Agronet
Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: Agronettiläinen - 05.11.10 - klo:20:20
-
Onko mahdollista risteyttää esimerkiksi ayrshireä ja ylämaankarjan rotua? ??? Siis jos on hyvätuotoksinen ay josta haluaa vielä lypsikin ja siitä tuottaisi sellaisen ylämaankarjan lemmikin? :)
-
Onko mahdollista risteyttää esimerkiksi ayrshireä ja ylämaankarjan rotua? ??? Siis jos on hyvätuotoksinen ay josta haluaa vielä lypsikin ja siitä tuottaisi sellaisen ylämaankarjan lemmikin? :)
Synnytykses sarvet repii sen perseen :o
-
Onko mahdollista risteyttää esimerkiksi ayrshireä ja ylämaankarjan rotua? ??? Siis jos on hyvätuotoksinen ay josta haluaa vielä lypsikin ja siitä tuottaisi sellaisen ylämaankarjan lemmikin? :)
Astutus metsälaitumella jossa kantoja astinlaudaksi.
-
Onko mahdollista risteyttää esimerkiksi ayrshireä ja ylämaankarjan rotua? ??? Siis jos on hyvätuotoksinen ay josta haluaa vielä lypsikin ja siitä tuottaisi sellaisen ylämaankarjan lemmikin? :)
Astutus metsälaitumella jossa kantoja astinlaudaksi.
Sorkkis tulee ohjaamaan.
-
Onnistuuhan se, tosin mitä järkeä siinä on, näitähän saa pikkurahalla ...
-
Onko mahdollista risteyttää esimerkiksi ayrshireä ja ylämaankarjan rotua? ??? Siis jos on hyvätuotoksinen ay josta haluaa vielä lypsikin ja siitä tuottaisi sellaisen ylämaankarjan lemmikin? :)
miks ei? annoksiahan on
-
Onko mahdollista risteyttää esimerkiksi ayrshireä ja ylämaankarjan rotua? ??? Siis jos on hyvätuotoksinen ay josta haluaa vielä lypsikin ja siitä tuottaisi sellaisen ylämaankarjan lemmikin? :)
Astutus metsälaitumella jossa kantoja astinlaudaksi.
Sorkkis tulee ohjaamaan.
Eli toisinsaoen kinnasmieheksi, kuka sitä nyt paljaalla kädellä tyyrää...
-
Onko mahdollista risteyttää esimerkiksi ayrshireä ja ylämaankarjan rotua? ??? Siis jos on hyvätuotoksinen ay josta haluaa vielä lypsikin ja siitä tuottaisi sellaisen ylämaankarjan lemmikin? :)
miks ei? annoksiahan on
Jonsei ittellä ole typpisäiliötä niin pitää varata semmarin pyttyyn.. Aikah harvinaanen rotu se "puolibiisoni", joka kasvattaa olkien ja kuloheinän voimalla karvoja ja sarvia...
-
Onko mahdollista risteyttää esimerkiksi ayrshireä ja ylämaankarjan rotua? ??? Siis jos on hyvätuotoksinen ay josta haluaa vielä lypsikin ja siitä tuottaisi sellaisen ylämaankarjan lemmikin? :)
Eikö nuot kannata hommata erillisinä ?
:o
-
Onko mahdollista risteyttää esimerkiksi ayrshireä ja ylämaankarjan rotua? ??? Siis jos on hyvätuotoksinen ay josta haluaa vielä lypsikin ja siitä tuottaisi sellaisen ylämaankarjan lemmikin? :)
Tuo sekasotku olisi varmaan hauskan näköinen. Mitähän siitä ollenkaan tulisi. Kuullostaa kyllä ihan normaalilta liharodulla siementämiseltä, paitsi että tässä tapauksessa vasikan arvo olisi joitakin kymppejä ???
-
Ay Charolais Risteytys hyvä Lemmikiksi,,,,,,,,
Tai Ylämaa / Hereford
::)
-
Ay Charolais Risteytys hyvä Lemmikiksi,,,,,,,,
Tai Ylämaa / Hereford
::)
Tai sitten puhdas Hc. Tai peräti dexter :o
-
Ay Charolais Risteytys hyvä Lemmikiksi,,,,,,,,
Tai Ylämaa / Hereford
::)
Joo, saisi pitkäkarvaisen valkopäisen sarvipään ????
