En.
http://www.lso-osuuskunta.fi/portal/suomi/etusivun_esittely/kannanotto/
Kyllähän kuluttajahinta on noussut. Kuulemma oikein kunnolla.TUOTTAJAHINNAN PITÄÄ NOUSTA[/size
Niin.Taitaa tosin olla enemmän mielessä heillä TEOLLISUUDEN tuottajahinnat.
vaikiaa on lihan hintaa nostaa kun Portti ja Pouttu ja muutamat pienemmät tekijät tuo ulkomailta lihaa jo nyt kymmeniä miljoonia kiloja. Se on se vapaa markkinatalous joka sanelee hinnat.
vaikiaa on lihan hintaa nostaa kun Portti ja Pouttu ja muutamat pienemmät tekijät tuo ulkomailta lihaa jo nyt kymmeniä miljoonia kiloja. Se on se vapaa markkinatalous joka sanelee hinnat.
Jahas, näitä hallintomiehiä ja vakio fraaseja. Käsittämättömän typerä kommentti. Kyllähän asia on kuule niin, että Atrian 80milj € tuloksesta olis riittäny vähä tuottajillekkin. Vai oonko väärässä?
Toisekseen niin kuin aluksi kirjoitin niin ruotsissa on kyllä varaa maksaa.
KUTEN KIRJOITIN tohon Naudanliha pula otsikon alle Ruotsissa hintaeroa jo 38 senttiä,Paljonkos siinä siirtys täysperävaunu rekassa kiloja? ;)vaikiaa on lihan hintaa nostaa kun Portti ja Pouttu ja muutamat pienemmät tekijät tuo ulkomailta lihaa jo nyt kymmeniä miljoonia kiloja. Se on se vapaa markkinatalous joka sanelee hinnat.
Kun tämä juttu nyt sattui tänne nautapuolelle, niin ainakin minun tietääkseni naapurimaissa tuottajahinta on korkeampi ja Brasilian tuonti aika hiljaista tällä hetkellä? Mahtaisiko markkinatalous vähän vapautua jos myisin teuraani HK Scanin Ruotsin organisaatiolle?
Sika-ja siipikarjapuolella kuvio on vähän erilainen mutta takuulla myös sietämätön.
ilmaista lehmänlihaa...
Edelleen eräs realiteetti on pohjoissuomen kansallinen kotieläintuki. Sen suojissa suunnitelaan uusinvestointeja 100 sonnin kasvattamoihin kun etelässä joudutaan sulkemaan olemassaolevatkin.
Mahdankohan olla mielipiteeni kanssa yksin?
*** Et todellakaan ole yksin... Tänä vuonnahan on vaalivuosi, eiköhän iso luuta lakaise luottamusmiehistöä.
PS. Siitä Atrian tuloksesta suurin osa kotiutuu osuuskuntien kautta lihan tuottajille.***niin minkä verran? sentti? kaks?
PS. Siitä Atrian tuloksesta suurin osa kotiutuu osuuskuntien kautta lihan tuottajille.***niin minkä verran? sentti? kaks?
Otetaan tästä kokonaan uusi aihe keskusteluun. Vai saako tästä keskustella?ei voi ymmärtää miksi saarioinen ja muut pienet teurastamot pystyy maksaan niin paljon kovempaa hintaa.a-tuottajien edustaja kerran mainihti ,että lehmä on jo maidolla tienannut ihtensä ,ettei tarvi maksaa hyvää hintaa muttei ne pärjää sonninlihan hinnassakaan.
