Agronet

Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: carhu - 17.07.20 - klo:10:41

Otsikko: Tappaja
Kirjoitti: carhu - 17.07.20 - klo:10:41
Ikävä velevollisuus. Parantumattomasti saeras lehemä piti tappaa. Mennee Honkajoelle romun kerräykseen. En oo vuosiin joutunu tuata tekemään. Nuoremmat sen on hoetannu. Minkä laesija tuntemuksija noesta ite kullekki tullee. Carhuki karskimies . Vaan jotenki se vaikejalta tua  tuntuu.
Otsikko: Vs: Tappaja
Kirjoitti: lypsyukko - 17.07.20 - klo:11:21
Viimeksi tappoi elli. Ei tuntunut mihinään. puolivuotta ennemmin poikinut hieho, tapettaessa tiine, rauhallinen, hyvä lypyynen ja nätti kattella. Elukkahan se vaan. Ja niin tuossa hieman risoi se, että ehdotin ellille parren vaihtoa ennen ajateltua leikkausta. Kuulemma piti siirtyä leikkauksen jälkeenkin. No maha oli kiinni nippusiteellä mutta sinne se romahti ja lopetettiin, jäi mun vinssattavaksi. Pulttipyssyllä tainnuttaessa jurppii vaan se veren lasku, mutta sillä mennään. Muuten kuuluu työnkuvaan ja toivoo , että ei taas hetkeen. Ei tunne siteitä elukkoihin, mulla on ihmisiä ystävinä riittävästi.
Otsikko: Vs: Tappaja
Kirjoitti: Viljelijä evp - 17.07.20 - klo:15:25
älämölöä näkkyypi tulevan ei saa selvää mikä on asia.
Otsikko: Vs: Tappaja
Kirjoitti: navettapiika - 17.07.20 - klo:17:51
Kyllähän se rouhasi, joskus syvemmältä kuin toisinaan. Meillä elukat menivät pääsääntöisesti pakkaseen, joko koiran tai minun syötäväksi. Viimesiä oman elukan lihoja tässä on kärryytelly. Ajatuksena, etten vielä yhtään elukkaa ole niin huonosti hoitanut, etten sitä syödä voisi tai jos on ollut epäilyksiä niin koira ja kissat sen on mussuttaneet. En edes muista koska on Lauhaluoman kyytiin kokonainen nostettu, suolisäkkiä senkin edestä, mutta on koirakin ollut hyvässä lihassa ja kissat, emännästä nyt puhumattakaan.
Vaan on se kaupanjauheliha mahottoman huonoa..

Ps. saattasin olla kinttuvaivasista kiinnostunut..
Otsikko: Vs: Tappaja
Kirjoitti: Viljelijä evp - 17.07.20 - klo:18:49
Kyllähän se rouhasi, joskus syvemmältä kuin toisinaan. Meillä elukat menivät pääsääntöisesti pakkaseen, joko koiran tai minun syötäväksi. Viimesiä oman elukan lihoja tässä on kärryytelly. Ajatuksena, etten vielä yhtään elukkaa ole niin huonosti hoitanut, etten sitä syödä voisi tai jos on ollut epäilyksiä niin koira ja kissat sen on mussuttaneet. En edes muista koska on Lauhaluoman kyytiin kokonainen nostettu, suolisäkkiä senkin edestä, mutta on koirakin ollut hyvässä lihassa ja kissat, emännästä nyt puhumattakaan.
Vaan on se kaupanjauheliha mahottoman huonoa..

Ps. saattasin olla kinttuvaivasista kiinnostunut..
Kuinka se liha voi huonontua teurastamoreisulla kun huippulihaa myydään teurastamoon, kysyn.
Otsikko: Vs: Tappaja
Kirjoitti: navettapiika - 17.07.20 - klo:20:59
Kyllähän se rouhasi, joskus syvemmältä kuin toisinaan. Meillä elukat menivät pääsääntöisesti pakkaseen, joko koiran tai minun syötäväksi. Viimesiä oman elukan lihoja tässä on kärryytelly. Ajatuksena, etten vielä yhtään elukkaa ole niin huonosti hoitanut, etten sitä syödä voisi tai jos on ollut epäilyksiä niin koira ja kissat sen on mussuttaneet. En edes muista koska on Lauhaluoman kyytiin kokonainen nostettu, suolisäkkiä senkin edestä, mutta on koirakin ollut hyvässä lihassa ja kissat, emännästä nyt puhumattakaan.
Vaan on se kaupanjauheliha mahottoman huonoa..

Ps. saattasin olla kinttuvaivasista kiinnostunut..
Kuinka se liha voi huonontua teurastamoreisulla kun huippulihaa myydään teurastamoon, kysyn.
Ite kun nuo jauhelihat pääasiassa teen, niin en minä sinne ihan kaikkea roipetta laita, saati mahanahkoja. Siinä elukassa vain tahtoo olla niitä epäkurantteja palasia, jotka minä laitan suosiolla koiralle, mutta teollisuus vaihtaa sihdin kokoa pienemmäksi ja jauhaa kahteen kertaan niin kyllä ne siihen uppoaa, eikä kukaan huomaa.
Otsikko: Vs: Tappaja
Kirjoitti: Viljelijä evp - 17.07.20 - klo:21:38
Näinhän se on, aikoinaan kun palautuksena otettiin lihoja itselle, se paloittelu meni HK:lla siihen malliin että kaikki rasvat ym lykättiin jauhelihaksi ja paloittelu oli sitten sellanen kaupan lihatiskiin tyyliin.Aloin ottaan ruhot karkeapaloiteltuna ja leikkasin ite ja rasvat jätin pois.Paljon maittavampaa einettä tuli ja huomattavasti vähemmän jauhelihaa.
Otsikko: Vs: Tappaja
Kirjoitti: Make - 17.07.20 - klo:21:41
Rasvassa se maku piilee.  ;)
Otsikko: Vs: Tappaja
Kirjoitti: antti-x - 17.07.20 - klo:23:14
Reilu kuukausi sitten pistettiin lihoiksi belgian sininen (isä, emänä ay-hol risteytys) härkä, 20 kk vanha. Olihan se sisäfile jo aika lyhyen raakakypsytyksen jälkeen  sellaista että lusikalla voi syödä raakana. Mutta on vanhan lehmän jauheliha silti maukkaampaa.

