Agronet
Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: justus - 11.03.13 - klo:12:41
-
Emäntä toi kaupungilta prismasta kuusamon paimenpoika juustoa niin voi helv,,, kun on hyvää. voin suositella muillekki.
-
Kuulemma on melkein yhtä hyvää kuin Oltermanni :P
-
Emäntä toi kaupungilta prismasta kuusamon paimenpoika juustoa niin voi helv,,, kun on hyvää. voin suositella muillekki.
Oliko alle 5 € kilohinnalla myytyä ?
-
Otin juuri maitoautolta Juustoportin Isabella juuston. Kyllä se on tosi hyvää kun sen valmistukseen on käytetty hivenen omankin karjan tuottamaa maitoa. Keski-Kasarien tilalle ostettu friisiläihieho Isabella oli tilan lehmien kantaemä 1960-luvun puolivälissä.
-
Ostamani paimenpoika maistui kyllä melko tarkalleen pohjanpoika-juustolta, melkein halvinta ja melkein parasta :-\
-
jaa tulee ihan mieleen varpaanvälijuusto hyi helvata mitä ne kairassa tekee
Kohta net tukkii niitä "kitkan viisaita" emmentalin reikiin ja luulevat muikkujuustolla
maailman valloottavansa :D
-
Otin juuri maitoautolta Juustoportin Isabella juuston.
Aika huonoa jopa Oltermanni parempaa...
Mutta parasta on Arlan Natura! ;D
-
Kuusamon meijerin isännöitsijän edellinen työpaikka oli Kauhajoen osm jossa tehtiin gryaaria jonka maku ja haju oli sama kun varpaanvälissä. Ehkä sitä hajua on sitten tullut Kuusamoon Kauhajoelta.
-
Kuusamon meijerin isännöitsijän edellinen työpaikka oli Kauhajoen osm jossa tehtiin gryaaria jonka maku ja haju oli sama kun varpaanvälissä. Ehkä sitä hajua on sitten tullut Kuusamoon Kauhajoelta.
Kaikki helv...i ihmisen pitää maistella.Vai miten tuo maun vertaus on tehty?
-
Osta gryääriä ja vertaa omien varpaitten välien hajuun
-
Katkeran kuulosta porukkaa tuntuu olevan...kyllä se kuusamon savujuusto on parasta mitä tehty...(oma mielipide)ja mitä rahalla saapi.
(kaikkilla ei siihen kuulosta olevan varaa..sääli) :o
-
Kuusamon juustot on jostain syystä aina olleet turhan pehmeitä.Lyhyempi kypsytys kenties.Edamia ennen ei saanut etes höylällä höylättyä.Tai sitten sattui paimenpojasta se pehmein tällä kertaa.
-
Kuusamon meijerin isännöitsijän edellinen työpaikka oli Kauhajoen osm jossa tehtiin gryaaria jonka maku ja haju oli sama kun varpaanvälissä. Ehkä sitä hajua on sitten tullut Kuusamoon Kauhajoelta.
Kaikki helv...i ihmisen pitää maistella.Vai miten tuo maun vertaus on tehty?
Jos se maku on isovarpaiden väli.....? :-X
-
Kuusamon meijerin isännöitsijän edellinen työpaikka oli Kauhajoen osm jossa tehtiin gryaaria jonka maku ja haju oli sama kun varpaanvälissä. Ehkä sitä hajua on sitten tullut Kuusamoon Kauhajoelta.
Kaikki helv...i ihmisen pitää maistella.Vai miten tuo maun vertaus on tehty?
Jos se maku on isovarpaiden väli.....? :-X
Koskenlaskijan speciaalierä, "Silakka&sipuli" :'(
-
Kuusamon meijerin isännöitsijän edellinen työpaikka oli Kauhajoen osm jossa tehtiin gryaaria jonka maku ja haju oli sama kun varpaanvälissä. Ehkä sitä hajua on sitten tullut Kuusamoon Kauhajoelta.
Kaikki helv...i ihmisen pitää maistella.Vai miten tuo maun vertaus on tehty?
