Agronet
Keskusteluaiheet => Yleistä maa- ja metsätaloudesta => Aiheen aloitti: Kattivaara - 30.11.11 - klo:16:09
-
Eläintuotantoa ei tarvita – vegaanisen ruoantuotannon mahdollisuuksista (http://www.fauna.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=140&Itemid=47)
Paljonko löytyy utopiaa ja suoranaisia mahdottomuuksia?
-
Puutuhkasta löytyy kaikkea muuta mutta ei typpeä, vaikka kirjoittaja näin esittää.
-
Sodassa söivät paljon kasviksia
kuten jäkälää sammalta, lehtiä jne jne
Kunnes pian alkoivat syödä myös Matoja, Etanoita,Hirviä Jäniksiä jne
Ihminen on kekseliäs
Ja kroppa kertoo jo parinviikon jälkeen mitä kaipaa sisälleen ?
8)
-
eikös nuo penteleet ole vielä melkein hengissä tuolla pohos-koreassakii! ja syövät vaan juuria ja jopa multaa kun jylsijät on jo aikoja sitten syöty! tosa kerran eräs henkilö ihmettelí että miksikähän evoluutio on tehny tälläset hampaat immeisille jos ei lihaa muka tartte? kaikkella mikä ei liiku tulee toimeen ja pysyy jopa hengissäkin mutta miksi nähdä vaivaa!???
eikö parempi olisi heittäytyä vaikka pylvään päästä päälleen maahan kannokkoon niin helpommalla pääsis maailma? ::) :P
-
Lukematta ennemmän tai vähemmän uskonnollista paatosta, niin.... Kyllä kasviksilla ihan hyvin hengissä pysyy ja kasvaa, mutta se vaatii tietoa ja vaivannäköä varsinkin aluksi. Ja ehkä lisäksi muutaman vitamiinipurkin. Elukat loistavia "jätemyllyjä" ja muuttavat samalla meidän ruuantähteet ja muuten vaan nirppanokkaisuuttamme syömättä jättämämme viljan yms. sekä nurmet meillle mieluisaksi ruuaksi. Lisäksi liha, maito ja kananmunat ovat oivallisia ja helppoja valkuaislähteitä.
-
Ensin puhutaan luomuviljelystä, mutta sitten esitellään viljelykierto jossa ei ole typensitojakasveja.
RUokohelpi ei ole kätevä viljellä vuoroviljelyssä viljan kanssa.
Peltometsäviljelyt ja muut pensas- ja puujutut on eteläisten maiden juttuja. Suomessa auringon säteily on usein minimitekijä eikä kuivuus tai tuulieroosio.
Minäpä söin tänään kik-hernepataa, toki liharuoan lisukkeena, mutta se kuten yhden kaverini vegetaristimössöt pystyvät olemaan her*****sia ja ruokaisia. Sietäis vaan olla suomalaisia ne kikit.
http://www.kerttu.fi/index.php?o=lounaslista&k=fi
-
Lontoossa pistäydyin tibits-vegeravintolassa ja tykkäsin kyllä kovin. Kasvisruoka on hyvää ja ravitsevaa, uskonto vaan ei mahdu kaikkien ihmisten elämään niin voimakkaana. Sekaruokaisiahan tässä ollaan.
Ennustan tässä, että faunahörhöily marginalisoituu entisestään, kun väestö vielä lisääntyy. Lihansyönti vähenee varmasti yli puolella, mutta loput lihasta ruokavaliossa alkaakin sitten olla pakon sanelemaa.
-
Itsekin olen kasvissyöjä, mutta syön myös lihaa ja paljon ;D
Karppaaminen jossain määrin hidastaa kulutusmuutoksia lihan suhteen, itse syön kyllä perunoitakin..
Vielä meidän elinaikanamme tullaan näkemään erityisesti naudanlihan osalta tuotannon rajoittamista kasvihuonekaasuihin vedoten ja puhtaan veden käytölle tulee niin raskaat verot, että naudanlihan hinta vääjäämättä nousee. Lihaa siis tottakai tuotetaan edelleen, mutta siitä tulee ylellisyystuote.