Agronet

Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: turkki - 16.10.10 - klo:06:29

Otsikko: "Näin ruokateollisuus vedättää"
Kirjoitti: turkki - 16.10.10 - klo:06:29
Kohukirja paljastaa: Näin ruokateollisuus vedättää

http://www.taloussanomat.fi/markkinointi/2010/10/16/kohukirja-paljastaa-nain-ruokateollisuus-vedattaa/201014362/135?rss=t96
Otsikko: Vs: "Näin ruokateollisuus vedättää"
Kirjoitti: emo-heikki - 16.10.10 - klo:10:59
Toi pitää muuten paikkaansa, mulla ei koira syö noita hampurilaispihvejä, se syö vaan sen pullan ympäriltä mutta jättää pihvin syömättä, johtuu ehkä tosta soijasta.
Muuten syö kyllä kaikki oikeat lihatuotteet mitä antaa ????
Otsikko: Vs: "Näin ruokateollisuus vedättää"
Kirjoitti: simmo - 16.10.10 - klo:11:12
Kohukirja paljastaa: Näin ruokateollisuus vedättää

http://www.taloussanomat.fi/markkinointi/2010/10/16/kohukirja-paljastaa-nain-ruokateollisuus-vedattaa/201014362/135?rss=t96

---------makkarat kannattaa jättää hyllyyn ja lihapullat tehdä itse.Minä en syö makkaraa kuin erittäin harvoin.Koska en tiedä,mitä se todellisuudessa sisältää.Olen jokus syönyt omatekoista makkaraa ja se on hyvää.Pitäiskö alkaa itse valmistamaan sitä.Tuo suolten pesu vaan ei innosta?
Otsikko: Vs: "Näin ruokateollisuus vedättää"
Kirjoitti: emo-heikki - 16.10.10 - klo:11:20
Kohukirja paljastaa: Näin ruokateollisuus vedättää

http://www.taloussanomat.fi/markkinointi/2010/10/16/kohukirja-paljastaa-nain-ruokateollisuus-vedattaa/201014362/135?rss=t96

---------makkarat kannattaa jättää hyllyyn ja lihapullat tehdä itse.Minä en syö makkaraa kuin erittäin harvoin.Koska en tiedä,mitä se todellisuudessa sisältää.Olen jokus syönyt omatekoista makkaraa ja se on hyvää.Pitäiskö alkaa itse valmistamaan sitä.Tuo suolten pesu vaan ei innosta?

Suolia voi ostaa valmiina, ne silloin pesty valmiiksi, ei tarvitse kuin kastella ja täyttää, sekä pistää uuniin kypsymään.
Makkaran makuhan tulee mausteista, joten siinä mielessä se on melkein sama mitä lihaa siihen laittaa.
Otsikko: Vs: "Näin ruokateollisuus vedättää"
Kirjoitti: Sepedeus - 16.10.10 - klo:13:12
  Suurinta huijausta on nykyisin osuustoimintateollisuuden kehittämät ohutleikkeet, broilerista ja siasta. Molemmat vaikuttavat päältä naturel, mutta lihaa niissä on vaan 85%. HK on jo joutunut luopumaan savukinkunmakuisessa leikkeleessä natriuglutamaatista. Atria pitää kiinni kynsin hampain siitä ja lihapitoisuusta 75%

