Agronet

Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: Xiranda - 19.04.17 - klo:20:34

Otsikko: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: Xiranda - 19.04.17 - klo:20:34
Tällä hetkellä tuotantosuuntana on emolehmät ja myynti tulee vasikoista. Emoja on n. 30 kpl ja tila on luomussa. Pihaton kapasiteetti on tällä määrällä täysi. Olen ajatellut suoramyynnin aloittamista, mutta teuraita siis menee tällä hetkellä muutama vanha kanttura vuodessa, joten jotain muuta pitäisi kehittää.. Vuokramaatakin lähtee tänä vuonna kymmenkunta hehtaaria pois viljelyksestä ja rehun omavaraisuus on koetuksella. Paljonko siitä teurahiehosta jää käteen kun se kuitenkin vie sen eläinpaikan ja rehut joutuu syöttämään ja teurastus maksaa? Olisi kiva nähdä jotain lukuja. Tuntuu, että on niin saakutin vaikea tehdä mitään kannattavuuslaskelmiakaan kun on niin paljon muuttuvia tekijöitä. Kaikkein vaikeinta on laskea omalle rehulle hinta  :-\ Ja siis verrata sitä, että kumpi on kannattavampaa, pelkät vasikat vai vasikat ja joitakuita teuraita vuodessa suoramyyntinä? Muutama kanava jo on jotka lihaa ostaisi.

Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: BACKSPACE - 19.04.17 - klo:21:46
Jos sulla on ostajat valmiina, niin sitten kannattaa. Tuuppaat hiehot teurastamoon ja haet lihat laatikoissa takaisin, ei maksa kuin n. 2€/kilo.. Sit viet lihat samalla matkalla ostajille.

Mut noin pieneen bisnekseen ei enempää kannata satsata, koska ei sinulla ole tarpeeksi lihaa lihakaupan pyörittämiseen.

Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: karvankasvattaja - 20.04.17 - klo:08:34
Moni puhuu alussa, että "kyllä me teiltä sitten lihaa ostetaan.." ja osa ostaakin vielä mutta vain jotain pari kiloo kerran kuussa. Rekopiirit on niin täynnä lihakauppiaita etten enää laskisi niitten varaan.
Yhden syöt itte, toisen sukulaiset ja tuttavat mutta kolmannen eteen joudut jo tekeen töitä.
Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: BACKSPACE - 20.04.17 - klo:09:21
Moni puhuu alussa, että "kyllä me teiltä sitten lihaa ostetaan.." ja osa ostaakin vielä mutta vain jotain pari kiloo kerran kuussa. Rekopiirit on niin täynnä lihakauppiaita etten enää laskisi niitten varaan.
Yhden syöt itte, toisen sukulaiset ja tuttavat mutta kolmannen eteen joudut jo tekeen töitä.

Joo... äkkiä ne kalliimmat palat jäävät itselle ja joku ostaa säälistä 1,5 kiloa jauhelihaa yhden kerran.

Mut: Jos saa oikean sopimuksen, vaikka puolikkaan hiehon kerralla ja suoraan teurastamon laatikoissa. Siinähän voisi netota satasia, ilman mitään vaivaa ja riskiä.
Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: JD6630 - 20.04.17 - klo:10:44
Kyllä se kate on ihan hyvä kunhan vaan saa ostajia oikeaan hintaan. Mut se on tosiaan sit aika hankalaa.

Pienteurastamot veloittaa sen 2,5-3€/kg pakatusta lihasta, joten ei sen hinnan niiin kauhean korkea tartte olla, jotta voittaa teuraaksi myymisen. Mutta sitten taas myytävän ollessa vähäistä, pitäisi saada erittäin hyvä lisähinta että kannattaa aikaa tuhlata.

Ja se ongelma on tosiaan se, että monet ostaa vaan jauhelihaa. Tämän on moni ratkaissut myymällä pelkästään valmiita lajitelmia, missä yleensä ainakin luomussa lihan hinta asettuu kokonaisuudessaan luokkaan 15€/kg. Mut ne sitten taas maksaa enemmän kerralla ja ostajia on vähemmän.
Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: Xiranda - 20.04.17 - klo:11:23
On varmasti kuluttaja-asiakkaiden saanti vaikeaa, mutta tässä tapauksessa on kysymyksessä yritykset. Jotka nimenomaan haluaa muuta kuin sitä jauhelihaa-
Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: Terminator II - 20.04.17 - klo:14:10
Joku ruokapiiri ois hyvä. Ostaisivat koko elikon elävänä ja sitten teurastaisivat sen piirille.
Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: ilkka - 20.04.17 - klo:14:29
Joku ruokapiiri ois hyvä. Ostaisivat koko elikon elävänä ja sitten teurastaisivat sen piirille.

Joo, lainaa joltain hevoskuljetuskoppia kun toimittaa elikon.

Kattoo vaan että ostopiirissä on joku metsästysharrastaja, joka voi mullin laittaa lihoiksi.
Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: Terminator II - 20.04.17 - klo:14:47
Joku ruokapiiri ois hyvä. Ostaisivat koko elikon elävänä ja sitten teurastaisivat sen piirille.

Joo, lainaa joltain hevoskuljetuskoppia kun toimittaa elikon.

Kattoo vaan että ostopiirissä on joku metsästysharrastaja, joka voi mullin laittaa lihoiksi.

Muistaakseni jossain Oulun seudulla on tällainen piiri. Ainakin lampaita ostivat ja laitovat lihoissa.
Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: BACKSPACE - 20.04.17 - klo:15:28
Joku ruokapiiri ois hyvä. Ostaisivat koko elikon elävänä ja sitten teurastaisivat sen piirille.

