Agronet

Keskusteluaiheet => Sikatalous => Aiheen aloitti: Jopomies - 24.08.17 - klo:23:01

Otsikko: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: Jopomies - 24.08.17 - klo:23:01
Ompa lamassa sika-ala, kun ei kirjoituksia enää ilmesty, onko lopun alku alkanut?
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: antti-x - 24.08.17 - klo:23:08
Liian vähän tukia. Sikatiloja on reilu tuhat kun sikatuotanon tuet on aika nollassa. Siipikarjan tuottajilla sama juttu, ei ole tukia eikä mitään sanottavaa. Nautapuolella on tukia, ja sitä kautta on puhettakin. Ja kasvituotannolle kun menee aina selvä valtaosa tuista, niin sillä alalla on kaikkein eniten aina puhuttavaa.
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: BACKSPACE - 25.08.17 - klo:06:51
Sikaukot ryömivät esiin aina kun vilja rupeaa maksamaan lähelle sen tuotantokustannusta 😂😂

Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: kantola - 25.08.17 - klo:08:10
Sikaa masentaa kun tietää että joutuu teuraaksi. Aatteleppa ite.
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: mx - 25.08.17 - klo:11:18
Yritetään jos saatais keskustelua.
Atrian ja HK tuottajat vieroittavat keskimäärin noin 29 possua/ em/v ja myyvät ne hintaan noin 55€ /kärsä, Snellulla tuotetaa alle 22 possua hintaan 61€
Kannattaisko vaihtaa Snellulle vain päinvastoin.
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: BACKSPACE - 25.08.17 - klo:13:00
Yritetään jos saatais keskustelua.
Atrian ja HK tuottajat vieroittavat keskimäärin noin 29 possua/ em/v ja myyvät ne hintaan noin 55€ /kärsä, Snellulla tuotetaa alle 22 possua hintaan 61€
Kannattaisko vaihtaa Snellulle vain päinvastoin.

Suomessa sika-ala on ottanut Tanskan kiinni tehokkuudessa...
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: -SS- - 25.08.17 - klo:19:42
Liian vähän tukia. Sikatiloja on reilu tuhat kun sikatuotanon tuet on aika nollassa. Siipikarjan tuottajilla sama juttu, ei ole tukia eikä mitään sanottavaa. Nautapuolella on tukia, ja sitä kautta on puhettakin. Ja kasvituotannolle kun menee aina selvä valtaosa tuista, niin sillä alalla on kaikkein eniten aina puhuttavaa.

Miten tämä on laskettu, onko eläintilojen peltoonsa saama tuki ja eläinkorotukset kasvintuotannon tukea vai eläintuotannon tukea ?

-SS-
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: hummeri5 - 25.08.17 - klo:20:58
Toijalassa olis sioille tilaa myytävänä pakkohuutokaupas..
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: SKN - 25.08.17 - klo:21:57
Volvo ja nahkatakki, sano tate joskus...
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: BACKSPACE - 26.08.17 - klo:08:34
Volvo ja nahkatakki, sano tate joskus...

"....edelleen ne samat tavarat" 😂😂
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: ja101 - 28.08.17 - klo:07:25
Ompa lamassa sika-ala, kun ei kirjoituksia enää ilmesty, onko lopun alku alkanut?
Mistä haluaisit keskustella? Kyllä mulla on paljonkin ideoita, mutta ei niitä kaikkia sulateta täällä niinkuin toisesta ketjusta huomataan.
Kyllähän se lopun alku on 10 vuotta ollut menossa. Porukka harvenee. Ainoastaan porsaiden kasvanut syntyvyys ja päiväkasvu on pitänyt tuotannon lähes samana ja kannattavuuden jotenkin ja joillakin kannattavana. Jos niitä vähiä tukia ei olisi niin enpä tiedä viitsisikö tätä tehdä. Jos tuet loppuvat eikä korjausliikettä hintaan näy niin taidan lopettaa koko homman. Tämä tukikausi on vielä aikaa katella sitten sen 141:n jämätkin alkaa olla vähissä niin homma nähdään.

Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: mx - 28.08.17 - klo:11:09
Ompa lamassa sika-ala, kun ei kirjoituksia enää ilmesty, onko lopun alku alkanut?
Mistä haluaisit keskustella? Kyllä mulla on paljonkin ideoita, mutta ei niitä kaikkia sulateta täällä niinkuin toisesta ketjusta huomataan.
Kyllähän se lopun alku on 10 vuotta ollut menossa. Porukka harvenee. Ainoastaan porsaiden kasvanut syntyvyys ja päiväkasvu on pitänyt tuotannon lähes samana ja kannattavuuden jotenkin ja joillakin kannattavana. Jos niitä vähiä tukia ei olisi niin enpä tiedä viitsisikö tätä tehdä. Jos tuet loppuvat eikä korjausliikettä hintaan näy niin taidan lopettaa koko homman. Tämä tukikausi on vielä aikaa katella sitten sen 141:n jämätkin alkaa olla vähissä niin homma nähdään.
Juuri näin, sikaloita ei ole rakannettu eikä peruskorjattu 10 vuoteen juuri ollenkaan. Rakannukset ei ole ikuisia ja korjausvelkaa syntyy jatkuvasti.
Uusi sukupolvi kun astuu remmiin 10v heikko kannattavuus jättä sellaiset muistijäljet päähän ettei hevin sikojen pitoa jatka puhumattakaan uuden rakentamisesta.
Teurastamot ovat kiinnostuneita ainoastaan sen hetken vuosineljänneksesn tuloksesta eikä  lihan saatavuus tulevaisuudessa kiinnosta niitä pätkän vertaa, johtajien palkathan ovat sidottuja  sen hetkiseen tulokseen.
Osalla teurastamoista on edessä, kotimaisen sianlihan vähentyessä, Poutun tie. Ostetaan liha ulkomailta ja yritetään saada näyttämään se kotimaiselta.
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: antti-x - 28.08.17 - klo:11:18
Toisaalta itse veikkaan että kotimaan kysyntä laskee yhtä nopeasti tai nopeammin kuin tuotanto. Viime vuonna sinalihan tuotanto oli 190 miljoonaa kiloa, melkein puolet suomen koko lihantuotannosta. Kulutostottumuksia yms. kun miettii niin alkaa olla selvää että lihan kulutus suomessa vähenee, ja sianlihan kulutus varmaankin enemmän kuin vaikka broilerin kolutus.
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: -Joomies- - 28.08.17 - klo:13:29
Toisaalta itse veikkaan että kotimaan kysyntä laskee yhtä nopeasti tai nopeammin kuin tuotanto. Viime vuonna sinalihan tuotanto oli 190 miljoonaa kiloa, melkein puolet suomen koko lihantuotannosta. Kulutostottumuksia yms. kun miettii niin alkaa olla selvää että lihan kulutus suomessa vähenee, ja sianlihan kulutus varmaankin enemmän kuin vaikka broilerin kolutus.

Lihan kokonaiskulutus on laskenut ainoastaan vuonna 2010 verrattuna edelliseen vuoteen. Lihalajien välillä broileri nousussa, sika ja nauta laskussa.
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: Homer - 28.08.17 - klo:13:31
Kannattavuudesta sen verran että" Pro Noppanen"kertoi oliko viimevuonna Maaseudun sivuilla että jokuset tekee hyvää tulosta sianlihantuotannossa. Varmasti totta, koska jos katson keskihintaa mitä tilityksestä jää mun käteen, niin se on Suomen keskiarvon alapuolella, silloin jollekkin kyllä maksetaan roimasti yli listahintojen. Atria ja Hk pystyy myös vaikuttamaan siihen mitä tila maksaa rehuista oman rehunmyynnin kautta. Osalle tilosta lihanhinta parempi ja rehu halvempaa , helpottaa tuloksen tekoa jos vaan tuotanto kohdallaan.
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: mx - 28.08.17 - klo:15:35
Kannattavuudesta sen verran että" Pro Noppanen"kertoi oliko viimevuonna Maaseudun sivuilla että jokuset tekee hyvää tulosta sianlihantuotannossa. Varmasti totta, koska jos katson keskihintaa mitä tilityksestä jää mun käteen, niin se on Suomen keskiarvon alapuolella, silloin jollekkin kyllä maksetaan roimasti yli listahintojen. Atria ja Hk pystyy myös vaikuttamaan siihen mitä tila maksaa rehuista oman rehunmyynnin kautta. Osalle tilosta lihanhinta parempi ja rehu halvempaa , helpottaa tuloksen tekoa jos vaan tuotanto kohdallaan.
Osa tiloista maksaa gm vapaasta rehusta lisähintaa, saamatta siitä korvausta lihan hinnassa.
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: Homer - 28.08.17 - klo:16:47

MX

Juuri näin, sikaloita ei ole rakannettu eikä peruskorjattu 10 vuoteen juuri ollenkaan. Rakannukset ei ole ikuisia ja korjausvelkaa syntyy jatkuvasti.
Uusi sukupolvi kun astuu remmiin 10v heikko kannattavuus jättä sellaiset muistijäljet päähän ettei hevin sikojen pitoa jatka puhumattakaan uuden rakentamisesta.
Teurastamot ovat kiinnostuneita ainoastaan sen hetken vuosineljänneksesn tuloksesta eikä  lihan saatavuus tulevaisuudessa kiinnosta niitä pätkän vertaa, johtajien palkathan ovat sidottuja  sen hetkiseen tulokseen.
Osalla teurastamoista on edessä, kotimaisen sianlihan vähentyessä, Poutun tie. Ostetaan liha ulkomailta ja yritetään saada näyttämään se kotimaiselta.
[/quote]