  Puulan muikut ovat muuten lisäaineettomia ,mutta Vapon turvejäämiä niistä varmaan löytyy ;D
Otsikko: Vs: "Näin ruokateollisuus vedättää"
Kirjoitti: Oksa - 16.10.10 - klo:20:50
mutta eikös se ole pelkkää kuitua?     pitää suolet hyvässä kuosissa!   kuten eräs kylämummo sanoi että ; perikunta saapi käyttää loppuun!
Otsikko: Vs: "Näin ruokateollisuus vedättää"
Kirjoitti: Pigman - 16.10.10 - klo:21:14
Miä en kyllä ymmärrä näitä makkaroita joissa on 100% lihaa, mitä virkaa niillä on. Eiköhän syödä liha lihana ja makkara makkarana.
Otsikko: Vs: "Näin ruokateollisuus vedättää"
Kirjoitti: gutiguti - 16.10.10 - klo:22:00
Miä en kyllä ymmärrä näitä makkaroita joissa on 100% lihaa, mitä virkaa niillä on. Eiköhän syödä liha lihana ja makkara makkarana.
En minäkään. Mutta yli 100% onkin jo eri asia, nam.
Otsikko: Vs: "Näin ruokateollisuus vedättää"
Kirjoitti: Pigman - 16.10.10 - klo:22:01
Yli 100% onkin Pohjois-Korealaista makkaraa.
Otsikko: Vs: "Näin ruokateollisuus vedättää"
Kirjoitti: Terminator - 16.10.10 - klo:22:29
  Suurinta huijausta on nykyisin osuustoimintateollisuuden kehittämät ohutleikkeet, broilerista ja siasta. Molemmat vaikuttavat päältä naturel, mutta lihaa niissä on vaan 85%. HK on jo joutunut luopumaan savukinkunmakuisessa leikkeleessä natriuglutamaatista. Atria pitää kiinni kynsin hampain siitä ja lihapitoisuusta 75%

  Puulan muikut ovat muuten lisäaineettomia ,mutta Vapon turvejäämiä niistä varmaan löytyy ;D

Eiköhän muikuistakin löydy jotain dioksiinia ja sun muuta lisuketta ruotojen lisäksi. ;D
Otsikko: Vs: "Näin ruokateollisuus vedättää"
Kirjoitti: gutiguti - 16.10.10 - klo:23:14
Yli 100% onkin Pohjois-Korealaista makkaraa.
Niinku mitä??? Hä?
Otsikko: Vs: "Näin ruokateollisuus vedättää"
Kirjoitti: Pigman - 17.10.10 - klo:00:29
Yli 100% onkin Pohjois-Korealaista makkaraa.
Niinku mitä??? Hä?
Eikös siellä ole äänestysvilkkaus vaaleissakin yli 100%.
Otsikko: Vs: "Näin ruokateollisuus vedättää"
Kirjoitti: nänninnyplääjä - 17.10.10 - klo:00:46
juu ku ei nää pässit osaa kunnon tavaraa ostaa. raakaa kunnon lihaa ja kokkaustaidot kunniaan.. hirvi, riistalinnut ja tehotuotettu sika.. namnam!! valmis shitti pitäs lailla kieltää!!
Otsikko: Vs: "Näin ruokateollisuus vedättää"
Kirjoitti: Oksa - 17.10.10 - klo:08:28
mutta milläs ihmiset sitten sais paskamahat ja muut näppylät nahkaansa ?    eihän nyt hyvää tavaraa saa laittaa syötäväks, se kannattaa viedä ulkomaille ja ottaa heikkohinta sieltä, kyllä ne osaa sitten jalostaa siitä sitä tonnin tavaraa !              meillähän ei katota kuin hintaa, mitä saa eurolla kilo, ::) kelpaa hyvin, on kyse sitten kotitalous tai kurneeravintola!
Otsikko: Vs: "Näin ruokateollisuus vedättää"
Kirjoitti: Jätkä - 17.10.10 - klo:08:37
Kohukirja paljastaa: Näin ruokateollisuus vedättää

http://www.taloussanomat.fi/markkinointi/2010/10/16/kohukirja-paljastaa-nain-ruokateollisuus-vedattaa/201014362/135?rss=t96

---------makkarat kannattaa jättää hyllyyn ja lihapullat tehdä itse.Minä en syö makkaraa kuin erittäin harvoin.Koska en tiedä,mitä se todellisuudessa sisältää.Olen jokus syönyt omatekoista makkaraa ja se on hyvää.Pitäiskö alkaa itse valmistamaan sitä.Tuo suolten pesu vaan ei innosta?