Ja miten tuo elävänä myyminen nykyään Suomessa onnistuu 😅😅😅 Jos ostajalla ei ole karjanumeroa..
Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: Terminator II - 20.04.17 - klo:15:32
Joku ruokapiiri ois hyvä. Ostaisivat koko elikon elävänä ja sitten teurastaisivat sen piirille.

Ja miten tuo elävänä myyminen nykyään Suomessa onnistuu 😅😅😅 Jos ostajalla ei ole karjanumeroa..

Sitä minä en tiedä. Saatto tulla tuo karjanumero pakko juuri näiden ruokapiirien takia. On täällä kyllä muistaakseni eläinlääkärit vasikoita iteleen kasvattaneet.
Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: JD6630 - 20.04.17 - klo:18:26
Tuo jollekkin ringille elävänä myyminen nyt on täysin naurettava ajatus. Eihän lihaa saa teurastaa ilman lupia kuin omaan käyttöön, niin sehän on täysin mahdoton toteuttaa.
Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: lypsyukko - 20.04.17 - klo:20:08
Joku ruokapiiri ois hyvä. Ostaisivat koko elikon elävänä ja sitten teurastaisivat sen piirille.

Joo, lainaa joltain hevoskuljetuskoppia kun toimittaa elikon.

Kattoo vaan että ostopiirissä on joku metsästysharrastaja, joka voi mullin laittaa lihoiksi.

Muistaakseni jossain Oulun seudulla on tällainen piiri. Ainakin lampaita ostivat ja laitovat lihoissa.

Jotta ei vaan sekoitettaisi niihin epäilyihin, kun laitumelta on kadonnut eläimiä. Epäillyt kohdistuneen  pussihousuja käyttäviin hevosmiehiin. Tarua vai totta, minä en tiedä.
Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: navettapiika - 20.04.17 - klo:20:33
Joku ruokapiiri ois hyvä. Ostaisivat koko elikon elävänä ja sitten teurastaisivat sen piirille.

Joo, lainaa joltain hevoskuljetuskoppia kun toimittaa elikon.

Kattoo vaan että ostopiirissä on joku metsästysharrastaja, joka voi mullin laittaa lihoiksi.

Muistaakseni jossain Oulun seudulla on tällainen piiri. Ainakin lampaita ostivat ja laitovat lihoissa.

Jotta ei vaan sekoitettaisi niihin epäilyihin, kun laitumelta on kadonnut eläimiä. Epäillyt kohdistuneen  pussihousuja käyttäviin hevosmiehiin. Tarua vai totta, minä en tiedä.
Eipä taida elukkavarkaat enää pussihousuja käyttää..valkoisia tennareita ehkä ja tykkää kurkumista.
Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: Maakalle - 20.04.17 - klo:21:25
Joku ruokapiiri ois hyvä. Ostaisivat koko elikon elävänä ja sitten teurastaisivat sen piirille.

Hölmöä puuhaa, koska menettää teuraspalkkion varmasti ja osan kaikista tuista luultavasti
Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: alpo10 - 20.04.17 - klo:23:37
Jos sulla on ostajat valmiina, niin sitten kannattaa. Tuuppaat hiehot teurastamoon ja haet lihat laatikoissa takaisin, ei maksa kuin n. 2€/kilo.. Sit viet lihat samalla matkalla ostajille.

Mut noin pieneen bisnekseen ei enempää kannata satsata, koska ei sinulla ole tarpeeksi lihaa lihakaupan pyörittämiseen.
On varmasti kuluttaja-asiakkaiden saanti vaikeaa, mutta tässä tapauksessa on kysymyksessä yritykset. Jotka nimenomaan haluaa muuta kuin sitä jauhelihaa-
kun jotain suunnitelmaa tekee, niin oleellisinta on selvittää ensin mihin määrään ja hintaan nämä ostajat voivat sitoutua? jos nämä ostavat yritykset jättävät oman markkinariskinsä kokonaan sinulle, niin silloin asian voi unohtaa. Samalla niiltä jää helposti tuotteistaminen ja markkinointi pois, jos ei ole ns "omaa lehmää ojassa" :)

bäccäri on täysin oikeassa siinä, ettei tämän hyvin kilpaillun perusmarkkinan varaan voi suunnitella mitään, nämä pienet piirit tai renkaat ovat nyt markkinan penetraatiovaiheessa eli uutuuden viehätys ja pieni kapina isoja ketjuja vastaan pitää niitä hengissä.
Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: supersammakko - 21.04.17 - klo:07:04
Se tuppaa olemaan kuten bäkkäri totesi, naudan teurastaminen silloin tällöin on kuin viljelisi 15 ha viljatilaa. Puuhastelua. Asiaa voidaan ajatella näin päin, jos sulla on 50 euron lihapaketti, kuinka kauan temuat sen paketin kanssa? Ajatko jonnekin viemään sen, käytätkö aikaa markkinointiin, paljonko aikaa käytät kun ostaja tulee hakemaan sen jauheköntsän kotoasi? Sun laskennallinen minimi tuntikustannus on kuitenkin 17 euroa. Koska en tiedä alan hintoja, en voi tarkemmin ottaa kantaa, mutta tuosta voit laskea miten pitkään voit pitää lihaköntsää kädessäsi että pysyt saamapuolella. Veikkaan, että jää alle tuntiin.

