Agronet

Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: Rusina - 30.04.20 - klo:10:55

Otsikko: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: Rusina - 30.04.20 - klo:10:55
Melkein joka ikäluokassa on hiehoja joita tekis mieli laittaa lihoiksi ja jättää siementämättä. Teurastili on 50% siitä mitä olisi lehmänä ollut eli tappiota tulee noin 1000 € per hieho. Mitäs kun nämä hiehot siementäis lihasonnilla, niin saatais yksi vasikka lihantuotantoon, isompi tili  teuraasta ja enemmän lihaa lehmästä kun lypsää sitä yhden kauden loppuun. Ja vähän maitoakin.

Hiehonliha on hyvää, mutta sillä ei ole Suomessa mitään arvoa. Sillä on yleensä 0,8-1 euroa kilolta teurashinta kun lehmällä se on tuplaten. Ne kai laskee sen niin että hiehon ruhossa on suhteessa enemmän luuta ja siksi pienempi  tilitys. En tiedä miten julmasti liharotuisia hiehoja hinnoitellaan, mutta lypsyrotuisen hiehon teuraaksi laitto on pelkkää tappiota vaikka olisikin isokokoinen ikäneito.

Tästäkin näkökulmasta kasvattamoiden kannattaisi harkita liharotuisten hiehojen siementämistä liharodulla ja laittaa teuraaksi vasta lehmänä. Näin saa sitten sitä omaakin vasikkatuotantoa. Parhaat emot voi siementää uudestaan, heikommat teuraaksi vieroituksen+ kuntoutuksen jälkeen. Tilityshinta on heti parempi kun laittaa teuraaksi lehmänä ja saa vielä emopalkkion. Omaa sonnia ei välttämättä kannata hankkia, jos tilan pääpaino on kuitenkin välityssonnien kasvattaminen.
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: Rusina - 30.04.20 - klo:11:18
Eli kun sekä maitotilat että lihatilat lähtisi talkoisiin siten että hiehot siemennetään eikä teurasteta nuorena, niin vasikoita tulisi kaikkien tarpeisiin. Samalla liha% ruhoa kohden nousee ja teurastamoiden tehokkuus paranee. Se pitäisi  tuoda etuja myös tiloille.

 Nyt kun lehmien määrä laskee rajusti niin sonneja ei voi syntyä enempää ilman poikivia naaraita. Siksi jokainen lehmävasikka on arvokas! Sillä on aikanaan oma tärkeä tehtävä. Ja naudanlihantuotannon etiikalle tekisi hyvää että naaraat saisi jatkaa elämäänsä pidempään ja myös tehdä sitä mihin ne on luotu.
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: optimisti - 30.04.20 - klo:11:36
80-Luvulla oli ns hieholehmä. Kerrna poikineesta lehmästä sai paremman hinnan lihaksi myynnissä kuin useampaan kertaan poikineesta. Taloudellinen kannustin oli ihan jonkunmoinen.
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: pig24 - 30.04.20 - klo:13:04
80-Luvulla oli ns hieholehmä. Kerrna poikineesta lehmästä sai paremman hinnan lihaksi myynnissä kuin useampaan kertaan poikineesta. Taloudellinen kannustin oli ihan jonkunmoinen.
Niin ?  ennen oli aina paremmin  ;D
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: nautafarmari - 30.04.20 - klo:13:25
Keksitään emolehmä tuotanto uudelleen, muistaakseni vähintään 50 % piti olla liharotua emojen tukiin pääsemiseksi. Siihen nyt vaan on syynsä, miksi emojen määrä nousee hitaasti, loppukasvatuksessa pelataan sitten määrälisillä, 2,5 eur/kg tilitys liharotuisesta hiehosta ei  mieltä lämmittäny aikanaan. Onneksi vanhempi navetta vanheni jo käsiin, tulipahan sekin pienellä määrällä kokeiltua, n. 100 paikan loppukasvattamossa kuulemma maitorotuisesta saa jo teuraana 3,60 eur/kg.  :-\
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: Rusina - 30.04.20 - klo:14:04
Keksitään emolehmä tuotanto uudelleen, muistaakseni vähintään 50 % piti olla liharotua emojen tukiin pääsemiseksi. Siihen nyt vaan on syynsä, miksi emojen määrä nousee hitaasti, loppukasvatuksessa pelataan sitten määrälisillä, 2,5 eur/kg tilitys liharotuisesta hiehosta ei  mieltä lämmittäny aikanaan. Onneksi vanhempi navetta vanheni jo käsiin, tulipahan sekin pienellä määrällä kokeiltua, n. 100 paikan loppukasvattamossa kuulemma maitorotuisesta saa jo teuraana 3,60 eur/kg.  :-\

Selvennän vielä ettei emotuotantoa keksitä uudelleen vaan täytyy hyödyntää kaikki se mitä nyt on vielä hyödynnettävissä eli maitotiloilta lähtöisin olevat hiehovasikat ja maitotilat jotka pystyvät tuottamaan heikommilla hiehoilla risteytysvasikoita niin varmaan sitä jo tekevätkin. Ja tietenkään ei ollut tarkoitus mitään itsestään selvyyksiä latoa.

Nyt varsinkin kun tätä genomitestausta itse olen ajatellut hyödyntävän niin että ne joiden genomirivi ei miellytä niin siemennys lihasonnilla, saa mahdollisuuden näyttää maitolehmänä mitä on, mutta lypsyjälkeläisiä ei oteta. Mutta ei myöskään suinpäin teuraaksikaan laiteta kun eihän se genomi mitään 100-varmuutta anna.

Se vaan tässä takana kun nämä Valion tulevat rajoitukset ja mitä nyt on korona tehnyt maailmalla maitotuotteiden menekille että kohta aletaan tappaa lypsäviä lehmiä. Ja se taas ei tiedä hyvää vasikkapulalle. .
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: timotej - 30.04.20 - klo:15:29
Aikamoinen rupukka hiehon pitää olla, jotta noin huonoon hintaan päädytään. Kyllä hiehonlihan hinta ainakin meillä on ollut suunnilleen sama kuin lehmän.  Hiehon tuotantopalkkiot menetetään, jos sen annetaan poikia. Tähän pitäisi tehdä muutos, jos hieholehmiä aletaan teurastamaan. Minä kasvatan aika paljon hiehoja teuraaksi, sillä pitkäikäiseen karjaan ei tarvita uudistukseen läheskään kaikkia hiehoja.  Teurashiehojen kasvatus tuo pelivaraa uudistamiseen, kun valinta tehdään vasta siemennysiässä. Vielä enemmän tuota pelivaraa tietysti olisi, jos teurasvalinta tehtäisiin vasta poikimisen jälkeen. Nykyisellä tukipolitiikalla se ei kannata.
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: Magia - 30.04.20 - klo:16:10
Aikamoinen rupukka hiehon pitää olla, jotta noin huonoon hintaan päädytään. Kyllä hiehonlihan hinta ainakin meillä on ollut suunnilleen sama kuin lehmän.  Hiehon tuotantopalkkiot menetetään, jos sen annetaan poikia. Tähän pitäisi tehdä muutos, jos hieholehmiä aletaan teurastamaan. Minä kasvatan aika paljon hiehoja teuraaksi, sillä pitkäikäiseen karjaan ei tarvita uudistukseen läheskään kaikkia hiehoja.  Teurashiehojen kasvatus tuo pelivaraa uudistamiseen, kun valinta tehdään vasta siemennysiässä. Vielä enemmän tuota pelivaraa tietysti olisi, jos teurasvalinta tehtäisiin vasta poikimisen jälkeen. Nykyisellä tukipolitiikalla se ei kannata.
Juurikin näin.75%pitää olla ainakin vasikassa liharotua ennekuin lasketaan emolehmän vasikaksi.Maitoliharisteytyshiehon siementäminen liharodulla aiheuttaa poikimisvaikeuksia.Ja yleensäkkin näillä hinnoilla minkä takia maitotilalla pitäisi olla huolissaan vasikoiden riittämisestä ?
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: Rusina - 30.04.20 - klo:16:14
Aikamoinen rupukka hiehon pitää olla, jotta noin huonoon hintaan päädytään. Kyllä hiehonlihan hinta ainakin meillä on ollut suunnilleen sama kuin lehmän.  Hiehon tuotantopalkkiot menetetään, jos sen annetaan poikia. Tähän pitäisi tehdä muutos, jos hieholehmiä aletaan teurastamaan. Minä kasvatan aika paljon hiehoja teuraaksi, sillä pitkäikäiseen karjaan ei tarvita uudistukseen läheskään kaikkia hiehoja.  Teurashiehojen kasvatus tuo pelivaraa uudistamiseen, kun valinta tehdään vasta siemennysiässä. Vielä enemmän tuota pelivaraa tietysti olisi, jos teurasvalinta tehtäisiin vasta poikimisen jälkeen. Nykyisellä tukipolitiikalla se ei kannata.

