Agronet

Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: poronpurija - 11.09.09 - klo:22:07

Otsikko: Miksi suomalainen leipä on kallista?
Kirjoitti: poronpurija - 11.09.09 - klo:22:07
Tämä kysymys olisi pitänyt laittaa Hesariin, paitsi ettei ne siellä olisi edes julkaissut koko asiaa.
On se vaan niin tärkeä tuo leivän hinta.
Mutta tästä Hesari ja demarit eivät saa yhtäkään viljanviljelijää syylliseksi!
Tekisivät aitoja kustannusvertailuja leivän hinnan suhteen niin suomalainen viljelijä kyllä pärjää.

Ongelma onkin leipomoiden hinnoissa. Suomalainen ei pärjää balttien kura/EU- hinta -leipomoille.

Palkat ovat aivan liian suuret. Mitäs tälle tehdään? Sehän se ratkaisee koko ongelman.
Otsikko: Vs: Miksi suomalainen leipä on kallista?
Kirjoitti: SKN - 11.09.09 - klo:22:11
Tämä kysymys olisi pitänyt laittaa Hesariin, paitsi ettei ne siellä olisi edes julkaissut koko asiaa.
On se vaan niin tärkeä tuo leivän hinta.
Mutta tästä Hesari ja demarit eivät saa yhtäkään viljanviljelijää syylliseksi!
Tekisivät aitoja kustannusvertailuja leivän hinnan suhteen niin suomalainen viljelijä kyllä pärjää.

Ongelma onkin leipomoiden hinnoissa. Suomalainen ei pärjää balttien kura/EU- hinta -leipomoille.

Palkat ovat aivan liian suuret. Mitäs tälle tehdään? Sehän se ratkaisee koko ongelman.
Juuri näin. Suomessa on helvetillisen kallista pitää järjestäynyttä ja valveilla olevaa työntekijää. Kaiken lisäks suomalaiset on ***** laiskoja. Niin, ja sairastelee aivan saatanasti.
Otsikko: Vs: Miksi suomalainen leipä on kallista?
Kirjoitti: Veeti - 12.09.09 - klo:02:26
Tämä kysymys olisi pitänyt laittaa Hesariin, paitsi ettei ne siellä olisi edes julkaissut koko asiaa.
On se vaan niin tärkeä tuo leivän hinta.
Mutta tästä Hesari ja demarit eivät saa yhtäkään viljanviljelijää syylliseksi!
Tekisivät aitoja kustannusvertailuja leivän hinnan suhteen niin suomalainen viljelijä kyllä pärjää.

Ongelma onkin leipomoiden hinnoissa. Suomalainen ei pärjää balttien kura/EU- hinta -leipomoille.

Palkat ovat aivan liian suuret. Mitäs tälle tehdään? Sehän se ratkaisee koko ongelman.

No, kyllä kouluruokailun kallistuminen laitettiin raaka-aineitten kalleuden syyksi: karsittiin mm. salaatteja
ja leipä pois.

Tosiasiassa sýy ongelmaan on se, että elintarviketyöläisten palkkoja nostettiin tänä ja viime vuonna yhteensä yli 10%.
Otsikko: Vs: Miksi suomalainen leipä on kallista?
Kirjoitti: kantola - 12.09.09 - klo:03:10
Tässäkin asiassa on niin, että kauha se hämmentää keittäjää.

Muutama "Suomi-leipomo" Kiinaan leipomaan omalla reseptillä vanikkaa koko kansalle, sitten halpaa leipää laivoittain takas, eikä pilaannu vuosiin, jos kontit vaan pitää levät kuivana merimatkan.
Otsikko: Suomalaiset...
Kirjoitti: Aulis Anttila - 12.09.09 - klo:09:36
Suomessa on helvetillisen kallista pitää järjestäynyttä ja valveilla olevaa työntekijää. Kaiken lisäks suomalaiset on ***** laiskoja. Niin, ja sairastelee aivan saatanasti.

