Agronet
Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: jylperö - 19.10.17 - klo:19:58
-
Millaista tavaraa on juuri ja juuri tähkään itänyt vilja lypsylehmille, erittäin pientä itua oli havaittavissa.
-
Tämähän ei tietysti liity mitenkään kysymykseen, mutta joskus 80-luvulla luin John Deeren Vako lehdestä tilasta jonka laitumet oli jäänyt moottoritien toiselle puolelle. Oli tainnut pellot muutenkin huveta. Oliko sitten Saksassa vai jenkeissä , tai jossain muualla. Ne kumminkin idätti viljaa jossain litkussa navetan vintillä, monessa kerroksessa. Tämä itänänyt vilja oli tilan lypykarjan päärehuna. Tosin se itu oli kait luokkaa 10cm. Tai en mä muista, itte olin tainnut just täyttää 10v :)
-
Nuo ovat kaksi eri asiaa. Itselläkin muistikuvia jonkin sortin idättämöstä märehtijöille. Mutta tähkäitäneestä viljasta... Jos se ei ole homehtunutta niin kaipa se on samanarvoista kuin hehtolitrapainoltaan vastaava itämätön. Tehdasrehuihinhan ne elintarvikekäyttöön kelpaamattomat viljat menevät jos muutoin ovat vähintään kohtuullisia.
-
Tuollaista itänyttä on nyt syötössä, ja ehkä ennenaikaista vetää johtopäätöksiä kun ei ole montaa tankkimaitonäytettä tullut. Mutta ainakin ensimmäisessä näytteessä maidon urea romahti, mikä kertonee matalasta valkuaisesta. Viljastakin on analyysi tulossa, ensi viikolla ollaan viisaampia.
-
Kokeile puida ja mieti sitten kannattaako puida.Sieltä ei välttämättä lähde juuri mitään puimuriin.
-
Tämähän ei tietysti liity mitenkään kysymykseen, mutta joskus 80-luvulla luin John Deeren Vako lehdestä tilasta jonka laitumet oli jäänyt moottoritien toiselle puolelle. Oli tainnut pellot muutenkin huveta. Oliko sitten Saksassa vai jenkeissä , tai jossain muualla. Ne kumminkin idätti viljaa jossain litkussa navetan vintillä, monessa kerroksessa. Tämä itänänyt vilja oli tilan lypykarjan päärehuna. Tosin se itu oli kait luokkaa 10cm. Tai en mä muista, itte olin tainnut just täyttää 10v :)
Muistan tuon . Siitä tuli dokumenttikin :Kieroutunutta rehupolitiikkaa.
Kyllä se itänyt vilja riski on . Näytteet kantsii ottaa .
-
Tämähän ei tietysti liity mitenkään kysymykseen, mutta joskus 80-luvulla luin John Deeren Vako lehdestä tilasta jonka laitumet oli jäänyt moottoritien toiselle puolelle. Oli tainnut pellot muutenkin huveta. Oliko sitten Saksassa vai jenkeissä , tai jossain muualla. Ne kumminkin idätti viljaa jossain litkussa navetan vintillä, monessa kerroksessa. Tämä itänänyt vilja oli tilan lypykarjan päärehuna. Tosin se itu oli kait luokkaa 10cm. Tai en mä muista, itte olin tainnut just täyttää 10v :)
Muistan tuon . Siitä tuli dokumenttikin :Kieroutunutta rehupolitiikkaa.
Kyllä se itänyt vilja riski on . Näytteet kantsii ottaa .
Muistan saman jutun.
Eihän siinä mitään järkeä ollut, koska siitä tuli todella kallista kuiva-ainetta. Syöttömäärä ei ollut suuri. Tuosta tulee elukoihin sokeria ja reilusti E-vitamiinia. On se myös maittavaa.