Ei ole ollut rupukoita yhtään, isojakin. Mutta isolla teurastamolla on tämä käytäntö että hinnoittelu on jokatapauksessa näin. Ja sitten kun ayrshirehieholla tulee se marmoriliha eli rasvaluokitus nousee ja se tiputtaa hintaa entisestään. Ja kun maitoa ja lypsytyyppiä on jalostettu niin lihakset eivät ole isoja ja hyvinkehittyneita niin luokitus on ollut aina P tai P-. Kun taasen lehmä voi saada O luokituksen, harvemmin senkin.

Hiehopalkkio ei paljoa lämmitä kun on sekin pieni. Ei kata kasvatuskuluja.
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: parrooni - 30.04.20 - klo:18:08
Kyllä pitää Rusinalle sanoa,että vaihda jo teurastamoa!Melkein kolme euroa oli teurashiehon kilohinta.Oli kyllä 315kg lihapaino ja 18 kk jo ikää.
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: optimisti - 30.04.20 - klo:21:38
Tarvitseeko lihan ja maidontuotanota lisätä ylipäätäänkään? Jos naudanliha jää syömättä, niin eihän siitä kukaan kuole nälkään.
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: antti-x - 30.04.20 - klo:23:03
Aikamoinen rupukka hiehon pitää olla, jotta noin huonoon hintaan päädytään. Kyllä hiehonlihan hinta ainakin meillä on ollut suunnilleen sama kuin lehmän.  Hiehon tuotantopalkkiot menetetään, jos sen annetaan poikia. Tähän pitäisi tehdä muutos, jos hieholehmiä aletaan teurastamaan. Minä kasvatan aika paljon hiehoja teuraaksi, sillä pitkäikäiseen karjaan ei tarvita uudistukseen läheskään kaikkia hiehoja.  Teurashiehojen kasvatus tuo pelivaraa uudistamiseen, kun valinta tehdään vasta siemennysiässä. Vielä enemmän tuota pelivaraa tietysti olisi, jos teurasvalinta tehtäisiin vasta poikimisen jälkeen. Nykyisellä tukipolitiikalla se ei kannata.

Ei ole ollut rupukoita yhtään, isojakin. Mutta isolla teurastamolla on tämä käytäntö että hinnoittelu on jokatapauksessa näin. Ja sitten kun ayrshirehieholla tulee se marmoriliha eli rasvaluokitus nousee ja se tiputtaa hintaa entisestään. Ja kun maitoa ja lypsytyyppiä on jalostettu niin lihakset eivät ole isoja ja hyvinkehittyneita niin luokitus on ollut aina P tai P-. Kun taasen lehmä voi saada O luokituksen, harvemmin senkin.

Hiehopalkkio ei paljoa lämmitä kun on sekin pieni. Ei kata kasvatuskuluja.

Kyllä suht pienestäkin hiehosta (yli 170kg tietty kuitenkin) paremman kilohinnan saa kuin lehmästä jos teurashiehopalkkion mukaan laskee.
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: wolfheartscry - 30.04.20 - klo:23:18
Piti ihan kattoa viimeisin teurastilitys tältä viikolta, että mitä siinä luki. Hämmästyin kyllä, kun lehmän perushinta oli neljä senttiä korkeampi kuin hiehon. Seitsemää euroa vaille kaksi tonnia alvillisena tuli lehmästä tiliä. Pitääköhän kiireesti lopettaa ja myydä lehmät teuraaksi. Enpä ole moisia kilohintoja nähnyt lehmien osalta.
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: Magia - 01.05.20 - klo:06:47
Piti ihan kattoa viimeisin teurastilitys tältä viikolta, että mitä siinä luki. Hämmästyin kyllä, kun lehmän perushinta oli neljä senttiä korkeampi kuin hiehon. Seitsemää euroa vaille kaksi tonnia alvillisena tuli lehmästä tiliä. Pitääköhän kiireesti lopettaa ja myydä lehmät teuraaksi. Enpä ole moisia kilohintoja nähnyt lehmien osalta.
Lypsylehmä-hieho on jäänyt melkein neljännekseen tuosta kilohinnasta.Toki rasva ja varsinkin luokka vaikuttaa myös lypsyrotuisten hinnoittelussa.
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: nautafarmari - 01.05.20 - klo:12:40
Aikamoinen rupukka hiehon pitää olla, jotta noin huonoon hintaan päädytään. Kyllä hiehonlihan hinta ainakin meillä on ollut suunnilleen sama kuin lehmän.  Hiehon tuotantopalkkiot menetetään, jos sen annetaan poikia. Tähän pitäisi tehdä muutos, jos hieholehmiä aletaan teurastamaan. Minä kasvatan aika paljon hiehoja teuraaksi, sillä pitkäikäiseen karjaan ei tarvita uudistukseen läheskään kaikkia hiehoja.  Teurashiehojen kasvatus tuo pelivaraa uudistamiseen, kun valinta tehdään vasta siemennysiässä. Vielä enemmän tuota pelivaraa tietysti olisi, jos teurasvalinta tehtäisiin vasta poikimisen jälkeen. Nykyisellä tukipolitiikalla se ei kannata.

Ei ole ollut rupukoita yhtään, isojakin. Mutta isolla teurastamolla on tämä käytäntö että hinnoittelu on jokatapauksessa näin. Ja sitten kun ayrshirehieholla tulee se marmoriliha eli rasvaluokitus nousee ja se tiputtaa hintaa entisestään. Ja kun maitoa ja lypsytyyppiä on jalostettu niin lihakset eivät ole isoja ja hyvinkehittyneita niin luokitus on ollut aina P tai P-. Kun taasen lehmä voi saada O luokituksen, harvemmin senkin.

Hiehopalkkio ei paljoa lämmitä kun on sekin pieni. Ei kata kasvatuskuluja.

Mikä teurastamo?  :-X
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: iskra - 01.05.20 - klo:20:10
80-Luvulla oli ns hieholehmä. Kerrna poikineesta lehmästä sai paremman hinnan lihaksi myynnissä kuin useampaan kertaan poikineesta. Taloudellinen kannustin oli ihan jonkunmoinen.

  Muistan tuon
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: Magia - 02.05.20 - klo:08:04
80-Luvulla oli ns hieholehmä. Kerrna poikineesta lehmästä sai paremman hinnan lihaksi myynnissä kuin useampaan kertaan poikineesta. Taloudellinen kannustin oli ihan jonkunmoinen.

  Muistan tuon
Olihan niitä Atrialla kohdunvuokraussopimuksiakin,teetettiin lypsylehmillä liharotuvasikoita.
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: optimisti - 04.06.20 - klo:21:05
Ennusteen mukaan naudanlihan tuotanto vähenee suomessa 10milj kg seuraavan seitsemän vuoden aikana.
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: paalipoika - 04.06.20 - klo:21:36
Mistäs luit?
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: ja101 - 05.06.20 - klo:08:28
Mistäs luit?
Tais noin lukee ainakin maanantain maastullin markkinakatsauksessa...

Käsittääkseni syy löyty siitä ylempää eli lypsylehmien määrän ennustettiin vähenevän oliko se nyt kuinka paljolla vuoteen 2027 mennessä.. ei oo vasikoita ei tuu lihaa..

Ja hölmönä on tähän päivää asti annettu rakentaa loppukasvattamoita kun edellisiäkään ei ole saatu täyteen..
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: wolfheartscry - 05.06.20 - klo:10:16
Hölmöä on uskoa kaikkea, mitä teurastamot tai meijerit lupaavat. Pikkuisen olisi hyvä ajatella omillakin aivoilla. Melkein joka maajussi-jutussa nk. ammattilehdissä kyseinen haastateltava viljelijä uskoo, osa jopa toivoo. Ei nämä ole uskonasioita. Edelleen liian monella on uskonto liian hyvä ja numerotieto liian huono tähän ammattiin.
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: sorkkis - 05.06.20 - klo:21:40
Naudanlihan puhtaudella sais helposti peloiteltua sianlihan syöjät vähemmälle . Eikä tarvii kuin totuuksia sanoa .
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: paalipoika - 05.06.20 - klo:21:57
Nyt osuit naulankantaan. Toki tuo maitorotuinen, rutiläpalkilla kasvanut nautakin ehtii monenlaista vaivaa ja lääkettä saamaan elämänsä aikana. Eikä ne palkitkaan taida mukavampia paikkoja maata ja tekee kipinää kun kaveria astuu hännälle. Mutta mieluusti tuota hyvinvoinutta laiduntanutta kuivikekarsinasss kasvanutta lihaa syö😃
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: sorkkis - 05.06.20 - klo:22:03
Nyt osuit naulankantaan. Toki tuo maitorotuinen, rutiläpalkilla kasvanut nautakin ehtii monenlaista vaivaa ja lääkettä saamaan elämänsä aikana. Eikä ne palkitkaan taida mukavampia paikkoja maata ja tekee kipinää kun kaveria astuu hännälle. Mutta mieluusti tuota hyvinvoinutta laiduntanutta kuivikekarsinasss kasvanutta lihaa syö😃
Jep . Naqudanliha voidaan tuottaa ilman antibiootteja , emoissa ainakin ja lypsylehmissä myös jos ei häikkää satu tulemaan .
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: optimisti - 06.06.20 - klo:06:41
Lihakilosta pitäisi vaan saada paljon enemmän rahaa, se rittää turvaamaan tuotannon.
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: sorkkis - 06.06.20 - klo:08:46
Lihakilosta pitäisi vaan saada paljon enemmän rahaa, se rittää turvaamaan tuotannon.