Juu... semmosia ne kepulaiset on  :o :o :o >:( >:( >:( >:(
Otsikko: Vs: Miksi suomalainen leipä on kallista?
Kirjoitti: emo-heikki - 12.09.09 - klo:15:08
Tämä kysymys olisi pitänyt laittaa Hesariin, paitsi ettei ne siellä olisi edes julkaissut koko asiaa.
On se vaan niin tärkeä tuo leivän hinta.
Mutta tästä Hesari ja demarit eivät saa yhtäkään viljanviljelijää syylliseksi!
Tekisivät aitoja kustannusvertailuja leivän hinnan suhteen niin suomalainen viljelijä kyllä pärjää.

Ongelma onkin leipomoiden hinnoissa. Suomalainen ei pärjää balttien kura/EU- hinta -leipomoille.

Palkat ovat aivan liian suuret. Mitäs tälle tehdään? Sehän se ratkaisee koko ongelman.

Alihankintaa, alihankintaa ....

Pizzatkin tulee nykyään valmiina palloina pizzerioihin, siellä ei sitten tehdä muuta kuin kaulitaan leveäksi ja lyödään täytteet sisään ????
Otsikko: Vs: Miksi suomalainen leipä on kallista?
Kirjoitti: Jätkä - 12.09.09 - klo:18:20
Tämä kysymys olisi pitänyt laittaa Hesariin, paitsi ettei ne siellä olisi edes julkaissut koko asiaa.
On se vaan niin tärkeä tuo leivän hinta.
Mutta tästä Hesari ja demarit eivät saa yhtäkään viljanviljelijää syylliseksi!
Tekisivät aitoja kustannusvertailuja leivän hinnan suhteen niin suomalainen viljelijä kyllä pärjää.

Ongelma onkin leipomoiden hinnoissa. Suomalainen ei pärjää balttien kura/EU- hinta -leipomoille.

Palkat ovat aivan liian suuret. Mitäs tälle tehdään? Sehän se ratkaisee koko ongelman.

En ensimmäisenä sanoisi että palkat olisivat suuret sillä jos vertaa vaikka keski-euroopan edullista leivän hintaa niin tuskin sielläkään leipomoissa työn tekijät ilmaisi töitä tekevät, vai tekevätkö?
   Sitten voisi väittää että Suomi harvaan asuttuna maana ja pienellä väestöpohjalla nostaisi hintaa mutta miten jossain Ranskassa viidensadan ihmisen peräkylässä voi olla pari leipomoita, juustola ym. pien jatkojalostusta?
   Ainoat erot Suomen ja muitten EU maiden leipomo ja muitten pien jatkojalostus toiminnassa että Suomessa byrokraatit keksivät muutaman hygienia säännöksen  vuodessa joka maksaa yrittäjälle tolkuttomasti investointi tai työvoima kuluina ja muualla EU.ss yrittäjät pyyhkisivät per***sä  kyseisillä papereilla mutta Suomalainen joko toteuttaa ja nostaa tuotteitten hintaa tai lopettaa ko.homman kokonaan.
 
Otsikko: Vs: Miksi suomalainen leipä on kallista?
Kirjoitti: H Hehtolitra - 12.09.09 - klo:18:40
Eikös tämä nyt ole turhaa jauhamista?.
Totta helvetissä leipominen on rahahommaa, kun sitä kannattaa tehdä jo R-kioskin takahuoneessakin.

Isossa prismassa mainostetaan: "Tästä ihan oikeata maalaisleipää, paistettu meidän omassa leipomossa", eli siellä takahuoneessa.