-
Tämähän ei tietysti liity mitenkään kysymykseen, mutta joskus 80-luvulla luin John Deeren Vako lehdestä tilasta jonka laitumet oli jäänyt moottoritien toiselle puolelle. Oli tainnut pellot muutenkin huveta. Oliko sitten Saksassa vai jenkeissä , tai jossain muualla. Ne kumminkin idätti viljaa jossain litkussa navetan vintillä, monessa kerroksessa. Tämä itänänyt vilja oli tilan lypykarjan päärehuna. Tosin se itu oli kait luokkaa 10cm. Tai en mä muista, itte olin tainnut just täyttää 10v :)
Muistan tuon . Siitä tuli dokumenttikin :Kieroutunutta rehupolitiikkaa.
Kyllä se itänyt vilja riski on . Näytteet kantsii ottaa .
Muistan saman jutun.
Eihän siinä mitään järkeä ollut, koska siitä tuli todella kallista kuiva-ainetta. Syöttömäärä ei ollut suuri. Tuosta tulee elukoihin sokeria ja reilusti E-vitamiinia. On se myös maittavaa.
Mielenkiintoinen juttu kyllä muuten , nimittäin toi sokeri . Voisko toimia lisärehuna ?
-
Tämähän ei tietysti liity mitenkään kysymykseen, mutta joskus 80-luvulla luin John Deeren Vako lehdestä tilasta jonka laitumet oli jäänyt moottoritien toiselle puolelle. Oli tainnut pellot muutenkin huveta. Oliko sitten Saksassa vai jenkeissä , tai jossain muualla. Ne kumminkin idätti viljaa jossain litkussa navetan vintillä, monessa kerroksessa. Tämä itänänyt vilja oli tilan lypykarjan päärehuna. Tosin se itu oli kait luokkaa 10cm. Tai en mä muista, itte olin tainnut just täyttää 10v :)
Muistan tuon . Siitä tuli dokumenttikin :Kieroutunutta rehupolitiikkaa.
Kyllä se itänyt vilja riski on . Näytteet kantsii ottaa .
Muistan saman jutun.
Eihän siinä mitään järkeä ollut, koska siitä tuli todella kallista kuiva-ainetta. Syöttömäärä ei ollut suuri. Tuosta tulee elukoihin sokeria ja reilusti E-vitamiinia. On se myös maittavaa.
Mielenkiintoinen juttu kyllä muuten , nimittäin toi sokeri . Voisko toimia lisärehuna ?
Sokeri on vain nopealiukoista hiilihydraattia ja toimii samaan tapaan energiana lehmässä kuin muutkin hiilihydraatit.
-
Tämähän ei tietysti liity mitenkään kysymykseen, mutta joskus 80-luvulla luin John Deeren Vako lehdestä tilasta jonka laitumet oli jäänyt moottoritien toiselle puolelle. Oli tainnut pellot muutenkin huveta. Oliko sitten Saksassa vai jenkeissä , tai jossain muualla. Ne kumminkin idätti viljaa jossain litkussa navetan vintillä, monessa kerroksessa. Tämä itänänyt vilja oli tilan lypykarjan päärehuna. Tosin se itu oli kait luokkaa 10cm. Tai en mä muista, itte olin tainnut just täyttää 10v :)
Muistan tuon . Siitä tuli dokumenttikin :Kieroutunutta rehupolitiikkaa.
Kyllä se itänyt vilja riski on . Näytteet kantsii ottaa .
Muistan saman jutun.
Eihän siinä mitään järkeä ollut, koska siitä tuli todella kallista kuiva-ainetta. Syöttömäärä ei ollut suuri. Tuosta tulee elukoihin sokeria ja reilusti E-vitamiinia. On se myös maittavaa.
Mielenkiintoinen juttu kyllä muuten , nimittäin toi sokeri . Voisko toimia lisärehuna ?
Sokeri on vain nopealiukoista hiilihydraattia ja toimii samaan tapaan energiana lehmässä kuin muutkin hiilihydraatit.