Jep, näin se menee eli 100 -200 emon tilat on näillä hinnoilla semmoisia että jos sikatalouteen joutuu investoimaan on vaikea löytää jatkajaa. Vielä se että niihin ei pysty palkkaamaan työntekijää mutta jossain vaiheessa muuttuvat työleireiksi, itse en suosittele lapsille sikataloutta ammatiksi. Pidät vuodessa 26 vapaapäivää ja olet viikonloput töissä. Paremman palkan saat kun menet "samoilla ehdoilla "vieraalle töihin.
 Uskon että rakennemuutos tulee olemaan vielä aikamoinen. Pienet karsiutuvat jatkajan puutteessa pois sekä muutama iso konkurssi.
 Toivotaan että joku näkee tässä tilaisuutensa ja ottaa riskin ja rakentaa uutta kapasiteetti. 
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: antti-x - 28.08.17 - klo:17:26
Naapurissa yli 4000 emakon yksikkö on selvästi yli 30 porsasta / emakko /vuosi tahdissa, ei tuollaisia ihan hirveän montaa tarvita niin on ainakin porsastarve hoidossa...
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: mx - 28.08.17 - klo:17:33
Naapurissa yli 4000 emakon yksikkö on selvästi yli 30 porsasta / emakko /vuosi tahdissa, ei tuollaisia ihan hirveän montaa tarvita niin on ainakin porsastarve hoidossa...
Eräälää kotimaista genetiikkaa käyttävvällä teurastamolla vieroitetaan keskimäärin 21,1 possua/em/vuosi. Miten tolla määrällä voi pärjätä.
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: ja101 - 29.08.17 - klo:07:22
Naapurissa yli 4000 emakon yksikkö on selvästi yli 30 porsasta / emakko /vuosi tahdissa, ei tuollaisia ihan hirveän montaa tarvita niin on ainakin porsastarve hoidossa...

Joo ei. Tuo vaan alkaa olemaan jo sen kokoinen yksikkö, että jos sinne eksyy esim. salmonella niin aiheuttaa jo ison loven koko tuotantoon. Eli toivottavasti ihan noin suuriin yksiköihin ei mennä.

Eräälää kotimaista genetiikkaa käyttävvällä teurastamolla vieroitetaan keskimäärin 21,1 possua/em/vuosi. Miten tolla määrällä voi pärjätä.

Eikös tämän pitänyt olla se onnela jossa saatiin kannattavaksi muutaman possun haku ympäri maakuntaa? Kyllähän se muutaman kymmenenkin possun ajeluttamisen aika on ohi. Teuraspuolella tähän ei vieläkään päästy edelleen periaatteessa ne tulee hakemaan vaikka sen yhen sian yhdistelmällä.  ;D

Siitä ketjuohjauksesta on ainakin HK:n puolella jauhettu pitkään, mutta minusta asia ei ole oikein edennyt mihinkään. Edelleen on joka kerta arvoitus kun porsaita alkaa kyselemään, että miten niitä mahtaa saada. Nyt kun oli pulaa niin odotellaan ei onneksi kovin pitkiä pätkiä. Ja sitten kun on kohta taas ruuhkaa possuista niin niitä ollaan työntämässä heti kun vain mahdollista. Aika simppeliä olisi kuitenkin laskea, että milloin se sika on teuraskypsä ja koska niitä possuja sinne taas tarvittaisiin.
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: PelleH - 29.08.17 - klo:16:47
Hk:lla nyt on asiat muutenkin sekaisin aina. Ei kai ne taida parantuakaan,ennenkuin hallinnosta saadaan jauholakit pois. Jokuhan sanoi että ei uupeeämmän hallituksessakaan motokuskeja ja metsureita istu. Osuuskunnissa se on pelkästään etu että on ns. alan mies/nainen. :)
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: ja101 - 30.08.17 - klo:06:42
Hk:lla nyt on asiat muutenkin sekaisin aina. Ei kai ne taida parantuakaan,ennenkuin hallinnosta saadaan jauholakit pois. Jokuhan sanoi että ei uupeeämmän hallituksessakaan motokuskeja ja metsureita istu. Osuuskunnissa se on pelkästään etu että on ns. alan mies/nainen. :)

Eiköhän niitä ole atriankin hallituksessa ihan samalla tavalla. Ainakin muistelen jostakin näin lukeneeni. Että ei sitä vikaa oikein voi sieltä etsiä. Kyllä se jostakin muualta löytyy.
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: MLK - 30.08.17 - klo:09:21
Matala tuotto ja isot riskit on hankala yhdistelmä.Ehkä eläinten omistus pitäisi jättää teurastamolle/rahoitusyhtiölle?
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: PelleH - 30.08.17 - klo:10:52
Ei sillä Atriallakaan hyvin mene,toki helkkaristi paremminkin kuin Hk:lla. Jos siellä on hiukan vähempi jauhoa lakissa?? ;)
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: antti-x - 30.08.17 - klo:10:58
Ei sillä Atriallakaan hyvin mene,toki helkkaristi paremminkin kuin Hk:lla. Jos siellä on hiukan vähempi jauhoa lakissa?? ;)

Varajäsenineen HK:N halituksessa on 8 henkeä, joista 2 on tuottajia. Atrialla paljon suurempi osa hallituksesta on maanviljelijöitä.