Ja tyhmä kuluttaja ostaa, vaikka maistuisi paskalle kotona leivottuun verrattuna.
Mutta mistä se kuluttaja tietää, miltä kotona leivottu maistuu, kun ei se osaa sitä itte tehdä.
Otsikko: Vs: Miksi suomalainen leipä on kallista?
Kirjoitti: Juba - 12.09.09 - klo:18:50
En tiiä mutta suomalainen leipä on hyvää!
Otsikko: Vs: Miksi suomalainen leipä on kallista?
Kirjoitti: TyttöMaalta - 12.09.09 - klo:18:52
Eikös tämä nyt ole turhaa jauhamista?.
Totta helvetissä leipominen on rahahommaa, kun sitä kannattaa tehdä jo R-kioskin takahuoneessakin.

Isossa prismassa mainostetaan: "Tästä ihan oikeata maalaisleipää, paistettu meidän omassa leipomossa", eli siellä takahuoneessa.

Ja tyhmä kuluttaja ostaa, vaikka maistuisi paskalle kotona leivottuun verrattuna.
Mutta mistä se kuluttaja tietää, miltä kotona leivottu maistuu, kun ei se osaa sitä itte tehdä.
Niinpä! Kannattais kaikkien emäntien (ja tietysti isäntien myös, tasa-arvon takia) opetella leipomaan leipää! Siinä, jos missä säästää, ainakin lapsiperheissä.
Otsikko: Vs: Miksi suomalainen leipä on kallista?
Kirjoitti: sorkkahessu - 12.09.09 - klo:18:58
En tiiä mutta suomalainen leipä on hyvää!
MMMMMM leipäääääää!!! Nam . Leipä on hyvää ja halpaa elintarviketta .
Otsikko: Vs: Miksi suomalainen leipä on kallista?
Kirjoitti: H Hehtolitra - 12.09.09 - klo:18:58
Leivän kilohinta on kalliimpi kuin lihan hinta, jonka tuotantokustannus on aivan eri luokkaa.
Lähi-Prismassa halvin pullalenti maksaa n.8-8,5 euroa kilo.
Otsikko: Vs: Miksi suomalainen leipä on kallista?
Kirjoitti: Oksa - 12.09.09 - klo:20:29
ja joka välineessä pitää vielä mainostaa että nyt leipä maksaa 8,5 / kilo!   ja saman se on maksanu jo helvetin kuus viikkoo!   se siinä hintaa nostaa!  eräs tuttu ulkomailta suomesa käydessä nauro että onpa pöljää touhua kun pitää paskapaperiakin mainostaa töllössä!  ja artisti maksaa!  kyllöis kirveelle töitä!   kerran eräälle kaupustelijalle sanoin että jätä mainokset pois ja laske hintaa vastaavasti, täällähän myö joudutaan käymään kaikesta huolimatta kun ainoa puoti kylälä!    ja nyt iskee mammuttimarkinat!   just joo, antilan hintaan kuten marokossa!
Otsikko: Vs: Miksi suomalainen leipä on kallista?
Kirjoitti: emo-heikki - 13.09.09 - klo:09:42
Eikös tämä nyt ole turhaa jauhamista?.
Totta helvetissä leipominen on rahahommaa, kun sitä kannattaa tehdä jo R-kioskin takahuoneessakin.

Isossa prismassa mainostetaan: "Tästä ihan oikeata maalaisleipää, paistettu meidän omassa leipomossa", eli siellä takahuoneessa.

Ja tyhmä kuluttaja ostaa, vaikka maistuisi paskalle kotona leivottuun verrattuna.
Mutta mistä se kuluttaja tietää, miltä kotona leivottu maistuu, kun ei se osaa sitä itte tehdä.
Niinpä! Kannattais kaikkien emäntien (ja tietysti isäntien myös, tasa-arvon takia) opetella leipomaan leipää! Siinä, jos missä säästää, ainakin lapsiperheissä.

