Agronet

Keskusteluaiheet => Kasvintuotanto => Aiheen aloitti: Jonni - 09.10.19 - klo:11:41

Otsikko: Librax tautiaine
Kirjoitti: Jonni - 09.10.19 - klo:11:41
Minkälaisia kokemuksia on tältä tai edellis kesältä Librax tautiaineesta ? Itse ruiskuttelin ohralle ensimmäisen kertaa, toki vain yhdellä ajo kerralla mutta hyvin tuntui toimivan ja kasvusto oli puhdas loppuun saakka
Otsikko: Vs: Librax tautiaine
Kirjoitti: JameksiP - 09.10.19 - klo:13:26
Oliko tuossa vertailua nollaruutuun? Vai perustuuko arvio
tieteelliseen mutu-menetelmään. Tai kenties maatalouskaupan
myyjän myyntipuheeseen ja tarjoamiin pullakahveihin.
Otsikko: Vs: Librax tautiaine
Kirjoitti: -SS- - 10.10.19 - klo:13:18
Tonni sadonlisää, 113 €/tonni, kuivaus 10-20 €/tn , rahti 5 €+ , palkkaa jää silti 50 € ruiskutustyölle. Toki tuo tonni vaatii oikean ruiskutusajan ja täyden annoksen, hyöty vähenee säästellessä. Tuhannen kilon sadonlisän pitää jo näkyä puimuristakin käsin. Koeruuduilla yleisimmin saatujen 500 kg:n sadonlisien hyöty ei jää viljelijälle , jos ohran hintataso on alle 120 €

Agrobisnes ja rehunkäyttäjät toivovat, että viljanviljelijä aina panostaa viljelyyn, kuin ohra olisi aina 220 €/kg ja sateet optimaaliset suureen satoon.

-SS-
Otsikko: Vs: Librax tautiaine
Kirjoitti: Moottoripolkupyörä Man - 10.10.19 - klo:14:25
Jos paljon yli kymppitonnin alkaa tulla viljaa hehtaarilta, niin eihän ne mahdu kärryynkään. Joutuis ostamaan isommat kärryt.
Otsikko: Vs: Librax tautiaine
Kirjoitti: Jonni - 10.10.19 - klo:14:42
Ehkä aloitus oli huonosti muotoiltu, lähinnä ajattelin jos joku on käyttänyt pelkästään Libraxia tai sitten on sitä sekoittanut jonkin toisen aineen kanssa, minkälaisia käyttökokemuksia on ? Ovatko kasvustot olleet taudittomia, vai onko kyseinen aine ollut tehoton ? Käyhän aine eri viljoille myös, miten toimii kauralla ?
Ilmeisesti SDHI aineiden pitäisi toimia paremmin ja antaa kasville aikaa kehittää satoa, ei näillä hinnoilla viitsi panoksia huvikseen ajella peltoon vaikka se tonni lisää lakoviljaa hehtaarille joskus syksyllä toteutuukin.
Otsikko: Vs: Librax tautiaine
Kirjoitti: -SS- - 10.10.19 - klo:21:23
Tautiaineen vaste riippuu tautipaineestakin. Merkittävää on, onko siemenvilja lajiteltu ja peitattu. Öljy- ja palkokasvien sekä mahdollisten juurikasvien vuorottelu viljan kanssa vastaa hyvinkin yhtä täyttä tautiaineruiskutusta. Lajike on toinen merkittävä tekijä, erot lajikkeiden välillä voivat olla suuremmat kuin erot ruiskutetun ja ruiskuttamattoman välillä.

Kemikaalikauppiaiden testitulokset on järjestelty tukemaan tautiaineen tehomielikuvaa. Jos tarkempaa katsoo, niin jostakin syystä vertaillaan sellaisia kasvustoja, jotka eivät ole samoja, eivät välttämättä edes samalla lannoituksella. Peittaamaton siemenvilja on yleisin tunnistettava tekijä, jolla on päätetty kisan voittaja jo valmiiksi.

-SS-