Agronet
Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: pig24 - 10.06.15 - klo:15:25
-
Eläinten käyttäytymistieteilijä selittää min 2.45 alkaen, että muutkaan eläimet eivät vauhkoonnu ampumisesta. Eläimet pysyvät rauhallisina, kun ne otetaan ryhmänä.
https://youtu.be/8o0kVCL0rck
Alkuperäinen artikkeli https://www.schweizerbauer.ch/tiere/fleischrinder/biobauer-darf-auf-weide-schlachten-22833.html
Menetelmä on ollut aiemmin kielletty, mutta nyt eläinlääkintävirasto on antanut luvan 10:lle teurastukselle. Eläin säästyy kuljetukselta, odotusajalta teurastamossa ja kontakteilta vieraisiin lajeihin ja ihmisiin.
-
No, joo...pitääkö tunnustaa, että noin ne meitin hyppysonnitkin on lähtenyt..mutta kyllä siinä pikkasen hiehot stressaantuu. ::)
-
on jotenkin inhimillisemmän näköistä tapaa tuo kuin joku hiton halal...!
-
Aika hankalasti nämä Avanttikuskit puhuvat saksaa. Vai onko tuo sveitsiä?
-
Aika hankalasti nämä Avanttikuskit puhuvat saksaa. Vai onko tuo sveitsiä?
Sveitsinsaksa kulkee nimellä schwizerdütsch. (ja siltä se kuulostaakin)
Schweizerbauer.ch on mielenkiintoinen, mm. Sveitsin Liiterin uusi johtaja lausahtelee markkinoista.
-
Silläkö Suomen suvakkien rakastamat isismuslimit käyttävät myös ryhmä tappo menetelmää. 8)
-
Artikkeli on tilaajille, mutta videossa on kaikki tarpeellinen. Liittoneuvosto on vaatinut hallitusta laajantamaan laidunteurastusta.
https://www.morgenpost.de/ratgeber/article230839080/Bio-Fleisch-Wenn-der-Kopfschuss-das-beste-fuer-das-Tier-ist.html
-
Artikkeli on tilaajille, mutta videossa on kaikki tarpeellinen.
https://www.morgenpost.de/ratgeber/article230839080/Bio-Fleisch-Wenn-der-Kopfschuss-das-beste-fuer-das-Tier-ist.html
Mainitaanko eläinlääkärin tarkastuksesta mitään?
-
'Ampumispäivänä eläinlääkärin pitää olla läsnä.' Mitähän lisäarvoa siitä tulee ? Luulisi, että siellä teurastamossa olisi lihantarkastajalle duunia. Onko eläinlääkäri jokin taikasana, johon liittyy automaattisesti jotain kärsimystä lieventävää tai jopa ylimaallista ?
-
'Ampumispäivänä eläinlääkärin pitää olla läsnä.'
Kyllä tuollainen suomessakin mielestäni olisi mahdollista ja järkevää jos siitä saa hinnan. Ei ehkä laitumella yleensä (kun laidunkautta on se max kolmannes vuodesta) mutta kuitenkin ilman kuljetuksia tai muuta stressiä. Teurastusautojakin on maailmalla useampia.
Täytyy nyt katsella mihin suuntaan itse alkaa jatkojalostusta viritellä (jos mihinkään) mutta teurastus esim. terveydenhuoltokäyntien yhteydessä voisi olla ihan validi vaihtoehto. Toisaalta voisi kuvitella että tarkastuksia voitaisiin jatkossa tehdä myös videon kautta.
edit: Isojen firmojen kautta kuljetus, teurastus, leikkaus + pakkaus maksaa alvillisena jotain 5,5€ /kg (valmista pakattua lihaa kohden), yli tonnin täysikokoiselta ruholta (muu kuin nuori hieho). Eli kyllä siinä palkan ehkä saisi sen ohella että teurastustapa olisi tosiaan lisäarvotekijä.
-
niin, kun kerran lääkäritöitäkin voi tehdä viteon kautta niin mikä mahtais estää tuon tarkastuksenki? tuntuu että ihan kuin joku vain olisi kaivautunu juoksuhiekkaan jo silloin 1995 ja siitä ei nousta. kustannusta kustannuksen päälle yrittäjän kiusaksi, ettei vaan pääse rikastumaan töllään.
-
Hinnoittelusta sen verran, että eräällä toisella Antilla (Kirkkonummi) näyttää lihalaatikon läpihinta/kg olevan 16-17 eukkua. Jos pitäisi saada 30 €, voi käydä kuten vipukirveen myyjille.
-
Hinnoittelusta sen verran, että eräällä toisella Antilla (Kirkkonummi) näyttää lihalaatikon läpihinta/kg olevan 16-17 eukkua. Jos pitäisi saada 30 €, voi käydä kuten vipukirveen myyjille.
KUn hävikin laskee mukaan mutta ei juuri muuta, niin 11-12 euroa on nykyhinnoin alvillinen läpihinta nollakatteella niin että ei saa yhtään palkkaa verrattuna siihen että pistäisi vain teurasilmoituksen teurastamon järjestelmään. Siihen päälle pitää sitten hinnoitella kaikki oma vaiva ja mahdolliset investoinnit, polttoaineet jne. Jos pikkuhiljaa myy pala kerrallaan jossain reko:issa yms. niin se vaiva ei ole aivan pieni. Lajitelmissa jotka jaetaan saman tien, ollaan kuitenkin kohtuullisen pienen vaivan linjalla.
-
Turuuu ei ole ihan pieni kaupunkiseutu. Tosin sillä suunnalla on emoväkeä ja näillä todennäköisesti hyvä ote ravintoloihin. Vanha vinkki taisi olla se, että riittää, kun matkii isoja tekijöitä. https://www.thorsvikhereford.fi/suoramyynti/
-
Turuuu ei ole ihan pieni kaupunkiseutu. Tosin sillä suunnalla on emoväkeä ja näillä todennäköisesti hyvä ote ravintoloihin. Vanha vinkki taisi olla se, että riittää, kun matkii isoja tekijöitä. https://www.thorsvikhereford.fi/suoramyynti/
Itse juuri lopetin harrastuksen toistaiseksi, kun tosiaan hinnat nousi sekä lihan pakettiin asti käsittelylle että ruhoille sen verran että olisi turhan paljon pitänyt kerralla nostaa myyntihintoja.
Jos asiaan palaan niin ehkä sitten ketjun aiheen mukaisesti ottamalla koko prosessin haltuun. Mutta juuri nyt ei ole lisätekemisen tarvetta. :)
-
Kyllä se vaatii että se on melko isossa mittakaavassa, tai sitten niin pientä et voit vakuuttaa syöväsi oman perheen ja koirien kanssa sen määrän, tokihan voi pakastin hajota jne. Mutta ei sillai montaa ruhoa pysty myymään, toki katekkin on hyvä😄😄😄
-
Alppimaissa maatilan pienuus on varmaan aikamoinen etu. Kaikki aika ja energia ei mene päivärutiineissa.