Edelleen tähän ja kuin niin moneen muuhunkin asiaan sopii se, että tuottaja tuottaa ja myyjä myy. Molemmat tekevät silloin mitä osaavat. Ei ole tarpeellista ostaa lihaa suoraan  tilalta, vaan vaikka lähiruokakaupasta. Tehkää yhteistyötä, älkää yrittäkö tehdä kaikke itse.
Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: BACKSPACE - 21.04.17 - klo:07:13
Mut on toi hyvä idea..

Oikeasti.. ei tarvitse löytää kuin 10 ihmistä jotka haluavat ostaa n. 80-100 kiloa lihaa (puolikas hieho) kerrallaan. Se ei ole vaikeaa jos liha on hyvää.
Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: supersammakko - 21.04.17 - klo:07:20
Mut on toi hyvä idea..

Oikeasti.. ei tarvitse löytää kuin 10 ihmistä jotka haluavat ostaa n. 80-100 kiloa lihaa (puolikas hieho) kerrallaan. Se ei ole vaikeaa jos liha on hyvää.
On hyvä idea ja kaikki keinot kannattavuuden parantamiseksi ovat tärkeitä, sekä upeaa että näin yrittäjämäisesti ajatellaan. Mutta vähän pessimistisenä ajattelen kymmenen ihmisen löytymisen olevan haasteellista; Kertaerälle joo, mutta pitkäjänteisen asiakaskunnan saaminen on haaste. Plus sitten se, paljonko sitä lihakiloa pyöritetään käsissä, Pertti hakee puoli kiloa jauhelihaa ja juttelet sen kanssa terapiatunnin käsittelemällä kyseisen naudan elämänlaatua ja onnellisuutta? Täytyisi laittaa lasku erikseen terapiapuheesta ja lihasta.
Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: -Joomies- - 21.04.17 - klo:07:28
Mut on toi hyvä idea..

Oikeasti.. ei tarvitse löytää kuin 10 ihmistä jotka haluavat ostaa n. 80-100 kiloa lihaa (puolikas hieho) kerrallaan. Se ei ole vaikeaa jos liha on hyvää.
On hyvä idea, mutta vähän pessimistisenä ajattelen kymmenen ihmisen löytymisen olevan haasteellista; Kertaerälle joo, mutta pitkäjänteisen asiakaskunnan saaminen on haaste.

Pitkäaikainen haaste vaatii sen että asiaa pitää viedä eteenpäin jos siitä aikoo joskus elää. Mutta vielä pitää varmistaa tulot jostain. Lihan myynti voi onnistua kun myyt elämystä (tutustumista tilaan ja eläimiin tms) pääasiana.
Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: supersammakko - 21.04.17 - klo:07:30
Mut on toi hyvä idea..

Oikeasti.. ei tarvitse löytää kuin 10 ihmistä jotka haluavat ostaa n. 80-100 kiloa lihaa (puolikas hieho) kerrallaan. Se ei ole vaikeaa jos liha on hyvää.
On hyvä idea, mutta vähän pessimistisenä ajattelen kymmenen ihmisen löytymisen olevan haasteellista; Kertaerälle joo, mutta pitkäjänteisen asiakaskunnan saaminen on haaste.

Pitkäaikainen haaste vaatii sen että asiaa pitää viedä eteenpäin jos siitä aikoo joskus elää. Mutta vielä pitää varmistaa tulot jostain. Lihan myynti voi onnistua kun myyt elämystä (tutustumista tilaan ja eläimiin tms) pääasiana.
Ok, alappa laskea sitä kustannusta lihakilolle yhden tilakierroksen jälkeen. Mutta tuossa elämyksen myymisessä olet muutoin oikeassa, se pitää vain realisoida rahaksi. Ja oikeasti, en usko olevan kovin hyvä idea esitellä että "tässä on napoleon, teidän tuleva joulukinkkunne". Ai kun on söpö... Ei ei...
Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: -Joomies- - 21.04.17 - klo:08:07
Mut on toi hyvä idea..

Oikeasti.. ei tarvitse löytää kuin 10 ihmistä jotka haluavat ostaa n. 80-100 kiloa lihaa (puolikas hieho) kerrallaan. Se ei ole vaikeaa jos liha on hyvää.
On hyvä idea, mutta vähän pessimistisenä ajattelen kymmenen ihmisen löytymisen olevan haasteellista; Kertaerälle joo, mutta pitkäjänteisen asiakaskunnan saaminen on haaste.

Pitkäaikainen haaste vaatii sen että asiaa pitää viedä eteenpäin jos siitä aikoo joskus elää. Mutta vielä pitää varmistaa tulot jostain. Lihan myynti voi onnistua kun myyt elämystä (tutustumista tilaan ja eläimiin tms) pääasiana.
Ok, alappa laskea sitä kustannusta lihakilolle yhden tilakierroksen jälkeen. Mutta tuossa elämyksen myymisessä olet muutoin oikeassa, se pitää vain realisoida rahaksi. Ja oikeasti, en usko olevan kovin hyvä idea esitellä että "tässä on napoleon, teidän tuleva joulukinkkunne". Ai kun on söpö... Ei ei...
Riippuu ihan lihamäärästä ja kierroksen pituudesta....
Mutta usein hyvä palvelu ja asiakkaan huomiointi maustaa ravintolassa ruokaa parhaiten.
Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: BACKSPACE - 21.04.17 - klo:09:00
Mut on toi hyvä idea..

