Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: ~Tuulia ~ - 18.06.10 - klo:18:12
-
Suomen ruoantuotanto tuplaantuu 20 vuodessa
Perjantai 18.6.2010 klo 14.57
Tulevaisuuden ruokatarpeita selvittänyt työryhmä uskoo, että suomalaisen ruoan kysyntä kasvaa sitä mukaa kuin ilmastonmuutos aavikoittaa viljelysmaata etelässä.
Kansallisessa ruokastrategiassa esitetään tavoitteeksi, että Suomen ruoantuotannon arvo kaksinkertaistuu vuoteen 2030 mennessä.
Lisäyksen ajatellaan syntyvän sekä viennin kasvusta että siirtymisestä pitemmälle jalostettuihin tuotteisiin.
Työryhmä pohti strategiaa varten, täytyykö Suomella olla tietty omavaraisuuden aste. Arviota oli kuitenkin mahdotonta tehdä. Ulkomailta, erityisesti EU:sta, tuotavan ruoan merkitys säilyy edelleen, vaikka oma ruoantuotanto lisääntyy.
Eri ruoka-alan toimijoista koostuva työryhmä luovutti esityksensä maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilalle (kesk.) tänään. Ministeriö valmistaa strategian pohjalta eduskunnalle aiheesta selonteon.
-
Tulevaisuuden ruokatarpeita selvittänyt työryhmä uskoo, että suomalaisen ruoan kysyntä kasvaa sitä mukaa kuin ilmastonmuutos aavikoittaa viljelysmaata etelässä.
Ei pitkää aikaa sitten oli juttua että saharan aavikko on alkanut pienentyä ilmastonmuutoksen aiheuttamien sateiden johdosta...
-
Saapa nähdä... ::)
Globaalisti ajateltuna maataloustuotanto saattaa kasvaa 70%.
Mikä on suomen maatalouden osuus ja merkitys siinä tapauksessa? ???
Vastasin vaikkei minulta mitään kysyttykään... :-X
:D Ei mitään ilmastomuutosta ole, sanoo SAS. Jospa minä sittenkin pääsen niitä haaveilemiani kukkapenkkejä kuoputtamaan tammikuussa! :D
-
Ei mitään ilmastomuutosta ole, sanoo SAS. Jospa minä sittenkin pääsen niitä haaveilemiani kukkapenkkejä kuoputtamaan tammikuussa! :D
Ilmasto muuttuu mutta se ei johdu ihmisen tekemisistä vaan auringon vaikutuksesta.
-
Ei mitään ilmastomuutosta ole, sanoo SAS. Jospa minä sittenkin pääsen niitä haaveilemiani kukkapenkkejä kuoputtamaan tammikuussa! :D
Ilmasto muuttuu mutta se ei johdu ihmisen tekemisistä vaan auringon vaikutuksesta.
krepsu janne on oikiassa.
-
Suomen ruoantuotanto tuplaantuu 20 vuodessa
Perjantai 18.6.2010 klo 14.57
Tulevaisuuden ruokatarpeita selvittänyt työryhmä uskoo, että suomalaisen ruoan kysyntä kasvaa sitä mukaa kuin ilmastonmuutos aavikoittaa viljelysmaata etelässä.
Kansallisessa ruokastrategiassa esitetään tavoitteeksi, että Suomen ruoantuotannon arvo kaksinkertaistuu vuoteen 2030 mennessä.
Lisäyksen ajatellaan syntyvän sekä viennin kasvusta että siirtymisestä pitemmälle jalostettuihin tuotteisiin.
Siis kumpi kasvaa ruuan tuotanto (kg- tai J-määräisesti) vai ruuantuotannon arvo (euromääräisesti). Ensin mainitun tuplaantumiseen en usko. Jälkimmäinen voikin toteutua, jos ruuan hinta nousee.
Mikäs tässä oli uutinen?
-
Suomen ruoantuotanto tuplaantuu 20 vuodessa
Perjantai 18.6.2010 klo 14.57
Tulevaisuuden ruokatarpeita selvittänyt työryhmä uskoo, että suomalaisen ruoan kysyntä kasvaa sitä mukaa kuin ilmastonmuutos aavikoittaa viljelysmaata etelässä.
Kansallisessa ruokastrategiassa esitetään tavoitteeksi, että Suomen ruoantuotannon arvo kaksinkertaistuu vuoteen 2030 mennessä.
Lisäyksen ajatellaan syntyvän sekä viennin kasvusta että siirtymisestä pitemmälle jalostettuihin tuotteisiin.
