Agronet

Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Hervast - 28.01.20 - klo:10:35

Otsikko: HS taas asian ytimessä
Kirjoitti: Hervast - 28.01.20 - klo:10:35
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006386704.html?share=cd6f2d12067dc3bad04208b82aec2b11

Eihän tuommoisia uutisia voi vakavalla naamalla lukea ?

Puhdistamot kun toimivat vajavaisesti, niin ratkaisu olisi muuttaa paskan koostumusta  :D
Otsikko: Vs: HS taas asian ytimessä
Kirjoitti: PelleH - 28.01.20 - klo:11:59
Yllätys,jokapaikan Knuuttila taas maatalousjahdissa ;D
Otsikko: Vs: HS taas asian ytimessä
Kirjoitti: -SS- - 28.01.20 - klo:15:18
Eiköhän VHH -dieetit ja rahkabuumi ole nopeimmin vaikuttanut aineenvaihduntaan.
HS kirjoituksessa näkyy kommenttiosiossa olevan kädet korvilleen laittavia mämmättäjiä,
ja jankkaavat, että eivät usko, että lihan syönti olisi lisääntynyt.

Liha-alan oma tilasto kuitenkin kertoo, että lihankulutus on lisääntynyt:

(https://images.cdn.yle.fi/image/upload//w_1198,h_674,f_auto,fl_lossy,q_auto:eco/13-3-10915404.png)
Kuva: lihan kulutus/v/as. 1969 tilastoihin otettiin mukaan sisäelimet, noin 7 kg/ vuodessa, siitä hyppäys

Maitoalan omista tilastoista nähdään, että vaikka maidon kulutus on romahtanut, korkeaproteiinisten maitotuotteiden kulutus on kasvanut vastaavasti:
(https://www.maitojaterveys.fi/media/kuvat/juuston-kulutus-suomessa-1950-2018.jpg)
Kuva: Maito ja Terveys ry, juuston ja maustamattoman rahkan kulutus

Helsingin alueella on eniten kuntosaliharrastajia, ja siellä syödään myös proteiinijauheita, raejuustoa, kananmunia tiukaupalla. kanannmunien kulutus on ollut myös nousussa, 1980-luvun ylituotantovuosien pakkosyötön jälkeen ollaan taas nousevassa trendissä, samalla tasolla, noin 12 kilossa. 1950-luvulla kananmunia kului viisi kiloa vuodessa.

Jesse Pynnönen syö 100 pientä kananmunaa (https://youtu.be/7gyBQOjeCgg)

-SS-
Otsikko: Vs: HS taas asian ytimessä
Kirjoitti: Hervast - 28.01.20 - klo:15:35
Mikäpäs siinä, viimeisimmän tutkimustiedon mukaanhan  kananmunat on terveellisiä  :D

Vaikka typpipäästöissä ne viimeiset prosentit lie kalliimmin jätevesistä poistettavia, niin 10% kuulostaa silti paljolta. Liekkö lukuun laskettu puhdistuskapasiteen ylityksestä johtuvat ylijuoksutukset mukaan ?
Otsikko: Vs: HS taas asian ytimessä
Kirjoitti: Ärrpää - 28.01.20 - klo:16:27
Mikäpäs siinä, viimeisimmän tutkimustiedon mukaanhan  kananmunat on terveellisiä  :D

Vaikka typpipäästöissä ne viimeiset prosentit lie kalliimmin jätevesistä poistettavia, niin 10% kuulostaa silti paljolta. Liekkö lukuun laskettu puhdistuskapasiteen ylityksestä johtuvat ylijuoksutukset mukaan ?

 Äkkinäinen sai sellaisen käsityksen, että sen tulevan uuden puhdistamon puhdistusteho on tuo 90%, nykyisten teho tietysti täysi sata...tai jotain...
Otsikko: Vs: HS taas asian ytimessä
Kirjoitti: de Citonni - 28.01.20 - klo:19:50
Mites kasviproteini?  Eikö hesalaisista lähes puolet ole vihreitä ja syö tofua?  ;D
Otsikko: Vs: HS taas asian ytimessä
Kirjoitti: Mopomies - 28.01.20 - klo:21:20
Iso määrä paskaa kun keskitetään Helsingissä joihinkin paikkoihin, saattaa pistekuormitus olla kaukana hauskasta.

