Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: totuuden torvi - 16.04.22 - klo:16:06
-
Mikä koulutus / ja tutkinto vaaditaan henkilöille ketkä tekee itävyysmäärityksiä viljoille, monet eivät tee sitä itse, koska eivät osaa sitä tehdä.
Mikä koulutus olisi eduksi.
-
Mikä koulutus / ja tutkinto vaaditaan henkilöille ketkä tekee itävyysmäärityksiä viljoille, monet eivät tee sitä itse, koska eivät osaa sitä tehdä.
Mikä koulutus olisi eduksi.
Epäilemättä Paasikivi-Opiston käyminen pätevöittää tuohonkin työhön. ;D
-
No voi juma mikä kysymys. Lasten leikkiä melkein kirjaimellisesti, tävyysmääritykset antoi mulle isäukko tehtäväksi kun olin vähän toisella kymmenellä.
-
Mietin vaan, että kuinka itävyys määritetään jos on tuhkamuna.
-
Mietin vaan, että kuinka itävyys määritetään jos on tuhkamuna.
Kysy Eetulta ja yleensäkkin Vartiasen poppoolta.
-
Siihen itävyys määrittelyyn tarvitaan ainakin tieto että maatalous on suurin saastuttaja, päästäköön kaupungit mitä tahansa lumissa, hulevesissä, jätevesi"puhdistuksissaan" ja niiltä tiepenkereitten viheralueistaan.
Siis helppoa. 8)
-
Ottaa lajitellusta kylvösiemenestä tasan 100 000 siementä. Sitten kylvää ne tasaisesti multaan. Kun ovat itäneet, laskee itäneiden määrän. Olisi tosi hyvä, jos lukumäärä olisi lähellä sataatuhatta. Tarkemman saa, jos ottaa 1 000 000 siementä. Silloin luvun olisi hyvä olla lähellä miljoonaa.
Samalla pystyy helposti määrittelemään tuhannen jyvän painon. Se on erityisen helppoa silloin, jos siemendoktriiniksi valitsee miljoonan siemenen taktiikan. On helppo muistaa, kun siemeniä on erässä tuhat ja siemeneriä on tuhat. Näin ei tarvitse muistaa montaa eri lukua.
Jos testitulos ei vastaa odotuksia, koe on uusittava.
-
Siksi kysyn tätä , mitä kerrotaan maatalous oppilaitoksissa kerrotaan viljojen idätyksestä.
Pidän aika tärkeänä viljelyn onnistumisen kannalta että toimiva viljelijä osaisi tehdä onnistuneesti idätys kokeen.
Tuntuu siltä että pahoja puutteita kyseisen tempun tekemiseen on viljelijöiden taidoissa.
-
Irvailu sikseen - minusta kysymys on oikein hyvä. Nimittäin asia ei ole ollenkaan yksinkertainen jos siemenissä on esim voimakas itämislepo päällä. Asiaa auttavat kylmäkäsittelyt, neulalla tökkimiset tai labrassa oikeat kemikaalit...
Lisäksi jos haluaa pilkkua pahoinpidellä niin itävyyskoe ja orastuvuuskoe eivät ole sama asia. Mallastamolla riittää ensin mainittu, viljelijän kannattaa kasvattaa ja tutkia pitkät oraat ja huomioida kehityksessä jälkeen jäävät.
Mulla on useamman kerran ollut epäilys huonosta oman kokeen suorituksesta kun itävyys on kokeessa jäänyt poikkeuksellisen alhaiseksi ilman mitään järkevää syytä (kasvu- ja korjuuolosuhteet, puinti, kuivaus). Ei ole kuitenkaan tullut sitten viralliseen määritykseen samaa tavaraa lähetettyä.
Hiukan ihmettelen viime syksyn ohraakin: puitu parhaalta multamaalta, päältä katsoen normaalisti kasvaneelta ja tuleentuneelta lohkolta (oli jopa hieman laon alkua), ei mainittavasti vihreitä, ei havaituja tauteja, puintikosteus 17% luokkaa, kuivattu maltilla... ja itävyys vain siinä 85%, riippuu mitkä oraat tulkitsee normaaleiksi. Kyseessä ei siis mikään viime kesän tyypillinen pystyyn kitumalla kuollut vihreä-sekuli tonni/ha kasvusto vaan tuossa satokin yli 3 tonnin luokkaa. Kaikki tähkät valmistuessaan kääntyneet jne.
Olisin odottanut itävyydeksi jotain yli 90 kuitenkin. Lajike Streif.
-
Jos ja kun jossain on tehty idätyskoe todettu itäväksi, sitten aletaan epäilemään tulosta.
Aletaan kokeilla itse ja tullaan siihen tulokseen itääkökään nämä, jos näin toimii pitää myös osata tehdä se.
MaatalouskosmetROLOKIN koulutus ei ole todistus taidosta.
-
Jassoo vai enää tuota hommaa opeteta.Silloin kun ite alan koulussa olin asiakyllä opeteltiin ihan käytännössä, myöskin siemenen painon määritys, hehtolitrapaino ynnä myös sakolukumääritys tehtiin. 1000 siemenen painomääritykseen ihan oma laitteensakin.Ja idätys ja orastuminen on sitten ihan eri asia. Mut todellakin jos ei osaa laskea sataan niin onhan tuo mahdoton tehtävä.
-
Jos itävyyden määrittämiseksi tehdään liikaa taikoja, samat taiat pitää tehdä myös kylvön yhteydessä pellolla.
-
Onko maatalouskoulutus nykyisin ajautunut sivuraiteelle, ei vaadita niitä perusasioita mitä aikasemmin vaadittiin.
Joteski tuntuu kun lopettavat koulunsa, lentävät kovaa ja korkealle.
-
Vastasit osin omaan alkuperäiseen kysymykseen. Jotta saat tehdä virallisesti jotain, sulla pitää olla knapei kauluksessa. Vaikka et osaisikaan tehdä asioita oikein. Ja vaikka osaisit asiat teoriassa ja käytännössä suuren kokemuksen omaavana, virallisesti ne ovat mitättömiä.
Jos vaikka vetää kovan ja reippaan jumalanpalveluksen ilman teologista koulutusta, se voi ihan hyvin mennä järjestelmässä läpi. Jos taas rakennat helvetin tyhmän näköistä saunaa hesaan ja hankit kotimaisen puutavaran sijaan venäläistä tosisertifioitua FSC puuta, niin se menee helposti järjestelmässä läpi.