Tällä palstalla on Valion hallintomiehet saaneet kovaa palautetta, mutta teurastamoiden hallintomiehiä ei moiti kukaan. Onko lihan hinta niin hyvä ettei ole moitittavaa. Tietääkseni Atriassa ja HK:ssa isännillä pitäisi olla päätäntävalta, mutta lihanhinta se ei vaan nouse. Mitä siellä edustajistossa tai hallintoneuvostossa oikein keskustellaan, säästäkö? Ei kuulu hallinto miehiltä kovia kannanottoja hinnannousujen puolesta. Koko syksyn ja talven Atrian hallinnossa olevat väittivät Atrian syövän seiniä, koska Atria maksaa muka kovaa tuottajahintaa vaikka ei saa sitä itse kaupalta takaisin. Puheet oli suurta kusetusta. Atria teki ennätys tuloksen. Ovatko hallintomiehet aivan luupäitä vai minkä takia tuollaisia paskapuheita levitellään ympäri maakuntaa.
Ruotsissa on kyllä Atrialla ja HK:lla varaa maksaa.
Mahdankohan olla mielipiteeni kanssa yksin?
PS. Siitä Atrian tuloksesta suurin osa kotiutuu osuuskuntien kautta lihan tuottajille.***niin minkä verran? sentti? kaks?
Tais olla osuuspääoman korko viime vuonna 20%....
***heh heh, paljonko merkitsee euroissa keskiverto tilalle tuo 20% ? maksimissaan muutamasta kympistä korkeintaan sataseen!! Ja silläkös tuottajan pussi paisuu.. :DPS. Siitä Atrian tuloksesta suurin osa kotiutuu osuuskuntien kautta lihan tuottajille.***niin minkä verran? sentti? kaks?
Tais olla osuuspääoman korko viime vuonna 20%....
***Ollaan vaan me maitomiehet lapspuolen asemassa osuuspääomassa verrattuna isoihin sikaloihin ja broilertiloihin, joiden kannattavuus perustuu kovaan liikevaihtoon.
***Ollaan vaan me maitomiehet lapspuolen asemassa osuuspääomassa verrattuna isoihin sikaloihin ja broilertiloihin, joiden kannattavuus perustuu kovaan liikevaihtoon.
***heh heh, paljonko merkitsee euroissa keskiverto tilalle tuo 20% ? maksimissaan muutamasta kympistä korkeintaan sataseen!! Ja silläkös tuottajan pussi paisuu.. :DPS. Siitä Atrian tuloksesta suurin osa kotiutuu osuuskuntien kautta lihan tuottajille.***niin minkä verran? sentti? kaks?
Tais olla osuuspääoman korko viime vuonna 20%....
***Ollaan vaan me maitomiehet lapspuolen asemassa osuuspääomassa verrattuna isoihin sikaloihin ja broilertiloihin, joiden kannattavuus perustuu kovaan liikevaihtoon.
Henkkoht olen sitä mieltä, että tuottajien kannattaa hankkiutua eroon a-tuottajista tms ja myydä lihansa vaikka niille pienille lihataloille. Atriasta tulee samalla käytännössä yksityinen ostaja, kun siitä pientuottajaomistus lähtee lopullisesti...
me maitomiehetLihaa esim 130000 kg:tä tai sitten maitoa valiolle 1,2 M l. Päätuotantosuunta pahvi!!!!
Osuuspääoma määräytyy kilojen mukaan ja pulinat pois..
Otetaan tästä kokonaan uusi aihe keskusteluun. Vai saako tästä keskustella?Kyllä minä olen tyytyväinen ainakin Atrian luottamushenkilöihin. Liha-ala on joutunut kohtaan avoimet markkinat aivan toisella tavalla kuin Valio ja muut meijerit. Tuonnin kovassa paineessa on liha-ala pystynyt rakenteitaan korjaamaan ja pystyy tekemään siitä huolimatta tulosta ja maksamaan tuottajahintaa(Kohtuullisesti mutta tietysti liian vähän).
