Agronet
Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: nautafarmari - 15.01.21 - klo:10:08
-
Nautapuolella sonnien painoja ruvetaan rajoittamaan keväällä, liian korkeat teuraspainot, emopuolen avustus aalta tuplaantuu emopaikaksi muuttaessa loppukasvatuspaikan.
Melko poukkoilevaa touhua, missähän vaiheessa emoja on liikaa, fileet ja paistit ei käy kaupaksi, siksi osaksi painorajoitus, parikymmentä prosenttia naudanlihasta tulee emopuolelta.
-
Teurastamon kannalta taitaa halutuinta olla lypsylehmien tuottaminen teuraaksi. Halpaa jauhelihaa paljon
-
Vasikoista hirveä pula. Nyt pienet loppukasvattamot joilla ei ole omaa tai osuutta terni/välikasvattamoissa tahtovat jäädä ilman vasikoita. Lehmä vasikatkin kelpaavat nykyään välikasvattamoiden kautta näille isoille kasvattamoille. Eli emolehmä tuotannolla halutaa lihaketjua turvata omavaraiseksi teuraista. Keskituotoksen nousu 8000kg/lehmä->12000kg/lehmä aiheuttaa että tarvitaan 50% vähemmän lehmiä ja se tarkoittaa myös 50% vähemman vasikoita.
-
Vasikoista hirveä pula. Nyt pienet loppukasvattamot joilla ei ole omaa tai osuutta terni/välikasvattamoissa tahtovat jäädä ilman vasikoita. Lehmä vasikatkin kelpaavat nykyään välikasvattamoiden kautta näille isoille kasvattamoille. Eli emolehmä tuotannolla halutaa lihaketjua turvata omavaraiseksi teuraista. Keskituotoksen nousu 8000kg/lehmä->12000kg/lehmä aiheuttaa että tarvitaan 50% vähemmän lehmiä ja se tarkoittaa myös 50% vähemman vasikoita.
Asiaa vois auttaa lihan hinnan nousu , samaten vasikoille hintaa lisää . Muistan miten opetettiin et markka on paras konsulentti millä saatiin naudanlihan tuotanto nousemaan nostamalla hintaa ja kasvatuspalkkiot . Kapitalismi on kokenut muutoksen . :o
-
ja suomalainen lypsyrotuinen nauta on herkuinta lihaa kulinaristien mielestä. on aika lopettaa moisen tuotanto. kun net maailmalla haluaa sitä! brassi ei enää kelpaa..
-
Kolmevuotta sitten pyytelivät triplaamaan eläinmäärän, nyt on toivomus että voisi lopettaa kokonaan. Eipä hätää, sopeutuminen kyllä tapahtuu ajan kanssa, kohta alkaa loppukasvatuspaikoista vouhotus uudestaan.
-
Vasikoista hirveä pula. Nyt pienet loppukasvattamot joilla ei ole omaa tai osuutta terni/välikasvattamoissa tahtovat jäädä ilman vasikoita. Lehmä vasikatkin kelpaavat nykyään välikasvattamoiden kautta näille isoille kasvattamoille. Eli emolehmä tuotannolla halutaa lihaketjua turvata omavaraiseksi teuraista. Keskituotoksen nousu 8000kg/lehmä->12000kg/lehmä aiheuttaa että tarvitaan 50% vähemmän lehmiä ja se tarkoittaa myös 50% vähemman vasikoita.
Valmassa on kirjoitus kryptotutkimuksentuloksista. On löytynyt oireettomista karjoistakin. Että eiköhän tämä tarttuva tappava alkueläin vähennä omalta osaltaan mukavasti välitysvasikoita...
-
Vasikoista hirveä pula. Nyt pienet loppukasvattamot joilla ei ole omaa tai osuutta terni/välikasvattamoissa tahtovat jäädä ilman vasikoita. Lehmä vasikatkin kelpaavat nykyään välikasvattamoiden kautta näille isoille kasvattamoille. Eli emolehmä tuotannolla halutaa lihaketjua turvata omavaraiseksi teuraista. Keskituotoksen nousu 8000kg/lehmä->12000kg/lehmä aiheuttaa että tarvitaan 50% vähemmän lehmiä ja se tarkoittaa myös 50% vähemman vasikoita.
Kyllä varmiten vasikat tulevat ison vasikkakasvattamon kautta, nuo pienet juottamot kyllä jäävät vajaiksi jos ei itse niitä puuttuvia vasuja saa jostain kasaan.
-
mitenkähän mahtaa tuo valion uusi kiintiö vaikuttaa lähivuoten vasikkasaldoon?
-
mitenkähän mahtaa tuo valion uusi kiintiö vaikuttaa lähivuoten vasikkasaldoon?
Pienentävästi .
Jotakin jättinavettaa taas suunnitellaan , kuulemma .
-
1000 paikkasia kasvattamoita ei montaa tarvita väheneviä vasikkamääriä kasvattamaan, homma muuttuu vauhdilla vastakin. Eiköhän muutu broilerituotannosta tuttuun tapaan, harvat ja valitut laajentaa tulevaisuudessa, teurastamon luvalla.
Naudan arvo-osat ei mene kaupaksi, jauhelihan raaka-aineesta on pulaa. Aika lyhytnäköisesti toimitaan teurastamopuolella, pihviliha turhan kallista tarjous jauhelihaan. :-\
-
Itse uskon kyllä pihvipuolen vetoon. Yleisestikin pitäisi vähentää lihansyöntiä, vähemmän lihaa ja parempaa, eli kalliimpaa. viljalla kasvatettu naudanliha ei ole varsinainen järjen riemuvoitto. Vilja kuuluu lihantuotannossa sialle ja broilerille. Ja se naudoilta ylijäävä vilja sitten kannattaa vaikka polttaa jos muuta järkevämpää käyttöä ei keksitä.
Hk aika selkeästi puhuu teuraspainojen nostonpuolesta.