Agronet

Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: pig24 - 29.05.17 - klo:09:31

Otsikko: Siilon kattaminen ilman muovia - sitten joskus
Kirjoitti: pig24 - 29.05.17 - klo:09:31
Tutkijat kehittelevät ruiskutettavaa materiaalia, joka olisi repeämänkestävä ja ilmatiivis. Seoksen pitää olla myös hinnaltaan kilpailukykyinen. Kerros saa olla enintään 1 cm paksu. Videolla ruiskutetaan rapsiöljypohjaista seosta maissiin ja tuloksia saadaan vuoden päästä, kun sitä on syötetty lehmille ja käytetty biokaasulaitoksessa. https://youtu.be/VEmis258zFw?t=3m32s
Otsikko: Vs: Siilon kattaminen ilman muovia - sitten joskus
Kirjoitti: lypsyukko - 29.05.17 - klo:15:58
En katsonut linkkiä, mutta tuos naapuri pitäjäs lihamulleille on säilötty rehua ilman muovia ainakin joinain syksyinä. Siilon päälle peruna pulppaa ja talvella jäätyneenä kaivurilla pois. Toki tarkoitus on ollut syöttää tuo pulppakin, mutta joinain vuosina se on jäätynyt liikaa. Toki on voinut onnistua syöttökin mutta se ei taas ole tänne asti kuulunut. "Paha kello kauas kuuluu"
Otsikko: Vs: Siilon kattaminen ilman muovia - sitten joskus
Kirjoitti: mies - 29.05.17 - klo:21:41
Näitähän on yritetty kehitellä vuosikausia, mutta vielä ei ole löytynyt toimivaa tuotetta. Olisi mukavaa jos löytyisi hyvä tuote (ennen minun eläkeikää).
Otsikko: Vs: Siilon kattaminen ilman muovia - sitten joskus
Kirjoitti: Make - 29.05.17 - klo:22:02
Hyvinhän tuo perunarehulla onnistuu. Jos se jäätyy on se sulamisen jälkeen taas käyttökelpoista. Jäätyneenä se on kiveäkin kovempaa. Multigrapin piikillä ei parane koskea yhtään, varmasti vääntyy. Paripäivää kun kamit on lattialämmityksellä  ni sitten uskaltaa heittää apemyllyyn.