Jooo ja jos ostat vielä jauhotkin paikalliselta viljelijältä tai mylläriltä, niin raha kiertää paikkakunnalla ????
Otsikko: Vs: Miksi suomalainen leipä on kallista?
Kirjoitti: icefarmer - 13.09.09 - klo:10:25
Eikös tämä nyt ole turhaa jauhamista?.
Totta helvetissä leipominen on rahahommaa, kun sitä kannattaa tehdä jo R-kioskin takahuoneessakin.

Isossa prismassa mainostetaan: "Tästä ihan oikeata maalaisleipää, paistettu meidän omassa leipomossa", eli siellä takahuoneessa.

Ja tyhmä kuluttaja ostaa, vaikka maistuisi paskalle kotona leivottuun verrattuna.
Mutta mistä se kuluttaja tietää, miltä kotona leivottu maistuu, kun ei se osaa sitä itte tehdä.
Niinpä! Kannattais kaikkien emäntien (ja tietysti isäntien myös, tasa-arvon takia) opetella leipomaan leipää! Siinä, jos missä säästää, ainakin lapsiperheissä.

Jooo ja jos ostat vielä jauhotkin paikalliselta viljelijältä tai mylläriltä, niin raha kiertää paikkakunnalla ????
veetieemeliltä ::) ::)  :o :o
Otsikko: Vs: Miksi suomalainen leipä on kallista?
Kirjoitti: ENTER - 13.09.09 - klo:10:28
Eikös tämä nyt ole turhaa jauhamista?.
Totta helvetissä leipominen on rahahommaa, kun sitä kannattaa tehdä jo R-kioskin takahuoneessakin.

Isossa prismassa mainostetaan: "Tästä ihan oikeata maalaisleipää, paistettu meidän omassa leipomossa", eli siellä takahuoneessa.

Ja tyhmä kuluttaja ostaa, vaikka maistuisi paskalle kotona leivottuun verrattuna.
Mutta mistä se kuluttaja tietää, miltä kotona leivottu maistuu, kun ei se osaa sitä itte tehdä.
mutta sen ne unohtaa kertua että takahuoneessa paistettu taikanamöntti on tullu pakasteena ulukomailta :o
Otsikko: Vs: Miksi suomalainen leipä on kallista?
Kirjoitti: Oksa - 13.09.09 - klo:10:30
Eilispäivänä kuulin radiosta että jossain suomen kunnassa oli thty päätös että kaikki mahdollinen hankitaan paikallisesti!   mitenkähän pitkää onnistuu ennenkuin joku kateellinen tekee valituksen taas johonkin ja viranomaiset kieltää moisen!   Onhan paljon mukavempaa että esim. isolle keittiölle tulee kiinankaalit tukun kautta kun ne on lähteneet etelän tukkuun kilometrin päästä käyttöpaikkaa!  tulee jotenkin mieleen hölmölä!    mutta kun laki määrää ja asetukset kanss!
Otsikko: Vs: Miksi suomalainen leipä on kallista?
Kirjoitti: emo-heikki - 13.09.09 - klo:11:24
Eikös tämä nyt ole turhaa jauhamista?.
Totta helvetissä leipominen on rahahommaa, kun sitä kannattaa tehdä jo R-kioskin takahuoneessakin.

Isossa prismassa mainostetaan: "Tästä ihan oikeata maalaisleipää, paistettu meidän omassa leipomossa", eli siellä takahuoneessa.

Ja tyhmä kuluttaja ostaa, vaikka maistuisi paskalle kotona leivottuun verrattuna.
Mutta mistä se kuluttaja tietää, miltä kotona leivottu maistuu, kun ei se osaa sitä itte tehdä.
mutta sen ne unohtaa kertua että takahuoneessa paistettu taikanamöntti on tullu pakasteena ulukomailta :o

Näin on, se on sitä alihankinnan lisäämistä ????
Otsikko: Vs: Miksi suomalainen leipä on kallista?
Kirjoitti: kylmis - 13.09.09 - klo:11:36
Telkussa haastateltiin muutama vuosi sitten jotain leipomoalan kaiffaria ja se sanoi, että leivän hintaa nostaa se, kun homma pitää tehdä yötyönä. Leivät pitää olla kaupan tiskellä jo aamuseitsemältä. Tämä on minunkin mielestäni aika hassua. Suurin osa ihmisistä käy kuitenkin päivätöissä ja leivät voisi tehdä normaalina työaikana ja tuoda kauppoihin vasta kahdelta iltapäivällä.

