Agronet
Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: Super-electric - 10.11.19 - klo:18:18
-
Tänään oli se päivä, kun sai taas kunnon pihvin.. Usein miettinyt, miksi Suomessa pihviliha tuntuu sitkeämmältä kuin maailmalla pöytään tarjoillut.. Syy lienee ravinnossa.
https://m.youtube.com/watch?v=phOyUhz-73U
Hyväähän tuo naudanfile tietty on.. oli se nauta sitten saanut heinää tai viljaa ::)
Toki rotukarja on asia erikseen.. joten ei asia noin yksiselitteinen ole kuin tuossa videolla esitetään.
-
Näitä samoja kysymyksiä tulee mieleen vaikkapa oluesta. Makuero voisi tulla maltaasta, muttei siitä nyt enempää. Itse pidän sian kasslerista eli niskasta. Puhuin aiemmin kissatestistä - uskonko kissaa vai eri tuuteista tulevaa vaikuttamista. Lohi esitetään pitkää ikää tuovana ravintona. Olen ihmetellyt, kun kissa karttaa sitä kuin ruttoa. Nauta menee eri muodoissa kuin paraskin hiiri.
-
niipä. onko tuo lohi semmonen maissituote kuin anerikan nauta? eli syötetty väärin ja vain pelkän tutkimuksen mukaan terveellisempää. ite syön halulla nautaa ja nuita vähempiarvosia osia, kun net laittaa hyvin ja kunnolla. pelkällä fileellä ei pitkälle pötki, kyllästyy kuin kauramaitoon.
-
Kloraattia lipsahti liikaa https://www.talouselama.fi/uutiset/havita-tai-palauta-suurissa-marketeissa-ympari-suomen-on-myyty-kuukausia-ruokaa-jonka-sekaan-on-lorahtanut-kloraattia/4ba28a6f-64b1-4bbc-a33b-b83f3f0db1d3
-
Makuun ja mureuteen yms. vaikuttaa vissiin rehua enemmän teurastustyyli, raakakypsytys tms. sekä kokin taidot ellei jostain oikeasti erikoislihasta puhuta. Tässäkin taitaa Suomessa vaikuttaa pienen maan kirot eli liian vähän yrittäjiä ja maksuhaluisia asiakkaita joita kiinnostaa ensisijaisesti se miltä maistuu. Sekä tietysti kokkien taidot varsinkin kun kotona jotain tehdään.
-
on se vaan ihme kun nuissa todella pienissä maissa on yrittäjiä ja jopa asiakkaita kun on vaan hyvää tavaraa.. andorrassakin on phateurastamoja joissa saa vaikka kissansa paistiks, mut ei suomessa, jotta sais vasikan paloiks..
-
Paljonkohan naudassa on dioksiineja ja pcb-yhdisteitä ? https://yle.fi/uutiset/3-11054297 Ajattelin vaan, että sikäli kuin lihassa on niitä aika vähän, tietoa kannattaisi pitää esillä.
-
Tässä mielenkiintoinen luke-tutkimus lihan mureudesta ja laadusta, kirjoittaja M.Pesonen
https://jukuri.luke.fi/bitstream/handle/10024/482703/Lihanlaatu.pdf?sequence=1
Ruokinnalla tosiaan iso vaikutus mureuteen ja makuun. Vaikka ruoholla ruokitun rasva onkin hyvänlaatuista, parempi mureus tulee puna-apilalla (sivu 25) ja vielä viljalla viimeistely lisää mureutta..
-
Tänään oli se päivä, kun sai taas kunnon pihvin.. Usein miettinyt, miksi Suomessa pihviliha tuntuu sitkeämmältä kuin maailmalla pöytään tarjoillut.. Syy lienee ravinnossa.
https://m.youtube.com/watch?v=phOyUhz-73U
Hyväähän tuo naudanfile tietty on.. oli se nauta sitten saanut heinää tai viljaa ::)
Toki rotukarja on asia erikseen.. joten ei asia noin yksiselitteinen ole kuin tuossa videolla esitetään.
http://www.youtube.com/watch?v=afegBMaES-c
steak in the world
http://www.youtube.com/watch?v=sVNKIUvvcxc
-
Atrija. Niillä sitä on hyät pihivit. Muutenki tua on hyä lihanjalostaja. :D
-
https://www.ravintelihuber.fi/ , tuossa Pirkanmaan vastaus. Hinnastokin esillä,
tietää paljonko varaa oravannahkaa mukaan. ::) Hyvää ei saa halvalla . . .
-
https://www.ravintelihuber.fi/ , tuossa Pirkanmaan vastaus. Hinnastokin esillä,
tietää paljonko varaa oravannahkaa mukaan. ::) Hyvää ei saa halvalla . . .
Ja kalleinta on dry aged lypsylehmä, cool 8)