Toisaalta näkyykö se että atrialla menee ns. paremmin kuin HK:lla jotenkin tuottajahinnoissa? En ole kenenkään kuullut kehuvan Atrian maksamaa parempaa hintaa... Nautapuolella ovat ainakin tasoissa, HK saattaa maksaa vähän enemmän.
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: PelleH - 30.08.17 - klo:17:48
Niin kai se on,että miksi maksaa paremmin kuin huonoin kilpailija. Hallintoon toki kuuluu muutakin kuin hallitus,esim. tuottaja osuuskunnat äänivaltaisina omistajina. Hiljaksilleen ovat nekin.
Yleisesti ottaen isoa äänivallan käyttäjää kuunnellaan herkällä korvalla monessa pörssiyrityksessä. Lihatalot ja Raisio ovat hyviä esimerkkejä yrityksistä,joissa n. 2/3 äänivallasta on tuottajilla/mtk:lla.
Kuuluuko siellä tuottajan ääni sitten ollenkaan? Esim. Nordeasta omistaa Sampo reilu 20% osuuden. Ei tule kuuloonkaan ,että Nallelle sanottaisiin,että pää kiinni,me juodaan nyt kahvia. :D
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: ja101 - 31.08.17 - klo:06:57
Niin kai se on,että miksi maksaa paremmin kuin huonoin kilpailija. Hallintoon toki kuuluu muutakin kuin hallitus,esim. tuottaja osuuskunnat äänivaltaisina omistajina. Hiljaksilleen ovat nekin.
Yleisesti ottaen isoa äänivallan käyttäjää kuunnellaan herkällä korvalla monessa pörssiyrityksessä. Lihatalot ja Raisio ovat hyviä esimerkkejä yrityksistä,joissa n. 2/3 äänivallasta on tuottajilla/mtk:lla.
Kuuluuko siellä tuottajan ääni sitten ollenkaan? Esim. Nordeasta omistaa Sampo reilu 20% osuuden. Ei tule kuuloonkaan ,että Nallelle sanottaisiin,että pää kiinni,me juodaan nyt kahvia. :D

Kyllähän tuossa totuuden siemen on. Nämä kaksi "suurta" lihataloa kisaavat nyt toisiaan hengiltä. Jos ei suoraan fuusiota niin tuottajien pitäisi laittaa oman talonsa päättäjät samaan koppiin vastapuolen kanssa eikä laskea niitä ulos ennenkuin ovat sopineet tietyistä asioista. Tämähän on tietysti lain vastaista, ja kyseessä eräänlainen vertauskuva. Mutta kauppahan toimii juuri tuolla tavalla. Ei kauppaliikkeiden kesken mitään sovita julkisesti, mutta molemmilla on se tahtotila, että tavarasta ei makseta tämän enempää. Lihataloilla tilanne menee niin, että jos toinen ei myy alihintaan niin toinen myy kyllä ja silloin ei tilanne parane.

Lihaa on tietysti hankala olla myymättä, kun sitä tulee kokoajan lisää. HK:lla oli ajatus vähentää tuotantoa, mutta nyt sitten alettiin paikkaamaan konsernin omaa tulosta ja sikaa aletaan ensi vuonna viemään oikein reilusti teurastettavaksi viroon. Ja emakko vähennysopparit purettiin. Kauanhan ne kerkesikin olla voimassa reilun puolivuotta. Lyhyt jänteistä toimintaa sanoisin.
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: -Joomies- - 31.08.17 - klo:07:56
Broilerit taitavat olla suomalaisen maatalouden menestystarina. Johtuuko siitä että tuotantoa on ohjattu voimakkaasti teurastamosta päin. Ja tuotantovälineet eivät ole tuottajien suorassa hallinnassa. Tuotannossa selkeä konsepti ja toimintatavat. Tietysti lyhyt kasvatusaika myös helpottaa markkinatilanteeseeen vastaamista.

