Agronet
Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: carhu - 17.07.20 - klo:10:41
-
Ikävä velevollisuus. Parantumattomasti saeras lehemä piti tappaa. Mennee Honkajoelle romun kerräykseen. En oo vuosiin joutunu tuata tekemään. Nuoremmat sen on hoetannu. Minkä laesija tuntemuksija noesta ite kullekki tullee. Carhuki karskimies . Vaan jotenki se vaikejalta tua tuntuu.
-
Viimeksi tappoi elli. Ei tuntunut mihinään. puolivuotta ennemmin poikinut hieho, tapettaessa tiine, rauhallinen, hyvä lypyynen ja nätti kattella. Elukkahan se vaan. Ja niin tuossa hieman risoi se, että ehdotin ellille parren vaihtoa ennen ajateltua leikkausta. Kuulemma piti siirtyä leikkauksen jälkeenkin. No maha oli kiinni nippusiteellä mutta sinne se romahti ja lopetettiin, jäi mun vinssattavaksi. Pulttipyssyllä tainnuttaessa jurppii vaan se veren lasku, mutta sillä mennään. Muuten kuuluu työnkuvaan ja toivoo , että ei taas hetkeen. Ei tunne siteitä elukkoihin, mulla on ihmisiä ystävinä riittävästi.
-
älämölöä näkkyypi tulevan ei saa selvää mikä on asia.
-
Kyllähän se rouhasi, joskus syvemmältä kuin toisinaan. Meillä elukat menivät pääsääntöisesti pakkaseen, joko koiran tai minun syötäväksi. Viimesiä oman elukan lihoja tässä on kärryytelly. Ajatuksena, etten vielä yhtään elukkaa ole niin huonosti hoitanut, etten sitä syödä voisi tai jos on ollut epäilyksiä niin koira ja kissat sen on mussuttaneet. En edes muista koska on Lauhaluoman kyytiin kokonainen nostettu, suolisäkkiä senkin edestä, mutta on koirakin ollut hyvässä lihassa ja kissat, emännästä nyt puhumattakaan.
Vaan on se kaupanjauheliha mahottoman huonoa..
Ps. saattasin olla kinttuvaivasista kiinnostunut..
-
Kyllähän se rouhasi, joskus syvemmältä kuin toisinaan. Meillä elukat menivät pääsääntöisesti pakkaseen, joko koiran tai minun syötäväksi. Viimesiä oman elukan lihoja tässä on kärryytelly. Ajatuksena, etten vielä yhtään elukkaa ole niin huonosti hoitanut, etten sitä syödä voisi tai jos on ollut epäilyksiä niin koira ja kissat sen on mussuttaneet. En edes muista koska on Lauhaluoman kyytiin kokonainen nostettu, suolisäkkiä senkin edestä, mutta on koirakin ollut hyvässä lihassa ja kissat, emännästä nyt puhumattakaan.
Vaan on se kaupanjauheliha mahottoman huonoa..
Ps. saattasin olla kinttuvaivasista kiinnostunut..
Kuinka se liha voi huonontua teurastamoreisulla kun huippulihaa myydään teurastamoon, kysyn.
-
Kyllähän se rouhasi, joskus syvemmältä kuin toisinaan. Meillä elukat menivät pääsääntöisesti pakkaseen, joko koiran tai minun syötäväksi. Viimesiä oman elukan lihoja tässä on kärryytelly. Ajatuksena, etten vielä yhtään elukkaa ole niin huonosti hoitanut, etten sitä syödä voisi tai jos on ollut epäilyksiä niin koira ja kissat sen on mussuttaneet. En edes muista koska on Lauhaluoman kyytiin kokonainen nostettu, suolisäkkiä senkin edestä, mutta on koirakin ollut hyvässä lihassa ja kissat, emännästä nyt puhumattakaan.
Vaan on se kaupanjauheliha mahottoman huonoa..
Ps. saattasin olla kinttuvaivasista kiinnostunut..
Kuinka se liha voi huonontua teurastamoreisulla kun huippulihaa myydään teurastamoon, kysyn.
Ite kun nuo jauhelihat pääasiassa teen, niin en minä sinne ihan kaikkea roipetta laita, saati mahanahkoja. Siinä elukassa vain tahtoo olla niitä epäkurantteja palasia, jotka minä laitan suosiolla koiralle, mutta teollisuus vaihtaa sihdin kokoa pienemmäksi ja jauhaa kahteen kertaan niin kyllä ne siihen uppoaa, eikä kukaan huomaa.