 Sitä valmiiksi pestyä suolta voi ostaa kaupasta. Etsit vain pakastehyllyltä tai pyydä kauppiasta tilaamaan sitä.
Otsikko: Vs: "Näin ruokateollisuus vedättää"
Kirjoitti: gutiguti - 17.10.10 - klo:11:42
Miä en kyllä ymmärrä näitä makkaroita joissa on 100% lihaa, mitä virkaa niillä on. Eiköhän syödä liha lihana ja makkara makkarana.
En minäkään. Mutta yli 100% onkin jo eri asia, nam.
Yli 100% onkin Pohjois-Korealaista makkaraa.
Niinku mitä??? Hä?
Eikös siellä ole äänestysvilkkaus vaaleissakin yli 100%.
No ok. Minähyväksyn yli ja alle 100% makkarat, mutta tasan 100% tilalla syön lihaa.
Otsikko: Vs: "Näin ruokateollisuus vedättää"
Kirjoitti: Oksa - 17.10.10 - klo:13:41
mutta jospa se onkin liimalla kasattua jauhe.sellasta jota syöt!
Otsikko: Vs: "Näin ruokateollisuus vedättää"
Kirjoitti: Guarter - 17.10.10 - klo:15:07
Tuottajahinnat laskeneet, ruoan hinta noussut, jalostusaste nousee koko ajan. Kuluttaja vaatii  ::) Haloo ja halolla päähän!

Totuus on se, että lanseerataan uusi tuote uudessa "kätevässä" pakkauksessa, pistetään mainoskampanja pystyyn ja kuluttaja(idiootti) ostaa (esim. Benecol, Actimel, Danonino, leikkele pakkaukset ja mitä näitä onkaan, höpö höpö tuotteita), näin on kuluttaja "vaatinut".

Elintarviketeollisuuden edustajat esittelevät isännille/emännille tilaisuuksissa tulevaisuusvisioita, käyriä ylös alas, uskotellen, että tuottajan etua tässä valvotaan ja viedään eteenpäin (elintarvikkeiden myyntiaika, kätevä pakkaus, funktionaaliset elintarvikkeet, valmisruokien helppous jne.) todellisuudessa häviäjiä ovat kuluttajat ja tuottajat.
Tuottajien hyvä raaka-aine pilataan, siinä menee ravintoarvo ja maine(tuottajan vikahan se on jos nartriumglutamaatti aiheuttaa oireita tai vilja joka on sotkettu lihan sekaan tai SOKERI). Idioottikuluttaja (huom. on myös järkeviä kuluttajia) maksaa sievoisen summan maissijauhoista, soijajauhoista lisäaineista, sokerista ja muista täyteaineista. Eipä sille mitään voi jos kuluttaja on "vaatinut" ::)

Mikä siis lääkkeeksi, täydellinen teollisuusremontti! Ruoanjalostusastetta on laskettava, oikean TIEDOTUKSEN ja MARKKINOINNIN voimalla, vain peruselintarvike(munat, täysmaito, liha, vilja, kala, juurekset, kasvikset..) on oikeaa ja aitoa funktionaalista ruokaa. Valitettavasti ruokateollisuudesta on karsittava muutaman "äidin" työpaikka ja muualtakin organisaatioista joku isäkin. Kaikki turhanpäivänen on poistettava. Parhaiten tämän remontin loppuunsaattaa viljelijän oma kauppaketju, muuta mahdollisuutta ei ole. Kuten vasta kauppiaan suusta kuulimme, nykysellä kaupalla(S,K) ei ole mitään tarvetta pitää yllä suomalaista tuotantoa. Kiitos neuvosta!

Osuuskunnilla on olemassa hieno logistiikka ja osaaminen, niin paljon jo valmiina. Kyllä luonto jakaa kuluttajat A ja B-luokan kuluttajiksi, emmekkö ole kiinostuneita vain A-luokan kuluttajista? Jos joku haluaa syödä huonompaa ruokaa kuin koira, niin todella siihen on annettava valinnan vapaus.