Kyllä
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: Magia - 06.06.20 - klo:15:08
Hyvinpä se tanskalainen mrsa -sika on kuluttajille Suomessa kelvannut.
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: nautafarmari - 06.06.20 - klo:20:18
https://www.youtube.com/watch?v=TFkG8qXnsEY&t=68s&fbclid=IwAR19c_WqwfNi680VyawTQ9lMF2zvff5gNfI50HOOCCLJEfD3M2iCO354lRA&app=desktop

"TNS Kantarin toteuttaman Maatilojen kehitysnäkymät -tutkimuksen alustavien tulosten mukaan lypsylehmien määrä tulee Suomessa laskemaan 258.000 lehmästä runsaaseen 210.000 lehmään eli n. 40.000 lehmää vuoteen 2027 mennessä. Lähimpien 1-2 vuoden lehmämäärän kehitykseen Valio-ryhmän sopimustuotanto tulee vaikuttamaan omalta osaltaan. Ennusteen mukaan naudanlihan tuotanto tulee laskemaan n. 10 milj.kg vuoteen 2027."

Laitetaan tähänkin ketjuun, melkoset pudotuspelit on vielä tulossa, ja tuottajat maksaa tämänkin lystin, ylenmääräsellä innokkuudella.  ::) ???
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: optimisti - 06.06.20 - klo:21:00
Muuan omasta mielestään perillä oleva konsultti totesi jotenkin että, "300 sadan sonnin navetoita on nyt noin 50 liikaa". 2027 loppuun menessä vielä noin 100 vastaavaa navettaa tyhjäksi. Tai sitten räpistellään jollain 60-70 % täyttöasteella jonkun aikaa ja LUONTO korjaa homman tasapainoon jos ei sitten teurastamojen satraapit ala jakamaan porukkaa vuohiin ja lampaisiin , jos sanonta sallitaan. 8)
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: paalipoika - 06.06.20 - klo:21:10
Voipi korona hoitaa sellaisen luonnollisen alkukarsinnan. Euroopassa kuten Suomessa pakkaset pursuaa arvo-osia, enteilee roimaa pudotusta hintaan ja siihen lisäksi vasikka pula, niin pikkunavetoista sammuu valot pian, isot pysyy pystyssä hetken määrälisillä. Nekin kuivuu pois ja heikoimmat kaatuu.

Positiivinen kuva hommasta😀😀😀
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: sorkkis - 07.06.20 - klo:08:01
https://www.lihakeskusliitto.fi/fi/hornborg-lihaketju-on-rikki/

Kaikki ei alistu .
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: ja101 - 07.06.20 - klo:08:59
Voipi korona hoitaa sellaisen luonnollisen alkukarsinnan. Euroopassa kuten Suomessa pakkaset pursuaa arvo-osia, enteilee roimaa pudotusta hintaan ja siihen lisäksi vasikka pula, niin pikkunavetoista sammuu valot pian, isot pysyy pystyssä hetken määrälisillä. Nekin kuivuu pois ja heikoimmat kaatuu.

Positiivinen kuva hommasta😀😀😀
Tai vastaavasti ne pienet pysyy pystyssä johtuen siitä et velkaa nolla ja parhaimmassa tapauksessa perämettää useita hehtaareita ja/tai käydään palkkatöissä muualla.

Asiahan riippuu siitä miten lihatalot jakaa vasikat. Isoille velkaisille talutusnarussa oleville jotka tulevaisuudessakin ovat pakosta tuottamassa vai pienille joita ei pysty niin ohjailemaan mutta raaka-aine on halpaa kun tuottajapuolella ei vaatimus ole niin kova..
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: optimisti - 07.06.20 - klo:11:25
Voipi korona hoitaa sellaisen luonnollisen alkukarsinnan. Euroopassa kuten Suomessa pakkaset pursuaa arvo-osia, enteilee roimaa pudotusta hintaan ja siihen lisäksi vasikka pula, niin pikkunavetoista sammuu valot pian, isot pysyy pystyssä hetken määrälisillä. Nekin kuivuu pois ja heikoimmat kaatuu.

Positiivinen kuva hommasta😀😀😀
Tai vastaavasti ne pienet pysyy pystyssä johtuen siitä et velkaa nolla ja parhaimmassa tapauksessa perämettää useita hehtaareita ja/tai käydään palkkatöissä muualla.

Asiahan riippuu siitä miten lihatalot jakaa vasikat. Isoille velkaisille talutusnarussa oleville jotka tulevaisuudessakin ovat pakosta tuottamassa vai pienille joita ei pysty niin ohjailemaan mutta raaka-aine on halpaa kun tuottajapuolella ei vaatimus ole niin kova..
Hyvä huomio. Ihmeellistä on, ettei iso kavattamo pysyisi pystyssä ilman tukevaa lisähintaa vaikka pitäsi olla sitä paljon mainostettua mittakaavaetua.
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: ja101 - 07.06.20 - klo:13:00
Voipi korona hoitaa sellaisen luonnollisen alkukarsinnan. Euroopassa kuten Suomessa pakkaset pursuaa arvo-osia, enteilee roimaa pudotusta hintaan ja siihen lisäksi vasikka pula, niin pikkunavetoista sammuu valot pian, isot pysyy pystyssä hetken määrälisillä. Nekin kuivuu pois ja heikoimmat kaatuu.

Positiivinen kuva hommasta😀😀😀
Tai vastaavasti ne pienet pysyy pystyssä johtuen siitä et velkaa nolla ja parhaimmassa tapauksessa perämettää useita hehtaareita ja/tai käydään palkkatöissä muualla.

Asiahan riippuu siitä miten lihatalot jakaa vasikat. Isoille velkaisille talutusnarussa oleville jotka tulevaisuudessakin ovat pakosta tuottamassa vai pienille joita ei pysty niin ohjailemaan mutta raaka-aine on halpaa kun tuottajapuolella ei vaatimus ole niin kova..
Hyvä huomio. Ihmeellistä on, ettei iso kavattamo pysyisi pystyssä ilman tukevaa lisähintaa vaikka pitäsi olla sitä paljon mainostettua mittakaavaetua.
Nautapuolen lisistä tilan koon mukaan en osaa sanoa kun en niistä tiedä mutta jos yhtään menee samalla kaavalla kuin sikapuolella niin ei niistä käytännössä hirveästi pääsy hyötymään. Sen ison yksikön rakentaminen syö sen edun joka lisistä tulee moneksi vuodeksi. Vasta sitten kun rakentaminen on joskus maksettu lisistä pääsee hyötymään jos malttaa olla silloin laajentamatta ja että rakennus ei vaadi peruskorjausta..
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: Rusina - 08.06.20 - klo:13:47
https://www.lihakeskusliitto.fi/fi/hornborg-lihaketju-on-rikki/

Kaikki ei alistu .

Tämä oli hyvä juttu, mutta ei kaikilla ole kartanoa tai kahta luonnonlaitumineen. Ja jotta tilamyynti toimii niin sijainti täytyy olla hyvä ja tiet hyväkuntoisia. Mikä tahansa perätila ei tuohon voi ryhtyä. Siinä on sitten elintarvikeyritys johon tarvii eri luvat.

Mutta se ajatus olisi oikea että lihatalot pörssistä pois ja tuottajalähtöisyys tilalle. Lihatalot voisi isojen supermarkettien viereen rakentaa tukkumyymälät  kuluttajille. Hinnat samoihin kun kaupoissa, +50 centtiä päälle, tuottajahintoihin 100% lisää. Lihatalojen ei tarvitse myydä kaupalle lihoja ollenkaan. Loppuisi tarjouskilpailu siihen.