Tällä palstalla on Valion hallintomiehet saaneet kovaa palautetta, mutta teurastamoiden hallintomiehiä ei moiti kukaan. Onko lihan hinta niin hyvä ettei ole moitittavaa. Tietääkseni Atriassa ja HK:ssa isännillä pitäisi olla päätäntävalta, mutta lihanhinta se ei vaan nouse. Mitä siellä edustajistossa tai hallintoneuvostossa oikein keskustellaan, säästäkö? Ei kuulu hallinto miehiltä kovia kannanottoja hinnannousujen puolesta. Koko syksyn ja talven Atrian hallinnossa olevat väittivät Atrian syövän seiniä, koska Atria maksaa muka kovaa tuottajahintaa vaikka ei saa sitä itse kaupalta takaisin. Puheet oli suurta kusetusta. Atria teki ennätys tuloksen. Ovatko hallintomiehet aivan luupäitä vai minkä takia tuollaisia paskapuheita levitellään ympäri maakuntaa.
Ruotsissa on kyllä Atrialla ja HK:lla varaa maksaa.
Mahdankohan olla mielipiteeni kanssa yksin?
Ei mullakaan valittamista ole, summat on muutenkin pieniä. Muttei nettovarallisuusvaikutus kanna kenenkään bisnestä kovin pitkälle. Mun mielestä aika heikko esitys on ollut, kun hintaa ei tuotteeseen asti ole saatu kuin rippeitä. Lihantuottajathan siinä kärsii, eikä tällainen sivutuotteen tuottaja. :D
Henkkoht olen sitä mieltä, että tuottajien kannattaa hankkiutua eroon a-tuottajista tms ja myydä lihansa vaikka niille pienille lihataloille. Atriasta tulee samalla käytännössä yksityinen ostaja, kun siitä pientuottajaomistus lähtee lopullisesti...
***Asia ei ole noin mustavalkoinen adam. Esim. nettovarallisuuslaskelmassa Itikan osuudesta saa melko muhevan lisän. Itsellä ei ole valittamista atrian toiminnassa muutakuin, että hintaahan ei koskaan saa tarpeeksi
Lihamiehet ovat olleet paljon rohkeampia uudistajia kuin eläkettä odottavat meijerineuvokset.
Ei mullakaan valittamista ole, summat on muutenkin pieniä. Muttei nettovarallisuusvaikutus kanna kenenkään bisnestä kovin pitkälle. Mun mielestä aika heikko esitys on ollut, kun hintaa ei tuotteeseen asti ole saatu kuin rippeitä. Lihantuottajathan siinä kärsii, eikä tällainen sivutuotteen tuottaja. :D
Henkkoht olen sitä mieltä, että tuottajien kannattaa hankkiutua eroon a-tuottajista tms ja myydä lihansa vaikka niille pienille lihataloille. Atriasta tulee samalla käytännössä yksityinen ostaja, kun siitä pientuottajaomistus lähtee lopullisesti...
***Asia ei ole noin mustavalkoinen adam. Esim. nettovarallisuuslaskelmassa Itikan osuudesta saa melko muhevan lisän. Itsellä ei ole valittamista atrian toiminnassa muutakuin, että hintaahan ei koskaan saa tarpeeksi
Tuotantoon sidotut tuet ovat pönkittäneet tähän asti lihataloja. (=Halvemmat hinnat) Miten nyt jatkossa, etenkin sikapuolella?
Mielenkiintoisen huhun kuulin kyläilyreissulla. Ryhmä keskikokoisia naudanlihantuottajia suunnittelee oman teuraspörssin/yhtiön/osuuskunnan perustamista. Tarkoituksena kerätä isompi määrä teuraita yhteen ja kaupata ne sitten kerralla. Toisaalta tuossahan on kyllä järkeä, kun ottaa huomioon esim. ison A:n hinnoittelun, niin pelkissä parttialisissä tulee jo 11sent./kilo lisää jos teuraita yli 1000/vuosi, verrattuna siihen, että jokainen myy itsekseen alle 100 teurasta.
Huvittavaa asiassa on se, että jos homma toteutuu, niin osuuskuntien sisälle muodostuu osuuskuntia, jotka keskittyvät hoitamaan sitä asiaa, jota varten varsinaiset osuuskunnat on perustettu. ::)
Miten ne hiihtokelit vaikuttaa siellä navetan sisällä?
