Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Rakkine - 08.08.19 - klo:09:46
-
https://yle.fi/uutiset/3-10910475
Eurooppalaisia lihantuottajia halpa soija hyödyttää. Suomessa soijan käyttö on ollut jo pitkään vähenemään päin.
Voi syntyä tilanne, jossa muut saavat kilpailuetua nimenomaan halpenevan soijarehun käytöstä .
– Jos tästä alkaa soijan alennusmyynti, miltä tämä vähän näyttää, niin kyllä se heikentää meidän tuottajien kilpailukykyä suhteessa niihin, jotka käyttävät halpaa soijaa, Marttila arvioi.
Ihmetyttää tuo Marttilan lausunto.
Nimittäin, mikä estää myös suomalaisia tuottajia käyttämästä tuota halpaa jenkkisoijaa?
Tässä nyt taas uhriudutaan ihan suotta, tyyliin: mehän emme halpaan soijaan koske, vaan itkemme täällä ja valitamme maailman pahuutta ja käytämme muita, kalliimpia valkuaislähteitä ja itkemme sen takia heikkoa kannattavuutta, miten hölmöä.
-
Voisin laittaa pääni pantiksi, että Suomessakin on syötetty keenisoijaa jo kauan.
-
Voisin laittaa pääni pantiksi, että Suomessakin on syötetty keenisoijaa jo kauan.
Mitäs pahaa siinä on? Geenisoija on ihan ok. Turhaa moraalisäteilyä on sen vastustaminen.
Edelleen, jos ei haluta käyttää sitä halpaa jenkkisoijaa, niin pitäis pitää turpa kiinni kannattavuudesta, vai aletaanko taas vaatimaan kriisitukea?
-
Voisin laittaa pääni pantiksi, että Suomessakin on syötetty keenisoijaa jo kauan.
Mitäs pahaa siinä on? Geenisoija on ihan ok. Turhaa moraalisäteilyä on sen vastustaminen.
Edelleen, jos ei haluta käyttää sitä halpaa jenkkisoijaa, niin pitäis pitää turpa kiinni kannattavuudesta, vai aletaanko taas vaatimaan kriisitukea?
Ei siinä mitään vikaa ole, mutta kun vihreät tajuavat sen, niin alkaa puhiseminen.
-
hei, ei kerrota niille mitää asiasta. ei huomaa kuiteskaan soijamaitoaan ryystäessä..
-
Voisin laittaa pääni pantiksi, että Suomessakin on syötetty keenisoijaa jo kauan.
Mitäs pahaa siinä on? Geenisoija on ihan ok. Turhaa moraalisäteilyä on sen vastustaminen.
Edelleen, jos ei haluta käyttää sitä halpaa jenkkisoijaa, niin pitäis pitää turpa kiinni kannattavuudesta, vai aletaanko taas vaatimaan kriisitukea?
Suomessa pystyy palkokasviviljelyllä saamaan valkuaisrehua helposti . Eikä ole kallistakaan .
-
Sehän on kysymysmerkki miten halpissoija vaikuttaa rypsinhintaan ja tapakkoo kokonaan suomalaisen valkuaisrehutuotannon.Tavoitehan on ollut parantaa valkuaisomavaraisuutta.
-
Sehän on kysymysmerkki miten halpissoija vaikuttaa rypsinhintaan ja tapakkoo kokonaan suomalaisen valkuaisrehutuotannon.Tavoitehan on ollut parantaa valkuaisomavaraisuutta.
Möhöjuuri ja ötökät pitävät öljykasvialan marginaalissa. Herne ja härkäpapu ovat tällaisena aikaisena vuotena mukavia, mutta toisenlaisena vuonna voi ollakin ongelmia korjuussa. Ja taas muutama kuivaamo palaa.
Viimeksi vuosi sitten
Härkäpapu kyti kuivurissa (https://www.sss.fi/2018/08/viljankuivurissa-kyti-palonalku-salossa-ripea-alkusammutus-pelasti/)
-SS-
-
No,ei se kotimainen valkuainen mitään ilmaistakaan ole. Härkä papua jos saa 3000kg/ha niin valkuaista tulee 900kg/ha. Sadon arvo n.650e.
Jos gm soija valkuainen on 45% niin 900 valkuaiskiloon tarvitaan 2 tn rouhetta. Maksaa 850 e. Hiukan kalliimpaa,mutta aminohapot
yksimahaisille heti optimissa,siiloon puhallettuna. Mutta ei viljelyn tukia ja iloa. Se että tuleeko sitä härkäpapua se 3 tn/ha,onkin sitten
eri asia. Viime vuonna ei tullut,mutta on parhaat saaneet joskus 5tn. Herne vaatiikin sitten jo samaan päästäkseen 4,5 tn ha sadon.