-
Ay Charolais Risteytys hyvä Lemmikiksi,,,,,,,,
Tai Ylämaa / Hereford
::)
Joo, saisi pitkäkarvaisen valkopäisen sarvipään ????
Mitä siitä seurais jos charolaisen ja HC.n risteyttäis?
-
Ay Charolais Risteytys hyvä Lemmikiksi,,,,,,,,
Tai Ylämaa / Hereford
::)
Joo, saisi pitkäkarvaisen valkopäisen sarvipään ????
Mitä siitä seurais jos charolaisen ja HC.n risteyttäis?
Poikimavaikeuksia ainakin ????
Mikäli jää henkiin, niin ehkä valkonen, iso, pitkäkarvainen ja sarvinen ....
-
No sitähän just haettiin, Lemmikiksi siis
8)
-
Ay Charolais Risteytys hyvä Lemmikiksi,,,,,,,,
Tai Ylämaa / Hereford
::)
Joo, saisi pitkäkarvaisen valkopäisen sarvipään ????
Mitä siitä seurais jos charolaisen ja HC.n risteyttäis?
Poikimavaikeuksia ainakin ????
Mikäli jää henkiin, niin ehkä valkonen, iso, pitkäkarvainen ja sarvinen ....
Jaa? Tietysti tarkootin että hc.n siemenillä siemennetään charolais emo, eikä toisinpäin.. Toisinpäin olis varmasti jo eläinsuojelurikkomus.. vähintäänkn..
Ihmisellä ihon väri on polygeeninen ominaisuus, mutta onko naudan karvojen väri muka sama? Ei minun mielestäni, ay/fr risteymät on mustia, ay/simmental risteymät ei muistuta yhtää ayshirea, LSK/ay omaa LSK.n "leppoisan" luonteen, värityksen ja sarvettomuus on myös hyvin dominoivia, ay/jersey sekoitus on vasta "itämässä". Kait sama on liharoduillakin..
Eikö tuo dexter olekkin se amerikan sarvipää? eli sarvet kasvaa sivullepäin likemmäs 3 metriä ja sitte kääntyy eteenpäin?
-
Dexter on sellainen pikkuinen lehmä :D Sonnin säkäkorkeus on 105 senttiä. Irlantilainen rotu. Hinta on ongelma, vissiiin jotain 4000€ ;D. Nupoja ja sarvipäitä.
(http://www.dex-info.net/images/Red.jpg)
Mä luulen että Hc:n ja toisen rodun risteytys olisi nupo ja hyvin lähellä sen toisen rodun ilmiasua. Jalat olisivat lyhyet. Toinen sukupolvi voisi sitten olla jo enemmän Hc:n piirteitä omaava.
-
Dexter on sellainen pikkuinen lehmä :D Sonnin säkäkorkeus on 105 senttiä. Irlantilainen rotu. Hinta on ongelma, vissiiin jotain 4000€ ;D. Nupoja ja sarvipäitä.
(http://www.dex-info.net/images/Red.jpg)
Mä luulen että Hc:n ja toisen rodun risteytys olisi nupo ja hyvin lähellä sen toisen rodun ilmiasua. Jalat olisivat lyhyet. Toinen sukupolvi voisi sitten olla jo enemmän Hc:n piirteitä omaava.
Tunnen yhden joka risteyttää HC:tä ja Agnusta, karva muuttuu Agnuksen suuntaan mutta sarvet kasvaa.
Saa paremman lihatilin tällä systeemillä ....
-
Aikah harvinaanen rotu se "puolibiisoni",
Ai niinkö. Miten voisi olla harvinainen, kun rotuyhdistys on suomen suurin ???
joka kasvattaa olkien ja kuloheinän voimalla karvoja ja sarvia...
Tämä on valitettava totuus muutamien säheltäjien osalta, jotka sitten pilaavat koko porukan mainetta. Me muut syötämme kunnon säilistä ja saamme lihaakin ;)
-
Aikah harvinaanen rotu se "puolibiisoni",
Ai niinkö. Miten voisi olla harvinainen, kun rotuyhdistys on suomen suurin ???
joka kasvattaa olkien ja kuloheinän voimalla karvoja ja sarvia...
