Agronet
Keskusteluaiheet => Muut tuotantoeläimet => Aiheen aloitti: iskra - 16.04.14 - klo:05:08
-
Näin pääsiäisen aikaan kun tuo lammaskauppa on varmaan kuumimmillaan niin tulee aateltua jos alkasi lampuriksi, menekki olisi varma ja ainakin kaupassa näkyy olevan melko hinnakastakin
Pellervossa näkyi olevan jollain pariskunnalla hehtaarin tontilla satoja lampaita ja ruokinta hoitui viljelijöiden hömppäheinillä ja laidunnus suojavyöhykkeillä..
1000 karitsaa x 20 kg x30 € = 600 000 € vuodessa, on hehtaarin tuotto kohdillaan.
-
Kokonainen karitsa,
( 2 viulua, parikyljyksiä, keitto-ja uunilihaa )
pienpaloiteltu ja pakattu laatikkoon, paino n. 17-22 kg
Luullinen hinta 14 € / kg
Vakumoituna ( pienpaloiteltu ) + 20,00 € / karitsa ( alv 24% )
+ rahti
http://www.aholanlammastila.fi/lihamyynti/
Tuo tila myy varmaan sitten tappiolla :)
Itse ostin luuttoman karitsanpaistin paikalliselta kasvattajalta: 22 euroa kilo, uusiseelantilainen oli ääsmarketissa 14 euroa kilo
-
Meillä oli eilen 5 rusakkoa istumassa yhdellä neliömetrillä :o Haaveilivat seksistä ???
100 tonnia lihaa/ ha
-
Meillä oli eilen 5 rusakkoa istumassa yhdellä neliömetrillä :o Haaveilivat seksistä ???
100 tonnia lihaa/ ha
ja jos maltat odottaa syksyyn niin saat varata inexin kylmiöt rusakoille.
-
Meillä oli eilen 5 rusakkoa istumassa yhdellä neliömetrillä :o Haaveilivat seksistä ???
100 tonnia lihaa/ ha
ja jos maltat odottaa syksyyn niin saat varata inexin kylmiöt rusakoille.
Siin on 100 pupua syksyllä
-
Näin pääsiäisen aikaan kun tuo lammaskauppa on varmaan kuumimmillaan niin tulee aateltua jos alkasi lampuriksi, menekki olisi varma ja ainakin kaupassa näkyy olevan melko hinnakastakin
Pellervossa näkyi olevan jollain pariskunnalla hehtaarin tontilla satoja lampaita ja ruokinta hoitui viljelijöiden hömppäheinillä ja laidunnus suojavyöhykkeillä..
1000 karitsaa x 20 kg x30 € = 600 000 € vuodessa, on hehtaarin tuotto kohdillaan.
Meillä voisi aika halvalla päässä työssäoppimaan tähän kullanvuolentaan. Ei tarvitse siis oppijan kovin paljoa maksaa.
Petri
-
http://www.mtk.fi/ajankohtaista/tiedotteet/tiedotteet_2014/huhtikuu/fi_FI/lammastiedote/
Kiva kun kasvaa tuo Suomeen sopiva nurmen hyödyntäminen. Työllistävä vaikutus on melkoinen, Vrt. Suomen 1 milj. Kg lammasta = 4000 paikkaisen lihasikalan kapasiteetti. Sikalassa 2 hoitajaa, porsastuotannossa 500 em. 4 hlö, jyvä/lietehommissa 500 ha, pari-kolme heppua.
-
Ovatko kaikki lampaantarvitsijat saaneet kylliksi, lehdistä saamme lukea että ehkä ei kaikille riitä..
-
Meilläkin oli (perinteestä poiketen, suutarin lapsilla...jne) paistia pöydässä, kun yksi paistin varannut oli unohtanut (tai jotain...), niin jäi itsellekin syötäväksi. Ja sukua tietysti piti kutsua paikalle, hyvin maistui!
Petri
-
Meilläkin oli (perinteestä poiketen, suutarin lapsilla...jne) paistia pöydässä, kun yksi paistin varannut oli unohtanut (tai jotain...), niin jäi itsellekin syötäväksi. Ja sukua tietysti piti kutsua paikalle, hyvin maistui!
Petri
Hyvvee oli kotimainen karitsan paisti. Valkosipulia ois vonu olla vähän enemmän. Minttuhyytelön kanssa namia. Kylmät paistisiivut kannattaa lämmittää mikrossa. Kylmänä ei niin hirveen hyvää.
-
Kaupan altaissa nyt alennuslaput päällä ylikypsää- rosvo- savulammasta jne... siihen vielä poistomyynnistä halvat mämmit ja suklaamunat päälle. :)