Miten ne hiihtokelit vaikuttaa siellä navetan sisällä?
vaikuttaa satotasoihin pellolla..
Miten ne hiihtokelit vaikuttaa siellä navetan sisällä?
vaikuttaa satotasoihin pellolla..
Miten ne hiihtokelit vaikuttaa siellä navetan sisällä?
vaikuttaa satotasoihin pellolla..
Kyllä nurmisatoihin vaikuttaa ja nimenomaan niin päin, että täällä pohjoisemmassa nurmisadot on suurempia tuon auringon ja riittävän sadannan ansiosta.
Eihän mulikka sitä tiedä missä heinä on kasvanut. Kotieläintalous on vain pellontuotteiden jatkojalostusta. :)Miten ne hiihtokelit vaikuttaa siellä navetan sisällä?
vaikuttaa satotasoihin pellolla..
Olette varmaan nautapuolenkin edustajana käyneet katsomassa tuota
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000024&conference=1500000000000141&posting=22000000031910643
vaikka sikapuolen keskustelu onkin. Olikos sitä katsottu yli 6.000 kertaa. Niin että hallintomiehetkin varmaan nähneet? Ja mitä vaikutusta? Ei mitään!
Ei mullakaan valittamista ole, summat on muutenkin pieniä. Muttei nettovarallisuusvaikutus kanna kenenkään bisnestä kovin pitkälle. Mun mielestä aika heikko esitys on ollut, kun hintaa ei tuotteeseen asti ole saatu kuin rippeitä. Lihantuottajathan siinä kärsii, eikä tällainen sivutuotteen tuottaja. :D
Henkkoht olen sitä mieltä, että tuottajien kannattaa hankkiutua eroon a-tuottajista tms ja myydä lihansa vaikka niille pienille lihataloille. Atriasta tulee samalla käytännössä yksityinen ostaja, kun siitä pientuottajaomistus lähtee lopullisesti...
***Asia ei ole noin mustavalkoinen adam. Esim. nettovarallisuuslaskelmassa Itikan osuudesta saa melko muhevan lisän. Itsellä ei ole valittamista atrian toiminnassa muutakuin, että hintaahan ei koskaan saa tarpeeksi
***Nettovarallisuusarvo on vain mukava plussa, joka kallistaa tasatilanteessa vaakakupin osuuskunnan puoleen.
Niin jos ei ole ennestään sitä nettoVARALLISUUTTA 8)
Tälläisen sivutuotteen tuottajan täytyy vain omistaa riittävästi Atrian osakkeita, että pääsee nauttimaan halvan raaka-aineensa hyväkatteisesta jalostuksesta ;D
[/quote]
Atrian osakkeen omistajista on yli 50% osuuskuntia jotka jakaa osinkonsa edelleen tuottajille.
*** Suunnilleen 4 sent./kg.
Kuinkahan paljon Snellman ja Saarioinen jakavat huipputuloksestaan tuottajille?
*** Listahinta +5 sent./kg (vrt. iso A)
Puhumattakaan Poutusta ja Portista ja muista pienemmistä toimijoista jotka tuovat ulkomaista lihaa jos vain sentinkään halvemmalla saavat kuin kotimaasta, ja vaikeuttavat lihan hinnan vahvihtumista meillä.
Atrian osakkeen omistajista on yli 50% osuuskuntia jotka jakaa osinkonsa edelleen tuottajille. Kuinkahan paljon Snellman ja Saarioinen jakavat huipputuloksestaan tuottajille? Puhumattakaan Poutusta ja Portista ja muista pienemmistä toimijoista jotka tuovat ulkomaista lihaa jos vain sentinkään halvemmalla saavat kuin kotimaasta, ja vaikeuttavat lihan hinnan vahvihtumista meillä.LSO:lla homma on näin:
Mulukkua tarvithaan tietyissä tilanteissa ja täällä ylhäällä sen kohteet ovat etelän naaraissa.