Jos se maku on isovarpaiden väli.....? :-X
Joo makunsa kullakin
-
Katkeran kuulosta porukkaa tuntuu olevan...kyllä se kuusamon savujuusto on parasta mitä tehty...(oma mielipide)ja mitä rahalla saapi.
(kaikkilla ei siihen kuulosta olevan varaa..sääli) :o
sitä kun nuijjen muutamiin katkeruuvven määrän saisi kytkettyö vaekka takaveto-venttiin, niin kohtaha tuolla raevovaesi puoli hehtaarie suota...
-
Katkeran kuulosta porukkaa tuntuu olevan...kyllä se kuusamon savujuusto on parasta mitä tehty...(oma mielipide)ja mitä rahalla saapi.
(kaikkilla ei siihen kuulosta olevan varaa..sääli) :o
sitä kun nuijjen muutamiin katkeruuvven määrän saisi kytkettyö vaekka takaveto-venttiin, niin kohtaha tuolla raevovaesi puoli hehtaarie suota...
Jopa routaista suota
-
Oma mielipide on että suomessa ollaan juuston tekemisessä hiukan vielä lastenkengissä.
Esim naapurimaastamme virosta saa aivan huippuhyviä juustoja.
Ehkä hieman alettu lipsumaan ja kypsytysaikoja alettu lyhentämään jotta tavaraa saataisiin paljon nopeammin markkinoille.
Esim aura juusto ei maistu nykyään juurikaan milleen.
-
Oma mielipide on että suomessa ollaan juuston tekemisessä hiukan vielä lastenkengissä.
Esim naapurimaastamme virosta saa aivan huippuhyviä juustoja.
Ehkä hieman alettu lipsumaan ja kypsytysaikoja alettu lyhentämään jotta tavaraa saataisiin paljon nopeammin markkinoille.
Esim aura juusto ei maistu nykyään juurikaan milleen.
Kylttyrellisti ostin ranskalaista päiväysvanhaa valkohomejuustoa s-marketin gourmee-hyllystä, kulti kysy, että minkätakia? jälkeenpäin sama fiilis mullakin... alppi kreivi, kappeli ja luostari jo vähän sinnepäin, mutta kesälehdon tilsittiä sen olla pitäis...
-
Oma mielipide on että suomessa ollaan juuston tekemisessä hiukan vielä lastenkengissä.
Esim naapurimaastamme virosta saa aivan huippuhyviä juustoja.
Ehkä hieman alettu lipsumaan ja kypsytysaikoja alettu lyhentämään jotta tavaraa saataisiin paljon nopeammin markkinoille.
Esim aura juusto ei maistu nykyään juurikaan milleen.
Virossa on kyllä myynnissä todella hyviä juustoja erittäin kilpailukykyisellä hinnalla. Erikoisempiakin juustoja on edullisia ja hyviä. Tavallisia hyviä juustoja on Oltermanniin verrattava erittäin maukas "Hiirte juusto" ja parhaimpiin edam-juustoihin rinnastettava "saarenmaa" :)
-
jaa tulee ihan mieleen varpaanvälijuusto hyi helvata mitä ne kairassa tekee
Kohta net tukkii niitä "kitkan viisaita" emmentalin reikiin ja luulevat muikkujuustolla
maailman valloottavansa :D
Tapanila, aina pilke silmäkulmassa.💃💃♿
-
On kuulemma alakanu Kuusamosa, tämän vuoden eka varsinainen
maitotili on puolitettu. Tällä se firman talous korjaantuu 8)
-
Oma mielipide on että suomessa ollaan juuston tekemisessä hiukan vielä lastenkengissä.
Esim naapurimaastamme virosta saa aivan huippuhyviä juustoja.
Ehkä hieman alettu lipsumaan ja kypsytysaikoja alettu lyhentämään jotta tavaraa saataisiin paljon nopeammin markkinoille.
Esim aura juusto ei maistu nykyään juurikaan milleen.
