Agronet

Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Puuha-Pete - 18.01.18 - klo:20:07

Otsikko: Punavihreä väri juhlii toimittajien puoluekannatuksessa.
Kirjoitti: Puuha-Pete - 18.01.18 - klo:20:07
Aamulehti:

 "Yli puolet vastanneista toimittajista sanoo joko äänestävänsä henkilöä puoluekannasta riippumatta tai kokevansa, että puolueen valitseminen on vaikeaa.

Vastanneista yli kolmannes kertoi äänestävänsä yleensä vihreitä, kokoomukselle äänensä antaa yleensä joka neljäs. Keskustaa, vasemmistoliittoa ja SDP:tä tapaa tukea 7 - 8 prosenttia vastanneista. Vastaajille annettiin mahdollisuus valita useita vaihtoehtoja.


 YLE PASKAT HOUSUSSA:

YLE Uutisten vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen katsoo, että kyselyjen hyöty on pieni ja väärintulkintojen vaara suuri. Jääskeläinen ei kuitenkaan varsinaisesti vastusta selvityksiä, jos niitä joku haluaa tehdä. Vaarana kuitenkin on, että journalismia aletaan tulkita tästä näkökulmasta, mikä ei Jääskeläisen mielestä ole oikein.


--------------------------------------

Kaikkein suosituin puolue toimittajien keskuudessa oli vihreät, jota oli äänestänyt viime vaaleissa joka neljäs kyselyyn vastannut toimittaja eli 26 prosenttia kaikista kyselyyn vastanneista.

-----------------------------------------------

 "Sokerina" pohjalla :

Journalistiikan ja viestinnän opiskelijat olivat kaikkein vihrein ryhmä. Vihreitä kannatti 47,7 prosenttia ja vasemmistoliittoa 27,3 prosenttia toimittajiksi opiskelevista. Sosiaalidemokraatteja kannatti 11,4 prosenttia, eli punavihreiden kannatus oli ilman Sdp:tä 75 prosenttia ja Sdp mukaanluettuna 86,4 prosenttia. Sekä kokoomus että keskusta saivat 4,5 prosentin kannatuksen, kuten myös piraattipuolue.

Entäpä perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit? Kyselyyn vastanneiden 44 journalistiopiskelijan joukossa ei ollut yhtäkään näiden puolueiden kannattajaa.