Muualla maailmassa on jo esimerkkejä ruoan tukkumyymälöistä.
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: pig24 - 08.06.20 - klo:15:17
Taidat tarkoittaa vähittäismyymälää, siis lihakauppaa. Saahan niiltäkin pyytää tarjousta isommasta erästä. Hornborgin ehdotus omista lihakaupoista tarkoittaisi sitä, että lähes jokaiseen kirkonkylään tulisi lihakauppa tai kaksi, jos HKScan ja A eivät fuusioidu. Kai tuollaisen keikauksen tulo- ja menopuolen pystyy laskemaan aika tarkasti. K ja S joutuisivat miettimään konseptinsa uudelleen - tuontilihaa kai enemmän. Fakta on se, että tuo ehdotus on ainoa kuvio, jolla tuottajahinta saadaan nousuun. Laskentaihmiset töihin.
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: sorkkis - 08.06.20 - klo:16:02
https://www.lihakeskusliitto.fi/fi/hornborg-lihaketju-on-rikki/

Kaikki ei alistu .

Tämä oli hyvä juttu, mutta ei kaikilla ole kartanoa tai kahta luonnonlaitumineen. Ja jotta tilamyynti toimii niin sijainti täytyy olla hyvä ja tiet hyväkuntoisia. Mikä tahansa perätila ei tuohon voi ryhtyä. Siinä on sitten elintarvikeyritys johon tarvii eri luvat.

Mutta se ajatus olisi oikea että lihatalot pörssistä pois ja tuottajalähtöisyys tilalle. Lihatalot voisi isojen supermarkettien viereen rakentaa tukkumyymälät  kuluttajille. Hinnat samoihin kun kaupoissa, +50 centtiä päälle, tuottajahintoihin 100% lisää. Lihatalojen ei tarvitse myydä kaupalle lihoja ollenkaan. Loppuisi tarjouskilpailu siihen.

Muualla maailmassa on jo esimerkkejä ruoan tukkumyymälöistä.

Joo ,olet oikeassa . Suoramyynti toimii uudellamaalla parhaiten , koska väkeä on paljon . Ei joka tila voi noihin ryhtyä mutta kaupan ahneus vie tilat perikatoon .
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: Rusina - 08.06.20 - klo:17:02
Tänään kaupassa, jauheliha yli 10€/ kg josta tuottajahinta veron kanssa on noin 2;50. Jos teurastamon kulut on max 2,50 €, niin kauppa ottaa yhteensä 50 %. Koronan myötä jauhelihasta on tullut arvotuote, sen kysyntä on niin korkea että sen hinta on jo lähes samoissa kuin arvolihat. Arvo-osat ei ole mennyt myydyksi, joten niissä tullut tappio on siirretty jauhelihaan.
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: sianlihantuottaja - 08.06.20 - klo:17:56
Täällä oli aikanaan LSOn oma myymälä. Ei ole enää.

Tässä on sellainen pieni ongelma, että suomalaiseen kiireiseen mutta hajautettuun elämänmuotoon tämä ei oikein sovi. Menkääs sanomaan jollekin kiireiselle lapsiperheen äidille, että "Haetkin sitten ostokset tästä lähtien kolmesta eri kaupasta". Jotka ovat sitten vielä kolmen kilometrin etäisyydellä toisistaan.

Tämä systeemihän toimii Euroopassa, jossa suurin osa asutuksesta on keskittynyt pienempiin tai suurempiin keskuksiin, ei ammuttu haulikolla talojen paikat kuten meillä. Tällöin siinä voi olla kävelymatkan päässä kotoa se lihakauppa, leipäkauppa ja vihanneskauppa. Tai sitten korttelikauppa kaikelle.

Mutta yrittänyttä ei panna. Saahan tuota yrittää. Mutta enpä usko, että toimii. Se toimii tyyliin Hornborg, että on riittävän lyhyellä etäisyydellä riittävän maksukykyisiä, riittävän laatutietoisia ja riittävän ei-kiireisiä asiakkaita. Mutta laajassa mitassa sanoisin että tuhoon tuomittu.
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: sorkkis - 08.06.20 - klo:18:15
Täällä oli aikanaan LSOn oma myymälä. Ei ole enää.

Tässä on sellainen pieni ongelma, että suomalaiseen kiireiseen mutta hajautettuun elämänmuotoon tämä ei oikein sovi. Menkääs sanomaan jollekin kiireiselle lapsiperheen äidille, että "Haetkin sitten ostokset tästä lähtien kolmesta eri kaupasta". Jotka ovat sitten vielä kolmen kilometrin etäisyydellä toisistaan.

Tämä systeemihän toimii Euroopassa, jossa suurin osa asutuksesta on keskittynyt pienempiin tai suurempiin keskuksiin, ei ammuttu haulikolla talojen paikat kuten meillä. Tällöin siinä voi olla kävelymatkan päässä kotoa se lihakauppa, leipäkauppa ja vihanneskauppa. Tai sitten korttelikauppa kaikelle.

Mutta yrittänyttä ei panna. Saahan tuota yrittää. Mutta enpä usko, että toimii. Se toimii tyyliin Hornborg, että on riittävän lyhyellä etäisyydellä riittävän maksukykyisiä, riittävän laatutietoisia ja riittävän ei-kiireisiä asiakkaita. Mutta laajassa mitassa sanoisin että tuhoon tuomittu.
Jaa , et tuhoon tuomittu . Uudellamaalla on useita suoramyyjiä . Kauppa käy hyvin koska osataan toimia oikein . Ei t6ietenkään kaikkialla onnistu suoramyynti mutta jostakin syystä nautatiloilla etelässä onnistuu . Sialihan tuottajilla ei onnistu , jostakin syystä .
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: wolfheartscry - 12.06.20 - klo:16:29
Hiukan hankala on ritiläpalkilta aloittaa suoramyyntiä, kun ei jää kuin hinta kilpailuvaltiksi. En tosin tiedä, mutta luulen, että aika moni naudanlihan suoramyyjä on emotilallinen, jolloin eläimet laiduntavat ja ovat kuivitetuissa kylmäpihatoissa ja mahdollisesti ulkoilevat talvellakin. Aika moni tietää mun lehmät, mutta ei mua. Lehmät kun ovat usein tienvarsilaitumella.

Ei suoramyyntitilan tarttee olla ison taajaman vieressä. Kauppaa voi nykypäivänä käydä hyvin monin eri tavoin. Jokaisen vain täytyy löytää oma tapansa toimia ja omalle konseptille sopivat asiakkaat.
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: antti-x - 12.06.20 - klo:16:37
Nyt kun HK ja leikkaamo molemmat nostivat hintaa teurastukselle ja leikkaukselle + pakkaamiselle,  ja samalla teuraista on saanut paremman korvauksen, niin aika tiukassa on joku kate saada siitä välistä. 10€ alvilla alka olla omakustannushinta vakuumiin pakatulle lihakiloille, eli katteeksi jää käytännössä se mitä arvo-osista saa siihen päälle. Ei oikein maksa vaivaa kun ihan itsestään sitä lehmää ei kuitenkaan saa myytyä.
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: sorkkis - 12.06.20 - klo:19:22
Nyt kun HK ja leikkaamo molemmat nostivat hintaa teurastukselle ja leikkaukselle + pakkaamiselle,  ja samalla teuraista on saanut paremman korvauksen, niin aika tiukassa on joku kate saada siitä välistä. 10€ alvilla alka olla omakustannushinta vakuumiin pakatulle lihakiloille, eli katteeksi jää käytännössä se mitä arvo-osista saa siihen päälle. Ei oikein maksa vaivaa kun ihan itsestään sitä lehmää ei kuitenkaan saa myytyä.

Kuka käskee Hookoon kautta leikkauttamaan koska halvempiakin vaihtoehtoja on . Haikut lista ykkösenä suoramyynnissä , enkä yhtään ihmettele , liha on hyvää . Pääsääntöisesti emolehmätilat joilla on hyvä pienteurastamo urakoimassa sekä asikassuhteet joista en kerro enempää koska tieto on luottamuksellista .
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: antti-x - 12.06.20 - klo:20:16
Nyt kun HK ja leikkaamo molemmat nostivat hintaa teurastukselle ja leikkaukselle + pakkaamiselle,  ja samalla teuraista on saanut paremman korvauksen, niin aika tiukassa on joku kate saada siitä välistä. 10€ alvilla alka olla omakustannushinta vakuumiin pakatulle lihakiloille, eli katteeksi jää käytännössä se mitä arvo-osista saa siihen päälle. Ei oikein maksa vaivaa kun ihan itsestään sitä lehmää ei kuitenkaan saa myytyä.

Kuka käskee Hookoon kautta leikkauttamaan koska halvempiakin vaihtoehtoja on . Haikut lista ykkösenä suoramyynnissä , enkä yhtään ihmettele , liha on hyvää . Pääsääntöisesti emolehmätilat joilla on hyvä pienteurastamo urakoimassa sekä asikassuhteet joista en kerro enempää koska tieto on luottamuksellista .

Voi pienteurastamo olla hiukan edullisempi mutta kovin pitkä riiputus ei usein onnistu ja sitten täytyy logistiikka hoitaa sinne päin kanssa. Haikkutiloilla on varmasti aikaa jollain hevoskärryllä kuljettaa elukat ilman että laskee sille työlle ainakaan kovin korkeaa hintaa jne. Sastamalaankin on täältä turhan pitkä matka lihat hakemaan.