Siinä olisi vähän yhteiskuntatieteilijöille funtsimista, minkä takia pienet liikkeet pärjäävät tuolla muualla, mutta ei täällä. Mä luulen, että tässä on jotain kulttuurieroja taustalla. Suomalainen ei tee matalapalkka-alan töitä. Ulkomailla voi olla, että leipurin homma on jotenkin arvostettua ja elämisen laatu mietitään jotenkin muuten kuin rahan kautta. Suomessa on ongelmallista, kun kaikkien pitää saada se oma asunto ja ylläpitää autoa siinä sivussa. Ja kun hintataso on sellainen kuin se on, niin sun pitää oikeesti tehdä sellaisia hommia, että sitä täppiä tulee. Muuten et pärjää.
Otsikko: Vs: Miksi suomalainen leipä on kallista?
Kirjoitti: Cynic - 13.09.09 - klo:11:52
Lainaus
Siinä olisi vähän yhteiskuntatieteilijöille funtsimista, minkä takia pienet liikkeet pärjäävät tuolla muualla, mutta ei täällä. Mä luulen, että tässä on jotain kulttuurieroja taustalla. Suomalainen ei tee matalapalkka-alan töitä. Ulkomailla voi olla, että leipurin homma on jotenkin arvostettua ja elämisen laatu mietitään jotenkin muuten kuin rahan kautta. Suomessa on ongelmallista, kun kaikkien pitää saada se oma asunto ja ylläpitää autoa siinä sivussa. Ja kun hintataso on sellainen kuin se on, niin sun pitää oikeesti tehdä sellaisia hommia, että sitä täppiä tulee. Muuten et pärjää.

Ei ne tappiolla tee muuallakaan, mutta kun koko ketju leipurista taaksepäin toimii "ostan sulta kun sulla on" periaatteella, sopivaan hintaan niin lopputuote on edullisempi, eikä täällä missä kaikki menee ison kesusliikkeen kautta. Eurooppalaiset ovat myös paljon hintatietoisempia kuin me. Täällä katsotaan vasta kassalla mitä maksoi, kun euroopassa kysytään palvelutiskillä (miten niillä on varaa palveluun?) ja valitaan muu tuote jos hinta ei ole oikea. Täällä meillä on itsepalvelu, tuotteet on pakattu määrättyyn kokoon joka sitten maksaa mitä ketju on määrännyt. Ja palaute tulee sanomalehtien kautta.

Lainaus
Ainoat erot Suomen ja muitten EU maiden leipomo ja muitten pien jatkojalostus toiminnassa että Suomessa byrokraatit keksivät muutaman hygienia säännöksen  vuodessa joka maksaa yrittäjälle tolkuttomasti investointi tai työvoima kuluina ja muualla EU.ss yrittäjät pyyhkisivät per***sä  kyseisillä papereilla mutta Suomalainen joko toteuttaa ja nostaa tuotteitten hintaa tai lopettaa ko.homman kokonaan.

Tämä on täysin totta, sitähän ne sosialistit haluaakin.