Mutta kai siassa on pyritty teurastamopuolelta ratkaisemaan samoja asioita. Ei ole tullut vielä ihan lopullista ratkaisua.
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: PelleH - 31.08.17 - klo:11:37
Se on ikävä kyllä juuri niinkuin edellä olevat lausuivat ::)
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: Jopomies - 31.08.17 - klo:12:15
Miksi vastustetaan atrian ja hk:n yhdistymistä? Tuottajien määrä kun vähenee, niin väistämättä se on edessä, seuraavan 10 vuoden sisällä, tai sitten heikompi firma, eli todennäköisesti hk,  vain kuihtuu pois tai menee konkkaan. Lisävauhtia antaa lihan kulutuksen väheneminen.  Väistämätöntä ei voi väistää, vaikka se kuinka epämukavalta tuntuisikin. Päätä vaan pensaaseen, kun ei tulevaisuuden muutoksiin haluta varautua. Satavarmasti meillä on 10-15 vuoden päästä vain yksi iso tuottajaomisteinen lihayhtiö.
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: Magia - 31.08.17 - klo:12:50
Miksi vastustetaan atrian ja hk:n yhdistymistä? Tuottajien määrä kun vähenee, niin väistämättä se on edessä, seuraavan 10 vuoden sisällä, tai sitten heikompi firma, eli todennäköisesti hk,  vain kuihtuu pois tai menee konkkaan. Lisävauhtia antaa lihan kulutuksen väheneminen.  Väistämätöntä ei voi väistää, vaikka se kuinka epämukavalta tuntuisikin. Päätä vaan pensaaseen, kun ei tulevaisuuden muutoksiin haluta varautua. Satavarmasti meillä on 10-15 vuoden päästä vain yksi iso tuottajaomisteinen lihayhtiö.
No ei ole,ei ennen ainakaan kun turhan tärkeä kivi on laukkautettu.
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: ja101 - 01.09.17 - klo:06:58
Miksi vastustetaan atrian ja hk:n yhdistymistä? Tuottajien määrä kun vähenee, niin väistämättä se on edessä, seuraavan 10 vuoden sisällä, tai sitten heikompi firma, eli todennäköisesti hk,  vain kuihtuu pois tai menee konkkaan. Lisävauhtia antaa lihan kulutuksen väheneminen.  Väistämätöntä ei voi väistää, vaikka se kuinka epämukavalta tuntuisikin. Päätä vaan pensaaseen, kun ei tulevaisuuden muutoksiin haluta varautua. Satavarmasti meillä on 10-15 vuoden päästä vain yksi iso tuottajaomisteinen lihayhtiö.

En mä sitä ainakaan vastusta, vaikka voisi omalle kohdalle tarkoittaa sitä, että eläintenpito loppuu, täällä syrjässä kun ollaan molempien ydinalueeseen nähden. Mutta ei se yhdistyminen välttämätöntä ole, jos vain molemmilla olisi se sama tahtotila niinkuin aiemmin esitin. Nyt homma menee niin, että aina toisen hermo pettää (yleensä atrian) ja myy S ryhmälle tarjoustavaraa. K ryhmän kanssa sentään kuulemma voi vähän neuvotella. Ja jos toinen lihatalo on supistamassa tuotantoa niin toinen kahmaiseen sen jäävän reservin ja paikkaa näin markkinaosuuttaan jne. Oikeesti näistä mitään tiedä, kunhan lämpimikseni juttelen.
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: Homer - 08.09.17 - klo:08:33
"Viljan tai porsaanlihan tuottajan neuvottelukumppani ei ole kauppa. Jos lannoitteiden hinta tai muut kustannukset nousevat, tuottajan on neuvoteltava teollisuuden ja teollisuuden taas kaupan kanssa."

Kyllä kaupan Kari Luoto on aivan oikeassa.
 Turhaan syytetään kauppaa.


http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/kauppa-kommentoi-mt-n-kyselyn-tuloksia-absurdi-v%C3%A4ite-ett%C3%A4-kaupan-pit%C3%A4isi-maksaa-tuottajalle-isompi-osuus-ruuan-hinnasta-1.204730
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: MLK - 08.09.17 - klo:08:46
[quote
"Viljan tai porsaanlihan tuottajan neuvottelukumppani ei ole kauppa. Jos lannoitteiden hinta tai muut kustannukset nousevat, tuottajan on neuvoteltava teollisuuden ja teollisuuden taas kaupan kanssa."

Kyllä kaupan Kari Luoto on aivan oikeassa.
 Turhaan syytetään kauppaa.
[/quote]

Kaunis selitys,jonka tuontiliha sotkee.Kumpikin tuo,niin kauppa kuin teollisuuskin,ja syyttää toista :(
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: Homer - 08.09.17 - klo:08:52
Jep niin se on .
Sitä sanotaan markkinataloudeksi ;)
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: ja101 - 08.09.17 - klo:21:45
"Viljan tai porsaanlihan tuottajan neuvottelukumppani ei ole kauppa. Jos lannoitteiden hinta tai muut kustannukset nousevat, tuottajan on neuvoteltava teollisuuden ja teollisuuden taas kaupan kanssa."