 
Otsikko: Vs: "Näin ruokateollisuus vedättää"
Kirjoitti: SatuE - 17.10.10 - klo:16:53
Miä en kyllä ymmärrä näitä makkaroita joissa on 100% lihaa, mitä virkaa niillä on. Eiköhän syödä liha lihana ja makkara makkarana.
En minäkään. Mutta yli 100% onkin jo eri asia, nam.
Yli 100% onkin Pohjois-Korealaista makkaraa.
Niinku mitä??? Hä?
Eikös siellä ole äänestysvilkkaus vaaleissakin yli 100%.
No ok. Minähyväksyn yli ja alle 100% makkarat, mutta tasan 100% tilalla syön lihaa.


Kun on yli 100% lihaa makkarassa, se on meetvurstia.
Otsikko: Vs: "Näin ruokateollisuus vedättää"
Kirjoitti: cosmic_cowboy - 17.10.10 - klo:17:48
Tuottajahinnat laskeneet, ruoan hinta noussut, jalostusaste nousee koko ajan. Kuluttaja vaatii  ::) Haloo ja halolla päähän!

Osuuskunnilla on olemassa hieno logistiikka ja osaaminen, niin paljon jo valmiina. Kyllä luonto jakaa kuluttajat A ja B-luokan kuluttajiksi, emmekkö ole kiinostuneita vain A-luokan kuluttajista? Jos joku haluaa syödä huonompaa ruokaa kuin koira, niin todella siihen on annettava valinnan vapaus.
Hyvin johdattelit jutun juonen. Taitaa vaan olla totuus tuossa viimeisessä lauseessa ja kun joku=81% kansasta, heidän ehdoillaan mennään. Lonkalta ampuen yli puolet aterioista ei ole syöjän vapaasti valittavissa. Laitosruokailut mennään hinnan ehdoilla, työpaikkaruokalat vähän samaa sävyä, kotitalouksissa yleensä on aika tavalla kaupassa kävijän näpeissä mitä pesue popsii.
Otsikko: Vs: "Näin ruokateollisuus vedättää"
Kirjoitti: YlikylänJotenSaletistiHot - 17.10.10 - klo:18:55
Entisaikaan kun kotiteurastus oli hyvin yleistä, teurastetusta eläimestä, joka yleensä oli sika, pyrittiin käyttämään hyödyksi kaikki mahdollinen, lihat ja veri käytettiin ravinnoksi, silavasta saatiin raaka-ainetta moneen hyötykäyttöön ja nahasta valmistettiin rukkasia ym tarvikkeita,  ainoastaan luut jäivät käyttämätttä, ja kai niillekin jotain hyötykäyttöä löytyi.

Kyllähän tänä päivänä lihateollisuus ihan samalla lailla pyrkii käyttämään koko ruhon hyödyksi, eli niillekin osille, jotka ei ravinnoksi kelpaa, jotain muuta käyttöä useimmiten löytyy.

Pitkälle jalostettuja elintarvikkeita on siksi, kun ihmisillä ei ole aikaa/halua/kiinnostusta valmistaa raaka-aineista itse ruokaa, vaan ostetaan erilaisia puolivalmiita tai valmiita eineksiä, joissa on runsaasti erilaisa lisäaineita, ja joissa ei ole raaka-aineita niin paljon kuin luulisi, entisajan maalaisyhteiskunnassa oli vähän raaka-aineita, mutta niistä saatiin paljon erilaisia ruokia aikaan, liha, maito, vilja, kananmunat, kala, peruna, juurekset ja kasvikset, hedelmiä ei ollut kuin omena, tästä varsin suppeasta valikoimasta taitavat emännät valmistivat uskomattoman monia erilaisia  ruokia, erilaisilla valmistusmenetelmillä.
Otsikko: Vs: "Näin ruokateollisuus vedättää"
Kirjoitti: Ala-Pertti - 17.10.10 - klo:19:25
Lainaus:

Entisaikaan kun kotiteurastus oli hyvin yleistä, teurastetusta eläimestä, joka yleensä oli sika, pyrittiin käyttämään hyödyksi kaikki mahdollinen, lihat ja veri käytettiin ravinnoksi, silavasta saatiin raaka-ainetta moneen hyötykäyttöön ja nahasta valmistettiin rukkasia ym tarvikkeita,  ainoastaan luut jäivät käyttämätttä, ja kai niillekin jotain hyötykäyttöä löytyi


Meidän naapurissapa koira syö luut ja isäntä haukkuu vieraat.