Asiaan. Hallintohenkilö on kaikkien kaveli, mutta firmansa vanki. Typerin on se joka eka kokouksestha lähtien höpisee vain tuottahinnnasta, eikä sitten äly? riitä muuhun.
Kysykääpä vaikka Portin tai Poutun hallintoimmeisiltä.
Yrityksen kannattava toiminta on kaikhen a ja o. Ilhman sitä ei voi jakaa mithään hintaa tuottajille, saati osuuspääomien 20% korkhoa, joka on huimaava. Tyhjästhä on huono nyhjästä.
Se on hallintomiesten(henkilöetten) mulukun puutetta, sannoopi maaseuvvun tulevaisuuvven kolumnistiki perjantaen lehessä. Kykyjä oes, muttei haluja.Lihatalojen hallintoihmisten panettelu alkaa olla uskomattomalla tasolla. Jopa kansanedustaja liehittelee kannattajiaan sortumalla alatyyliseen kielenkäyttöön. Liekö eduskunnassa yleisestikin puutetta siitä, mitä hän edustajiltamme kaipailee?
Väetän etelleen, että ossuuskorolla elevistely on pelekkää *****iluo.
Se on hallintomiesten(henkilöetten) mulukun puutetta, sannoopi maaseuvvun tulevaisuuvven kolumnistiki perjantaen lehessä. Kykyjä oes, muttei haluja.Eivät genitaalit ratkaise lihantuottajienkaan bisneksiä vaan pitkäjänteinen työ joka kulkee koko arvoketjun läpi tuottajalta kuluttajalle. Firmojen taseet pitää olla kunnossa, jotta kaupallisesti pärjätään avoimessa EU:n markkinassa. Valtion on hoidettava tukien kautta alkutuotannon kannattavuus jos markkinasta ei tule riittävästi tuloa.
[
Valtion on hoidettava tukien kautta alkutuotannon kannattavuus jos markkinasta ei tule riittävästi tuloa.
Ja pörssiyhtiön osakkeenomistajat hierovat tyytyväisinä käsiään, kun yhtiön käyttämä raaka aine on tuotettu veronmaksajan tuella.
Mikäpä sen parempi asia yhtiön kannalta, toisin sanoen, veronmaksajan pussista tuetaan epäsuorasti pörssiyhtiön toimintaa.
Joten ei ihme, jos ollaan huolissaan siitä, että miten käy Etelä-Suomen sianlihan tuotannon, kun siirrytään kiintiöityihin tukiin, ja tukea maksetaan lisääntyvässä määrin peltohehtaarien kanssa. Näennäistuotanto jyllää kohta Etelässä, pidetään sikoja vain sen verran että pysytään kotieläintilana, ei yhtään enempää.
Se on hallintomiesten(henkilöetten) mulukun puutetta, sannoopi maaseuvvun tulevaisuuvven kolumnistiki perjantaen lehessä. Kykyjä oes, muttei haluja.Eivät genitaalit ratkaise lihantuottajienkaan bisneksiä vaan pitkäjänteinen työ joka kulkee koko arvoketjun läpi tuottajalta kuluttajalle. Firmojen taseet pitää olla kunnossa, jotta kaupallisesti pärjätään avoimessa EU:n markkinassa. Valtion on hoidettava tukien kautta alkutuotannon kannattavuus jos markkinasta ei tule riittävästi tuloa.
On se hienoa että eduskunnassa on tuollainen kunnon ihminen joka edustaa minun asiaani. Anopistani olen huomannut ettei Kivijärven naiset suotta nöyristele. Taseet pitää olla kunnossa että saadaan syytää rahaa ympäri itämerta. Miten selität sen että Ruotsissa, jossa Suomalaiset hallitsee lihapuolta, maksetaan O2 sonnin lihasta 3,15 ja Suomessa 2,72 (MT 7.4.2008 s.18)?
Minkä direktiivien/lakien mukaan valtiolla on mahdollisuus tukea lisää (etelä-Suomen) naudanlihantuotantoa?