Agronet

Keskusteluaiheet => Metsätalous => Aiheen aloitti: kantola - 27.12.18 - klo:00:57

Otsikko: Metsänhoitamattomuusmaksu
Kirjoitti: kantola - 27.12.18 - klo:00:57
Kauanhan tuota mh-maksuttomuutta kestikin.

https://www.metsalehti.fi/uutiset/rinne-rankaisisi-hoitamattomista-metsista/

Otsikko: Vs: Metsänhoitamattomuusmaksu
Kirjoitti: Heino Leino - 27.12.18 - klo:19:31
Pienet sammao pienet sammakot...
Otsikko: Vs: Metsänhoitamattomuusmaksu
Kirjoitti: kantola - 27.12.18 - klo:20:08
Josko se Rinne tahtoo syynääjät Heinon pelloilta välillä Sepeteuksen metsiin. Voi arssinoejja onko metsänpohjia tarpeeksi hyvin haravoitu - se Sauli muuten kehtaa Trumppia uudestaan käyttää kylässä.
Otsikko: Vs: Metsänhoitamattomuusmaksu
Kirjoitti: -SS- - 27.12.18 - klo:22:40
”Siitä, että metsästään ei huolehdi, pitäisi olla seuraamuksia."

Eikö tämä ole ristiriitaista ainakin Vihreiden taholta, kun luonnonsuojelijat
kumminkin haluavat, että metsät kaatuilevat vanhuuttaan, koppiaisten
ravinnoksi ?

Sitä huolehtimista ei ole selvästi määritelty.

-SS-
Otsikko: Vs: Metsänhoitamattomuusmaksu
Kirjoitti: Oksa - 28.12.18 - klo:08:47
oisko se huolehtimista jos kotona kiikussa valittelis isoon ääneen kui on huonoja nuo metät?
Otsikko: Metsävarallisuusmaksu
Kirjoitti: Töveli - 11.03.19 - klo:00:07
Hiilensitomismetsälön hallussapitokin tulevaisuudessa...  mielenkiintoista. ;D


"SAK tiivistäisi veropohjaa, mikä on myös oppositiopuolue SDP:n puheista tuttu linjaus. Tähän liittyy kolme selvää vaatimusta.

”Viime vaalikaudella luodut yrittäjävähennys ja metsälahjavähennys on lakkautettava.”

”Perintö- ja lahjaverotuksen sukupolvenvaihdoshuojennusta on leikattava.”

”Listaamattomien yhtiöiden osinkoverotus on nostettava lähemmäs yleistä osinkoverotusta.”

Lisäksi SAK painottaisi pääomien ja varallisuuden verotusta perumalla perintö- ja lahjaveron kevennyksen ja palauttamalla sen vuoden 2016 tasolle sekä luomalla uuden ”laajapohjaisen varallisuusveron”. Fiskaalisten syiden lisäksi tämän puolesta puhuu varallisuuserojen kasvun hillintä, SAK katsoo.

”Laajapohjainen varallisuusvero koskisi esimerkiksi pankkitalletuksia, osakkeita, rahastosijoituksia, yritysvarallisuutta, metsiä ja peltoja”, SAK kertoo.

Yli 100 000 euron sijoitusvarallisuuksiin kohdistettaisiin 0,1 prosentin vero, mikä tuottaisi SAK:n mukaan yli 100 miljoonaa euroa verotuloja.

Asunnot, kesämökit ja autot olisivat vapautettuja uudesta varallisuusverosta, koska ne ovat jo valmiiksi arvoon tai omistukseen kytkeytyvän verotuksen piirissä.

”Suomessa on jo nyt vuosittain kerättävä omaisuuden arvoon perustuva vero – eli kiinteistövero – mutta se koskee vain asuntoja, mökkejä ja muita kiinteistöjä. Sen sijaan osakkeet, talletukset, sijoitusrahastot, metsät ja pellot ovat vapautettu tällaisesta verosta. SAK haluaa ulottaa myös nämä omaisuuslajit varallisuusveron piiriin”, pääekonomisti Ilkka Kaukoranta perustelee blogissaan."