Kyllä kaupan Kari Luoto on aivan oikeassa.
 Turhaan syytetään kauppaa.


http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/kauppa-kommentoi-mt-n-kyselyn-tuloksia-absurdi-v%C3%A4ite-ett%C3%A4-kaupan-pit%C3%A4isi-maksaa-tuottajalle-isompi-osuus-ruuan-hinnasta-1.204730

Sama äijä päästi suustaan sellasen sammakon että
"On absurdi väite, että kaupan pitäisi maksaa tuottajalle isompi osuus ruuan hinnasta. Olen toiminut 20 vuotta kaupan yrityksissä, eikä vastaani ole tullut yhtään tuottajaa tai tilinumeroa, jolle olisi voinut maksaa vähän enemmän"
Pitää kai laittaa tilinumero menemään jos sitä noin kovasti oikein haluaa ja vielä lupailee maksaakkin.

Ja sitten asiaan. Ongelmahan on kahdessa asiassa. Siinä, että kuluttaja ei ole valmis maksamaan kotimaisesta lihasta. Ei sitä tuontilihaa muuten tuotaisi, jos se ei häviäisi kaupan hyllyltä. Toinen on sitten se, joka hetki sitten uutisoitiin MT:ssa, että sianlihan kotimaisuusaste on täydet 100%. Huono siinä on neuvotella kun tavaraa on. HK oli jo oikealla tiellä vähentäessään tuotantoa, mutta sitten alettiin paikkaamaan konsernin tulosta ja tuotanto vedetään taas tappiin ja jos joku hommassa kusee niin paska ainakin valuu suomalaisen sikafarmarin syliin.
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: Jopomies - 08.09.17 - klo:23:15
"Viljan tai porsaanlihan tuottajan neuvottelukumppani ei ole kauppa. Jos lannoitteiden hinta tai muut kustannukset nousevat, tuottajan on neuvoteltava teollisuuden ja teollisuuden taas kaupan kanssa."

Kyllä kaupan Kari Luoto on aivan oikeassa.
 Turhaan syytetään kauppaa.


http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/kauppa-kommentoi-mt-n-kyselyn-tuloksia-absurdi-v%C3%A4ite-ett%C3%A4-kaupan-pit%C3%A4isi-maksaa-tuottajalle-isompi-osuus-ruuan-hinnasta-1.204730

Sama äijä päästi suustaan sellasen sammakon että
"On absurdi väite, että kaupan pitäisi maksaa tuottajalle isompi osuus ruuan hinnasta. Olen toiminut 20 vuotta kaupan yrityksissä, eikä vastaani ole tullut yhtään tuottajaa tai tilinumeroa, jolle olisi voinut maksaa vähän enemmän"
Pitää kai laittaa tilinumero menemään jos sitä noin kovasti oikein haluaa ja vielä lupailee maksaakkin.

Ja sitten asiaan. Ongelmahan on kahdessa asiassa. Siinä, että kuluttaja ei ole valmis maksamaan kotimaisesta lihasta. Ei sitä tuontilihaa muuten tuotaisi, jos se ei häviäisi kaupan hyllyltä. Toinen on sitten se, joka hetki sitten uutisoitiin MT:ssa, että sianlihan kotimaisuusaste on täydet 100%. Huono siinä on neuvotella kun tavaraa on. HK oli jo oikealla tiellä vähentäessään tuotantoa, mutta sitten alettiin paikkaamaan konsernin tulosta ja tuotanto vedetään taas tappiin ja jos joku hommassa kusee niin paska ainakin valuu suomalaisen sikafarmarin syliin.

Jos luomuviljely on niin kannattavaa kuin uusimmassa Maatilan pellervossa kehuttiin, niin mikset laita sikalaa tyhjäksi ja ala luomuilemaan, pellervon tyyppikin, jolla on vain 43 ha peltoa, oli kovin tyytyväinen stressittömään elämäänsä, ja oli jopa vähentänyt muita hommia, kun on niin kannattavaa tuo luomu.
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: SKN - 08.09.17 - klo:23:19
VMP...
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: ja101 - 09.09.17 - klo:09:09
"Viljan tai porsaanlihan tuottajan neuvottelukumppani ei ole kauppa. Jos lannoitteiden hinta tai muut kustannukset nousevat, tuottajan on neuvoteltava teollisuuden ja teollisuuden taas kaupan kanssa."

Kyllä kaupan Kari Luoto on aivan oikeassa.
 Turhaan syytetään kauppaa.


http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/kauppa-kommentoi-mt-n-kyselyn-tuloksia-absurdi-v%C3%A4ite-ett%C3%A4-kaupan-pit%C3%A4isi-maksaa-tuottajalle-isompi-osuus-ruuan-hinnasta-1.204730

Sama äijä päästi suustaan sellasen sammakon että
"On absurdi väite, että kaupan pitäisi maksaa tuottajalle isompi osuus ruuan hinnasta. Olen toiminut 20 vuotta kaupan yrityksissä, eikä vastaani ole tullut yhtään tuottajaa tai tilinumeroa, jolle olisi voinut maksaa vähän enemmän"
Pitää kai laittaa tilinumero menemään jos sitä noin kovasti oikein haluaa ja vielä lupailee maksaakkin.