Mitä tulee tappamiseen niin en tykkää, mutta erityisesti en tykkää jos tulee vasikka kohdalle. Mutta ristinsä on kannettava ja vastuunsa pitää ottaa. Silti en herkästi vasikkaa tapa, mutta jos se pitää tehdä niin sen teen itse.
Otsikko: Vs: Tappaja
Kirjoitti: Viljelijä evp - 18.07.20 - klo:07:56
Rasvassa se maku piilee.  ;)
Kohtuudella kyllä, mutta kun teurastamo jauhaa nautaan sen 17 % ja enempi sitä keltaista talia makua se ei paranna.ja pakasteessa se eltaantuu.
Otsikko: Vs: Tappaja
Kirjoitti: Oksa - 18.07.20 - klo:16:18
ja lihaa ei kannata pakastaa kui se kolme kuuta...
Otsikko: Vs: Tappaja
Kirjoitti: antti-x - 18.07.20 - klo:21:55
ja lihaa ei kannata pakastaa kui se kolme kuuta...

Mikäs vanhan kansan viisaus tuo taas on? Tosi mureaa on liha kun sen löytää 3-4 vuotta pakastamisen jälkeen pakkasen pohjalta  8) 


https://edition.cnn.com/travel/article/most-expensive-meat/index.html
Otsikko: Vs: Tappaja
Kirjoitti: paalipoika - 18.07.20 - klo:22:05
Niin kuinka vanha on vielä ihmisten syötävää? Välillä siellä pakkasen pohjalla on näitä 2-4 vuotta vanhoja paisteja. Naapuri talossa isännällä rupes EU- ajan alussa isopyörä vipottamaan ja laitto lehmät pakkaseen, siellä ne on edelleen. 5-6 isoa arkkupakastinta. Niitä en kyllä enään ilkiä syödä, reilu 20- vuotta olleet pakkasessa.
Otsikko: Vs: Tappaja
Kirjoitti: Viljelijä evp - 19.07.20 - klo:09:37
säilyminen riippuu rasvan määrästä lihassa.Myöskin rasvan laadusta ja kuinka se lihassa.Mut eihän pakastin mikään loppusijoituspaikka pitäisi olla.Hirvestäjillä kyllä on vuosikertalihoja pakkasissa.
Otsikko: Vs: Tappaja
Kirjoitti: Magia - 19.07.20 - klo:09:59
Reilu kuukausi sitten pistettiin lihoiksi belgian sininen (isä, emänä ay-hol risteytys) härkä, 20 kk vanha. Olihan se sisäfile jo aika lyhyen raakakypsytyksen jälkeen  sellaista että lusikalla voi syödä raakana. Mutta on vanhan lehmän jauheliha silti maukkaampaa.

Mitä tulee tappamiseen niin en tykkää, mutta erityisesti en tykkää jos tulee vasikka kohdalle. Mutta ristinsä on kannettava ja vastuunsa pitää ottaa. Silti en herkästi vasikkaa tapa, mutta jos se pitää tehdä niin sen teen itse.
Saako belgian siniselle normaalit sonnipalkkiot Suomessa?Härkähän on samanarvoinen kuin muutkin sonnit.
Otsikko: Vs: Tappaja
Kirjoitti: Viljelijä evp - 19.07.20 - klo:14:52
(https://img.ilcdn.fi/xDa1k43ywaq0rwvrrlZuCcaT3po=/full-fit-in/612x0/img-s3.ilcdn.fi/78b6661b591c4de72b9ef1f19be614f3e77171894e0c4c9c9a8834d88c2a6778.jpg)Tällaisenko  antti laitti pakkaseen ?
Otsikko: Vs: Tappaja
Kirjoitti: antti-x - 19.07.20 - klo:17:51
Risteytys ei toki ole ihan yhtä lihaksikas, toisekseen sitä ei ollut klipattu (belgille kasvaa karva ainakin risteytyksenä siinä missä muillekin, ne ajetaan kaljuiksi vain esittelytarkoituksessa), ja kolmannekseen siltä puuttui tietty kivekset :)

Ja belgian blue on  ainakin EU nautapalkkion listalla liharotuna ja jos sonni menee nautarekisteriin niin kai siitä palkkiot saa? Se että onko liharotu vaikuttaa toki vain emolehmästatukseen, enkä aikonut kyllä sinisiä emoja yhtään pitää :)
Otsikko: Vs: Tappaja
Kirjoitti: paalipoika - 19.07.20 - klo:18:42
On kyllä ruman näköinen eläin. Samoin kuin lihaskimppu ihmiset. Terveisin kukkakeppi joka kasvattaa vähän vähempi lihaksikkaita eläimiä
Otsikko: Vs: Tappaja
Kirjoitti: Viljelijä evp - 19.07.20 - klo:20:06
Tuollasesta taitaa tulla likimain 1000 kiloa lihaa.Hiukan on kulmapaistilla kokoa.