Oltermanninkin kun antaa kypsyä jääkaapissa niin ,että muutama homepilkka pinnassa ja leikkaa ne pois,niin aivan erimakuista,suorastaan aromikasta.Tulee sellainen ulkomaan maku.
-
juustomyyjä sanoi kerran että suomalsiet tykkää vain raaoista ja puolikypsistä juustoista ja nuo kypsät valmiit juustot heittää roskiin. markkinoilla joskus noita hollannin juustoja ollu ja niistä löytyny joku hyväkin mutta aika hintavia.
-
Kyllähän ei Kuusamon Juuston tuotteita voittanutta ole. Ehkä vähän puolueellinen olen kun tuonne tulee maitoa lypsettyä ::) kyllä voi olla ylpeä kotikunnan tuotteista 8)
-
tuo se nyt vasta onkin sitä epä-suomalaista käytöstä! kuvittele nyt joku ranskalainen vastaamassa missä tehdään parhaimmat ....... ja mitä luulet hänen vastaavan? mutta suomessa nyt vaan ei osata tehdä yhtään mitään kunnollista! ::) ::) ::) ??? tuo kuusamon leppäsavujuusto on ihan kivaa syötävää kun laittaa palvikinkun päälle leivällä. usein tulee naposteltua noita juustoja lehteä lukiessa ihan siltänään. ja sen huomaa mahassa; hieman kovana. nooooo, luumuja kaveriks ja taas mennään....
-
Kyllähän ei Kuusamon Juuston tuotteita voittanutta ole. Ehkä vähän puolueellinen olen kun tuonne tulee maitoa lypsettyä ::) kyllä voi olla ylpeä kotikunnan tuotteista 8)
kenenkä poekie se...
-
Äetin poekia,,,,,,,,,,,,,
-
Kyllähän Suomessakin osataan, tai osattaisiin, jos kannattaisi, tehdä melkoisen hyviä juustoja. Onhan kotimaamme emmentalit voittaneet monia palkintoja maailmalla, aura on menestynyt myös kisoissa, Jyystöportillakin on ainakin joitain palkintoja. :-X
Sääli vaan, kun kotimaisten juustojen arvostus hinnanmuodossa on kovin heikkoa. Esimerkkinä, jos Kuusamon juustokin loppuisi, ei se valtakunnan maitomarkkinoita mitenkään helpota. Ehkä olisi enempi taas tuontijuuston syöjiä vain. Niinkuin Arlalaiset tuottajat, jota en voi ymmärtää... :'(
-
Kyllähän Suomessakin osataan, tai osattaisiin, jos kannattaisi, tehdä melkoisen hyviä juustoja. Onhan kotimaamme emmentalit voittaneet monia palkintoja maailmalla, aura on menestynyt myös kisoissa, Jyystöportillakin on ainakin joitain palkintoja. :-X
Sääli vaan, kun kotimaisten juustojen arvostus hinnanmuodossa on kovin heikkoa. Esimerkkinä, jos Kuusamon juustokin loppuisi, ei se valtakunnan maitomarkkinoita mitenkään helpota. Ehkä olisi enempi taas tuontijuuston syöjiä vain. Niinkuin Arlalaiset tuottajat, jota en voi ymmärtää... :'(
Arlan "kotimainen" juustohan se tuntuu olevan kovassa huudossa .
-
Esimerkkinä, jos Kuusamon juustokin loppuisi, ei se valtakunnan maitomarkkinoita mitenkään helpota. Ehkä olisi enempi taas tuontijuuston syöjiä vain. Niinkuin Arlalaiset tuottajat, jota en voi ymmärtää... :'(
Kyllä se Kuusamon Juusto ainakin meleko pieneksi menee jos ei lopu kun noin puolet tuottajista
ja reilusti yli puolet litroista loikkasi muualle. Toisaalta nykyäänhän ei jalostuslaitos omia
tuottajia tarvii kun maitoa saa virastolta silleen tilaamalla :-P
Nyt alakaa juhulat kun vain puolet porukasta enää jäljellä ja koko kellari juustoo täys kypsymässä :o