Siis kumpi kasvaa ruuan tuotanto (kg- tai J-määräisesti) vai ruuantuotannon arvo (euromääräisesti). Ensin mainitun tuplaantumiseen en usko. Jälkimmäinen voikin toteutua, jos ruuan hinta nousee.
Mikäs tässä oli uutinen?
Nykyään myydään yhä enempi eineksiä ja kun tavallaan myydään pitemmälle jalostettua tavaraa, niin arvo nousee väkisinkin, vakka määrä ei nousisikaan ja vaikka tuottajanosuus kakusta pienenisikin ????
-
Että niinku mitä te nyt selitätte ? Einesten osuus kasvanut , ruuanhinta noussut ja ikäväkyllä Tuottajan osuus pienentynyt . Johtuuko tämä eineksistä ?
-
*Tulevaisuuden ruokatarpeita selvittänyt työryhmä uskoo, että suomalaisen ruoan kysyntä kasvaa sitä mukaa kuin ilmastonmuutos aavikoittaa viljelysmaata etelässä.
Kansallisessa ruokastrategiassa esitetään tavoitteeksi, että Suomen ruoantuotannon arvo kaksinkertaistuu vuoteen 2030 mennessä.
-----------------------------
***** mitä paskaa suolletaan joka rööristä.Ei pahemmin lämmitä
mitään,kun itsellä hommat terminaalivaiheessa tuolloin.
Sitten kun on ite kuollut niin silloin sitä vasta oikein hyvin tulee menemään.
Kyllä sais pyyhkiä nurkkia moisilla työryhmillä.Tai josko pistäis oikeisiin töihin ojaa kaivamaan.Lapiolla.
-
Si(rk)ka-Liisa on tässä varmaan ennakoinut oman eläkkeelle jäämisensä tätä ennustetta laatiessaan :D
-
Suomen ruoantuotanto tuplaantuu 20 vuodessa
Perjantai 18.6.2010 klo 14.57
Tulevaisuuden ruokatarpeita selvittänyt työryhmä uskoo, että suomalaisen ruoan kysyntä kasvaa sitä mukaa kuin ilmastonmuutos aavikoittaa viljelysmaata etelässä.
Kansallisessa ruokastrategiassa esitetään tavoitteeksi, että Suomen ruoantuotannon arvo kaksinkertaistuu vuoteen 2030 mennessä.
Lisäyksen ajatellaan syntyvän sekä viennin kasvusta että siirtymisestä pitemmälle jalostettuihin tuotteisiin.
Siis kumpi kasvaa ruuan tuotanto (kg- tai J-määräisesti) vai ruuantuotannon arvo (euromääräisesti). Ensin mainitun tuplaantumiseen en usko. Jälkimmäinen voikin toteutua, jos ruuan hinta nousee.
Mikäs tässä oli uutinen?
Ei siis mitään uutista. inflaatio pyörii sen verran että arvo tuplaantuu. Ei eurooppa selviä veloistaan ,kuin inflaatiolla ;D
-
Suomen ruoantuotanto tuplaantuu 20 vuodessa
Perjantai 18.6.2010 klo 14.57
Tulevaisuuden ruokatarpeita selvittänyt työryhmä uskoo, että suomalaisen ruoan kysyntä kasvaa sitä mukaa kuin ilmastonmuutos aavikoittaa viljelysmaata etelässä.
Kansallisessa ruokastrategiassa esitetään tavoitteeksi, että Suomen ruoantuotannon arvo kaksinkertaistuu vuoteen 2030 mennessä.
Lisäyksen ajatellaan syntyvän sekä viennin kasvusta että siirtymisestä pitemmälle jalostettuihin tuotteisiin.
Työryhmä pohti strategiaa varten, täytyykö Suomella olla tietty omavaraisuuden aste. Arviota oli kuitenkin mahdotonta tehdä. Ulkomailta, erityisesti EU:sta, tuotavan ruoan merkitys säilyy edelleen, vaikka oma ruoantuotanto lisääntyy.
Eri ruoka-alan toimijoista koostuva työryhmä luovutti esityksensä maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilalle (kesk.) tänään. Ministeriö valmistaa strategian pohjalta eduskunnalle aiheesta selonteon.
Taitaa tuo porukan lisääntyminen ja ostovoiman kasvu kehittyvissä maissa ja kehitysmaissa vaikuttaa ruuan hintaan enemmän kuin aavikoituminen.
Krest yanin jo kirjoitikin shaharan aavikon pienenemisestä
-
Pitäisi asettaa työryhmä pohtimaan erilaisten lukuisien työryhmien ja komiteoiden tarpeellisuutta.