Suomen maatalous lienee oikein malliesimerkki kommunisteille: Valtio maksaa kansalaisten ruoantuotannon. Mikä voisi olla sen parempaa, ja valtion virkamiehet omistavat osakkeita jatkojalostusyhtiöissä, näin siirretään verorahat omaan taskuun  8)
Otsikko: Vs: Miksi suomalainen leipä on kallista?
Kirjoitti: kylmis - 13.09.09 - klo:11:59
Minkätakia tämä maa on rakennettu keskusliikkeiden varaan? Hyötyykö siitä oikeasti kukaan muu kuin keskusliike?
Otsikko: Vs: Miksi suomalainen leipä on kallista?
Kirjoitti: Jätkä - 13.09.09 - klo:12:45
Minkätakia tämä maa on rakennettu keskusliikkeiden varaan? Hyötyykö siitä oikeasti kukaan muu kuin keskusliike?

Poliitikot ja puolueet voitelurahan muodossa, se varmistaa että homma pysyy entisellään ja Keskon osakkeen omistajat hyötyvät hieman.
Otsikko: Vastaus...
Kirjoitti: Aulis Anttila - 13.09.09 - klo:12:49
Minkätakia tämä maa on rakennettu keskusliikkeiden varaan? Hyötyykö siitä oikeasti kukaan muu kuin keskusliike?

Ei, ei kukaan muu  :o :o :o >:( >:( >:(
Otsikko: S-ryhmä...
Kirjoitti: Aulis Anttila - 13.09.09 - klo:12:50
Minkätakia tämä maa on rakennettu keskusliikkeiden varaan? Hyötyykö siitä oikeasti kukaan muu kuin keskusliike?
Poliitikot ja puolueet voitelurahan muodossa, se varmistaa että homma pysyy entisellään ja Keskon osakkeen omistajat hyötyvät hieman.

Unohditko tarkoituksella Kepun käsikassaran = S-ryhmän... tai hällä ja väliä  :o :o :o
Otsikko: Vs: Miksi suomalainen leipä on kallista?
Kirjoitti: emo-heikki - 13.09.09 - klo:15:31
Telkussa haastateltiin muutama vuosi sitten jotain leipomoalan kaiffaria ja se sanoi, että leivän hintaa nostaa se, kun homma pitää tehdä yötyönä. Leivät pitää olla kaupan tiskellä jo aamuseitsemältä. Tämä on minunkin mielestäni aika hassua. Suurin osa ihmisistä käy kuitenkin päivätöissä ja leivät voisi tehdä normaalina työaikana ja tuoda kauppoihin vasta kahdelta iltapäivällä.

Siinä olisi vähän yhteiskuntatieteilijöille funtsimista, minkä takia pienet liikkeet pärjäävät tuolla muualla, mutta ei täällä. Mä luulen, että tässä on jotain kulttuurieroja taustalla. Suomalainen ei tee matalapalkka-alan töitä. Ulkomailla voi olla, että leipurin homma on jotenkin arvostettua ja elämisen laatu mietitään jotenkin muuten kuin rahan kautta. Suomessa on ongelmallista, kun kaikkien pitää saada se oma asunto ja ylläpitää autoa siinä sivussa. Ja kun hintataso on sellainen kuin se on, niin sun pitää oikeesti tehdä sellaisia hommia, että sitä täppiä tulee. Muuten et pärjää.

Leipomossa on kyse yksinkertaisesta hommasta, jossa tuote on bulkkituote ja jota tuotetaan työvaltaisesti, muuta ei sitten tarvitakkaan kalliin kustannustason maassa, jotta homma painuisi varmasti pakkaselle ????
Otsikko: Leivät takahuoneesta Elämänleivälle
Kirjoitti: Jorma Jaakkola - 13.09.09 - klo:21:32
Olen kesän aikana nähnyt hintaa nostavan käytännön;

Tämänpäiväiset leivät nostetaan huomenna heti aamulla tuoreen leivän tieltä ostoskärryihin ja työnnetään takahuoneeseen odottamaan Elämänleivän auton noutamista.

Kauppa haluaa myydä vain tuoretta leipää.
Korkea leivän hinta johtuu kaupan hävikkitappion pienentämisestä.

