Agronet
Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: lumia925 - 31.07.14 - klo:21:44
-
tänä vuonna rehyt höystetty sil-al 4x4 biologisella aineella. kokemuksia?
Ja kuinka nopeasti noita paaleja viittis laittaa ruokintaan rehunteon jälkeen? onko mitään "aikarajaa"? vois huomenna heittää 1.sadon paalin ja kattoa lehmien reaktiota... :)
-
Hyvät kokemukset, varsinkin kun ei paremmasta tiiä..
Juhannusviikolla tehtyä rehua alettu syöttämään noin 3vk sitten.
-
mä olen aina alottanu syötön heti paalaimen perästä, sillalllilla kans..ei ne ole kuollu..
-
Kaikki on hävinnyt ruokintapödältä suoraan syöttöön otetuista, mitään ongelmia, mitä ongelmia siitä voi muka tulla?
-
Biologisella säilötyt paalit on ollu kesällä valmiita kolmessa viikossa ja uskoisin siilorehun valmistuvan aivan samalla lailla.
-
Kaikki on hävinnyt ruokintapödältä suoraan syöttöön otetuista, mitään ongelmia, mitä ongelmia siitä voi muka tulla?
Ainoa ongelma on siis se, että TEORIASSA rehun hygieeninen laatu ei ole turvallisella tasolla jos pH ei ole laskenut alle "noin neljän".
Eli noissa rehuissa voi teoriassa levitä listeriaa ja salmonellaa yms. pöpöjä.
Itse en syöttäisi keskentekoista säilörehua, koska tuo riski on liian suuri. Jossain appeessahan tuota voisi käyttää jos seosta hapottaisi pikkuisen lisää..
-
Kaikki on hävinnyt ruokintapödältä suoraan syöttöön otetuista, mitään ongelmia, mitä ongelmia siitä voi muka tulla?
Ainoa ongelma on siis se, että TEORIASSA rehun hygieeninen laatu ei ole turvallisella tasolla jos pH ei ole laskenut alle "noin neljän".
Eli noissa rehuissa voi teoriassa levitä listeriaa ja salmonellaa yms. pöpöjä.
Itse en syöttäisi keskentekoista säilörehua, koska tuo riski on liian suuri. Jossain appeessahan tuota voisi käyttää jos seosta hapottaisi pikkuisen lisää..
Niitä yleisimpiä poiston syitä eli utaretulehdusta hedelmällisyyshäiriöitä.Nämä ei tule välttämättä heti vaan sitten kun kunkin yksilön kestävyys pettää.
-
Kaikki on hävinnyt ruokintapödältä suoraan syöttöön otetuista, mitään ongelmia, mitä ongelmia siitä voi muka tulla?
Ainoa ongelma on siis se, että TEORIASSA rehun hygieeninen laatu ei ole turvallisella tasolla jos pH ei ole laskenut alle "noin neljän".
Eli noissa rehuissa voi teoriassa levitä listeriaa ja salmonellaa yms. pöpöjä.
Itse en syöttäisi keskentekoista säilörehua, koska tuo riski on liian suuri. Jossain appeessahan tuota voisi käyttää jos seosta hapottaisi pikkuisen lisää..
Oluenpanoaineille riittää 2-3 päivää pH:n laskuun ja pöpöpelkoisille mielummin biologista kuin happoa....säilöntään 8)
-
Kaikki on hävinnyt ruokintapödältä suoraan syöttöön otetuista, mitään ongelmia, mitä ongelmia siitä voi muka tulla?
Ainoa ongelma on siis se, että TEORIASSA rehun hygieeninen laatu ei ole turvallisella tasolla jos pH ei ole laskenut alle "noin neljän".
Eli noissa rehuissa voi teoriassa levitä listeriaa ja salmonellaa yms. pöpöjä.
Itse en syöttäisi keskentekoista säilörehua, koska tuo riski on liian suuri. Jossain appeessahan tuota voisi käyttää jos seosta hapottaisi pikkuisen lisää..
Oluenpanoaineille riittää 2-3 päivää pH:n laskuun ja pöpöpelkoisille mielummin biologista kuin happoa....säilöntään 8)
Tottapa hyvinkin.