Oikeasti.. ei tarvitse löytää kuin 10 ihmistä jotka haluavat ostaa n. 80-100 kiloa lihaa (puolikas hieho) kerrallaan. Se ei ole vaikeaa jos liha on hyvää.
On hyvä idea ja kaikki keinot kannattavuuden parantamiseksi ovat tärkeitä, sekä upeaa että näin yrittäjämäisesti ajatellaan. Mutta vähän pessimistisenä ajattelen kymmenen ihmisen löytymisen olevan haasteellista; Kertaerälle joo, mutta pitkäjänteisen asiakaskunnan saaminen on haaste. Plus sitten se, paljonko sitä lihakiloa pyöritetään käsissä, Pertti hakee puoli kiloa jauhelihaa ja juttelet sen kanssa terapiatunnin käsittelemällä kyseisen naudan elämänlaatua ja onnellisuutta? Täytyisi laittaa lasku erikseen terapiapuheesta ja lihasta.

Jospa kirjoittaa A4:lle mitä on myymässä.. Esim. 100 kiloa rotukarjan lihaa, pilkottuina tällaisiin palasiin. Ja hinta alle. Sitten ottaa tuosta 100 kopiota ja jakaa ne sadalle edes lievästi potentiaaliselle asiakkaalle.. Jos 10% noista kiinnostuu, niin 5 hiehoa on myyty. Isompaan markkinointiin en rupeaisi, ehkä palakauppaan.
Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: JD6630 - 21.04.17 - klo:10:53
Tai sit markkinoi facebookissa.
Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: versu213 - 22.04.17 - klo:00:53
Tällä hetkellä tuotantosuuntana on emolehmät ja myynti tulee vasikoista. Emoja on n. 30 kpl ja tila on luomussa. Pihaton kapasiteetti on tällä määrällä täysi. Olen ajatellut suoramyynnin aloittamista, mutta teuraita siis menee tällä hetkellä muutama vanha kanttura vuodessa, joten jotain muuta pitäisi kehittää.. Vuokramaatakin lähtee tänä vuonna kymmenkunta hehtaaria pois viljelyksestä ja rehun omavaraisuus on koetuksella. Paljonko siitä teurahiehosta jää käteen kun se kuitenkin vie sen eläinpaikan ja rehut joutuu syöttämään ja teurastus maksaa? Olisi kiva nähdä jotain lukuja. Tuntuu, että on niin saakutin vaikea tehdä mitään kannattavuuslaskelmiakaan kun on niin paljon muuttuvia tekijöitä. Kaikkein vaikeinta on laskea omalle rehulle hinta  :-\ Ja siis verrata sitä, että kumpi on kannattavampaa, pelkät vasikat vai vasikat ja joitakuita teuraita vuodessa suoramyyntinä? Muutama kanava jo on jotka lihaa ostaisi.


teurashieho AB. teurasp. 274.5kg  ikä:19.7kk. lihakkuusluokka:5 rasva:4 luokka:o

palautus 81.20kg hinta:2.44kg=159.96€ alv.0+salmonellavak. 13.33€=211.68€sis.alv.

tilitys tuottajalle 193.3kg*2.76€=534.51sis.alv.€-211.68€ tuottajalle jää 322.83€sis.alv.


AB välitysvasikka lehmä. paino 285kg. hinta. 580.32€sis.alv.

voipi jotain päätellä,että kannattaako myyvä muutamia hiehoja teuraaksi isommille puljuille... :D
Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: BACKSPACE - 22.04.17 - klo:08:27
Hiehohommissa oleellista on se, että teurastus on heti kun lihapaino riittää tukeen. Ja teurastusikä siis n 13-14 kk. Jos joku hieho lojuu läävässä 20 kk, niin sen kuuluukin tuottaa tappiota 😅😅😅
Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: versu213 - 22.04.17 - klo:11:15
Hiehohommissa oleellista on se, että teurastus on heti kun lihapaino riittää tukeen. Ja teurastusikä siis n 13-14 kk. Jos joku hieho lojuu läävässä 20 kk, niin sen kuuluukin tuottaa tappiota 😅😅😅


no onkohan se kuin paljo parempi tuotto sillä 170kg teuraspainosella nulikalla?
tuskin sekään mitään amerikan tienaa on....
kyseinen hieho oli tarkotuksella jätetty lojumaan,koska siitä otettiin itelle palautus lihaa.ja puoleen vuoteen sille ei loppusalla annettu väkirehuja,pelkkää paalia.
vai kuuluuki tehä tappioo... :D :D :D
Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: Pasi - 23.04.17 - klo:13:11
Kyllä ajatus on ihan kokeilemisen arvoinen tavalla tai toisella. Varsinkin kun ainakin osa osatajista on jo aika varmoja. Kunhan saa kaikki osat myytyä ja alkaa miettimään mitä sitten tekee jos joku haluaakin yhtäkkiä paljon enemmän kuin aikaisemmin.

Yksi tapa omien rehujen (siis muiden kuin myytävissä olevien kuivien viljojen ja palkokasvien siementen) olisi laskea kuinka paljon niiden tuottamiseen on kulunut rahaa. Sadon määrän pitäis olla edes jollakin tarkkuudella tiedossa ja myös mitä milläkin lohkolla on tehty. Ostolannoitteiden, siemeneen, säilöntäaineiden yms. ja pakollisten tilpehöörien (esim. laitumien aitaamiseen tarvittavat ostettavien) hinta on helppo kaivaa kuiteista esille. Omalle konetyölle voisi käyttää vaikkapa alueen keskimääräistä urakointihintaa +muutama prosentti. Oman käsityön arvolle voi kukin ravistaa hihastaan mieluisan hinnan.