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/270844-sak-loi-vaatimukset-tiskiin-veronkiristyksia-yli-600-miljoonalla-eurolla-kayttoon
Otsikko: Metsävarallisuusmaksu
Kirjoitti: Töveli - 11.03.19 - klo:00:14
Tuo se hopeareuna mustassa pilvessä? ;D ;D

"Jos SAK:n ehdottama kattava varallisuusvero toteutetaan, ei enää olisi nykyisenkaltaista tarvetta laajentaa kiinteistöveroa metsiin ja peltoihin."

https://www.sak.fi/ajankohtaista/blogi/varallisuuserojen-kimppuun-verolla-sak-esittaa-yleista-varallisuusveroa
Otsikko: Vs: Metsänhoitamattomuusmaksu
Kirjoitti: -SS- - 11.03.19 - klo:01:12
Olisikohan varallisuusvero metsän laadun mukainen. Eli avohakkuu ja tapetut taimet oikeuttaisivat pienempään veroon.

Jos tällaisia "potentiaalisia" omaisuuksia ruvetaan verottamaan, pitää myös ikityöttömien  työnvieroksujien sosiaali- ja asumistuista nyhtää se prosentti, samanlaista verotonta toisilta ryöstettyä omaisuusetutalletusta  sekin on.

Moni loiseläjä kerkiää nostamaan kymmenien vusien kuluessa  siitä sosiaalietuisuus"talletuksestaan" mahdollisesti useita satojatuhansia euroja.

Toinen merkittävä asia, minkä SDP ja Vasemmistoliitto ovat paljastaneet kautta rantain eri haastatteluissa, on TyEL - rahastojen verollepano. Rahastothan ovat lailla määrätyt vakuutuskuoriksi, joista vero maksetaan vasta kun työeläkettä nostetaan. . Kun vuosituotto verotetaan pois, pienenevät eläkkeet nimenomaan tulevilta sukupolvilta reilusti. Lisäksi valiton verotulot kokonaisuutena vähenevät, koska verotettava potti ei kasva korkoa korolle. Mutta taikaseinästähän se raha sosialistille tulee.

Hienoa, semmoinen.

-SS-
Otsikko: Vs: Metsänhoitamattomuusmaksu
Kirjoitti: wolfheartscry - 11.03.19 - klo:22:56
Olikohan Sak:n vero-ohjelmassa mainintaa yleishyödyllisten ammattijärjestöjen vero(ttomuus)kohtelusta. Toivottavasti agendalla on kuitenkin asumistuen korotus. Verovapaan rahan tuloa kojamoimalla ei voi estää.
Otsikko: Vs: Metsänhoitamattomuusmaksu
Kirjoitti: -SS- - 12.03.19 - klo:00:15
Olikohan Sak:n vero-ohjelmassa mainintaa yleishyödyllisten ammattijärjestöjen vero(ttomuus)kohtelusta. Toivottavasti agendalla on kuitenkin asumistuen korotus. Verovapaan rahan tuloa kojamoimalla ei voi estää.

Joo muutenkin nämä tuloero - ja omaisuuseropropagandat ovat vahvasti vasemmistolaisten asioidenvääristelijöiden tekosia. Niissä kun ei ole millään tavalla huomioitu sosiaalituilla elävän henkilön varallisuudeksi "oikeutta perusturvaan " ja tulonsiirtoihin. Niin kauan kuin perustuslaissa on kielto pakkotyöstä, eli työvelvollisuudesta rauhan aikana, voidaan sosiaalitukia pitää omaisuuserän kaltaisena saanto-oikeutena, eli poimii, jos tarvitsee.

Ne, jotka kartutavat omaisuuttaan itse, menettävät tietenkin valtaosan tuosta oikeudestaan verotuksella takavarikoituun sosiaaliturva-omaisuuteen, samalla menettävät oikeuden jopa suureen osaan omasta vuotuisesti ansaitusta varallisuudestansa eli verotettavista ansiotuloista.

Nyt sitten vielä konfiskoimisen jälkeen jääviä varoja säästelevää rankaistaisiin ylimääräisellä omaisuusverolla.

Jepjep, sanoisi Elias.

-SS-