Ja sitten asiaan. Ongelmahan on kahdessa asiassa. Siinä, että kuluttaja ei ole valmis maksamaan kotimaisesta lihasta. Ei sitä tuontilihaa muuten tuotaisi, jos se ei häviäisi kaupan hyllyltä. Toinen on sitten se, joka hetki sitten uutisoitiin MT:ssa, että sianlihan kotimaisuusaste on täydet 100%. Huono siinä on neuvotella kun tavaraa on. HK oli jo oikealla tiellä vähentäessään tuotantoa, mutta sitten alettiin paikkaamaan konsernin tulosta ja tuotanto vedetään taas tappiin ja jos joku hommassa kusee niin paska ainakin valuu suomalaisen sikafarmarin syliin.

Jos luomuviljely on niin kannattavaa kuin uusimmassa Maatilan pellervossa kehuttiin, niin mikset laita sikalaa tyhjäksi ja ala luomuilemaan, pellervon tyyppikin, jolla on vain 43 ha peltoa, oli kovin tyytyväinen stressittömään elämäänsä, ja oli jopa vähentänyt muita hommia, kun on niin kannattavaa tuo luomu.

Joo ei se niin kannattavaa ole luomuilu siis. Kyllä noita sikoja kannattaa sen aikaa pitää kun noita eri tukia on jäljellä. Sitten jos ja kun ne jossakin vaiheessa loppuvat niin katsotaan hommaa uudestaan. Mitään uutta ei kannata investoida eikä oikein pystykkään.

En ole tuota juttua vielä lukenut. Täytyy perehtyä kun tulee aikaa. Mutta kyllähän se monella viljatilalla varmasti olisi kannattavaa siirtyä luomuun tai ainakin mitä omat laskelmat näyttää. Siinä on vain niitä muutamia muuttujia mitkä omalla kohdalla jarruttaa muutosta. Koneinvestoinnit, lajikevaihdot, siilotilan lisääminen, lisääntynyt työmäärä jne. Kattaako parempi hinta ja tuet sen sitten vielä niin on asia erikseen. Samoin kuin se, että kuinka luomun hinta mahtaa kestää kun innokasta siirtyjää tuntuu olevan. Voi olla, että parin vuoden päästä luomusta maksetaan 200e tonni niin siinähän olet sitten taas kusessa kun elukoille täytyisi edelleen ostaa rehua ja luomu ei katakkaan sitä.
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: Homer - 05.10.17 - klo:20:52
Eli kallis teurastus ja jalostus Suomessa (mm.teurastamot toimii yhdessä vuorossa sekä paljon ylikapasiteettia). Huono markkinointi ulkomaille. Annettu kaupan määrittää hinta millä hinnalla ostetaan lihatuotteet kotimaanmarkkinoilla , menetetty tuotteiden hinnoittelu.
Lihanhinta Euroopan halvinmasta päästä, silloin ongelma on kilpailukyvytön ja tehoton teollisuus kun toimiala ei pärjää.
http://www.lihakeskusliitto.fi/fi/kannattavuus-ja-kilpailukyky-toimittajan-suurennuslasissa/
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: ja101 - 10.10.17 - klo:07:13
Eli kallis teurastus ja jalostus Suomessa (mm.teurastamot toimii yhdessä vuorossa sekä paljon ylikapasiteettia). Huono markkinointi ulkomaille. Annettu kaupan määrittää hinta millä hinnalla ostetaan lihatuotteet kotimaanmarkkinoilla , menetetty tuotteiden hinnoittelu.
Lihanhinta Euroopan halvinmasta päästä, silloin ongelma on kilpailukyvytön ja tehoton teollisuus kun toimiala ei pärjää.
http://www.lihakeskusliitto.fi/fi/kannattavuus-ja-kilpailukyky-toimittajan-suurennuslasissa/

Näinhän se on teurastus on kallista verrattuna esim saksaan missä hommat tekee halpatyövoima. Lisäksi suomessa on teurastuskapasiteetti kolminkertaiseen määrään. Lisäksi on edelleen varaa hakea vaikka sitä yhtä sikaa peräkorvesta. Kyllähän tuolla sitä tehostamisen varaa olisi rutkasti. Ja kovat puheethan siitä tehostamisesta on ollut, mutta kai se niin on, että iso laiva kääntyy hitaasti, kun tuntuu että oikein mitään ei ole tapahtunut.