Juu mutta lähinnä isolypsyisille ajattelin koska eikös niille tule sokerinvajausta herkemmin . Tämä siis vain ajatuksena
-
Tämähän ei tietysti liity mitenkään kysymykseen, mutta joskus 80-luvulla luin John Deeren Vako lehdestä tilasta jonka laitumet oli jäänyt moottoritien toiselle puolelle. Oli tainnut pellot muutenkin huveta. Oliko sitten Saksassa vai jenkeissä , tai jossain muualla. Ne kumminkin idätti viljaa jossain litkussa navetan vintillä, monessa kerroksessa. Tämä itänänyt vilja oli tilan lypykarjan päärehuna. Tosin se itu oli kait luokkaa 10cm. Tai en mä muista, itte olin tainnut just täyttää 10v :)
Muistan tuon . Siitä tuli dokumenttikin :Kieroutunutta rehupolitiikkaa.
Kyllä se itänyt vilja riski on . Näytteet kantsii ottaa .
Muistan saman jutun.
Eihän siinä mitään järkeä ollut, koska siitä tuli todella kallista kuiva-ainetta. Syöttömäärä ei ollut suuri. Tuosta tulee elukoihin sokeria ja reilusti E-vitamiinia. On se myös maittavaa.
Mielenkiintoinen juttu kyllä muuten , nimittäin toi sokeri . Voisko toimia lisärehuna ?
Sokeri on vain nopealiukoista hiilihydraattia ja toimii samaan tapaan energiana lehmässä kuin muutkin hiilihydraatit.
Juu mutta lähinnä isolypsyisille ajattelin koska eikös niille tule sokerinvajausta herkemmin . Tämä siis vain ajatuksena
Ei niille sokerivajausta tule, mutta energiavaje tulee.
Energiamäärä itäneessä (0-6 senttiä) viljassa on pienempi kuin siinä itämättömässä jyvässä, koska se ituhan tulee maailmaan siitä jyvän energiasta.
-
Tämähän ei tietysti liity mitenkään kysymykseen, mutta joskus 80-luvulla luin John Deeren Vako lehdestä tilasta jonka laitumet oli jäänyt moottoritien toiselle puolelle. Oli tainnut pellot muutenkin huveta. Oliko sitten Saksassa vai jenkeissä , tai jossain muualla. Ne kumminkin idätti viljaa jossain litkussa navetan vintillä, monessa kerroksessa. Tämä itänänyt vilja oli tilan lypykarjan päärehuna. Tosin se itu oli kait luokkaa 10cm. Tai en mä muista, itte olin tainnut just täyttää 10v :)
Muistan tuon . Siitä tuli dokumenttikin :Kieroutunutta rehupolitiikkaa.
Kyllä se itänyt vilja riski on . Näytteet kantsii ottaa .
Muistan saman jutun.
Eihän siinä mitään järkeä ollut, koska siitä tuli todella kallista kuiva-ainetta. Syöttömäärä ei ollut suuri. Tuosta tulee elukoihin sokeria ja reilusti E-vitamiinia. On se myös maittavaa.
Mielenkiintoinen juttu kyllä muuten , nimittäin toi sokeri . Voisko toimia lisärehuna ?
Sokeri on vain nopealiukoista hiilihydraattia ja toimii samaan tapaan energiana lehmässä kuin muutkin hiilihydraatit.
Juu mutta lähinnä isolypsyisille ajattelin koska eikös niille tule sokerinvajausta herkemmin . Tämä siis vain ajatuksena
Ei niille sokerivajausta tule, mutta energiavaje tulee.
Energiamäärä itäneessä (0-6 senttiä) viljassa on pienempi kuin siinä itämättömässä jyvässä, koska se ituhan tulee maailmaan siitä jyvän energiasta.
Se on totta . Mutta , iduissa on paljon vitamiineja ja muutakin mukavaa.