Mites päin se menee.
Haluaako kuluttajat ostaa jotakin höttöä, vai onko se kauppias, joka sitä haluaa myydä.
Periaatteessa teollisuus joutuu tuottamaan sellaista tuotetta jota kulutuspäässä käytetään, mutta siitä on oltava valmiita maksamaan.

Otsikko: Vs: "Näin ruokateollisuus vedättää"
Kirjoitti: Sepedeus - 17.10.10 - klo:19:44
Lainaus:

Entisaikaan kun kotiteurastus oli hyvin yleistä, teurastetusta eläimestä, joka yleensä oli sika, pyrittiin käyttämään hyödyksi kaikki mahdollinen, lihat ja veri käytettiin ravinnoksi, silavasta saatiin raaka-ainetta moneen hyötykäyttöön ja nahasta valmistettiin rukkasia ym tarvikkeita,  ainoastaan luut jäivät käyttämätttä, ja kai niillekin jotain hyötykäyttöä löytyi


Meidän naapurissapa koira syö luut ja isäntä haukkuu vieraat.

Mites päin se menee.
Haluaako kuluttajat ostaa jotakin höttöä, vai onko se kauppias, joka sitä haluaa myydä.
Periaatteessa teollisuus joutuu tuottamaan sellaista tuotetta jota kulutuspäässä käytetään, mutta siitä on oltava valmiita maksamaan.


   Ruokateollisuus pyrkii tuottamaan sellaista tuotetta ,jos jää paras kate sijoittajille ;D  Siksi brassinauta on parasta ;D
Otsikko: Vs: "Näin ruokateollisuus vedättää"
Kirjoitti: Oksa - 17.10.10 - klo:19:51
helekuta teitän kanssa!      miule tuli näläkä!   ja pakko hakkee kaapista pajuniemen metukkaa par pötköö huikkopalaa !     ilta syönti on pahasta!   aamuyöllä p.....täää!
Otsikko: Vs: "Näin ruokateollisuus vedättää"
Kirjoitti: Ala-Pertti - 17.10.10 - klo:20:41
Lainaus:

Entisaikaan kun kotiteurastus oli hyvin yleistä, teurastetusta eläimestä, joka yleensä oli sika, pyrittiin käyttämään hyödyksi kaikki mahdollinen, lihat ja veri käytettiin ravinnoksi, silavasta saatiin raaka-ainetta moneen hyötykäyttöön ja nahasta valmistettiin rukkasia ym tarvikkeita,  ainoastaan luut jäivät käyttämätttä, ja kai niillekin jotain hyötykäyttöä löytyi


Meidän naapurissapa koira syö luut ja isäntä haukkuu vieraat.

Mites päin se menee.
Haluaako kuluttajat ostaa jotakin höttöä, vai onko se kauppias, joka sitä haluaa myydä.
Periaatteessa teollisuus joutuu tuottamaan sellaista tuotetta jota kulutuspäässä käytetään, mutta siitä on oltava valmiita maksamaan.


   Ruokateollisuus pyrkii tuottamaan sellaista tuotetta ,jos jää paras kate sijoittajille ;D  Siksi brassinauta on parasta ;D

Tottakai teollisuus pyrkii. Mutta jokaisen perheen ruokamajuri sen päättää, ostaako noita puolivalmiita lisäainepaketteja, vai valmistaako pottuhauvikkaansa ja ruskeakastikkeensa itse.

Jos päättää hakea hirvenlihan pakkasesta ja perunat naapurin pellosta, niinkuin minä teen, niin ei kauppias ja brassilihan tuottaja mahda mitään.