En usko rekojen ja muiden ruokapiirien katoamiseen. Mutta sitä on turha kuvitella, että siellä voisi myydä mitä tahansa vaan on tarjottava ihan sitä mitä halutaan ja varauduttava huonosti kaupaksi tekevien osien myyntiin muualla tai jalostamiseen esim. makkaraksi.
Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: Xiranda - 24.04.17 - klo:21:57
Tällä hetkellä tuotantosuuntana on emolehmät ja myynti tulee vasikoista. Emoja on n. 30 kpl ja tila on luomussa. Pihaton kapasiteetti on tällä määrällä täysi. Olen ajatellut suoramyynnin aloittamista, mutta teuraita siis menee tällä hetkellä muutama vanha kanttura vuodessa, joten jotain muuta pitäisi kehittää.. Vuokramaatakin lähtee tänä vuonna kymmenkunta hehtaaria pois viljelyksestä ja rehun omavaraisuus on koetuksella. Paljonko siitä teurahiehosta jää käteen kun se kuitenkin vie sen eläinpaikan ja rehut joutuu syöttämään ja teurastus maksaa? Olisi kiva nähdä jotain lukuja. Tuntuu, että on niin saakutin vaikea tehdä mitään kannattavuuslaskelmiakaan kun on niin paljon muuttuvia tekijöitä. Kaikkein vaikeinta on laskea omalle rehulle hinta  :-\ Ja siis verrata sitä, että kumpi on kannattavampaa, pelkät vasikat vai vasikat ja joitakuita teuraita vuodessa suoramyyntinä? Muutama kanava jo on jotka lihaa ostaisi.


teurashieho AB. teurasp. 274.5kg  ikä:19.7kk. lihakkuusluokka:5 rasva:4 luokka:o

palautus 81.20kg hinta:2.44kg=159.96€ alv.0+salmonellavak. 13.33€=211.68€sis.alv.

tilitys tuottajalle 193.3kg*2.76€=534.51sis.alv.€-211.68€ tuottajalle jää 322.83€sis.alv.


AB välitysvasikka lehmä. paino 285kg. hinta. 580.32€sis.alv.

voipi jotain päätellä,että kannattaako myyvä muutamia hiehoja teuraaksi isommille puljuille... :D


Kiitos esimerkistä! Siinähän se tulikin hyvin esille. Eli ei mitään järkeä teurashiehoissa ja kun ei olla edes tukialueella. Ja paljonko sitten lihanmyynnistä jää voittoa jos itse myy suoraan, maksaako sillä sen kasvatuksen. Tuskinpa.

Pitäisi ehkä alkaa panostamaan vasikoiden lisäruokintaan. Nytkin on saatu (ilman lisäruokintaa) yli tonnin (siis euroissa) sonnivasikoita mutta hyviltä emoilta. Rimpulat jää (varsinkin lehmävasikat) sitten sinne n. 500 euroon.  Siitäki pitäis tehdä laskelma, että paljonko se lisäruokinta maksaa ja paljonko niistä mahd. lisäkiloista voi sitä rahaa saada eli onko se ees kannattavaa.

Kyllä ajatus on ihan kokeilemisen arvoinen tavalla tai toisella. Varsinkin kun ainakin osa osatajista on jo aika varmoja. Kunhan saa kaikki osat myytyä ja alkaa miettimään mitä sitten tekee jos joku haluaakin yhtäkkiä paljon enemmän kuin aikaisemmin.

Yksi tapa omien rehujen (siis muiden kuin myytävissä olevien kuivien viljojen ja palkokasvien siementen) olisi laskea kuinka paljon niiden tuottamiseen on kulunut rahaa. Sadon määrän pitäis olla edes jollakin tarkkuudella tiedossa ja myös mitä milläkin lohkolla on tehty. Ostolannoitteiden, siemeneen, säilöntäaineiden yms. ja pakollisten tilpehöörien (esim. laitumien aitaamiseen tarvittavat ostettavien) hinta on helppo kaivaa kuiteista esille. Omalle konetyölle voisi käyttää vaikkapa alueen keskimääräistä urakointihintaa +muutama prosentti. Oman käsityön arvolle voi kukin ravistaa hihastaan mieluisan hinnan.

En usko rekojen ja muiden ruokapiirien katoamiseen. Mutta sitä on turha kuvitella, että siellä voisi myydä mitä tahansa vaan on tarjottava ihan sitä mitä halutaan ja varauduttava huonosti kaupaksi tekevien osien myyntiin muualla tai jalostamiseen esim. makkaraksi.

Kiitos laskuvinkistä. Pitääpä koittaa laskeskella joku ilta..
Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: wolfheartscry - 25.04.17 - klo:00:20
Annat teurastamon teurastaa ja hoitaa logistiikka. Annat asiakkaan noutaa paketti teurastamon palautuspisteestä. Annat asiakkaan hoitaa paloittelu teurastamon puhtaaksi leikkaamista paisteista ja annat asiakkaan pakata jauheliha asiakkaan itsensä haluamalla tavalla. Et tarvitse murehtia kylmäketjusta tai elintarviketiloista. Virtuaalinen elintarvikehuoneistolupa tarvitaan (tai piti ainakin meidän hommata). Yritysmyynnissä voi olla eroa kuluttajamyyntiin, joten kannattaa selvittää.Lihat sitovaa ennakkotilausta vastaan, ei jää varastoa. Sulle jää hinnoittelu ja laskutus, sopivien asiakkaiden etsiminen (markkinointi) ja homman organisointi. Jos tuotteen hinta-laatu -suhde on kohdallaan, asiakas on valmis näkemään hiukan vaivaa asian eteen. Homman voi aloittaa pienestä ja laajentaa, jos markkina löytyy tai vastaavasti lopettaa. Hiehon suoramyynti kannattaa ja lehmän sitäkin paremmin. Voittajia tässä hommassa on asiakas, sinä ja teurastamo. Häviäjä on ääs-ryhmä, mutta sehän on vaan hyvä.
Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: supersammakko - 25.04.17 - klo:05:12
asiakas on valmis näkemään hiukan vaivaa asian eteen.
Ei ole.

