Agronet

Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: Super-electric - 10.11.19 - klo:18:18

Otsikko: Asia on pihvi
Kirjoitti: Super-electric - 10.11.19 - klo:18:18
Tänään oli se päivä, kun sai taas kunnon pihvin.. Usein miettinyt, miksi Suomessa pihviliha tuntuu sitkeämmältä kuin maailmalla pöytään tarjoillut.. Syy lienee ravinnossa.

https://m.youtube.com/watch?v=phOyUhz-73U

Hyväähän tuo naudanfile tietty on.. oli se nauta sitten saanut heinää tai viljaa  ::)

Toki rotukarja on asia erikseen.. joten ei asia noin yksiselitteinen ole kuin tuossa videolla esitetään.
Otsikko: Vs: Asia on pihvi
Kirjoitti: pig24 - 10.11.19 - klo:19:35
Näitä samoja kysymyksiä tulee mieleen vaikkapa oluesta. Makuero voisi tulla maltaasta, muttei siitä nyt enempää. Itse pidän sian kasslerista eli niskasta. Puhuin aiemmin kissatestistä - uskonko kissaa vai eri tuuteista tulevaa vaikuttamista. Lohi esitetään pitkää ikää tuovana ravintona. Olen ihmetellyt, kun kissa karttaa sitä kuin ruttoa. Nauta menee eri muodoissa kuin paraskin hiiri.
Otsikko: Vs: Asia on pihvi
Kirjoitti: Oksa - 13.11.19 - klo:08:22
niipä.   onko tuo lohi semmonen maissituote kuin anerikan nauta?      eli syötetty väärin ja vain pelkän tutkimuksen mukaan terveellisempää.    ite syön halulla nautaa ja nuita vähempiarvosia osia,  kun net laittaa hyvin ja kunnolla.          pelkällä fileellä ei pitkälle pötki, kyllästyy kuin kauramaitoon.
Otsikko: Vs: Asia on pihvi
Kirjoitti: pig24 - 13.11.19 - klo:15:53
Kloraattia lipsahti liikaa https://www.talouselama.fi/uutiset/havita-tai-palauta-suurissa-marketeissa-ympari-suomen-on-myyty-kuukausia-ruokaa-jonka-sekaan-on-lorahtanut-kloraattia/4ba28a6f-64b1-4bbc-a33b-b83f3f0db1d3
Otsikko: Vs: Asia on pihvi
Kirjoitti: Pasi - 13.11.19 - klo:22:23
Makuun ja mureuteen yms. vaikuttaa vissiin rehua enemmän teurastustyyli, raakakypsytys tms. sekä kokin taidot ellei jostain oikeasti erikoislihasta puhuta. Tässäkin taitaa Suomessa vaikuttaa pienen maan kirot eli liian vähän yrittäjiä ja maksuhaluisia asiakkaita joita kiinnostaa ensisijaisesti se miltä maistuu. Sekä tietysti kokkien taidot varsinkin kun kotona jotain tehdään.
Otsikko: Vs: Asia on pihvi
Kirjoitti: Oksa - 14.11.19 - klo:08:12
on se vaan ihme kun nuissa todella pienissä maissa on yrittäjiä ja jopa asiakkaita kun on vaan hyvää tavaraa..      andorrassakin on phateurastamoja joissa saa vaikka kissansa paistiks,  mut ei suomessa, jotta sais vasikan paloiks..
Otsikko: Vs: Asia on pihvi
Kirjoitti: pig24 - 19.11.19 - klo:16:10
Paljonkohan naudassa on dioksiineja ja pcb-yhdisteitä ? https://yle.fi/uutiset/3-11054297 Ajattelin vaan, että sikäli kuin lihassa on niitä aika vähän, tietoa kannattaisi pitää esillä.
Otsikko: Vs: Asia on pihvi
Kirjoitti: Super-electric - 24.11.19 - klo:16:51
Tässä mielenkiintoinen luke-tutkimus lihan mureudesta ja laadusta, kirjoittaja M.Pesonen

https://jukuri.luke.fi/bitstream/handle/10024/482703/Lihanlaatu.pdf?sequence=1

Ruokinnalla tosiaan iso vaikutus mureuteen ja makuun. Vaikka ruoholla ruokitun rasva onkin hyvänlaatuista, parempi mureus tulee puna-apilalla (sivu 25) ja vielä viljalla viimeistely lisää mureutta..

Otsikko: Vs: Asia on pihvi
Kirjoitti: jeep - 07.03.21 - klo:22:33
Tänään oli se päivä, kun sai taas kunnon pihvin.. Usein miettinyt, miksi Suomessa pihviliha tuntuu sitkeämmältä kuin maailmalla pöytään tarjoillut.. Syy lienee ravinnossa.

https://m.youtube.com/watch?v=phOyUhz-73U

Hyväähän tuo naudanfile tietty on.. oli se nauta sitten saanut heinää tai viljaa  ::)

Toki rotukarja on asia erikseen.. joten ei asia noin yksiselitteinen ole kuin tuossa videolla esitetään.
http://www.youtube.com/watch?v=afegBMaES-c
steak in the world
http://www.youtube.com/watch?v=sVNKIUvvcxc
Otsikko: Vs: Asia on pihvi
Kirjoitti: carhu@meiliboxi.fi - 07.03.21 - klo:22:40
Atrija. Niillä sitä on hyät pihivit. Muutenki tua on hyä lihanjalostaja.  :D
Otsikko: Vs: Asia on pihvi
Kirjoitti: PelleH - 08.03.21 - klo:10:37
https://www.ravintelihuber.fi/ , tuossa Pirkanmaan vastaus. Hinnastokin esillä,
tietää paljonko varaa oravannahkaa mukaan. ::) Hyvää ei saa halvalla . . .
Otsikko: Vs: Asia on pihvi
Kirjoitti: antti-x - 08.03.21 - klo:11:20
https://www.ravintelihuber.fi/ , tuossa Pirkanmaan vastaus. Hinnastokin esillä,
tietää paljonko varaa oravannahkaa mukaan. ::) Hyvää ei saa halvalla . . .

Ja kalleinta on dry aged lypsylehmä, cool  8)