivassa astiassa johonkin 80-90 asteeseen ja sitten vedetään (ja jätetään) se vahvaan alipaineeseen jolloin vesi 'kiehuu' hiljalleen pois. Eräänlainen alipainetislaus siis. Vanha kannulypsykoneen kannu kansineen oli jo etsitty koetta varten...
Kokeilematta jäi, se sotku taisi sitten kulua motopään teräketjuöljyn joukossa tms.