-
Näinhän se on, aikoinaan kun palautuksena otettiin lihoja itselle, se paloittelu meni HK:lla siihen malliin että kaikki rasvat ym lykättiin jauhelihaksi ja paloittelu oli sitten sellanen kaupan lihatiskiin tyyliin.Aloin ottaan ruhot karkeapaloiteltuna ja leikkasin ite ja rasvat jätin pois.Paljon maittavampaa einettä tuli ja huomattavasti vähemmän jauhelihaa.
-
Rasvassa se maku piilee. ;)
-
Reilu kuukausi sitten pistettiin lihoiksi belgian sininen (isä, emänä ay-hol risteytys) härkä, 20 kk vanha. Olihan se sisäfile jo aika lyhyen raakakypsytyksen jälkeen sellaista että lusikalla voi syödä raakana. Mutta on vanhan lehmän jauheliha silti maukkaampaa.
Mitä tulee tappamiseen niin en tykkää, mutta erityisesti en tykkää jos tulee vasikka kohdalle. Mutta ristinsä on kannettava ja vastuunsa pitää ottaa. Silti en herkästi vasikkaa tapa, mutta jos se pitää tehdä niin sen teen itse.
-
Rasvassa se maku piilee. ;)
Kohtuudella kyllä, mutta kun teurastamo jauhaa nautaan sen 17 % ja enempi sitä keltaista talia makua se ei paranna.ja pakasteessa se eltaantuu.
-
ja lihaa ei kannata pakastaa kui se kolme kuuta...
-
ja lihaa ei kannata pakastaa kui se kolme kuuta...
Mikäs vanhan kansan viisaus tuo taas on? Tosi mureaa on liha kun sen löytää 3-4 vuotta pakastamisen jälkeen pakkasen pohjalta 8)
https://edition.cnn.com/travel/article/most-expensive-meat/index.html
-
Niin kuinka vanha on vielä ihmisten syötävää? Välillä siellä pakkasen pohjalla on näitä 2-4 vuotta vanhoja paisteja. Naapuri talossa isännällä rupes EU- ajan alussa isopyörä vipottamaan ja laitto lehmät pakkaseen, siellä ne on edelleen. 5-6 isoa arkkupakastinta. Niitä en kyllä enään ilkiä syödä, reilu 20- vuotta olleet pakkasessa.
-
säilyminen riippuu rasvan määrästä lihassa.Myöskin rasvan laadusta ja kuinka se lihassa.Mut eihän pakastin mikään loppusijoituspaikka pitäisi olla.Hirvestäjillä kyllä on vuosikertalihoja pakkasissa.
-
Reilu kuukausi sitten pistettiin lihoiksi belgian sininen (isä, emänä ay-hol risteytys) härkä, 20 kk vanha. Olihan se sisäfile jo aika lyhyen raakakypsytyksen jälkeen sellaista että lusikalla voi syödä raakana. Mutta on vanhan lehmän jauheliha silti maukkaampaa.
Mitä tulee tappamiseen niin en tykkää, mutta erityisesti en tykkää jos tulee vasikka kohdalle. Mutta ristinsä on kannettava ja vastuunsa pitää ottaa. Silti en herkästi vasikkaa tapa, mutta jos se pitää tehdä niin sen teen itse.
Saako belgian siniselle normaalit sonnipalkkiot Suomessa?Härkähän on samanarvoinen kuin muutkin sonnit.
-
(https://img.ilcdn.fi/xDa1k43ywaq0rwvrrlZuCcaT3po=/full-fit-in/612x0/img-s3.ilcdn.fi/78b6661b591c4de72b9ef1f19be614f3e77171894e0c4c9c9a8834d88c2a6778.jpg)Tällaisenko antti laitti pakkaseen ?
-
Risteytys ei toki ole ihan yhtä lihaksikas, toisekseen sitä ei ollut klipattu (belgille kasvaa karva ainakin risteytyksenä siinä missä muillekin, ne ajetaan kaljuiksi vain esittelytarkoituksessa), ja kolmannekseen siltä puuttui tietty kivekset :)
Ja belgian blue on ainakin EU nautapalkkion listalla liharotuna ja jos sonni menee nautarekisteriin niin kai siitä palkkiot saa? Se että onko liharotu vaikuttaa toki vain emolehmästatukseen, enkä aikonut kyllä sinisiä emoja yhtään pitää :)
-
On kyllä ruman näköinen eläin. Samoin kuin lihaskimppu ihmiset. Terveisin kukkakeppi joka kasvattaa vähän vähempi lihaksikkaita eläimiä
-
Tuollasesta taitaa tulla likimain 1000 kiloa lihaa.Hiukan on kulmapaistilla kokoa.