Tämä on valitettava totuus muutamien säheltäjien osalta, jotka sitten pilaavat koko porukan mainetta. Me muut syötämme kunnon säilistä ja saamme lihaakin ;)
Tä? Eikös ne sitte tukehdu läskeihinsä? Meinaan notta rotu, joka on jalostunut/jalostettu elämään hyvinkn köyhällä ravinnolla, annetaan tujua sapuskaa, niin siitei seuraa ko sanomista. Näin loogisesti ajateltuna. Ja jos sen fysiikka kestää sen väkevän ruokinnan, niin eroaako sen karvakasan liha sitte enää mitenkään oikeista liharoduista?
Texas Longhornin ja haikun risteytys olis kans mielenkiintoonen...
-
Tä? Eikös ne sitte tukehdu läskeihinsä? Meinaan notta rotu, joka on jalostunut/jalostettu elämään hyvinkn köyhällä ravinnolla, annetaan tujua sapuskaa, niin siitei seuraa ko sanomista.
Tavallaan näin onkin, eli emoille pitää olla tarkkana varsinkin silloin kun ovat ummessa, etteivät pääse lihomaan. Toki keväällä poikimisten jälkeen kannattaa antaa hiukan parempaa säilistä ja silloinhan laidunkausikin alkaa olla ovella. HC emon hienous piilee siinä, että se pystyy raapimaan heikkotuottoisilta luonnonlaitumiltakin ruokansa ja samalla pitämään kuntoluokkansa, sekä vieroittamaan muhkean vasikan. Tuollaisissa olosuhteissa mannermaisten rotujen emot menisivät ehkä jopa umpeen (toki myönnän ja tiedän, että vastaavasti hyvillä laitumilla ne tuottavat vielä enemmän maitoa ja siten isomman jälkeläisen). Erilaisiin tilanteisiin ja eri olosuhteisiin sopivat eri rodut - onneksi on mistä valita ;)
Ja jos sen fysiikka kestää sen väkevän ruokinnan, niin eroaako sen karvakasan liha sitte enää mitenkään oikeista liharoduista?
Kasvavilla sonneilla parempi rehu menee sitten kasvuun. Annamme parasta mahdollista säilörehua ja silloin saadaan asialliset kasvut ja kuitenkin rasvaton ruho teurastamolla. Väkirehua ei anneta, paitsi vieroituksesta ensimmäisen laidunkauden alkuun kilo/pää.
Liha on maultaan TÄYSIN erilainen, kuin tavallisen naudan - oli sitten pihvi/maitorotu.
Maussa on selvä riistan vivahde, eli kuin naudanlihan ja hirvenlihan puolivälistä. Aivan erilainen maku. Testaa ;)
Uskon tuon maun tulevan yhdistelmästä: Ruokinnassa pelkkä karkearehu, laiduntaminen, mahdollisuus vapaaseen liikkumiseen ulkona, pidempi kasvatusaika (2,5-3 vuotta), lihan vähärasvaisuus jne.
Myös lihan ominaisuudet ovat tavallisesta poikkeavat. Korkeampi proteiinipitoisuus vaikuttaa siihen, että mureudestaan huolimatta liha pysyy esim. pataruuissa paremmin kasassa. Samoin jauhelihapihvit/lihapullat pystyy tekemään ilman korppujauhoja ja/tai kananmunaa. Tällä voi olla iso merkitys esimerkiksi ruoka-aineallergikolle.
-
Tä? Eikös ne sitte tukehdu läskeihinsä? Meinaan notta rotu, joka on jalostunut/jalostettu elämään hyvinkn köyhällä ravinnolla, annetaan tujua sapuskaa, niin siitei seuraa ko sanomista.
