Agronet
Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: pig24 - 27.11.19 - klo:08:25
-
Migros lähtee myymään A2-maitoa nimellä Alkumaito (Urmilch). https://youtu.be/Ad1SjcbzRsY Hinta on 2.50 frankkia litra, normaali täysmaito maksaa 1.35 fr. Tuottaja saa 15 rappia normimaitoa enemmän. Alunperin kaikki lehmät tuottivat A2A2-maitoa, mutta jalostus on sekoittanut kuviota. Suomessakin joku kokeilee suoramyyntiä, mutta meijeritasolla ei taida olla päänavauksia. Nauta-lehti näkyy kirjoittaneen aiheesta nro:ssa 1/2019.
https://www.farmit.net/lypsylehma/2017/04/12/a2-maidostako-mahdollisuus-maitotiloille
-
tikimaitoa.
-
hitto, näppiksen patteri lopusa, siis tiNkimaito.
-
Siinä ei ole A1-β-kaseiinia ollenkaan, vaan pelkästään A2-β-kaseiinia. Maidon valkuaisen koostumus riippuu lehmän perimästä. A2-maitoa väitetään ihmiselle paremmin sopivaksi. Asiaa ei ole tieteellisesti todistettu.
-
homeopaattista maitua. sepellekii sopivaa..
-
A2-nestemaidon tuonnissa kauppaan on omat riskinsä. Vaikka hintaa on enemmän, tavallinen maito jää hyllyyn.
-
A2-nestemaidon tuonnissa kauppaan on omat riskinsä. Vaikka hintaa on enemmän, tavallinen maito jää hyllyyn.
Tätä pitää peukuttaa. Ehkä tämän takia kukaan ei ole tuonut laidunmaitoa kauppaan.
-
Siinä ei ole A1-β-kaseiinia ollenkaan, vaan pelkästään A2-β-kaseiinia. Maidon valkuaisen koostumus riippuu lehmän perimästä. A2-maitoa väitetään ihmiselle paremmin sopivaksi. Asiaa ei ole tieteellisesti todistettu.
Silloin kun A2-markkinoijat luettelevat A1-maidon väitettyjä vaikutuksia, kuten ykköstyypin diabetes, sydäntauti, autismi ja kätkytkuolema, niin kannattaa olla varuillaan. Varsinkin nämä vatsavaivat ja subjektiiviset pieremiskokemukset pienillä otosryhmillä ovat lähinnä huvittavia, vaikka ne ovat oikeastaan pelottavia: Näin homeopaattisiakin ainesosia markkinoidaan, hyvin selvillä henkilökohtaisilla ja dramaattisilla vaikutuksilla.
Ne, jotka nyt ovat karjansa kanssa etulyöntiasemassa, yrittävät kaupallistaa sen keinolla millä hyvänsä, ennen kuin geenitekniikalla saadaan muukin maapallon märehtijäjoukko lypsämään sitä A2 -kaseiinia, ja kilpailutekijä poistuu. Ja samalla ei ketään enää kiinnosta, oliko maidoissa tosiasiallista käyttöominaisuuksien eroa.
-SS-
-
Siinä ei ole A1-β-kaseiinia ollenkaan, vaan pelkästään A2-β-kaseiinia. Maidon valkuaisen koostumus riippuu lehmän perimästä. A2-maitoa väitetään ihmiselle paremmin sopivaksi. Asiaa ei ole tieteellisesti todistettu.
Silloin kun A2-markkinoijat luettelevat A1-maidon väitettyjä vaikutuksia, kuten ykköstyypin diabetes, sydäntauti, autismi ja kätkytkuolema, niin kannattaa olla varuillaan. Varsinkin nämä vatsavaivat ja subjektiiviset pieremiskokemukset pienillä otosryhmillä ovat lähinnä huvittavia, vaikka ne ovat oikeastaan pelottavia: Näin homeopaattisiakin ainesosia markkinoidaan, hyvin selvillä henkilökohtaisilla ja dramaattisilla vaikutuksilla.
Ne, jotka nyt ovat karjansa kanssa etulyöntiasemassa, yrittävät kaupallistaa sen keinolla millä hyvänsä, ennen kuin geenitekniikalla saadaan muukin maapallon märehtijäjoukko lypsämään sitä A2 -kaseiinia, ja kilpailutekijä poistuu. Ja samalla ei ketään enää kiinnosta, oliko maidoissa tosiasiallista käyttöominaisuuksien eroa.
-SS-
Juu, ei kaseiinin laadulla varmaankaan ole kansantauteihin mitään vaikutusta. Mutta yksittäiselle henkilölle sillä saattaa olla merkitystä. Heitä varten kannattaisi pitää tarjolla myös erilaista maitoa.