Agronet

Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: pig24 - 15.05.19 - klo:15:53

Otsikko: Tulisiko lusimista halpuuttaa ?
Kirjoitti: pig24 - 15.05.19 - klo:15:53
Keravalle tulee uusi 136-paikkainen avovankila. Kustannusarvio on 22 miljoonaa euroa. Yhden kopin hinnaksi tulisi siten n.162.000 €, jos näin saa laskea. Mitä kokonainen kerrostalo maksaa ruuhka-Suomen ulkopuolella ? Kaksio jokaiselle ja sähköinen valvonta. Huoneiston ovi (etäohjattava sähkölukko) olisi kiinni päivittäin saman ajan kuin avovankilassakin. Kustannus jäisi varmaan 10 miljoonaan, ellei allekin.
Tässä onkin sitten vaikeampi yhtälö: ”Uutta on se, että kartoitamme mahdollisuuksia opinnollistaa vankien työtoimintoja, mikä mahdollistaisi vangeille opintosuorituksia. Nykyinen vankiprofiili on Saukon mukaan enenevässä määrin enemmän tukea tarvitsevaa: avovankilaan tulevat ovat usein lyhyttuomioisia ja päihdeongelmaisia."  Kuulostaa kovin muodikkaalta.  Onko ehdotuksia ?
https://www.rakennuslehti.fi/2019/05/helsingin-kupeeseen-aletaan-rakentaa-uutta-22-miljoonan-euron-vankilaa-vangit-pannaan-hoitamaan-nuuksiota-ja-sipoonkorpea/
Otsikko: Vs: Tulisiko lusimista halpuuttaa ?
Kirjoitti: pig24 - 15.05.19 - klo:19:42
Ehdotonta vankeutta saa vain, jos tuomio on yli 2 vuotta. Lyhyempi rangaistus voi olla ehdollinen. Alle 18-vuotiaalle ei ehdotonta vankeutta tuomita kuin poikkeustapauksissa. Koska Kerava on edelleen nuorisovankila, asiakkaat ovat joko rikoksenuusijoita tai rötöstelleet rankemmin. Osa asiakkaista on ilmeisesti tottuneita sosiaalihenkilöiden vedättäjiä. Jos lusimiskokemus olisi tosi raju, paranemismahdollisuudet voisivat kasvaa. Nyt uusi laitos tulee kai olemaan pullollaan erilaisia ymmärtäjiä. Tässä voisi olla pitkäaikaiskokeen paikka. Porukka jaetaan kahtia sukunimen etukirjaimen perusteella tai lanttia heittämällä ja katsotaan 20 vuoden päästä, onko porkkana vai keppi parempi.
Otsikko: Vs: Tulisiko lusimista halpuuttaa ?
Kirjoitti: Hervast - 15.05.19 - klo:19:45
Tuntuis että ei sitä vankilatuomiota ainakaan pelätä tarvitse, jos olot on tuommoiset...
Otsikko: Vs: Tulisiko lusimista halpuuttaa ?
Kirjoitti: pig24 - 15.05.19 - klo:19:46
Tuntuis että ei sitä vankilatuomiota ainakaan pelätä tarvitse, jos olot on tuommoiset...
Vasta sitten kun joutuu keskusvankilaan.
Otsikko: Vs: Tulisiko lusimista halpuuttaa ?
Kirjoitti: Hervast - 15.05.19 - klo:20:43
Avovankilahan on mukavuuslaitos. Eräs kaveri kertoili joskus, että hiljaisella sopimuksella sai Juuan avovankilasta käydä "iltalomalla" kuhan tuli aamuksi takasin. Ja "poika" oli ollut aina jollakulla kumikengässä valmistumassa, hieman iloa vankilan harmauteen...