Agronet
Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: wolfheartscry - 18.03.17 - klo:08:12
-
http://yle.fi/uutiset/3-9517803 (http://yle.fi/uutiset/3-9517803)
Joskus ennenkin maininnut, että monessa maassa sertifikaatit voi ostaa eli niillä voi pyyhkiä perseensä, vaikka ääs-ryhmä toista väittääkin. Siinä on muutaman sadan dollarin kuukausipalkkaisen viranomaisen vaikea vastustaa miljardiyrityksen "tarjousta". Mitä lähempänä ollaan "banaanivaltion" tasoa, sitä varmempaa on, että sertifikaatit on väärennöksiä.
-
muistelen lukeneeni joskus viime vuosikymmenellä kuin joku ioshko virma juuri tuollapäin sai aika kivat sakot kun keräili itekseen kuolleet elikot ja laittoi net maailmalle jalosteina... mutta eiks sepe just kehunna kuin hyvää olikaan se liiterin ja muiten puotien brassiliha aiemmin? ja siitä seurasi sitten nuo pienipäiset jutut tänne..... ;D
-
kummallista näissä kohutapauksissa on se, ettei teollisuus, kauppa tai kuluttajat ole huomanneet mitään? Nytkin jonkun muun asian tutkinta taisi sattumalta paljastaa tämän. Samoin oli hevosen lihaa sisältävien ruokien kanssa, kun selvisi missä tuotteissa sitä oli käytetty, niin vasta silloin kuluttajat heräsivät. Ilmeisesti valmiissa ruuassa tämän perusraaka-aineen pieni pilaantunut maku tai haju saadaan peitettyä, eikä kuluttaja sitä huomaa? Teollisuus ja kauppa taitavat olla enemmän kiinnostuneita kvartaalien liikevoittoprosenteista :)
-
Muistakaa nyt ihmeessä laittaa ne ruksit oikein niihin ketjuinformaatiolomakkeisiin :P näin saat kuluttajan luottamuksen ja tuotteille turvatakuun ja paremman hinnan... sadan tai kahden sadan vuoden kuluttua :D :D Voe pölöhölandia!
Täällä tarvittaisi vähiten byrokratiaa ja sitä on eniten ja missä oikeasti ryhtiliikettä tarvittaisiin, sitä on vähiten. Ja samassa pakastealtaassa tuotteet pötköttelee sovussa. Byrokratian purku omalla kohdalla on edennyt siten, että on tullut ainakin viisi uutta lomaketta, hakemusta, lupaa mitä pitäisi täyttää vaikka toiminta ei ole muuttunut entisestä.
Korjausliike tarvitaan virkamiestasolla, virkamiehiä on liikaa, tokihan he haluavat tehdä työnsä "hyvin" , keksiä uusia pykäliä mihin viljelijät kompastelevat.
-
Ihme jos ei mätää lihaa kuluttajat tunnista? Tätä se uusavuttomuus varmaan on?
-
ei kait tuo salmonella miltään näytä? ja kyse kait pakastettusta joka onkin sitten ihan kelvollisen ( kun tietää miten jauheliha näyttää kun viikon pöydällä; ihan hyvää, paitti tympiä haju ) ja kun on kyse kait enempi suurkeittiö lihasta... mutta on se hirviää että maailman toiselta puolelta pitää paskaa ostaa....
-
Niin pitää, koska kotimaasta ei löydy. Sitä filee-muotoista paskaa nimittäin.
-
Ihme jos ei mätää lihaa kuluttajat tunnista? Tätä se uusavuttomuus varmaan on?
jos tekee jonkun itämaisen reseptin mukaisen uunipaistin, jossa liha viipyy uunissa parisen tuntia ja maustetaan voimakkailla mausteilla, voi jäädä huomaamatta tarkemmaltakin. Jossain tartarpihvissä voi hajun lisäksi tulla myös muita seurauksia....kuuluu perästä :)
Jos ketju tilalta pöytään on pitkä, niin silloin jokaisen lenkin toimintavarmuuden pitää olla huippuluokkaa. Ei saa tökkiä kylmäketjussa kylmälaitteet, sähköt, aikataulut, lastaus- ja purku paikat ym. Taitaa ahneus olla tässäkin perimmäinen syy, tuskin kukaan hyötyy siitä että liha pilataan ennen kuin se toimitetaan kuluttajalle....se vaan on jostain syystä mennyt huonoksi, muttei ole raaskittu heittää pois. Onhan meilläkin arveluttavia hankkeita joissa viimeisen päivän jälkeen jaetaan vielä ruokaa hyväntekeväisyyden nimissä.
-
Hesarin mukaan kesko oli lopettanut brassilihan oston jo vuosia sitten huonon laadun takia, mutta halpuuttaja tuo vaikka väkisin, jotta saa halpuutettua.
Kymppiuutisissa eviran täti vakuuttaa, että pilaantuneen lihan huomaa ja eineksiin ei myöskään sitä laiteta. Missä sitten bisnes? Taitaa täti olla jossain kuplassa. Vai eikö oikeasti uskaltanut sanoa, ettei niitä kuluttaja huomaa ennen kuin on jo paskat housussa. Siellä on vastapuolella ammattirikolliset, joten kyllä pilaantuneet lihat oikeasti on myyty jonnekin jä häivytetty silleen, ettei niitä todellakaan helposti löydä.
-
Hesarin mukaan kesko oli lopettanut brassilihan oston jo vuosia sitten huonon laadun takia, mutta halpuuttaja tuo vaikka väkisin, jotta saa halpuutettua.
Kymppiuutisissa eviran täti vakuuttaa, että pilaantuneen lihan huomaa ja eineksiin ei myöskään sitä laiteta. Missä sitten bisnes? Taitaa täti olla jossain kuplassa. Vai eikö oikeasti uskaltanut sanoa, ettei niitä kuluttaja huomaa ennen kuin on jo paskat housussa. Siellä on vastapuolella ammattirikolliset, joten kyllä pilaantuneet lihat oikeasti on myyty jonnekin jä häivytetty silleen, ettei niitä todellakaan helposti löydä.
Meinaatko Eviran ex-pääjohtajan tulevan sanomaan ettei ruokaturvallisuus pelaa Suomessa?Tuohan on sama kuin ampuisi itseään jalkaan.Oikein "innolla"saa kyllä alkutuottajat odottaa Eviran ja Mavin yhdistymistä,homma on hoidossa,tuet vain jäi maksamatta,mitäs pienistä ei pienetkään meistä.
-
Brasiliasta saa lihaa "senttiä" halvemmalla. Pitsan tekijät ym kokkaajat ostaa ulkomaista pakaste lihaa?
-
Ruotsissahan tuo mätä liha on varmasti herkkua, verraten hapansilakkaan. :-X
-
Mitä Perniön Liha edellä (2015), sitä brassit perässä.
http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/3451314/Syyttaja+Pernion+Liha+myi+ulkomaista+lihaa+kotimaisena
-SS-