Vanhaa leipää ei enää myydä 30 %:n aletarralla, koska se vie markkinat leipomoilta.
Otsikko: Uudet rillit...
Kirjoitti: Aulis Anttila - 13.09.09 - klo:21:53
Olen kesän aikana nähnyt hintaa nostavan käytännön; Tämänpäiväiset leivät nostetaan huomenna heti aamulla tuoreen leivän tieltä ostoskärryihin ja työnnetään takahuoneeseen odottamaan Elämänleivän auton noutamista. Kauppa haluaa myydä vain tuoretta leipää. Korkea leivän hinta johtuu kaupan hävikkitappion pienentämisestä. Vanhaa leipää ei enää myydä 30 %:n aletarralla, koska se vie markkinat leipomoilta.

Onks sulla uudet rillit... tai hällä ja väliä  :o :o :o :o
Otsikko: Vs: Leivät takahuoneesta Elämänleivälle
Kirjoitti: maanviljelija - 13.09.09 - klo:22:51
Olen kesän aikana nähnyt hintaa nostavan käytännön;

Tämänpäiväiset leivät nostetaan huomenna heti aamulla tuoreen leivän tieltä ostoskärryihin ja työnnetään takahuoneeseen odottamaan Elämänleivän auton noutamista.

Kauppa haluaa myydä vain tuoretta leipää.
Korkea leivän hinta johtuu kaupan hävikkitappion pienentämisestä.

Vanhaa leipää ei enää myydä 30 %:n aletarralla, koska se vie markkinat leipomoilta.

Höpö höpö, kauppiaat myyvät vanhaa tavaraa. Leipää otetaan sisään kaksi kertaa viikossa samoin kuin maitoa. Ja osastonhoitajat, ainakin täkäläisissä kaupoissa, ovat ammattitaidottomia. Esim maitoa joka tullut kauppaan torstaina, lypsetty jossain Utsjoella maanantaina?, myydään vielä seuraavana keskiviikkona ja kylmähuoneessa takaseinällä maanantaina tulleet maidot.
Otsikko: Utsjoki...
Kirjoitti: Aulis Anttila - 13.09.09 - klo:23:01
Olen kesän aikana nähnyt hintaa nostavan käytännön; Tämänpäiväiset leivät nostetaan huomenna heti aamulla tuoreen leivän tieltä ostoskärryihin ja työnnetään takahuoneeseen odottamaan Elämänleivän auton noutamista. Kauppa haluaa myydä vain tuoretta leipää. Korkea leivän hinta johtuu kaupan hävikkitappion pienentämisestä. Vanhaa leipää ei enää myydä 30 %:n aletarralla, koska se vie markkinat leipomoilta.
Höpö höpö, kauppiaat myyvät vanhaa tavaraa. Leipää otetaan sisään kaksi kertaa viikossa samoin kuin maitoa. Ja osastonhoitajat, ainakin täkäläisissä kaupoissa, ovat ammattitaidottomia. Esim maitoa joka tullut kauppaan torstaina, lypsetty jossain Utsjoella maanantaina?, myydään vielä seuraavana keskiviikkona ja kylmähuoneessa takaseinällä maanantaina tulleet maidot.

Siellä Utsojella pitäisikin tuottaa maitoa vain ja ainoastaan tuottajan omilla rahoilla... ei meidän kunnon ihmisten - veronmaksajien - rahoilla !!!
Otsikko: Vs: Miksi suomalainen leipä on kallista?
Kirjoitti: kylmis - 14.09.09 - klo:10:14
Meidän lähimarketissa vanhenevat aletuotteet alkoi äkisti häviämään hyllyiltä. Ruvettiin seuraamaan tilannetta ja paljastui, että myyjät ottavat ne itselleen. Vaikea tuohon on puuttua, mutta arvailla voi kuinka laillisesti kaikki tapahtuu. Ei toi myyjän ammatti ole tänä päivänä emännälle mikään huono homma. Tuntuu melkoisesti perheen ruokalaskussa :-\