Puhumattakaan siitä, kun ne käyvät paskalla, niin se ravinnekuormitus on meressä suuri. :o
Otsikko: Vs: HS taas asian ytimessä
Kirjoitti: Rakkine - 28.01.20 - klo:21:48
Eiköhän VHH -dieetit ja rahkabuumi ole nopeimmin vaikuttanut aineenvaihduntaan.
HS kirjoituksessa näkyy kommenttiosiossa olevan kädet korvilleen laittavia mämmättäjiä,
ja jankkaavat, että eivät usko, että lihan syönti olisi lisääntynyt.

Liha-alan oma tilasto kuitenkin kertoo, että lihankulutus on lisääntynyt:

(https://images.cdn.yle.fi/image/upload//w_1198,h_674,f_auto,fl_lossy,q_auto:eco/13-3-10915404.png)
Kuva: lihan kulutus/v/as. 1969 tilastoihin otettiin mukaan sisäelimet, noin 7 kg/ vuodessa, siitä hyppäys

Maitoalan omista tilastoista nähdään, että vaikka maidon kulutus on romahtanut, korkeaproteiinisten maitotuotteiden kulutus on kasvanut vastaavasti:
(https://www.maitojaterveys.fi/media/kuvat/juuston-kulutus-suomessa-1950-2018.jpg)
Kuva: Maito ja Terveys ry, juuston ja maustamattoman rahkan kulutus

Helsingin alueella on eniten kuntosaliharrastajia, ja siellä syödään myös proteiinijauheita, raejuustoa, kananmunia tiukaupalla. kanannmunien kulutus on ollut myös nousussa, 1980-luvun ylituotantovuosien pakkosyötön jälkeen ollaan taas nousevassa trendissä, samalla tasolla, noin 12 kilossa. 1950-luvulla kananmunia kului viisi kiloa vuodessa.

Jesse Pynnönen syö 100 pientä kananmunaa (https://youtu.be/7gyBQOjeCgg)

-SS-

Yllätys pyllätys, SS:stä on tullut punikkivihreä alarmisti, joka pauhaa ilmastonmuutoksesta kuin tuomiopäivästä. Jos pitää valita, niin tulkoon se ilmastonmuutos ja vedenpaisumus ja hukkukaamme kaikki, niin ei tarvitse enää kuunnella näiden alarmistien paasaamista. Ja kippis ja kulaus, vedetäänpä taas proteiinidrinkki masuun.
Otsikko: Vs: HS taas asian ytimessä
Kirjoitti: pig24 - 28.01.20 - klo:23:18
Ei tässä mitään, stadilaiset eturivin vastuullisina toimijoina siirtyvät kuivalantaan.  Itämeri pelastuu. Uudellamaalla uuden lietelantanavetan rakentaja velvoitetaan tekemään navetan toimiston vessa kuivakäymälänä. Joten homma on selvä - kai sama pätee stadissakin ?
Otsikko: Vs: HS taas asian ytimessä
Kirjoitti: icefarmer - 29.01.20 - klo:00:18
taitavaa mielipiteen muokkausta tämä proteini-huuma, sepeteuksien, veetieemeleiden ja muujussien emännät ahtaa proteinirahkaa kitusiinsa hirvittäviä määriä salitreenien jälkeen ja tyytyväesenä pullistaa pakaraa ja hauista peilin edessä, valion  proteinirahkat saa ihmeitä aikaan ;) :D ;D 8)

siinä pahempien puoliskojen boikottikehotukset lentää roskakoriin ja maetojalosteiden kysyntä kasvaa8) 8) 8) 8)
Otsikko: Vs: HS taas asian ytimessä
Kirjoitti: Magia - 29.01.20 - klo:00:30
Yllätys,jokapaikan Knuuttila taas maatalousjahdissa ;D
Knuuttila nyt saa vaikka corona-viruksen leviämisen suomalaisen maatalouden syyksi.Vois mennä vaikka Pietariin tutkimaan jätevesiä ja mollaamaan venäläistä maataloutta. Ai niin,herrallahan on porttikielto Venäjälle.Miten minusta tuntuu ettei suomalaisilla virkamiehillä ole tuttua kuin se oma saunan tausta.