Mutta kyllä suoramyyntiä kannattaa kaikkien kokeilla, totesin vain että jää itseltä vähemmälle ainakin vähäksi aikaa.
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: sorkkis - 12.06.20 - klo:20:26
Nyt kun HK ja leikkaamo molemmat nostivat hintaa teurastukselle ja leikkaukselle + pakkaamiselle,  ja samalla teuraista on saanut paremman korvauksen, niin aika tiukassa on joku kate saada siitä välistä. 10€ alvilla alka olla omakustannushinta vakuumiin pakatulle lihakiloille, eli katteeksi jää käytännössä se mitä arvo-osista saa siihen päälle. Ei oikein maksa vaivaa kun ihan itsestään sitä lehmää ei kuitenkaan saa myytyä.

Kuka käskee Hookoon kautta leikkauttamaan koska halvempiakin vaihtoehtoja on . Haikut lista ykkösenä suoramyynnissä , enkä yhtään ihmettele , liha on hyvää . Pääsääntöisesti emolehmätilat joilla on hyvä pienteurastamo urakoimassa sekä asikassuhteet joista en kerro enempää koska tieto on luottamuksellista .

Voi pienteurastamo olla hiukan edullisempi mutta kovin pitkä riiputus ei usein onnistu ja sitten täytyy logistiikka hoitaa sinne päin kanssa. Haikkutiloilla on varmasti aikaa jollain hevoskärryllä kuljettaa elukat ilman että laskee sille työlle ainakaan kovin korkeaa hintaa jne. Sastamalaankin on täältä turhan pitkä matka lihat hakemaan.

Mutta kyllä suoramyyntiä kannattaa kaikkien kokeilla, totesin vain että jää itseltä vähemmälle ainakin vähäksi aikaa.

Huoh . Ensinnäkin tarvitaan markkinaälyä , Antti Herliniltä sitä löytyy , toisekseen kokeileminen ole mitään vaan tunnustella markkinoita , löytää myyntikohde .
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: antti-x - 12.06.20 - klo:21:57
Nyt kun HK ja leikkaamo molemmat nostivat hintaa teurastukselle ja leikkaukselle + pakkaamiselle,  ja samalla teuraista on saanut paremman korvauksen, niin aika tiukassa on joku kate saada siitä välistä. 10€ alvilla alka olla omakustannushinta vakuumiin pakatulle lihakiloille, eli katteeksi jää käytännössä se mitä arvo-osista saa siihen päälle. Ei oikein maksa vaivaa kun ihan itsestään sitä lehmää ei kuitenkaan saa myytyä.

Kuka käskee Hookoon kautta leikkauttamaan koska halvempiakin vaihtoehtoja on . Haikut lista ykkösenä suoramyynnissä , enkä yhtään ihmettele , liha on hyvää . Pääsääntöisesti emolehmätilat joilla on hyvä pienteurastamo urakoimassa sekä asikassuhteet joista en kerro enempää koska tieto on luottamuksellista .

Voi pienteurastamo olla hiukan edullisempi mutta kovin pitkä riiputus ei usein onnistu ja sitten täytyy logistiikka hoitaa sinne päin kanssa. Haikkutiloilla on varmasti aikaa jollain hevoskärryllä kuljettaa elukat ilman että laskee sille työlle ainakaan kovin korkeaa hintaa jne. Sastamalaankin on täältä turhan pitkä matka lihat hakemaan.

Mutta kyllä suoramyyntiä kannattaa kaikkien kokeilla, totesin vain että jää itseltä vähemmälle ainakin vähäksi aikaa.

Huoh . Ensinnäkin tarvitaan markkinaälyä , Antti Herliniltä sitä löytyy , toisekseen kokeileminen ole mitään vaan tunnustella markkinoita , löytää myyntikohde .
:D Olet kyllä kanssa, jos on hissimiljardööri on varaa kalliisiin harrastuksiin eikä tosin päin. Biokaasulaitokselleen vietiin muuten meiltä lietettä jotta sen saisi joskus oikeasti toimimaan niin kuin tuo oma on jo jokusen kuukauden toiminut. ;) Ei siis minulla mitään Herliniä vastaan ole, hieno mies, mutta ei kaikki toimintansa mitään bisnestä ole.

Markkinaälyä voi olla sekin että ei välttämättä näperrä suoramyynnin kanssa. Joku joskus teroitti teräketjuja postimyynnillä, luulisin että liikevaihto jäi aika matalaksi ja luopui siitä.
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: paalipoika - 12.06.20 - klo:23:55
Suoramyynnissä on hyvä alku jos satut olemaan isojen teiden läheisyydessä, joko ison kaupungin vieressä taikka mökkipaikkakunnalla. Tietysti auttaa että satut edellämainitulla paikalla omistamaan ison, hienon, historiallisen tilan taikka kartanon missä harjoitat sitä suoramyyntiä. Harva asikas tulee toista kertaa pienen kuoppaisen kuraisen tien taakse ostoksille. Vielä kun auton saat parkkeerata kuralätäkköön, kallellaan olevan navetan takaa pilkottaa lehmän raato, paalimuovit palaa toisella nurkalla ja isäntäväki valittaa kurjuutta risoissa verkkareissa aurajoki vilkkuen samalla nenääkaivaen. Sitä yritin sanoa ettei meillä kaikilla ole siihen edellytyksiä vaikka haluaisi ja toisilla olisi ulkoisetpuitteet kunnossa muttei halua ruveta siihen työhön, en minäkään. Se on meinaan kovaa työtä joka siinä pärjää.
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: sorkkis - 13.06.20 - klo:08:43
Nyt kun HK ja leikkaamo molemmat nostivat hintaa teurastukselle ja leikkaukselle + pakkaamiselle,  ja samalla teuraista on saanut paremman korvauksen, niin aika tiukassa on joku kate saada siitä välistä. 10€ alvilla alka olla omakustannushinta vakuumiin pakatulle lihakiloille, eli katteeksi jää käytännössä se mitä arvo-osista saa siihen päälle. Ei oikein maksa vaivaa kun ihan itsestään sitä lehmää ei kuitenkaan saa myytyä.

Kuka käskee Hookoon kautta leikkauttamaan koska halvempiakin vaihtoehtoja on . Haikut lista ykkösenä suoramyynnissä , enkä yhtään ihmettele , liha on hyvää . Pääsääntöisesti emolehmätilat joilla on hyvä pienteurastamo urakoimassa sekä asikassuhteet joista en kerro enempää koska tieto on luottamuksellista .

Voi pienteurastamo olla hiukan edullisempi mutta kovin pitkä riiputus ei usein onnistu ja sitten täytyy logistiikka hoitaa sinne päin kanssa. Haikkutiloilla on varmasti aikaa jollain hevoskärryllä kuljettaa elukat ilman että laskee sille työlle ainakaan kovin korkeaa hintaa jne. Sastamalaankin on täältä turhan pitkä matka lihat hakemaan.

Mutta kyllä suoramyyntiä kannattaa kaikkien kokeilla, totesin vain että jää itseltä vähemmälle ainakin vähäksi aikaa.

Huoh . Ensinnäkin tarvitaan markkinaälyä , Antti Herliniltä sitä löytyy , toisekseen kokeileminen ole mitään vaan tunnustella markkinoita , löytää myyntikohde .
:D Olet kyllä kanssa, jos on hissimiljardööri on varaa kalliisiin harrastuksiin eikä tosin päin. Biokaasulaitokselleen vietiin muuten meiltä lietettä jotta sen saisi joskus oikeasti toimimaan niin kuin tuo oma on jo jokusen kuukauden toiminut. ;) Ei siis minulla mitään Herliniä vastaan ole, hieno mies, mutta ei kaikki toimintansa mitään bisnestä ole.

Markkinaälyä voi olla sekin että ei välttämättä näperrä suoramyynnin kanssa. Joku joskus teroitti teräketjuja postimyynnillä, luulisin että liikevaihto jäi aika matalaksi ja luopui siitä.