Tavallaan näin onkin, eli emoille pitää olla tarkkana varsinkin silloin kun ovat ummessa, etteivät pääse lihomaan. Toki keväällä poikimisten jälkeen kannattaa antaa hiukan parempaa säilistä ja silloinhan laidunkausikin alkaa olla ovella. HC emon hienous piilee siinä, että se pystyy raapimaan heikkotuottoisilta luonnonlaitumiltakin ruokansa ja samalla pitämään kuntoluokkansa, sekä vieroittamaan muhkean vasikan. Tuollaisissa olosuhteissa mannermaisten rotujen emot menisivät ehkä jopa umpeen (toki myönnän ja tiedän, että vastaavasti hyvillä laitumilla ne tuottavat vielä enemmän maitoa ja siten isomman jälkeläisen). Erilaisiin tilanteisiin ja eri olosuhteisiin sopivat eri rodut - onneksi on mistä valita ;)
Ja jos sen fysiikka kestää sen väkevän ruokinnan, niin eroaako sen karvakasan liha sitte enää mitenkään oikeista liharoduista?
Kasvavilla sonneilla parempi rehu menee sitten kasvuun. Annamme parasta mahdollista säilörehua ja silloin saadaan asialliset kasvut ja kuitenkin rasvaton ruho teurastamolla. Väkirehua ei anneta, paitsi vieroituksesta ensimmäisen laidunkauden alkuun kilo/pää.
Liha on maultaan TÄYSIN erilainen, kuin tavallisen naudan - oli sitten pihvi/maitorotu.
Maussa on selvä riistan vivahde, eli kuin naudanlihan ja hirvenlihan puolivälistä. Aivan erilainen maku. Testaa ;)
Uskon tuon maun tulevan yhdistelmästä: Ruokinnassa pelkkä karkearehu, laiduntaminen, mahdollisuus vapaaseen liikkumiseen ulkona, pidempi kasvatusaika (2,5-3 vuotta), lihan vähärasvaisuus jne.
Myös lihan ominaisuudet ovat tavallisesta poikkeavat. Korkeampi proteiinipitoisuus vaikuttaa siihen, että mureudestaan huolimatta liha pysyy esim. pataruuissa paremmin kasassa. Samoin jauhelihapihvit/lihapullat pystyy tekemään ilman korppujauhoja ja/tai kananmunaa. Tällä voi olla iso merkitys esimerkiksi ruoka-aineallergikolle.
Kerro mulle MRP, käykö hc-lihalle kypsennettäessä kuten porolle, jos karahtaa ylikypsäksi, et rupee maistumaan maksalle ???
-
Kerro mulle MRP, käykö hc-lihalle kypsennettäessä kuten porolle, jos karahtaa ylikypsäksi, et rupee maistumaan maksalle ???
No eipä ole tullut vastaan, mutta meillä pihvit ja grillituotteet syödäänkin aina raakana tai korkeintaan medium miinuksena (silloin harvoin kun itse saa - asiakkaat kun yleensä ehtivät viedä ne). Pataruokia tehdessä ei ole tullut milloinkaan vastaan.
Sinänsä tuo riistanmaku on itsessään hiukan maksanmakuunkin vivahtava ja varsinkin vanhalla siitossonnilla maku voi olla aika voimakaskin. Tälläisiä makuja ja niiden voimakkuuksia on tosi vaikea mitata saati sitten tyhjentävästi kertoa netissä.
-
No eihän poro maksalle maistu, kyllä sua varmaan on huijattu näissä lihakaupoissa ...
Noon varmaan myyny sulle jonkun vanhan ajokoiran ????
On muuten nylettynä ihan saman näkönen kuin poron vasa.
Eikä Saksalainen ainakaan huomaa eroa ...
-
No eihän poro maksalle maistu, kyllä sua varmaan on huijattu näissä lihakaupoissa ...
Noon varmaan myyny sulle jonkun vanhan ajokoiran ????
On muuten nylettynä ihan saman näkönen kuin poron vasa.
Eikä Saksalainen ainakaan huomaa eroa ...
Kyllä muuten maistuu, se on se lihan korkea rautapitoisuus tms, joka sen efektin tekee...kun mun mielestä elävä ravinto erikseen ja lihat sitten kunnolla kypsytettynä, mut porolle ei toimi, just tuon maun takia...paitsi jos tykkää maksasta ???
-
Millainen lemmikki siitä Teromanin ja Timpan risteytyksestä mahtaa tulla ??? Varmaan aika rautainen tapaus sekin.