Miksi asiakas ostaa vaikeamman kautta sulta, kuin helpommin toiselta? Tälläkin alalla yrittäjiä riittää. Melko ylivoimainen tuote tai markkina täytyy olla, että kuluttajaa saa liikkumaan metrinkin ylimääräistä.
Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: versu213 - 25.04.17 - klo:09:32
 ehkä alkaa panostamaan vasikoiden lisäruokintaan. Nytkin on saatu (ilman lisäruokintaa) yli tonnin (siis euroissa) sonnivasikoita mutta hyviltä emoilta. Rimpulat jää (varsinkinPitäisi lehmävasikat) sitten sinne n. 500 euroon.  Siitäki pitäis tehdä laskelma, että paljonko se lisäruokinta maksaa ja paljonko niistä mahd. lisäkiloista voi sitä rahaa saada eli onko se ees kannattavaa.



viime vuonna vasikoille ensi kertaa lisäruokana mulliherkkua,ja en näe mitään hyötyä kuin kuluerän.
Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: Xiranda - 25.04.17 - klo:09:49
ehkä alkaa panostamaan vasikoiden lisäruokintaan. Nytkin on saatu (ilman lisäruokintaa) yli tonnin (siis euroissa) sonnivasikoita mutta hyviltä emoilta. Rimpulat jää (varsinkinPitäisi lehmävasikat) sitten sinne n. 500 euroon.  Siitäki pitäis tehdä laskelma, että paljonko se lisäruokinta maksaa ja paljonko niistä mahd. lisäkiloista voi sitä rahaa saada eli onko se ees kannattavaa.



viime vuonna vasikoille ensi kertaa lisäruokana mulliherkkua,ja en näe mitään hyötyä kuin kuluerän.

Oho :O
Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: Terminator II - 25.04.17 - klo:10:00
ehkä alkaa panostamaan vasikoiden lisäruokintaan. Nytkin on saatu (ilman lisäruokintaa) yli tonnin (siis euroissa) sonnivasikoita mutta hyviltä emoilta. Rimpulat jää (varsinkinPitäisi lehmävasikat) sitten sinne n. 500 euroon.  Siitäki pitäis tehdä laskelma, että paljonko se lisäruokinta maksaa ja paljonko niistä mahd. lisäkiloista voi sitä rahaa saada eli onko se ees kannattavaa.



viime vuonna vasikoille ensi kertaa lisäruokana mulliherkkua,ja en näe mitään hyötyä kuin kuluerän.

No jossain oli ensikoiden tuotos noussut pelkästään sillä 8000kg->13500kg kun vasikat oli ensimäisen 6kk aikana saaneet vapaasti väkirehua.
Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: versu213 - 25.04.17 - klo:10:59
ehkä alkaa panostamaan vasikoiden lisäruokintaan. Nytkin on saatu (ilman lisäruokintaa) yli tonnin (siis euroissa) sonnivasikoita mutta hyviltä emoilta. Rimpulat jää (varsinkinPitäisi lehmävasikat) sitten sinne n. 500 euroon.  Siitäki pitäis tehdä laskelma, että paljonko se lisäruokinta maksaa ja paljonko niistä mahd. lisäkiloista voi sitä rahaa saada eli onko se ees kannattavaa.



viime vuonna vasikoille ensi kertaa lisäruokana mulliherkkua,ja en näe mitään hyötyä kuin kuluerän.

No jossain oli ensikoiden tuotos noussut pelkästään sillä 8000kg->13500kg kun vasikat oli ensimäisen 6kk aikana saaneet vapaasti väkirehua.



joo näin varmaan maitorotuisilla. en sitä kiellä etteikö siitä jonkillaista hyötyä loppupäässä ole,muttei ainakaan välitys painoissa
näkynyt millään tavalla.
Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: Terminator II - 25.04.17 - klo:11:07
ehkä alkaa panostamaan vasikoiden lisäruokintaan. Nytkin on saatu (ilman lisäruokintaa) yli tonnin (siis euroissa) sonnivasikoita mutta hyviltä emoilta. Rimpulat jää (varsinkinPitäisi lehmävasikat) sitten sinne n. 500 euroon.  Siitäki pitäis tehdä laskelma, että paljonko se lisäruokinta maksaa ja paljonko niistä mahd. lisäkiloista voi sitä rahaa saada eli onko se ees kannattavaa.



viime vuonna vasikoille ensi kertaa lisäruokana mulliherkkua,ja en näe mitään hyötyä kuin kuluerän.

No jossain oli ensikoiden tuotos noussut pelkästään sillä 8000kg->13500kg kun vasikat oli ensimäisen 6kk aikana saaneet vapaasti väkirehua.



joo näin varmaan maitorotuisilla. en sitä kiellä etteikö siitä jonkillaista hyötyä loppupäässä ole,muttei ainakaan välitys painoissa
näkynyt millään tavalla.