Antti ideoi suoramyynnin ennen siirtymistä Koneen johtoon . Kun Pekka huomasi Antin saavan maatalouden pyörimään Paraisilla Hänen suhtautuminen muuttui ja idea Antista tilanhoitajana   muuttui Thorsviikin isännöintiin sitä myöten samalla Koneen Hallitukseen . Uudellamaalla on useita suoramyynti tiloja ja kuten Paalipoika mainitsi ei kaikista ole siihen .Tilanne ja om bisneksen hoitokyky ratkaisee .
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: paalipoika - 13.06.20 - klo:12:22
Ei minulla ole kiinnostusta siihen hommaan. Oman erikoistumiseni olen löytänyt kantavien hiehojen ja emojen myynnistä.
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: sorkkis - 13.06.20 - klo:12:49
Ei minulla ole kiinnostusta siihen hommaan. Oman erikoistumiseni olen löytänyt kantavien hiehojen ja emojen myynnistä.
Oikein tehty . Oman viehtymyksen toi suoramyynti tarvii .
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: mustaviiksi - 16.06.20 - klo:10:24
Ei vielä ne isot liikenneväylät. Ei se vielä tuo kannattavuutta suoramyyntiin, jos 4 tai 5 tie kulkee vierestä. Pitää olla sitä liikennettä oikeasti muulloinkin kuin Heinäkuussa. Tampere-Turku-Helsinki kolmiossa on n.2-3 miljoonaa asukasta kohta. Siinä saa jossain Lappeenrannan Ylämaalla tosissaan suoramyyntiä harrastaa, että samoihin volyymeihin edes pääsee, tai pitää olla maatilamatkailua ja suhteita parempiin piireihin. Kuten Herlinillä.
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: ja101 - 16.06.20 - klo:21:54
Kyl tos kutostiellä ainakin viikonloppu liikenne alkaa jo maalis huhtikuussa ja loppuu joskus lokakuussa. Perjantaina landelle ja sunnuntaina stadiin...

Puoli vuotta silti elettävä muulla ja kyl toi markkinointia ja aikaa vaatii.. ja mikäli jokaselle työtunnille laskettaisiin oikea korvaus niin voisi suoramyynti olla aika pientä. Toisille se on enemmänkin elämäntapa ja se suotakoon heille.. ovatpa jotenkin lyömässä kapuloita isojen rattaisiin..
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: sorkkis - 17.06.20 - klo:07:17
Kyl tos kutostiellä ainakin viikonloppu liikenne alkaa jo maalis huhtikuussa ja loppuu joskus lokakuussa. Perjantaina landelle ja sunnuntaina stadiin...

Puoli vuotta silti elettävä muulla ja kyl toi markkinointia ja aikaa vaatii.. ja mikäli jokaselle työtunnille laskettaisiin oikea korvaus niin voisi suoramyynti olla aika pientä. Toisille se on enemmänkin elämäntapa ja se suotakoon heille.. ovatpa jotenkin lyömässä kapuloita isojen rattaisiin..
rui rui ruikuti rui .Elämän tavat erikseen .
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: ja101 - 17.06.20 - klo:08:43
Kyl tos kutostiellä ainakin viikonloppu liikenne alkaa jo maalis huhtikuussa ja loppuu joskus lokakuussa. Perjantaina landelle ja sunnuntaina stadiin...

Puoli vuotta silti elettävä muulla ja kyl toi markkinointia ja aikaa vaatii.. ja mikäli jokaselle työtunnille laskettaisiin oikea korvaus niin voisi suoramyynti olla aika pientä. Toisille se on enemmänkin elämäntapa ja se suotakoon heille.. ovatpa jotenkin lyömässä kapuloita isojen rattaisiin..
rui rui ruikuti rui .Elämän tavat erikseen .
Menikö kuppi nurin? Alkoko ottamaan päähän?
Saako pelkkä nimimerkki jo näkemään punaista? Vai eikö tule enää mitään vähänkään järkevää kirjoitettavaa niin pitää silti yrittää?  ;D
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: sorkkis - 17.06.20 - klo:20:17
Kyl tos kutostiellä ainakin viikonloppu liikenne alkaa jo maalis huhtikuussa ja loppuu joskus lokakuussa. Perjantaina landelle ja sunnuntaina stadiin...

Puoli vuotta silti elettävä muulla ja kyl toi markkinointia ja aikaa vaatii.. ja mikäli jokaselle työtunnille laskettaisiin oikea korvaus niin voisi suoramyynti olla aika pientä. Toisille se on enemmänkin elämäntapa ja se suotakoon heille.. ovatpa jotenkin lyömässä kapuloita isojen rattaisiin..
rui rui ruikuti rui .Elämän tavat erikseen .
Menikö kuppi nurin? Alkoko ottamaan päähän?
Saako pelkkä nimimerkki jo näkemään punaista? Vai eikö tule enää mitään vähänkään järkevää kirjoitettavaa niin pitää silti yrittää?  ;D

On suoramyyntituottajia jotka myy eikä ruikuta . Toi asenne mikä sulla on sellainen ettei mikään kannata tai töitä liikaa .
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: carhu - 17.06.20 - klo:22:31
Asennetta oes tuahan suorramyyntiin niin kun kaikkeen muuhunki,vaan ee taija onnistuva tuntralla. Aotoja kulukee harvakseltaan. :D :D
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: sorkkis - 18.06.20 - klo:07:16
Asennetta oes tuahan suorramyyntiin niin kun kaikkeen muuhunki,vaan ee taija onnistuva tuntralla. Aotoja kulukee harvakseltaan. :D :D

Ei se etelää haittaa , paitsi verojen muodossa
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: carhu - 18.06.20 - klo:08:30
Asennetta oes tuahan suorramyyntiin niin kun kaikkeen muuhunki,vaan ee taija onnistuva tuntralla. Aotoja kulukee harvakseltaan. :D :D

Ei se etelää haittaa , paitsi verojen muodossa

Jotaki positiivista sinneki. Jää areena ihan vapaaksi. :D :D
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: sorkkis - 18.06.20 - klo:08:34
Asennetta oes tuahan suorramyyntiin niin kun kaikkeen muuhunki,vaan ee taija onnistuva tuntralla. Aotoja kulukee harvakseltaan. :D :D

Ei se etelää haittaa , paitsi verojen muodossa

Jotaki positiivista sinneki. Jää areena ihan vapaaksi. :D :D
Kun lukee teitin kirjoituksia alkaa tulla mieleen rahojen haaskaus Lappiin . Etelää haukutte mutta ilman etelää ette toimeen tulis .
Puolustusvoimatkin aikoinaan totes ettei resurssit riitä Lapin puolustukseen .
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: carhu - 18.06.20 - klo:10:39
Asennetta oes tuahan suorramyyntiin niin kun kaikkeen muuhunki,vaan ee taija onnistuva tuntralla. Aotoja kulukee harvakseltaan. :D :D

Ei se etelää haittaa , paitsi verojen muodossa

Jotaki positiivista sinneki. Jää areena ihan vapaaksi. :D :D
Kun lukee teitin kirjoituksia alkaa tulla mieleen rahojen haaskaus Lappiin . Etelää haukutte mutta ilman etelää ette toimeen tulis .
Puolustusvoimatkin aikoinaan totes ettei resurssit riitä Lapin puolustukseen .

Sinä sitä jaksat lietsoa tuata pohojonen/etelä. Vaekka silikkihansikkain käsitellään niin aena vaen vinkut. Met puollustamma tuntraa. Sissi seon ihimeellinen. Etelässä net pehmijän leivän miehet tarttee nuot puollustusvoimat. . :D :D :D
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: Oksa - 18.06.20 - klo:17:14
ja etelän paikoilla sa-int tuhlaa rahoja oikein tosiaan.   tuossa pariki sälliä kertonna kui tuolla menee..               noooo sorkkis vanahana tietää kui armeija marssii!   dronen varjossa.
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: sorkkis - 18.06.20 - klo:17:56
Asennetta oes tuahan suorramyyntiin niin kun kaikkeen muuhunki,vaan ee taija onnistuva tuntralla. Aotoja kulukee harvakseltaan. :D :D

Ei se etelää haittaa , paitsi verojen muodossa

Jotaki positiivista sinneki. Jää areena ihan vapaaksi. :D :D
Kun lukee teitin kirjoituksia alkaa tulla mieleen rahojen haaskaus Lappiin . Etelää haukutte mutta ilman etelää ette toimeen tulis .
Puolustusvoimatkin aikoinaan totes ettei resurssit riitä Lapin puolustukseen .

Sinä sitä jaksat lietsoa tuata pohojonen/etelä. Vaekka silikkihansikkain käsitellään niin aena vaen vinkut. Met puollustamma tuntraa. Sissi seon ihimeellinen. Etelässä net pehmijän leivän miehet tarttee nuot puollustusvoimat. . :D :D :D
Itse sää kirjoitat valeita etelästä . Katsoppa "salainen sotilastie länteen " . Lappi noteerattiin toissijaiseksi puolustus alueeksi .
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: carhu - 18.06.20 - klo:21:00
Sano nyt jo mikä tuassa on sitä valetta. Sano sano. Saat sanoa. :D :D
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: carhu - 18.06.20 - klo:21:17
Sitä onn tuullukki monenlaesija ehdotuksia kotimmaesen lihantuatannon kasvuun. :D :D
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: paalipoika - 18.06.20 - klo:21:51
Joo sotatila etelän ja pohjoisen välille
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: Magia - 18.06.20 - klo:22:08
Kyl tos kutostiellä ainakin viikonloppu liikenne alkaa jo maalis huhtikuussa ja loppuu joskus lokakuussa. Perjantaina landelle ja sunnuntaina stadiin...