Se että hommaa lasketaan viennin varaan on minusta hieman riskialtista. Ensiksi vientipuolella joudutaan kisaamaan suurien vientimaiden kanssa jolloin bulkkituotteilla ei ainakaan pärjätä. Spesiaalimpien tuotteiden kanssa on taas se ongelma, että ovat hieman trendi tuotteita ja niinkuin jokainen tietää trendit tulee ja menee. Voi ollakkin että hetkenpäästä sitä trendi tavaraa ei tarvitakkaan enää ja vienti loppuu samoin tein. Kyllä minusta homman pitäisi enemmän perustua kotimaisen kulutuksen kattamiseen ja ylimääräisestä tuotannosta olisi päästävä eroon. Se kuinka isoa sen tuotannon on oltava niin sen määrää kuluttaja. Muutenkin on outoa, että täällä saa myydä lihaa millaista ei suomessa saa edes tuottaa (typistetyt saparot, kokoritilät, tilavaatimukset, virikevaatimukset jne.)
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: bdr-529 - 10.10.17 - klo:09:21
Eli kallis teurastus ja jalostus Suomessa (mm.teurastamot toimii yhdessä vuorossa sekä paljon ylikapasiteettia). Huono markkinointi ulkomaille. Annettu kaupan määrittää hinta millä hinnalla ostetaan lihatuotteet kotimaanmarkkinoilla , menetetty tuotteiden hinnoittelu.
Lihanhinta Euroopan halvinmasta päästä, silloin ongelma on kilpailukyvytön ja tehoton teollisuus kun toimiala ei pärjää.
http://www.lihakeskusliitto.fi/fi/kannattavuus-ja-kilpailukyky-toimittajan-suurennuslasissa/

Näinhän se on teurastus on kallista verrattuna esim saksaan missä hommat tekee halpatyövoima. Lisäksi suomessa on teurastuskapasiteetti kolminkertaiseen määrään. Lisäksi on edelleen varaa hakea vaikka sitä yhtä sikaa peräkorvesta. Kyllähän tuolla sitä tehostamisen varaa olisi rutkasti. Ja kovat puheethan siitä tehostamisesta on ollut, mutta kai se niin on, että iso laiva kääntyy hitaasti, kun tuntuu että oikein mitään ei ole tapahtunut.

Se että hommaa lasketaan viennin varaan on minusta hieman riskialtista. Ensiksi vientipuolella joudutaan kisaamaan suurien vientimaiden kanssa jolloin bulkkituotteilla ei ainakaan pärjätä. Spesiaalimpien tuotteiden kanssa on taas se ongelma, että ovat hieman trendi tuotteita ja niinkuin jokainen tietää trendit tulee ja menee. Voi ollakkin että hetkenpäästä sitä trendi tavaraa ei tarvitakkaan enää ja vienti loppuu samoin tein. Kyllä minusta homman pitäisi enemmän perustua kotimaisen kulutuksen kattamiseen ja ylimääräisestä tuotannosta olisi päästävä eroon. Se kuinka isoa sen tuotannon on oltava niin sen määrää kuluttaja. Muutenkin on outoa, että täällä saa myydä lihaa millaista ei suomessa saa edes tuottaa (typistetyt saparot, kokoritilät, tilavaatimukset, virikevaatimukset jne.)

 Lisäksi vielä tautiriski. Kiinaan ei mene sorkkaakaan sen jälkeen kun saamme sikaruton rajan takaa.
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: ja101 - 10.10.17 - klo:17:35

 
 Lisäksi vielä tautiriski. Kiinaan ei mene sorkkaakaan sen jälkeen kun saamme sikaruton rajan takaa.

Joo tuon unohdin mainita. Asia täysin totta. Ja se aika tulee vaan entistä lähemmäksi eli nyt olisi viisasta unohtaa ne vienti haaveet ja keskitty kotimaan markkinoihin ja sopeuttaa tuotanto kysyntään. Tämä tarkoittaa sitä, että uusia sikaloita ei tarvita ja osasta vanhojakin on päästävä eroon niin hirveä ajatus kun se onkin.
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: SKN - 10.10.17 - klo:20:55
🐖👉🏻👌🏻🤷🏼‍♂️
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: Karju - 10.10.17 - klo:21:33
Menneellä viikolla oli ms etusivulla sikaa teurastaville tahoille helpottava uutinen,
sianlihan hinta romahtaa Euroopassa. :o
Paineet kävivät koviksi mutta onneksi "joku"ymmärsi vetää painekattilan hätänarusta.
Otsikko: Vs: Mikä sikaa vaivaa?
Kirjoitti: Puuha-Pete - 15.10.17 - klo:18:40
Ompa lamassa sika-ala, kun ei kirjoituksia enää ilmesty, onko lopun alku alkanut?

Otsikkoon viitaten, eiköhän se kääpiö SKN ihan hyvin voi.