Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: jooseppi - 17.11.22 - klo:16:24
-
Ajatus tästä varsin omakohtaisesta katsauksesta luomutuotantoon syntyi tämän vuoden luomupäivillä (Tammela, 10.11.2022), jonka yhteydessä sain luomukonkarin kunnianimen. Koska monen konkarin ikä alkaa olla jo korkeahko (kuten minunkin, 72v) toivottiin, että mahdollisimman moni heistä ehtisi kirjoittaa ylös omia havaintoja, kokemuksia ja mietteitä. Tässä siis omani:
https://ilmarischepel.livejournal.com/24044.html
-
Sinähä oot ollu rekenä jos kelekkanaki
-
Ehkä tuo on enemmän elämänkertaa, kuin asiaa luomun kehityksestä. Tai jos kyseessä on termin luomu kehitysvaiheita, niin siihen se voisi sopia.
Tällä ihmisen nykyisellä kehityskaarella ei luomuviljelyllä saada ruokittua maailman ihmisiä. Ruokaa on liikaa ja samalla ruokaa on liian vähän. Eli aika isoa remonttia pitäisi saada ensin tehtyä.
-
Ehkä tuo on enemmän elämänkertaa, kuin asiaa luomun kehityksestä.
Mukana olen ollut aivan alkuvaiheesta lähtien ja (kuten vissi huomasit) alussa luki "Ajatus tästä varsin omakohtaisesta katsauksesta luomutuotantoon syntyi tämän vuoden luomupäivillä". Nämä olivat omakohtaiset havainnot pitkän matkan varrelta.
-
Upea historiikki! Kiitos tästä.
Oliko sinulla päiväkirja vai hyvä muisti?
-
eiks tuohon aikaa käytetty muistiinpanoja? ite ainakii huomannu et kiva katella tuon alkuajan tekstejä... paaaljon tuli tehtyä silloin uutena.. mutta ei sentäs luomussa... on se hyä että on kirjattu ylös etes jossain tosiasiallisia huomioita eikä vain pelkästään mutuja kuten nykytutkijat teköö..
-
" Laatu muistetaan vielä kauan sen jälkeen kun hinta on unohtunut."
- Guzzin perheen slogan
-
Mukava palaute ja hyvä kritiikki. Kiitos siitä. Tuhannen taalan kysymys (näin vuonna 2022): olisimmeko edelleen pärjänneet, idän markkinoilla, maidon ja lihan viennillä, ilman tuota typerää Krimiä/2014 vai olisimmeko jo aiemmin pärjänneet, EU-markkinoilla, erikoistumalla superpuhtaaseen tuotantoon?
-
Idän viennissä ei olisi kannattavuutta saatu pidettyä, ei täällä pystytä oikeasti halvalla tuottamaan laajassa mitassa.
Super puhtaaseen erikoistumisen sitten olisi torpannut nämä harvat jotka pystyvät tuottamaan edukkaasti ja pilaamaan sen puhtaan tuotannon maineen laajamittaisella antibiotilla ja yhdyskunta paskalla.
Tämä suomalainen tuotanto on mielestäni puun ja kuoren välissä. Bulkia ei pystytä tuottamaan halvalla, ei myöskään laatuun laajasti erikoistuen. Suuret lihatalot eivät ainakaan taivu pienien erikois erien tekoon. Ja ei sitä ainakaan suomalainen teollisuus osaa myydä
-
Tämä suomalainen tuotanto on mielestäni puun ja kuoren välissä. Bulkia ei pystytä tuottamaan halvalla, ei myöskään laatuun laajasti erikoistuen.
Siinäpä se ilmeinen totuus! Näillä mennään ja parasta olla hyvä niin..
T. jooseppi/pienviljelijä/luppi-illimari