Puoli vuotta silti elettävä muulla ja kyl toi markkinointia ja aikaa vaatii.. ja mikäli jokaselle työtunnille laskettaisiin oikea korvaus niin voisi suoramyynti olla aika pientä. Toisille se on enemmänkin elämäntapa ja se suotakoon heille.. ovatpa jotenkin lyömässä kapuloita isojen rattaisiin..
rui rui ruikuti rui .Elämän tavat erikseen .
Menikö kuppi nurin? Alkoko ottamaan päähän?
Saako pelkkä nimimerkki jo näkemään punaista? Vai eikö tule enää mitään vähänkään järkevää kirjoitettavaa niin pitää silti yrittää?  ;D

On suoramyyntituottajia jotka myy eikä ruikuta . Toi asenne mikä sulla on sellainen ettei mikään kannata tai töitä liikaa .
On myös oikeita sorkkureita jotka tekee eikä ruikuta.
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: carhu - 19.06.20 - klo:06:42
Parraat sorkkahoetajat net assuuki Jyväskylän pohojospuolella. Net ee ruikuta ja ovat muutenki ylitse muiden..
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: sorkkis - 19.06.20 - klo:06:46
Parraat sorkkahoetajat net assuuki Jyväskylän pohojospuolella. Net ee ruikuta ja ovat muutenki ylitse muiden..

Kehuvat kyllä mutta totuus taitaa olla toinen .

Eikö etelää saa puolustaa ?
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: carhu - 19.06.20 - klo:07:02
Parraat sorkkahoetajat net assuuki Jyväskylän pohojospuolella. Net ee ruikuta ja ovat muutenki ylitse muiden..

Kehuvat kyllä mutta totuus taitaa olla toinen .

Eikö etelää saa puolustaa ?

Aena pittää puollustaa vaan asija henkessä. Ee pitä vinkuva esim. tuntra tuista. Ne nyt vaan on ja meitä palijon viisaammat on ollu niistä päättämässä. Näillä mennään se sitä on reillu peli. :D
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: sorkkis - 19.06.20 - klo:07:05
Parraat sorkkahoetajat net assuuki Jyväskylän pohojospuolella. Net ee ruikuta ja ovat muutenki ylitse muiden..

Kehuvat kyllä mutta totuus taitaa olla toinen .

Eikö etelää saa puolustaa ?

Aena pittää puollustaa vaan asija henkessä. Ee pitä vinkuva esim. tuntra tuista. Ne nyt vaan on ja meitä palijon viisaammat on ollu niistä päättämässä. Näillä mennään se sitä on reillu peli. :D

Noi asiat on kyllä poliitikot päättäneet . C-1 ja C-2 alueen tuet kyllä kohtuulliset mutta pohjoisempaan päin mennessä tuet nousee rajusti etenkin yritystuet .
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: carhu - 19.06.20 - klo:07:18
Ottamatta sen enempi tuahon kantaa. Sanon vaen notta minulle net soppii juurrikin niin kun net on porukalla päätetty. Temokratiassa se mennee just noen. :D
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: sorkkis - 19.06.20 - klo:07:31
Ottamatta sen enempi tuahon kantaa. Sanon vaen notta minulle net soppii juurrikin niin kun net on porukalla päätetty. Temokratiassa se mennee just noen. :D

Ja seuraavien vaalien jälkeen uusi demokrati ja uudet ........
Katsos tämä maa on rahapulassa ja säästää pitää .
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: ja101 - 19.06.20 - klo:09:56
Parraat sorkkahoetajat net assuuki Jyväskylän pohojospuolella. Net ee ruikuta ja ovat muutenki ylitse muiden..

Kehuvat kyllä mutta totuus taitaa olla toinen .

Eikö etelää saa puolustaa ?

Aena pittää puollustaa vaan asija henkessä. Ee pitä vinkuva esim. tuntra tuista. Ne nyt vaan on ja meitä palijon viisaammat on ollu niistä päättämässä. Näillä mennään se sitä on reillu peli. :D
Se ei kyllä just mitenkään ole reilu peli. Nyt kun tätä eu:ta on harjotettu 25 vuotta niin ne valuviat pitäis kyllä näkyä. Mitä on käynyt? Tukialueiden rajoissa olisi ainakin korjaamista. Nyt rajat menee jotenkin länsi itä suuntaisesti kun oikea suunta viivoille olisi joko luoteesta kaakkoon tai jopa pohjosesta etelään..

Mitään ei kuitenkaan tehdä vaan kai se on tarkoitus että viljelijät saadaan kääntymään toisiaan vastaan eriarvoistamalla heitä.

En sitä kiellä että jossain varsinais suomessa viljely on ihan toista kuin jossain kainuun perukoilla. Mutta jonkin sorttista tasaamista tulisi kyllä minusta tehdä.
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: carhu - 19.06.20 - klo:10:08
Aenahan sitä on korjaamista noessa toimissa. Sitten on nuot joillee ee niin mikkää passaa. Se nyt vaan on niin notta näeillä sitä on mentävä. Ee kannata kokoaika valittaa. Ee oo sillon niin paha olo kun muuten oes.
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: ja101 - 19.06.20 - klo:10:13
Aenahan sitä on korjaamista noessa toimissa. Sitten on nuot joillee ee niin mikkää passaa. Se nyt vaan on niin notta näeillä sitä on mentävä. Ee kannata kokoaika valittaa. Ee oo sillon niin paha olo kun muuten oes.
On totta että niillä on mentävä mitä on annettu. Täällä agronetissä jauhaminen ainakin omalla kohdalla on sitä, että jotkuun kun tuntuvat etteivät näe sitä omaa paskatunkiota kauemmas ja joillakin se näkyvä paskatunkio ei ole edes oma ja silti luullaan tietävän kaikesta kaikki.

Mulle näistä ei ainakaan tuu paha olo. Pikemmitenkin naurattaa nää jutut...  ;D
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: carhu - 19.06.20 - klo:10:41
Aenahan sitä on korjaamista noessa toimissa. Sitten on nuot joillee ee niin mikkää passaa. Se nyt vaan on niin notta näeillä sitä on mentävä. Ee kannata kokoaika valittaa. Ee oo sillon niin paha olo kun muuten oes.
On totta että niillä on mentävä mitä on annettu. Täällä agronetissä jauhaminen ainakin omalla kohdalla on sitä, että jotkuun kun tuntuvat etteivät näe sitä omaa paskatunkiota kauemmas ja joillakin se näkyvä paskatunkio ei ole edes oma ja silti luullaan tietävän kaikesta kaikki.

Mulle näistä ei ainakaan tuu paha olo. Pikemmitenkin naurattaa nää jutut...  ;D

Tua asenne mikä sinussakin tuntus olevan on juurrikin sitä mitä täällä tarvitaa ja millä mennään. Mehän purnataan aena kun ee olla tyytyväesijä, mutta pahamieli sitä ee saa tulla.
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: paalipoika - 19.06.20 - klo:22:36
Sen vielä ymmärtää et peltotuissa on eroa KOHTUUDELLA. Mutta ei mitään syytä ole eläintukien eroon. Lihasta ja maidosta maksetaan sama hinta koko maassa, tietenkin tilan saamat tuotantoon perustuvat lisähinnat sotke markkinoita. Rehun hinta on tuilla tasattu ja nykyisillä reilusti. Pellonvuokrat ovat hyvin maltilliset korkean tuen alueella. Täällä Hämeenlinnassa on yleistä et saa  huonosta pellosta maksaa 400 ja parhaissa hätyytellään tonnia. Siskoni on viljelijänä E-Savossa ja sanoo ettei ota viljelyyn läheskään niin huonoja peltoja mitä täällä. On vara valita parhaat rehuntuotantoon ja huonot hömpälle.
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: Rusina - 19.06.20 - klo:23:34
Sen vielä ymmärtää et peltotuissa on eroa KOHTUUDELLA. Mutta ei mitään syytä ole eläintukien eroon. Lihasta ja maidosta maksetaan sama hinta koko maassa, tietenkin tilan saamat tuotantoon perustuvat lisähinnat sotke markkinoita. Rehun hinta on tuilla tasattu ja nykyisillä reilusti. Pellonvuokrat ovat hyvin maltilliset korkean tuen alueella. Täällä Hämeenlinnassa on yleistä et saa  huonosta pellosta maksaa 400 ja parhaissa hätyytellään tonnia. Siskoni on viljelijänä E-Savossa ja sanoo ettei ota viljelyyn läheskään niin huonoja peltoja mitä täällä. On vara valita parhaat rehuntuotantoon ja huonot hömpälle.