Kun taas menen kauppaan ja sanon lihamestarille, jotta kymmenen kiloa kotimaista sikavainaata ja jos mestari vaikertaa ettei ole mutta käykö ulkolainen uunivalmis mureke, niin minullahan se on valta sanoa että palataan asiaan sitten kun sinulla sitä potsia on.
Otsikko: Vs: "Näin ruokateollisuus vedättää"
Kirjoitti: Oksa - 18.10.10 - klo:08:37
ja olla ilman lihaa jonkin aikaa kun ei enää monellakaan paikalla ole kyläkauppaa tahi teurastamoa joka toimittaisi kunnon tavaraa immeisille kun kauppias ei myy muuta kuin sitä mitä saa!             kyllä tuo teollisuuden mantra siitä että kuluttajat vaatii on aika paksua!        minäkään en tunne ketään joka vaatisi saada mautonta ja hajutonta mössöä kaupasta esim. lihan tai jonkin muun sijaan! mutta mitä meille siellä tarjotaan;     on ihan samaa ottaako maksaa vai ulkopaistia tai kanamunia niin maku on jokseenkin sama!

     tai kauraryynejä tahi ruisryynejä tai vaikka riisiryynejä; maku on jokseenkin sama!   helvetti!
Otsikko: Vs: "Näin ruokateollisuus vedättää"
Kirjoitti: Luomujussi - 18.10.10 - klo:09:22
Kohukirja paljastaa: Näin ruokateollisuus vedättää

http://www.taloussanomat.fi/markkinointi/2010/10/16/kohukirja-paljastaa-nain-ruokateollisuus-vedattaa/201014362/135?rss=t96


Ei kun tämä on jätteen ekologista hyötykäyttöä. Mihin ne suunnattomat määrät broilerinnahkaa, kamaraa ja lehmän utareita sitten vastaisuudessa saadaan menemään???
Otsikko: Vs: "Näin ruokateollisuus vedättää"
Kirjoitti: Sepedeus - 18.10.10 - klo:09:32
Lainaus:

Entisaikaan kun kotiteurastus oli hyvin yleistä, teurastetusta eläimestä, joka yleensä oli sika, pyrittiin käyttämään hyödyksi kaikki mahdollinen, lihat ja veri käytettiin ravinnoksi, silavasta saatiin raaka-ainetta moneen hyötykäyttöön ja nahasta valmistettiin rukkasia ym tarvikkeita,  ainoastaan luut jäivät käyttämätttä, ja kai niillekin jotain hyötykäyttöä löytyi


Meidän naapurissapa koira syö luut ja isäntä haukkuu vieraat.

Mites päin se menee.
Haluaako kuluttajat ostaa jotakin höttöä, vai onko se kauppias, joka sitä haluaa myydä.
Periaatteessa teollisuus joutuu tuottamaan sellaista tuotetta jota kulutuspäässä käytetään, mutta siitä on oltava valmiita maksamaan.


   Ruokateollisuus pyrkii tuottamaan sellaista tuotetta ,jos jää paras kate sijoittajille ;D  Siksi brassinauta on parasta ;D

Tottakai teollisuus pyrkii. Mutta jokaisen perheen ruokamajuri sen päättää, ostaako noita puolivalmiita lisäainepaketteja, vai valmistaako pottuhauvikkaansa ja ruskeakastikkeensa itse.

Jos päättää hakea hirvenlihan pakkasesta ja perunat naapurin pellosta, niinkuin minä teen, niin ei kauppias ja brassilihan tuottaja mahda mitään.

Kun taas menen kauppaan ja sanon lihamestarille, jotta kymmenen kiloa kotimaista sikavainaata ja jos mestari vaikertaa ettei ole mutta käykö ulkolainen uunivalmis mureke, niin minullahan se on valta sanoa että palataan asiaan sitten kun sinulla sitä potsia on.

    Oikeessahan sä oot, mutta koko kansa menee näiden uusavuttomien mukaan. Kaikilla on niin helvetin kiire,töihin, harrastuksiin, ym ettei kerkee ruokaa tekemään. Aivan jumalattomat ovat nää valmisruokatiskit, verrattuna pätkään naturel lihatiskiä.  No äitien tekemää ruokaa ne on eineksetkin.  ;D