-
Tämähän ei tietysti liity mitenkään kysymykseen, mutta joskus 80-luvulla luin John Deeren Vako lehdestä tilasta jonka laitumet oli jäänyt moottoritien toiselle puolelle. Oli tainnut pellot muutenkin huveta. Oliko sitten Saksassa vai jenkeissä , tai jossain muualla. Ne kumminkin idätti viljaa jossain litkussa navetan vintillä, monessa kerroksessa. Tämä itänänyt vilja oli tilan lypykarjan päärehuna. Tosin se itu oli kait luokkaa 10cm. Tai en mä muista, itte olin tainnut just täyttää 10v :)
Muistan tuon . Siitä tuli dokumenttikin :Kieroutunutta rehupolitiikkaa.
Kyllä se itänyt vilja riski on . Näytteet kantsii ottaa .
Muistan saman jutun.
Eihän siinä mitään järkeä ollut, koska siitä tuli todella kallista kuiva-ainetta. Syöttömäärä ei ollut suuri. Tuosta tulee elukoihin sokeria ja reilusti E-vitamiinia. On se myös maittavaa.
Mielenkiintoinen juttu kyllä muuten , nimittäin toi sokeri . Voisko toimia lisärehuna ?
Sokeri on vain nopealiukoista hiilihydraattia ja toimii samaan tapaan energiana lehmässä kuin muutkin hiilihydraatit.
Juu mutta lähinnä isolypsyisille ajattelin koska eikös niille tule sokerinvajausta herkemmin . Tämä siis vain ajatuksena
Ei niille sokerivajausta tule, mutta energiavaje tulee.
Energiamäärä itäneessä (0-6 senttiä) viljassa on pienempi kuin siinä itämättömässä jyvässä, koska se ituhan tulee maailmaan siitä jyvän energiasta.
Se on totta . Mutta , iduissa on paljon vitamiineja ja muutakin mukavaa.
Samoin ne vitamiini ja muu mukava on peräisin siitä jyvästä.
-
Tämähän ei tietysti liity mitenkään kysymykseen, mutta joskus 80-luvulla luin John Deeren Vako lehdestä tilasta jonka laitumet oli jäänyt moottoritien toiselle puolelle. Oli tainnut pellot muutenkin huveta. Oliko sitten Saksassa vai jenkeissä , tai jossain muualla. Ne kumminkin idätti viljaa jossain litkussa navetan vintillä, monessa kerroksessa. Tämä itänänyt vilja oli tilan lypykarjan päärehuna. Tosin se itu oli kait luokkaa 10cm. Tai en mä muista, itte olin tainnut just täyttää 10v :)
Muistan tuon . Siitä tuli dokumenttikin :Kieroutunutta rehupolitiikkaa.
Kyllä se itänyt vilja riski on . Näytteet kantsii ottaa .
Muistan saman jutun.
Eihän siinä mitään järkeä ollut, koska siitä tuli todella kallista kuiva-ainetta. Syöttömäärä ei ollut suuri. Tuosta tulee elukoihin sokeria ja reilusti E-vitamiinia. On se myös maittavaa.
Mielenkiintoinen juttu kyllä muuten , nimittäin toi sokeri . Voisko toimia lisärehuna ?
Sokeri on vain nopealiukoista hiilihydraattia ja toimii samaan tapaan energiana lehmässä kuin muutkin hiilihydraatit.
Juu mutta lähinnä isolypsyisille ajattelin koska eikös niille tule sokerinvajausta herkemmin . Tämä siis vain ajatuksena
Ei niille sokerivajausta tule, mutta energiavaje tulee.
Energiamäärä itäneessä (0-6 senttiä) viljassa on pienempi kuin siinä itämättömässä jyvässä, koska se ituhan tulee maailmaan siitä jyvän energiasta.
Se on totta . Mutta , iduissa on paljon vitamiineja ja muutakin mukavaa.
Samoin ne vitamiini ja muu mukava on peräisin siitä jyvästä.
Juu mutta itämisvaiheessa n eparanee , kuulemma.
-
Millaista tavaraa on juuri ja juuri tähkään itänyt vilja lypsylehmille, erittäin pientä itua oli havaittavissa.
Lahoa, homeista ja kevyttä kahua, sitä se on. Polttoon sopii parhaiten.