Agronet

Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: kyyttö - 29.11.07 - klo:20:21

Otsikko: Harraste lypsylehmä??
Kirjoitti: kyyttö - 29.11.07 - klo:20:21
Onko kenelläkään kokemusta harraste lypsylehmästä? Millaisen tilan tarvisee ja mistä sait kannukoneen, varmaan jostain löytyy käytöstäpoistettuja. Pärjääkö yksin tai lampaitten kaverina vai pätääkö olla kaks kantturaa? Miten maidon jäähdytys?Otsikko: Vs: Harraste lypsylehmä??
Kirjoitti: nautafarmari - 30.11.07 - klo:00:36
Naapurihan tuota yritti eläkkeelle jäännin jälkeen, muttei viihdy yksin. Lehmä on lauma eläin, tuli sitten tänne hakemaan seuraa. :-\
Otsikko: Vs: Harraste lypsylehmä??
Kirjoitti: KT - 30.11.07 - klo:07:16
En kyllä suosittele. Vaatis hyvän navetan.Pitäs olla vähintään kaksi kappaletta. Jos minä hurahtaisin, niin toinen poikis keväällä ja toinen syksyllä, että maitoa riittäs pitkin vuotta. Käytettyjä kannukoneita ja allasjäähdyttäjiä löytyy varmaan. Onko sul peltoa yhtään, että laiduntaminen onnistuu ?
Otsikko: Vs: Harraste lypsylehmä??
Kirjoitti: kyyttö - 30.11.07 - klo:20:46
Sellanen hakamaan tyylinen ois laitumeksi, jos sitä siksi voi sanoa. Siihen tarttis kesälläkin hommata joltain viljelijältä heinä ja varmaan säilörehuakin. Sitten pitäs olla teolliset väkirehut, kun peltoa ei tosiaan ole omasta takaa. Joo ja se siotuspaikka ei ehkä ole niin hyvä kun aattelin tallin tapaseen(ei ole lantakourua tai vastaavaa), menis varmaan tosi paljon kuivikkeita kun lehmän sonta on paljon hevosen lantaa löysempää ainakin jos väkirehuja syöttää. Niipä, vähän aattelin että ainakin kaks olisi oltava. Eli voi olla ettei koskaan omaa lypsykkiä tule, muutta tuleehan tuota toisten lehmiä lypsettyä. Taitas kuttu olla parempi vaihtoehto, mutta totta puhuen käsin lypsy ei niin innosta, toki kai kutuillekkin on kannukoneita?
Otsikko: Vs: Harraste lypsylehmä??
Kirjoitti: Timppa - 30.11.07 - klo:21:13
Mää joudun tyytymään vain tuohon vakituiseen.

Ei tällä naamavärkillä irtoa harrastelehmiä.

-baatos taasen on ihan toista maata.Otsikko: Vs: Harraste lypsylehmä??
Kirjoitti: milkboi - 04.12.07 - klo:15:29
Mää joudun tyytymään vain tuohon vakituiseen.

Ei tällä naamavärkillä irtoa harrastelehmiä.

-baatos taasen on ihan toista maata.

ohan sulla toi robomainos ;D