Aamen!
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: ja101 - 20.06.20 - klo:09:46
Sen vielä ymmärtää et peltotuissa on eroa KOHTUUDELLA. Mutta ei mitään syytä ole eläintukien eroon. Lihasta ja maidosta maksetaan sama hinta koko maassa, tietenkin tilan saamat tuotantoon perustuvat lisähinnat sotke markkinoita. Rehun hinta on tuilla tasattu ja nykyisillä reilusti. Pellonvuokrat ovat hyvin maltilliset korkean tuen alueella. Täällä Hämeenlinnassa on yleistä et saa  huonosta pellosta maksaa 400 ja parhaissa hätyytellään tonnia. Siskoni on viljelijänä E-Savossa ja sanoo ettei ota viljelyyn läheskään niin huonoja peltoja mitä täällä. On vara valita parhaat rehuntuotantoon ja huonot hömpälle.

Aamen!
Kylhän se tuolleen vähän menee. Toki alueellisiakin eroja on. Tuolla paalipojan alueelta yks jutteli et keskivuokra n. 600e/ha jos haluaa vuokrata. Vastaavasti toisen jutun kuulin et itäuudellamaalla sai vuokrata 200 eurolla. Se on ihan siitä kiinni millainen kilpailu alueella on.
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: mustaviiksi - 20.06.20 - klo:12:07
Periaatteessa maatalouteen pitäisi tuoda markkinatalous väkisi. Tuki systeemiä pitäisi yksinkertaistaa raakasti. Peltotuet pitäisi tasata joka hehtaarille samaksi ja poistaa kaikki viljelykasvi tai prosentti vaatimukset. Viljanhinta jos ei kohtaa kustannusten kanssa, niin silloin voi laittaa pellot apilanurmelle ja kysyä parin vuoden päästä teolisuudelta että kiinostaako nyt. Kotieläinpuolen tukiakin pitäisi irroittaa tuotannosta melko kovasti. maidosta jos ei saa tarpeeksi, niin lehmät umpeen ja katsellaan myöhemmin. Sama sonni puolelle että kiertonopeus erotettava sonnipalkioista.
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: ja101 - 20.06.20 - klo:12:18
Aenahan sitä on korjaamista noessa toimissa. Sitten on nuot joillee ee niin mikkää passaa. Se nyt vaan on niin notta näeillä sitä on mentävä. Ee kannata kokoaika valittaa. Ee oo sillon niin paha olo kun muuten oes.
On totta että niillä on mentävä mitä on annettu. Täällä agronetissä jauhaminen ainakin omalla kohdalla on sitä, että jotkuun kun tuntuvat etteivät näe sitä omaa paskatunkiota kauemmas ja joillakin se näkyvä paskatunkio ei ole edes oma ja silti luullaan tietävän kaikesta kaikki.

Mulle näistä ei ainakaan tuu paha olo. Pikemmitenkin naurattaa nää jutut...  ;D

Tua asenne mikä sinussakin tuntus olevan on juurrikin sitä mitä täällä tarvitaa ja millä mennään. Mehän purnataan aena kun ee olla tyytyväesijä, mutta pahamieli sitä ee saa tulla.
Joo siis kyl musta saa epäkohdista purnata ja esittää eriäviä mielipiteitä. Jos kaikki olis vaan hiljaa niin kohta huomattaisiin et joku muu ajattelee meidän puolesta. Sit jos ei osaa perustella mielipidettään niin ollaan jo vähän sit siinä ja tässä et mä ainakin kyseenalaista kirjoittajan taustan ja yleisen tietämyksen koko asiasta.


Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: carhu - 20.06.20 - klo:14:50
Periaatteessa maatalouteen pitäisi tuoda markkinatalous väkisi. Tuki systeemiä pitäisi yksinkertaistaa raakasti. Peltotuet pitäisi tasata joka hehtaarille samaksi ja poistaa kaikki viljelykasvi tai prosentti vaatimukset. Viljanhinta jos ei kohtaa kustannusten kanssa, niin silloin voi laittaa pellot apilanurmelle ja kysyä parin vuoden päästä teolisuudelta että kiinostaako nyt. Kotieläinpuolen tukiakin pitäisi irroittaa tuotannosta melko kovasti. maidosta jos ei saa tarpeeksi, niin lehmät umpeen ja katsellaan myöhemmin. Sama sonni puolelle että kiertonopeus erotettava sonnipalkioista.

Paras ratkaisu ois joku sellanen notta viljelijälle voitot kotiin =kaikki rahat suoraan tilille. Päästestäis "herrat" puikkoihin saisivat näöttää . Monikin se luulee tietävänsä vaan miten se sitten on ossaako.
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: optimisti - 05.07.20 - klo:12:09
Lihantuotanto laskee, siinä ei ole mitään pahaa. Surullista kuitenkin on ,ettei lihan yksikköhinta näemmä nouse.  Ja ei nouse ainakaan jos mtk saa peukaloitua jotenkin ihmeellisesti sadonkorjuuvelvoitteen seuraavalle tukikaudelle.
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: paalipoika - 05.07.20 - klo:21:09
Ihan reipasta pudotusta tarjolla. Pitäisi olla tällä hetkellä sellainen nauta jossa ei olisi arvo-osia ollenkaan. Niitä kun on Euroopan pakkasvarastot täynnä. Ei kun pihviä syömään
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: Rusina - 06.07.20 - klo:08:08
Ihan reipasta pudotusta tarjolla. Pitäisi olla tällä hetkellä sellainen nauta jossa ei olisi arvo-osia ollenkaan. Niitä kun on Euroopan pakkasvarastot täynnä. Ei kun pihviä syömään

Liian nuorena teurastettavat hiehot  tai vanhat lypsylehmät voivat olla jauhelihaksi kokonaan. Mutta huomasi sen että kun korona teki jauhelihasta arvotuotteen niin sen hinta nousi yli 30%. Ei se enää ole edullinen. Ja pihvilihojen ym. hinnat ovat pudonneet. Eli ero on tasoittunut.
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: Rusina - 06.08.20 - klo:18:59
Maitopojan höpinät pellervossa 8/20, s. 25. Ensiksi ihan asiaa, varsinkin se että vasikkapulan aiheuttaja on myös isot lihatalot, kun kannustivat investoimaan ja tekivät vielä tuotantosopimukset niistä. Ovelasti sopimukset oli laadittu niin että vain toisella osapuolella on oikeuksia kun toisella vain velvollisuuksia. Juuri investoineet joutuvat pitää uusia kasvattamoita puolityhjänä menettämällä tuloja ja kun lihayhtiöt pääsevät kuin koira veräjästä.

Valion tuotantosopimukset voivat vaikuttaa vasikkamääriin, mutta maidontuotannolla voi pärjätä vaikka maidontuotantoa hiukan tasataan. Kaikki maitotilojen tulo ei ole yhtä kuin paljonko litroja, se sisältää paljon muuta. Vasikoita tuottamalla eli hedelmällisyyttä tehostamalla voi maitotilat saada lisäkatetta, mutta ne kannattaa myydä välitykseen - ei kasvattaa itse! Tilat toimii parhaiten erikoistumalla omaan juttuunsa, maitotilat maitoon ja lihatilat lihaan.

Suomessa on koko ajan vähemmän nautoja. Se heikentää koko nautasektorin toimintakykyä. Jatkuva tehostaminen eläimiä vähentämällä on jo kääntynyt alaa vastaan. Yksi eläin täytyy koko ajan tuottaa enemmän lihaa tai maitoa. En ole koskaan pitänyt ajatusta järkevänä ja nythän se nähdään. Joillakin laajentaneilta on vaikeuksia löytää lypsyrotuisia ostoeläimiä uuteen navettaan.
Otsikko: Vs: Ehdotus kotimaisen lihantuotannon kasvuun
Kirjoitti: Rusina - 06.08.20 - klo:19:42
Ja löytyhän vielä saman lehden sivuilta loputonta uskoa alaan omaava juuri investoinut  naudanlihantuottaja. Mainitsi sitä ennen lihatalon ison vaikutusvallan, mutta usko ei horju vaikka vasikkapula vaivaa. Tähän loputtomaan uskoon tämä ala ja koko Suomen ruoantuotanto nojaa! Ja myönnän sen itsekin, jos ei olisi niin pösilö niin eihän tätä työtä tee kukaan täysjärkinen! Jatkuva epävarmuus, byrokratia, huono tulotaso ja mainitsen vielä liika pääomavaltaisuus mikä syö yhden henkilön vuositulot. Ja nyt pankin mukaan tämä mittava pääoma ei kelpaa uuden navettavelan  vakuudeksi! Mikä olisi realisoitavissa ihan oikeasti! Jos ajattelis että lopettaisi kolmen vuoden aikana ja joka vuosi realisoi maatilasta kolmanneksen, et tarvitse tehdä sinä aikana töitä jos on jotakuinkin hyvää peltoa ym.  Samalla verottaja ei pääse iskemään kun ei kaikkea laita heti kaupan. Toki jotain menoja täytyy olla, muuten tulee isot mätkyt ja loput velat maksella pois hissun kissun.