Mulla ei välitysvasikat kerkiä pahemmin mullinherkkua syödä, kun ei niitä 6kk asti kannata nurkissa pitää. Paras jos 14vrk ikäisenä lähtee.
Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: antti-x - 25.04.17 - klo:13:52
ehkä alkaa panostamaan vasikoiden lisäruokintaan. Nytkin on saatu (ilman lisäruokintaa) yli tonnin (siis euroissa) sonnivasikoita mutta hyviltä emoilta. Rimpulat jää (varsinkinPitäisi lehmävasikat) sitten sinne n. 500 euroon.  Siitäki pitäis tehdä laskelma, että paljonko se lisäruokinta maksaa ja paljonko niistä mahd. lisäkiloista voi sitä rahaa saada eli onko se ees kannattavaa.



viime vuonna vasikoille ensi kertaa lisäruokana mulliherkkua,ja en näe mitään hyötyä kuin kuluerän.

No jossain oli ensikoiden tuotos noussut pelkästään sillä 8000kg->13500kg kun vasikat oli ensimäisen 6kk aikana saaneet vapaasti väkirehua.

Jos tuo on ainoa muutos niin johan on muuten optimiolosuhteet, ja tosi huono ruokinta ollut aiemmin alle 6kk vasikoilla... :) Suomen tuotoseurannassa yksi karja pääsi yli 13500kg koko karjan keskiarvona viime vuonna.
Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: Terminator II - 25.04.17 - klo:17:11
ehkä alkaa panostamaan vasikoiden lisäruokintaan. Nytkin on saatu (ilman lisäruokintaa) yli tonnin (siis euroissa) sonnivasikoita mutta hyviltä emoilta. Rimpulat jää (varsinkinPitäisi lehmävasikat) sitten sinne n. 500 euroon.  Siitäki pitäis tehdä laskelma, että paljonko se lisäruokinta maksaa ja paljonko niistä mahd. lisäkiloista voi sitä rahaa saada eli onko se ees kannattavaa.



viime vuonna vasikoille ensi kertaa lisäruokana mulliherkkua,ja en näe mitään hyötyä kuin kuluerän.

No jossain oli ensikoiden tuotos noussut pelkästään sillä 8000kg->13500kg kun vasikat oli ensimäisen 6kk aikana saaneet vapaasti väkirehua.

Jos tuo on ainoa muutos niin johan on muuten optimiolosuhteet, ja tosi huono ruokinta ollut aiemmin alle 6kk vasikoilla... :) Suomen tuotoseurannassa yksi karja pääsi yli 13500kg koko karjan keskiarvona viime vuonna.

Tuossa herääkin kysymys mikä vaikutus tuolla on myöhemmässä vaiheessa tuotokseen? Nousee myöhemmässä vaiheessa lisää kun vanhemmat lehmät poistuu aikanaan? Siinähän menee joku 4 vuotta 25% poistolla että se ensikko mikä nyt on ensikko on 4-5 kertaa poikinut.
Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: wolfheartscry - 25.04.17 - klo:23:41
asiakas on valmis näkemään hiukan vaivaa asian eteen.
Ei ole.

Miksi asiakas ostaa vaikeamman kautta sulta, kuin helpommin toiselta? Tälläkin alalla yrittäjiä riittää. Melko ylivoimainen tuote tai markkina täytyy olla, että kuluttajaa saa liikkumaan metrinkin ylimääräistä.
Ei kaikki halua todellakaan ostaa multa, enkä toisaalta pystyisi koko maailmaa ruokkimaankaan. Pointti onkin siinä, että pitää löytää ne omaan myyntitapaan sopivat asiakkaat. Aika monta "turhaa" myyntipuhetta joutuu pitämään, mutta jostakin välistä sieltä sitten kuitenkin tarttuu kala pyydykseen. Sitkeyttä se välillä vaatii sekä pitkäjänteistä ja suoraselkäistä toimintaa. Joku ostaa kerran ja toteaa, ettei ole hänen juttu. Hyvä niin. Uusia asiakkaita tulee tilalle, kun jaksaa nähdä vaivaa. Osa on taas ollut asiakkaina alusta saakka ja jotenkin olen ymmärtänyt, etteivät säälistä osta, vaan ovat tuotteeseen ja systeemiin erittäinkin tyytyväisiä. Toinen tykkää äidistä, toinen tyttärestä, kolmas molemmista.

Mitenkäs sammakko selittää kuluttajan liikkeet näihin automarketteihin. Lähi-siwa sai rauhassa riutua pilkkomiskuntoon, kun ihmiset ajelevat pitkiäkin matkoja halpuutuksen ja plussapallukoiden perässä. Ei se tuo kuluttaja aina niin rationaalinen ole laiskuudenkaan suhteen.
Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: Terminator II - 27.04.17 - klo:08:57
asiakas on valmis näkemään hiukan vaivaa asian eteen.
Ei ole.

Miksi asiakas ostaa vaikeamman kautta sulta, kuin helpommin toiselta? Tälläkin alalla yrittäjiä riittää. Melko ylivoimainen tuote tai markkina täytyy olla, että kuluttajaa saa liikkumaan metrinkin ylimääräistä.
Ei kaikki halua todellakaan ostaa multa, enkä toisaalta pystyisi koko maailmaa ruokkimaankaan. Pointti onkin siinä, että pitää löytää ne omaan myyntitapaan sopivat asiakkaat. Aika monta "turhaa" myyntipuhetta joutuu pitämään, mutta jostakin välistä sieltä sitten kuitenkin tarttuu kala pyydykseen. Sitkeyttä se välillä vaatii sekä pitkäjänteistä ja suoraselkäistä toimintaa. Joku ostaa kerran ja toteaa, ettei ole hänen juttu. Hyvä niin. Uusia asiakkaita tulee tilalle, kun jaksaa nähdä vaivaa. Osa on taas ollut asiakkaina alusta saakka ja jotenkin olen ymmärtänyt, etteivät säälistä osta, vaan ovat tuotteeseen ja systeemiin erittäinkin tyytyväisiä. Toinen tykkää äidistä, toinen tyttärestä, kolmas molemmista.

Mitenkäs sammakko selittää kuluttajan liikkeet näihin automarketteihin. Lähi-siwa sai rauhassa riutua pilkkomiskuntoon, kun ihmiset ajelevat pitkiäkin matkoja halpuutuksen ja plussapallukoiden perässä. Ei se tuo kuluttaja aina niin rationaalinen ole laiskuudenkaan suhteen.

Hinta ratkaisee automarkettien eduksi kaupoissa lähikauppojen tappioksi. Tuotajalla on taas se etu että kuluttaja haluaa ostaa suoraan tuottajalta ilman välikäsiä tuotteen. Näihin tuottaja myynteipisteisiin kun saisi muutakin kuin grillimakkaraa myyntiin, niin myynti kasvaisi entisestään.
Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: alpo10 - 27.04.17 - klo:23:56
asiakas on valmis näkemään hiukan vaivaa asian eteen.
Ei ole.

Miksi asiakas ostaa vaikeamman kautta sulta, kuin helpommin toiselta? Tälläkin alalla yrittäjiä riittää. Melko ylivoimainen tuote tai markkina täytyy olla, että kuluttajaa saa liikkumaan metrinkin ylimääräistä.
Ei kaikki halua todellakaan ostaa multa, enkä toisaalta pystyisi koko maailmaa ruokkimaankaan. Pointti onkin siinä, että pitää löytää ne omaan myyntitapaan sopivat asiakkaat. Aika monta "turhaa" myyntipuhetta joutuu pitämään, mutta jostakin välistä sieltä sitten kuitenkin tarttuu kala pyydykseen. Sitkeyttä se välillä vaatii sekä pitkäjänteistä ja suoraselkäistä toimintaa. Joku ostaa kerran ja toteaa, ettei ole hänen juttu. Hyvä niin. Uusia asiakkaita tulee tilalle, kun jaksaa nähdä vaivaa. Osa on taas ollut asiakkaina alusta saakka ja jotenkin olen ymmärtänyt, etteivät säälistä osta, vaan ovat tuotteeseen ja systeemiin erittäinkin tyytyväisiä. Toinen tykkää äidistä, toinen tyttärestä, kolmas molemmista.

Mitenkäs sammakko selittää kuluttajan liikkeet näihin automarketteihin. Lähi-siwa sai rauhassa riutua pilkkomiskuntoon, kun ihmiset ajelevat pitkiäkin matkoja halpuutuksen ja plussapallukoiden perässä. Ei se tuo kuluttaja aina niin rationaalinen ole laiskuudenkaan suhteen.

Hinta ratkaisee automarkettien eduksi kaupoissa lähikauppojen tappioksi. Tuotajalla on taas se etu että kuluttaja haluaa ostaa suoraan tuottajalta ilman välikäsiä tuotteen. Näihin tuottaja myynteipisteisiin kun saisi muutakin kuin grillimakkaraa myyntiin, niin myynti kasvaisi entisestään.
kysynnän nousu johtuu usein siitä, että uusi tuote tulee myyntiin, keksitään uusia käyttötarkoituksia, kuluttajat rikastuvat, tuotteeseen kehitetään uusia ominaisuuksia... nyt lähiruoka täyttää monet näistä eli kyse ei ole vakiintuneesta markkinasta, jota edustavat edelleen s- ja k-ryhmien kaupat. Niissä koneisto on viritty niin huippuun, että kilpailu niiden kanssa on likimain mahdotonta.

kysynnän lasku seuraa, jos tuote menee pois muodista, tulee kilpailevia, parempia tuotteita, kuluttajat köyhtyvät.... näitä markkinatalouden lakeja ei pysty muuttamaan. Kaupat tulisivat vastaamaan häiritsevään suoramyyntiin ostamalla parhaita omiin kauppoihinsa, nyt ei vielä ole tarvetta.

Valitettavasti on vaikea nähdä jossain sellaista markkinaa, jolla yksittäisen tilan olisi mahdollista toimia kannattavasti isojen kauppojen kilpailijana....  poikkeuksena on sesonkituotteet, torimyynti, tuotteistettu ravintolamyynti, mausteet, terveystuotteet, luomu, ruokavaliotuotteet ym, joilla edes kannattaa yrittää

http://liberalismi.net/wiki/Kysynn%C3%A4n_ja_tarjonnan_laki
Otsikko: Vs: Lisää kannattavuutta? Teurashiehojen kasvatus ja suoramyynnin kannattavuus?
Kirjoitti: BACKSPACE - 28.04.17 - klo:07:15
ehkä alkaa panostamaan vasikoiden lisäruokintaan. Nytkin on saatu (ilman lisäruokintaa) yli tonnin (siis euroissa) sonnivasikoita mutta hyviltä emoilta. Rimpulat jää (varsinkinPitäisi lehmävasikat) sitten sinne n. 500 euroon.  Siitäki pitäis tehdä laskelma, että paljonko se lisäruokinta maksaa ja paljonko niistä mahd. lisäkiloista voi sitä rahaa saada eli onko se ees kannattavaa.



viime vuonna vasikoille ensi kertaa lisäruokana mulliherkkua,ja en näe mitään hyötyä kuin kuluerän.

No jossain oli ensikoiden tuotos noussut pelkästään sillä 8000kg->13500kg kun vasikat oli ensimäisen 6kk aikana saaneet vapaasti väkirehua.

Tää ei pidä paikkaansa.